Последние статьи и обзоры
Новости
DP-кабель якісний - де можна купити дійсно якісний?
-
Truchmann
Member
DP-кабель якісний - де можна купити дійсно якісний?
стандарт: 1.4 - 2.0—2.1a (ліпше звичайно 2.1a)
Довжина: 1,5 - 2 метра.
Потрібен для виводу зображення 4K при 240 fps на монітор з комп'ютеру.
-
vladdelkafa
Member
Я в себе все, що стосується DP, перевів на комутацію від Ugreen.
Ugreen DP118 - тут (Польща) нещодавно були, але зара нема.
DP version: V2.1
Total throughput: 80 Gbps
Resolution: 16K@30Hz, 10K@60Hz, 8K@120Hz, 4K@1440Hz
Cable material: Copper
Length: 1/2/3 m
Backward compatibility with DP2.0/1.4/1.3
На промі є офери, але звісно х2+ дорожче (від 999 грн).
Тільки не беріть три метри, якщо вам тре тіки два.
Ugreen DP118 - тут (Польща) нещодавно були, але зара нема.
DP version: V2.1
Total throughput: 80 Gbps
Resolution: 16K@30Hz, 10K@60Hz, 8K@120Hz, 4K@1440Hz
Cable material: Copper
Length: 1/2/3 m
Backward compatibility with DP2.0/1.4/1.3
На промі є офери, але звісно х2+ дорожче (від 999 грн).
Тільки не беріть три метри, якщо вам тре тіки два.
-
Евгений King
Member
Беріть Ugreen не прогадаєте
-
mult
Member
Ugreen якісний, але в нього то не 2.1, там 1.4а.
Ну і купити в нас сертифікований кабель це справжня проблема, не знаю чи можна навіть.
На алі мабуть так, але є багато підробок.
То шо на алі чи ще де пишуть 2.1 то все фігня, 99 відсотків циверка 2.1 а в реалі в кращому випадку буде 1.4а.
Максимальна довжина яку я бачу 1.8-2.0 довших немає на даний момент, сертифікованих.
Ось з цим посиланням треба звірятись.
Ugreen до речі в цьому списку не знайшов.
Хоча в них є там сертифіковані кабелі, але не дісплей порт 2.1.
https://www.displayport.org/product-cat ... ied-cables
Ну і купити в нас сертифікований кабель це справжня проблема, не знаю чи можна навіть.
То шо на алі чи ще де пишуть 2.1 то все фігня, 99 відсотків циверка 2.1 а в реалі в кращому випадку буде 1.4а.
Максимальна довжина яку я бачу 1.8-2.0 довших немає на даний момент, сертифікованих.
-
daesz
Member
То офф магазин на аліmult: ↑ 31.12.2024 22:11 Ugreen якісний, але в нього то не 2.1, там 1.4а.
-
mult
Member
daesz
Я такий собі купив у нас, типу офіціалів,але звісно дорожче
Але там не 2.1, там 1.4а.
Але в звязку з проблемою купити дійсно сертифікований 2.1, то поки піде і такий
У мене теж до речі 4к 240 герц.
Працює нормально, бо все одно там dsc
Я такий собі купив у нас, типу офіціалів,але звісно дорожче
Але там не 2.1, там 1.4а.
Але в звязку з проблемою купити дійсно сертифікований 2.1, то поки піде і такий
У мене теж до речі 4к 240 герц.
Працює нормально, бо все одно там dsc
-
daesz
Member
mult
Один з коментарів каже, що наче як працює в 4к@240
Другий коментар правда не зрозуміло в якому розширенні
Один з коментарів каже, що наче як працює в 4к@240
Другий коментар правда не зрозуміло в якому розширенні
-
mult
Member
daesz
Дак я ж кажу що працює в мене такий кабель і монітор в профілі указаний, 4к 240 герц.
Працює в 240.
Просто в моніторах ввімкнено dsc за замовчуванням, це стиснення сигналу без втрат якщо хто не знав.
Тому воно 240 кадрів видає на дисплей порт 1.4а
Але якщо хто не хоче чорних екранів на декілька секунд після виходу з гри, то бажано грати в ігри з налаштуванням "в окні без рамки"
Це стосується 4к моніторів з високою герцовкою.
Бо якщо запускати ігри в повному екрані то там типу перемикається цей dsc, поки ввімкнеться, та поки вимкнеться то є чорний екран коли вийшов з гри.
Тому щоб воно швидше і не так явно все перемикалось грати краще в окні без рамки.
По крайній мірі поки не купиш повноцінну відюху з 2.1 і кабель
Поки що відеокарт навіть немає на повноцінний 2.1, він dp 80 зветься.
У амд відеокарт дисплей порт 2.1 не повноцінний, там по моєму dp40, але я не знаю точно, знаю що урізаний.
Може 5000 відюхи матимуть повноцінний 2.1 dp80, от тоді і кабелі почнуть зявлятись.
Дак я ж кажу що працює в мене такий кабель і монітор в профілі указаний, 4к 240 герц.
Працює в 240.
Просто в моніторах ввімкнено dsc за замовчуванням, це стиснення сигналу без втрат якщо хто не знав.
Тому воно 240 кадрів видає на дисплей порт 1.4а
Але якщо хто не хоче чорних екранів на декілька секунд після виходу з гри, то бажано грати в ігри з налаштуванням "в окні без рамки"
Це стосується 4к моніторів з високою герцовкою.
Бо якщо запускати ігри в повному екрані то там типу перемикається цей dsc, поки ввімкнеться, та поки вимкнеться то є чорний екран коли вийшов з гри.
Тому щоб воно швидше і не так явно все перемикалось грати краще в окні без рамки.
По крайній мірі поки не купиш повноцінну відюху з 2.1 і кабель
Поки що відеокарт навіть немає на повноцінний 2.1, він dp 80 зветься.
У амд відеокарт дисплей порт 2.1 не повноцінний, там по моєму dp40, але я не знаю точно, знаю що урізаний.
Може 5000 відюхи матимуть повноцінний 2.1 dp80, от тоді і кабелі почнуть зявлятись.
-
daesz
Member
mult
Зроз, я користуюсь хдмі, тому без поняття всіх цих "причуд" у ДП та й граю я завжди на безрамковому фулскріні, бо швидше табається між вікнами в такому режиму
Зроз, я користуюсь хдмі, тому без поняття всіх цих "причуд" у ДП та й граю я завжди на безрамковому фулскріні, бо швидше табається між вікнами в такому режиму
-
mult
Member
daesz
Я також пробував і на хдма 2.1, тоже все чудово працює, у мене вроді як якісний кабель від AUDIOQUEST.
Навіть не знаю що краще, воно і там і там працює
Ну і безрамковість там для хдма теж бажано вмикати, бо там теж стиснення
Я також пробував і на хдма 2.1, тоже все чудово працює, у мене вроді як якісний кабель від AUDIOQUEST.
Навіть не знаю що краще, воно і там і там працює
Ну і безрамковість там для хдма теж бажано вмикати, бо там теж стиснення
-
Truchmann
Member
Можна знайти вселяку перефірію тут і зокрема двохметровий ugreen 16K за 25 євро з рейтінгом 4,6 з 5 і кількостью відгуків 1806, але аналогичний кабель за 15 євро від фірми IVANKY з рейтінгом 4,7 з 5 та кількостю відгуків 15066 можливо ліпше? Незрозуміло, чому ugreen дорожче.
Що скажете хлопці?
Що скажете хлопці?
-
WaRMacTep
Member
Ugreen dp2.1 повністю сумісний зі стандартом dp2.1a дроти повністю відповідають стандарту але тільки версія на 2м у 3м варіанті не повна сумусність з 2.1а, гарантовано сумісний з усіма девайсами цого стандарту а от IVANKY не має адекватного огляду, маю на увазі перетин дротів, матеріал дротів...
-
VolandInferno
Member
Ще одна, чергова, Група свідків існування версій кабелів DisplayPort
https://www.displayport.org/how-to-choo ... a-bad-one/
Не існує версій кабелів. І не існувало ніколи. Особисто бачив, самими власними очима, як був підключений 2.1 мон до хакнутої 7900xtx кабелем не знаю якої давнини і все завелось. 4к 240hz без DSC.
Єдине що грає роль - це якість самого кабелю.
Якщо кабель сертифікований під DP8k - це лише дає гарантію, що він гарантовано буде працювати, але з вірогідністю 99.9 що якісний, так би мовити 1.4 кабель також буде працювати з DP8k.
Відправлено через 13 хвилин :
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... usbc_port/
А потім дивуємось , звідки стільки інфоцинанщини…
https://www.displayport.org/how-to-choo ... a-bad-one/
Не існує версій кабелів. І не існувало ніколи. Особисто бачив, самими власними очима, як був підключений 2.1 мон до хакнутої 7900xtx кабелем не знаю якої давнини і все завелось. 4к 240hz без DSC.
Єдине що грає роль - це якість самого кабелю.
Якщо кабель сертифікований під DP8k - це лише дає гарантію, що він гарантовано буде працювати, але з вірогідністю 99.9 що якісний, так би мовити 1.4 кабель також буде працювати з DP8k.
Відправлено через 13 хвилин :
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... usbc_port/
А потім дивуємось , звідки стільки інфоцинанщини…
-
Truchmann
Member
WaRMacTep
А де на ugreen огляд?
VolandInferno
А як зрозуміти, чи забеспече PowerColor Red Dragon Radeon RX 480 8GB GDDR5 на своему DP-порту 4K@240Hz?
А де на ugreen огляд?
VolandInferno
А як зрозуміти, чи забеспече PowerColor Red Dragon Radeon RX 480 8GB GDDR5 на своему DP-порту 4K@240Hz?
-
VolandInferno
Member
В цьому випадку питання точно не до кабелю. Бо ВК підтримує тільки DP1.4а, там 4к@240Hz має працювати з DSC, але краще запитати у власників карт.Truchmann: ↑ 01.01.2025 02:40А як зрозуміти, чи забеспече PowerColor Red Dragon Radeon RX 480 8GB GDDR5 на своему DP-порту 4K@240Hz?
-
MSiAventador
Member
З тих брендів що на Хотлайні то довіра лише до UGREEN.Truchmann: ↑ 31.12.2024 20:08 DP-кабель якісний - де можна купити дійсно якісний?
-
mult
Member
Ага, навіть сучасні якісні кабелі не можуть потягти 4к 240 герц, а якийсь допотопний ноунейм потягнувVolandInferno: ↑ 01.01.2025 01:11 Не існує версій кабелів. І не існувало ніколи. Особисто бачив, самими власними очима, як був підключений 2.1 мон до хакнутої 7900xtx кабелем не знаю якої давнини і все завелось. 4к 240hz без DSC.
Там полюбому був включений dsc, він часто ввімкнений по замовчуванню і вимкнути можна тільки через сервісне меню.
Версії кабелів є, там є вимоги до технології виробництва, екранування і тд.
Чогось не просто так спочатку не могли зробити повноцінний дисплей порт 2.1 dp80 довше одного метра.
Є певні вимоги до швидкості і кількості передачі даних і не так все там просто.
Ну і якась ноунейм дешева китайщина звісно працюватиме, але це часто випливає в артефакти зображення, підторможеність і все таке інше.
Як ви кажете свідки версій кабелів, а я бачив на реддіті да і тут теж, свідків самого дешевого ноунейм кабелю
Типу то ж кабель, пофіг який, купуй самий дешевший за 40 гривень
Кожен вибирає свою сторону, я краще куплю якісне, що відповідає стандарту, а комусь заходить і за 40 гривень пофіг що
-
alexander-magnus
Member
Привіт, народ. Дійсно, купити нормальний кабель – проблема. Брав на Ali DP - HDMI 4k 60 fps, але він не хоче нормально працювати. Я підключив телевізор до ПК. Є роздільна здатність 4к, але підтримки HDR немає, а телевізор показує лише 30 Гц на ПК у налаштуваннях.
Отже, мені також цікаво, який кабель DP-HDMI можна взяти для відтворення відео 4k HDR 10+
Отже, мені також цікаво, який кабель DP-HDMI можна взяти для відтворення відео 4k HDR 10+
-
Avenger80
Member
alexander-magnus
А вы точно брали нужный кабель? Дело в том, что вы могли попутать с выбором и выбрать случайно - 30Гц вместо 60Гц при заказе, если не ошибаюсь. Посмотрите точно что вы заказали в заказах с Али, если именно в заказе написано 4k 60Гц, а у вас не показывает, то да, надули.
А вы точно брали нужный кабель? Дело в том, что вы могли попутать с выбором и выбрать случайно - 30Гц вместо 60Гц при заказе, если не ошибаюсь. Посмотрите точно что вы заказали в заказах с Али, если именно в заказе написано 4k 60Гц, а у вас не показывает, то да, надули.