Выбор БП

Куратор темы: Melofon
Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Изображение
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Изображение
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Изображение
Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось Melofon 08.12.2024 11:43, всего редактировалось 26 раз.
Chaser
Junior

Mixx
2 с половиной года ему
Mixx
Member

Chaser
Тогда можно видеокарту даунвольтнуть ватт до 160-170 и оставить бп
ipto
Junior

Mixx: 22.12.2024 22:58 Chaser
Обычный бюджетный блок 7-8 летней давности, не дно, но если старый (5+ лет отходил) - под замену.
Серия BDF S имеет синхронный выпрямитель, что конечно не меняет сути, но, можно сказать, все же делает эти БП не типичными бюджетниками.

Отправлено спустя 5 минут 48 секунд:
Vasyanya1: 17.12.2024 11:57 Chieftec Vega можна подивитися, але 2 роки гарантії і відсутність модульності можуть відштовхнути.
Судя по всему, не плохой голдовый бюджетник на некой довольно свежей платформе High Power (похоже, на 832-ую).
Кондеры пока неизвестны, но я бы ожидал здесь увидеть tw.
Reverse_rain
Member

Фух, щойно психанул і зробив собі замовлення на 850Вт MSI MPG PCIE5. Довго вагався, думав щось подешевше знайти на заміну своему Chieftec Proton, але не хотілось гратися з БЖ як AZZA, 1stPlayer, сучасними FSP та Chieftec. Дивився в сторону Сorsair, але зупиняло що в них підключення 16-контактний роз'єм GPU це збірка з декількох 8пін Pci-E. А все ж планую в майбутньому році брати відяху Nvidia, якщо не 50хх то хочаб щось рівня 4070S. Дякую учасникам форуму acm_fan та waryag за допомогу у виборі.
oversteve
Member

Reverse_rain: 28.12.2024 16:45 Дивився в сторону Сorsair, але зупиняло що в них підключення 16-контактний роз'єм GPU це збірка з декількох 8пін Pci-E.
цілком нормальна практика, нормальні 8-пінові мініфіт витримують більші струми на 1 пін, ніж 16-піновий мікрофіт
Reverse_rain
Member

oversteve: 28.12.2024 17:01
Reverse_rain: 28.12.2024 16:45 Дивився в сторону Сorsair, але зупиняло що в них підключення 16-контактний роз'єм GPU це збірка з декількох 8пін Pci-E.
цілком нормальна практика, нормальні 8-пінові мініфіт витримують більші струми на 1 пін, ніж 16-піновий мікрофіт
Цілком можливо, сперечатись не буду. Якщо корсар прорахували що це робоча схема, то мабуть так воно і є. Але як з'явилися ці 16пін на відяхах стільки негативу було що вони плавляться, горять, що ось такі збірки 8+8 що 16. Тож для себе вирішив що краще щоб БЖ був із 16пін (хоча в комплекті у MSI, є кабель 8+8 на 16, тож можна так і так)Сподіваюсь зараз краще з цим, да і навряд 4070-5070 буде жерти так що кабелі плавитись будуть.
[Niro]
Member

Взяв такого звіра в свою збірочку в компанію до мамки. Хтось щупав як вони? Наче по спекам дуже ОК. Тихий, фул японія, 12 2*6 , всі нові стандарти.
Изображение
aaleksandrenko
Member

[Niro]: 30.12.2024 12:46 Взяв такого звіра в свою збірочку в компанію до мамки. Хтось щупав як вони? Наче по спекам дуже ОК. Тихий, фул японія, 12 2*6 , всі нові стандарти.
Изображение
Навряд їх хтось юзав. модель нова.
Судячи з огляду 850вт версії непоганий бж :up:
heidfeld
Member

[Niro]: 30.12.2024 12:46 Взяв такого звіра в свою збірочку в компанію до мамки. Хтось щупав як вони? Наче по спекам дуже ОК. Тихий, фул японія, 12 2*6 , всі нові стандарти.
Изображение
до 5к норм. варик. уж точно лучше всякого мусора вроде azza, ngdp, айдикулингов и тому подобного барахла.
mult
Member

Reverse_rain
Вам не сподобалось що зі сторони блока живлення не 12vhpwr а два по 8 пін я так зрозумів?
Я навпаки читав що так краще, більш надійніше.
Навіть імениті виробники так роблять типу Super Flower.
Адже при укладці кабелів в корпусі коло блока живлення з 8 піновими беспечніше десь їх підігнути, прокласти і тд.
А якщо стоїть з боку блока 12vhpwr, то там більше обмежень і менша надійність, його сильно не позгинаєш особливо коли місця мало, або блок живлення стоїть в поперек корпусу і тд.
Хоча якщо місця досить то нормально і з 12vhpwr, просто сантиметрів 5 від блока старатись щоб прямо йшов, а далі вже прокладати.
Наскільки цей розєм ніжний і ненадійний, придумать таку фігню з постійно зростаючими споживаннями карт. Мені ця дрисня зовсім не подобається, але доводиться користуватись, альтернатив нема поки що.
oversteve
Member

mult: 30.12.2024 14:08 А якщо стоїть з боку блока 12vhpwr, то там більше обмежень і менша надійність, його сильно не позгинаєш особливо коли місця мало, або блок живлення стоїть в поперек корпусу і тд.
все там можна згинати
mult
Member

oversteve
Можна що хоч зігнути, аби сила була :)
Я не писав що не можна згинати, можна звісно, головне де і як.
Ну і основний сенс мого посту вище, що 2 по 8 з боку блока живлення надійніше.
oversteve
Member

mult: 30.12.2024 14:31 oversteve
Можна що хоч зігнути, аби сила була :)
Я не писав що не можна згинати, можна звісно, головне де і як.
Ну і основний сенс мого посту вище, що 2 по 8 з боку блока живлення надійніше.
прямо біля конектора можна, не треба там ніяких 5см запасу
mult
Member

oversteve
Ну я більше довіряю виробнику таким як супер фловер і інші, які обмежують відстань згинання термоусадкою.
Мабуть вони краще знають специфіку :)
Плюс в інтернеті багато статей де можна гнути де не можна.
Коло конектора не скрізь якраз можна, бо якщо жорсткий кабель можна пошкодити в розємі контакти.
А взагалі кожен сам вирішує як користуватись рекомендаціями від виробників і досвідом інших користувачів.
Раніше зі старими 8 піновими розємами взагалі не виникало дискусій де можна гнути де не можна.
Це тільки з цим новим гівном иаке :) і мабуть не просто так.
Reverse_rain
Member

mult: 30.12.2024 14:08 Reverse_rain
Вам не сподобалось що зі сторони блока живлення не 12vhpwr а два по 8 пін я так зрозумів?
Я навпаки читав що так краще, більш надійніше.
Навіть імениті виробники так роблять типу Super Flower.
Адже при укладці кабелів в корпусі коло блока живлення з 8 піновими беспечніше десь їх підігнути, прокласти і тд.
А якщо стоїть з боку блока 12vhpwr, то там більше обмежень і менша надійність, його сильно не позгинаєш особливо коли місця мало, або блок живлення стоїть в поперек корпусу і тд.
Хоча якщо місця досить то нормально і з 12vhpwr, просто сантиметрів 5 від блока старатись щоб прямо йшов, а далі вже прокладати.
Наскільки цей розєм ніжний і ненадійний, придумать таку фігню з постійно зростаючими споживаннями карт. Мені ця дрисня зовсім не подобається, але доводиться користуватись, альтернатив нема поки що.
Можливо. Треба дивитися вже по факту, в корпусі, скільки місця залишить БЖ для кабелів, як будє прокладена інша проводка, де будуть технічні отвори для кабелів, сам роз'єм на відясі. А так в комплекті до MSI MPG повинен йти, окрім 16 на 16, кабель 8+8 на 16, тож можливо ним і буду користуватися... Якщо не дістанеться відяха зі старими коннекторами, АМД наприклад чи 4070 ( яку також розглядаю до покупки, якщо 50хх буде в ціновому неадекватні)
oversteve
Member

mult: 30.12.2024 14:55 oversteve
Ну я більше довіряю виробнику таким як супер фловер і інші, які обмежують відстань згинання термоусадкою.
Мабуть вони краще знають специфіку :)
Плюс в інтернеті багато статей де можна гнути де не можна.
Коло конектора не скрізь якраз можна, бо якщо жорсткий кабель можна пошкодити в розємі контакти.
А взагалі кожен сам вирішує як користуватись рекомендаціями від виробників і досвідом інших користувачів.
Раніше зі старими 8 піновими розємами взагалі не виникало дискусій де можна гнути де не можна.
Це тільки з цим новим гівном иаке :) і мабуть не просто так.
якщо там термоусадка і гнути, тоді можна і перегнути піни в роз'ємі із-за її жорсткості, якщо термоусадки немає і відповідально підійти до питання, то все ок гнеться
так само можна перегнути і в стандартних "великих" молексах, але зазвичай такої дичини з термоусадкою не роблять, гляньте на ту ж гребінку до материнки і де там зазвичай тицяють термоусадку
Mixx
Member

Народ подскажите, нужен переходник 2/4х8пин->16хуангопинов, нормального качества и подлиннее того, что пихают вместе с видеокартами на 10+см. Есть вариант, где взять от норм производителя, не кетайское барахло и не подделку?)

Человеку нужно красиво запитать 4080с, красиво, в смысле, чтоб не видно было лишних проводов и коннекторов, ибо с тем, что шел с карточкой - ахунг, ну и не слишком красиво, чтоб не жахнуло :gigi:

Бп менять смысла нет, там платиновый киловатник, 4-5 лет отроду.
mult
Member

oversteve
Ну так я ж і кажу, гнути можна але є нюанси і як ви пишете відповідально підійти до цього процесу.
Для всього цього потрібна практика.
Як на мене, пересічному користувачеві краще залишити деякий запас і не ризикувати.
В мене наприклад блок живлення в профілі, вроді і відомий виробник, але цей кабель доволі жорсткий вліпили.
І гнути його коло розєму звісно можна спробувать, але я трохи спробував то сумнівно воно.
Там замало місця перед термоусадкою, це хіба що зрізать її, тоді гнути буде легше.
Але тут питання навіщось же її туди вліпили.
І як я писав вище, кожен сам вирішує, гнути де хочеться чи залишати трохи місця.
В мене є розуміння як працювати з проводами, я і паять умію, і по електриці трохи розуміюсь, не спец, просто трохи вмію.
Звісно що якщо нормально з умом зігнуть, да ще карта не 4090 а середнячок, то воно повинно працювати без проблем.
Але це в першу чергу залежить від кабеля, якщо він дубовий і ще термоусадка поряд, то є ризик уграть контакт в конекторі.
Все дуже індивідуально.
І якщо немає нормального досвіду краще перестрахуватись і залишити запас як пишуть в інтернеті.
Або може є вже якісь якісні углові розєми, ото було б ідеально :)
А ще краще щоб виробник сам клав два кабелі, один прямий, а інший угловий, або заводський перехідник.
Ну це суто моя не експертна думка :)
А як робити кожен вирішує сам.
В мене наприклад спочатку стояв комплектний перехідник від відеокарти.
І хоч він був зовсім не перегнутий, комп працював з відкритою боковою кришкою, все одно дуже швидко почав барахлити.
Просто рандомно не запускався комп, видаючи три довгі сигнали.
Я гуглив, видало багато причин від клавіатури до проца і памяті.
А виявляється цей перехідник винуватець, трохи пошевелиш його і все працює.
Купив блок живлення вже з таким кабелем, проблема зникла.
Ну і в мене блок живлення вже з новим покоащеним розємом 12V-2x6.
Який вроді як більш надійніший.
Але все одно цей розєм повне гівно :)
oversteve
Member

mult
це все так само актуально для звичайних молексовських мініфітів, так що якоїсь різниці немає
ну і молексовських мікрофіт цілком ок роз'єм, там скорше претензія до виробників перехідників і до криворуких користувачів
Hells Angels
Member

mult: 30.12.2024 14:31Я не писав що не можна згинати, можна звісно, головне де і як.
не хочеш гнути, але хочеш красиво
1 термалгрізлі продають плати 12vhpwr на 2(3) звичайних конектора
2 купити готове від корсара 2(3) звичайних конектора на 12vhpwr потом лише розпіновку переробити під свій бж
3 купити все по запчастинам і самому то все обжати
Ответить