Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
VolandInferno
Member

Можливо хтось знає як можливо вивести цифру по коаксіальному кабелю з ПК? Esi Juli@ не пропонувати. Можливо є якісь перевірені перехідники з USB на COAX? Тому що це клацання/засипання/просипання сигналу по оптиці мене доб'є.
Гуглити пробував, але щось все не то.
Ну хіба що, можливо, щось типу такого - https://addictedtoaudio.com.au/products ... -converter. Але відгуків не знайшов як воно працює.

Про M2Tech HiFace також вкурсі
Последний раз редактировалось VolandInferno 07.01.2025 23:38, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

Hotspur: 07.01.2025 23:35 Якщо не думаєте купляти нормальні колонки чи навушники щось вище G6 вам не треба абсолютно
Я просто хочу зрозуміти наскільки серйозна буде різниця порівняно з моєю креатів аудижи рх. І чи варто воно заміни, з урахуванням бюджету моїх колонок/навушників які я планую купувати в районі 7-10 тис грн (нових)
Lekrs
Member

Hotspur: 07.01.2025 22:10
Radio Bay: 07.01.2025 22:07У магазин піди, порівняй дешеву мутну дельта-сігму із слабким підсилювачем для навушників типа SMSL SU-1 та щось типа того ж Ліра або Audio-gd NFB-11.38. Грубо кажучи Запорожець та Мерседес
порівнював. Для навушників дешевше 400 доларів (без скидок) різниця від супер ЦАПів ніякої. На чомусь типу Sennheiser HD 650 її можна почути не завжди і не на всіх треках.
Можливо у тебе зі слухом не дуже...
Hotspur
Member

Lekrs: 07.01.2025 23:40Можливо у тебе зі слухом не дуже...
А можливо люди придумують дурниці замість того щоб дізнатись що динамічний діапазон і АЧХ значно важливіші за будь який ЦАП

Відправлено через 7 хвилин 11 секунд:
Entar: 07.01.2025 23:37Я просто хочу зрозуміти наскільки серйозна буде різниця порівняно з моєю креатів аудижи рх. І чи варто воно заміни, з урахуванням бюджету моїх колонок/навушників які я планую купувати в районі 7-10 тис грн (нових)
ммм. давай тоді так.
1 є Sennheiser HD 650
2 є гарний запис у flac музики яку ти слухав і знаєш як воно звучить

І тут різниця між Creative Sound Blaster Audigy Rx і якимось FiiO K19 буде просто за рахунок того що 19 набагато потужніший і зовнішній пристрій. А от між FiiO K19 і FiiO K7 різниця буде маленька, в мене підозра що більшість людей її просто не знайде взагалі.

Sennheiser HD 650 - 23 000 грн
FiiO K19 - 56 000 грн
FiiO K7 - 13 000 грн

Якщо ти хочеш моєї думки - то купити FiiO K7 за 7-8 000 грн новим на розпродажу. Але в нас тут люблять сказати що треба ЦАП за 600 баксів і зверху кастомні провода за 100
Entar
Member

Hotspur
В мене трохи інші потреби і дані.
Я хочу максимально якісний звук в іграх. Ігри в які я граю мають приємні мені музичні композиції. Музика і звуки в іграх створюють атмосферу яка мені важлива. І мені важливо не чути в них "шелестяще-шипящих" звуків коли горить вогонь, наприклад. І чути максимально якісно музику що там є, щоб було епічно і атмосферно.

І от я хочу зрозуміти, чи достатньо мені для моїх задач просто придбати покраще навушники і колонки (бо зараз що то що то - зовсім не то), чи варто ще й докупити якийсь цап (в темі про навушники мені радили до нових - fiio k5 про чи аналог ), чи звукову карту, чи для едіфаєру до 10 тис, і для навушників до 10 тис ( допустим Sennheiser 560S чи якщо не зажлоблю - Meze 99 ) різниці не буде помітної.
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 00:05І от я хочу зрозуміти, чи достатньо мені для моїх задач просто придбати покраще навушники і колонки (бо зараз що то що то - зовсім не то), чи варто ще й докупити якийсь цап (в темі про навушники мені радили до нових - fiio k5 про чи аналог ), чи звукову карту, чи для едіфаєру до 10 тис, і для навушників до 10 тис ( допустим Sennheiser 560S чи якщо не зажлоблю - Meze 99 ) різниці не буде помітної.
1 з навушниками різниця буде
2 з акустикою бюджет збільшити раза в 2 і також різниця буде. не завжди
3 для Sennheiser 560S можна купляти fiio k5 про, FX-Audio DAC-X3PRO, FiiO K7 чи шось в тому дусі, це буде краще ніж Creative Sound Blaster Audigy Rx для навушників, можеш на форумах найти тему кращий ЦАП до 100-150 доларів і перші місця сміливо купляти
Последний раз редактировалось Hotspur 08.01.2025 00:26, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

Hotspur: 08.01.2025 00:11 3 для Sennheiser 560S можна купляти fiio k5 про, FX-Audio DAC-X3PRO, FiiO K7 чи шось в тому дусі, це буде краще ніж Creative Sound Blaster Audigy Rx для навушників
Мені б в ідеалі щоб воно вставлялося в комп і могло давати звук і на навушники і на колонки. Бо за пк я десь 40% часу в навушниках, 60% з колонками.
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 00:12Мені б в ідеалі щоб воно вставлялося в комп і могло давати звук і на навушники і на колонки.
це роблять всі нормальні ЦАП які не заточені конкретно під навушники. по USB оптиці чи ще там якось

Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
fiio k5 зараз на Алі за 4 400 грн. купляй як купиш навушники
Entar
Member

Hotspur: 08.01.2025 00:18
fiio k5 зараз на Алі за 4 400 грн. купляй як купиш навушники
Ви про цей?
https://www.aliexpress.com/item/1005007406757658.html?
Воно точно буде краще купівлі нової звукової карти від креативів за 4500 ?
І набагато краще моєї смсл м3?
Последний раз редактировалось Entar 08.01.2025 00:33, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 00:32Ви про цей?
так

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Entar: 08.01.2025 00:32Воно точно буде краще купівлі нової звукової карти від креативів за 4500 ?
у Креатива є гарні варіанти. Creative Sound Blaster X5 - 20 000 грн

https://ru.creative.com/p/sound-blaster ... blaster-x5
Последний раз редактировалось Hotspur 08.01.2025 00:38, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

І якщо я його беру то мені вже не потрібно щоб в колонках був цап і цифра?
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 00:36І якщо я його беру то мені вже не потрібно щоб в колонках був цап і цифра?
для того щоб колонки відповідали + - рівню Sennheiser 560S треба бюджет множити на 2-3 і їх підбирати
Entar
Member

Hotspur: 08.01.2025 00:35 у Креатива є гарні варіанти. Creative Sound Blaster X5 - 20 000 грн

https://ru.creative.com/p/sound-blaster ... blaster-x5
20 тис це добре, я просто хочу зрозуміти, чи покупка fiio k5 дозволить мені не купувати наприклад Creative Sound Blaster X AE-5 Plus (і буде не гірше)?
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 00:3920 тис це добре, я просто хочу зрозуміти, чи покупка fiio k5 дозволить мені не купувати наприклад Creative Sound Blaster X AE-5 Plus (і буде не гірше)?
fiio k5 pro кращий ніж дешеві карти креативу. х5 або х7 - кращі але сильно дороще і не мають сенсу при 500 сенхах
Radio Bay
Member

Entar: 07.01.2025 23:30А можна мені пошепки розказати?
Вона ніяка, звуки грає музику ні, слабкий підсилювач приводить до того, що на насичених моментах валить все в кашу тобто маскує інструменти другого плану (де окрема басова партія та клавішні, *ля? Вони там є). Якщо міняти на встройку то начебто так, Ютьюб, так, для музики, ні. Ті ж Fiio, iFi, Schiit набагато цікавіше подають матеріал. Я її слухав, коли вже з пів року - рік Лір був, таке враження що мене відкинули знов в часи Asus Xonar Essence ST, то я образно, але може з підсилювачем вона була б і ліпша, я вже забув той звук так щоб чітко виказувати думку, не буду наговорювати
Entar
Member

Hotspur: 08.01.2025 00:44
Entar: 08.01.2025 00:3920 тис це добре, я просто хочу зрозуміти, чи покупка fiio k5 дозволить мені не купувати наприклад Creative Sound Blaster X AE-5 Plus (і буде не гірше)?
fiio k5 pro кращий ніж дешеві карти креативу. х5 або х7 - кращі але сильно дороще і не мають сенсу при 500 сенхах
Хм. Ви мене практично переконали. Замовлю після колонок/навушників) Залишилося пару питань:

1. Я правильно розумію, що ця коробочка це щось схоже на мою коробочку смсл м3, але набагато краще/сучасніше, і якщо моя то схоже "початковий рівень" то ця ближче до "вище середнього" по якості?
2. Колонки з встроєним цапом (наприклад мої , що біля телевізора едіфаєр 2750дб) - є зміст підключати не по оптиці а через таку коробочку? Тоді, як я розумію звук буде оброблятися на цьому цапі fiio, а він набагто краще ніж встроєний в едіфаєр 2750дб?
Те ж саме по покупці 1855 ? Я цим fiio k5 про закриваю питання і зі звуковою картою, і з кращим звуком з телевізора якщо перевставлятиму в тв?
Hotspur
Member

Entar: 08.01.2025 01:151. Я правильно розумію, що ця коробочка це щось схоже на мою коробочку смсл м3, але набагато краще/сучасніше, і якщо моя то схоже "початковий рівень" то ця ближче до "вище середнього" по якості?
ваша це 0 а це 1-2 з 10 можливих. середній рівень це дороще.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Entar: 08.01.2025 01:152. Колонки з встроєним цапом (наприклад мої , що біля телевізора едіфаєр 2750дб) - є зміст підключати не по оптиці а через таку коробочку? Тоді, як я розумію звук буде оброблятися на цьому цапі fiio, а він набагто краще ніж встроєний в едіфаєр 2750дб?
все сильно залежить від колонок. загалом так, тому я проти таких рішень як в 2750 бо коли купляєш ЦАП за 50 баксів який краще переробити то все дорога робота і простіше продати 2750 як є і купити звичайну акустику яка буде реагувати на ЦАП.
Entar
Member

Hotspur: 08.01.2025 01:19 тому я проти таких рішень як в 2750 бо коли купляєш ЦАП за 50 баксів який краще переробити то все дорога робота і простіше продати 2750 як є і купити звичайну акустику яка буде реагувати на ЦАП.
Ну 2750 же буде норм працювати від зовнішнього цапу а не від встроєного, чому ні? Встроєний як я розумію коли цифра приходить же.
Звичайну акустику ще треба вибрати а то дуже кропітка робота. Я якось вибрав собі кліпші, за 600 баксів. Придбав. Поставив у себе. І це було жахливо. Бо приміщення не то, а вони до цього чутливі виявилися. А в магазині ідеально.
Последний раз редактировалось Entar 08.01.2025 01:29, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

Radio Bay: 08.01.2025 01:07Ті ж Fiio, iFi, Schiit набагато цікавіше подають матеріал.
про Креативи, я ж казав у них є зовнішні комбайни - х5 та х7 просто вони дорогі для свого рівня
Radio Bay
Member

Entar: 08.01.2025 01:15 і з кращим звуком з телевізора якщо перевставлятиму в тв?
Теоретично так, аде як то усе підключити? Аудіо з компа на цапа, наприклад, Фііо, та видео з ВК на тв? З цапом та дротами таскатися туди сюди то таке, заради розваги спробувати може
Ответить