Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Продовжимо...
Припустимо, що хтось в інтернеті казав , що припой не деградує, а тут таке
спойлер
Изображение
radical
Member

Так то може не припой, а якась фігня типа "рідкого металу". Чи просто паста висохша.
На 6000+ був зашибісь припой, я кришку праскою відпаював, а з кристалла не відідрати взагалі.

А проц закрасив, типу, інтрига? QX якийсь? :D
А, який QX, шо це я, там же один кристал. Хоча, якщо з мобільними порівняти розмір ядра, то як якийсь 45нм Core2 десь.
ApostolCV
Member

radical, ні то не метал.
спойлер
Изображение
Але, вже метал.)
І, не QX... Як казав Кубовіч , "вращайте барабан" :lol:
Изображение
Tfd
Member

ApostolCV: 27.12.2024 22:25 І, не QX... Як казав Кубовіч , "вращайте барабан" :lol:
P4 660?
ApostolCV
Member

Tfd,661.
spoglyadach
Member

ApostolCV: 27.12.2024 21:57 Продовжимо...
Припустимо, що хтось в інтернеті казав , що припой не деградує, а тут таке
спойлер
Изображение
Більше схоже не на деградацію а просто на якийсь дефект нанесення, типу кількість неправильна чи щось таке. Я не уявляю умов при яких цей припій міг би деграднути, а міняли на що? Але це канєшно сміливо 661 процик скальпнути бо їх зараз не часто зустрінеш в мене їх взагалі немає :eek:
ApostolCV
Member

spoglyadach,вскривав , бо на сток напруга /частота температура улітала до 80.
Тож треба було скальпуввти.
Проц "ударник" збит один кут і 1 SMD.
P.S. скальп проспонсовано Chat GPT. Ця падлюка видала інфу , що там термопаста.
спойлер
Вы абсолютно правы, и это требует уточнения. В процессорах Intel Pentium 4 с ядром Cedar Mill, как и в большинстве моделей того времени, действительно использовался бессвинцовый припой для соединения кристалла процессора с теплораспределительной крышкой (IHS). Это был стандартный метод обеспечения надежной теплопередачи.

Если в предыдущем ответе упоминалась термопаста, это могло относиться к интерфейсу между крышкой процессора (IHS) и кулером, но не между кристаллом и IHS. Извините за путаницу, и спасибо, что обратили внимание! Если нужны дополнительные подтверждения, могу уточнить.
(с) падлюка-GPT

Що цікаво, коли я почув характерний хлопок, то стало ясно, що там точно не паста. :insane:
spoglyadach
Member

Враховуючи що кристал не розполовинився в процесі акту вандалізму то мабуть пляма контакту припою з кришкою була доволі маленька, через це мабуть і температури. Так а сам проц в результаті робочий?
ApostolCV
Member

spoglyadach, вчора годину в малому тесті ОССТ на 4,3GHz відкатав . Але продовження слідує .)
Tfd
Member

ApostolCV
Пощастило таке знайти. :) Шкода звісно що стан від самого початку у нього був не ідеальний, але все ж робочий і юзабельний (після відповідного прикладання рук) камінець вийшов.
Який у нього степінг до-речі? С-шка?

Я в пошуку цієї моделі. Замовив недавно у Джона 651-й, бо їх у нас вже також йок.
spoglyadach
Member

В нас їх дуже мало тому що в країнах третього світу такі речі могли дозволити собі одиниці, так само з відяхами та материнками але вони в великій кількості потрапляють до нас як лом та матеріал на утилізацію. Якщо подивитись якісь відео з величезних пунктів утилізації то там можна побачити і не таке, там трощать тонами всякі вкусняхи. Багаті капіталісти скидають у всякі ніщєбродські країни це все тисячами тон, бо де ще за недорого будуть в цьому тисячі годин колупатись

Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
Приємно що в амерів це всьо продається по ціні пари пачок чіпсів, треба буде і собі якось замовити коли буде нагода комбінувати з чимось :up:
спойлер
https://www.ebay.com/itm/116373761201?_ ... R97a1vyCZQ
radical
Member

spoglyadach: 30.12.2024 15:41 Приємно що в амерів це всьо продається по ціні пари пачок чіпсі
так то прескотт 2М

У мене cedar 3ГГц десь був, шо цікаво, запрацював у і865 платі, яка, крім прескоттів, нічого знати не хоче, тільки довелося +,01В напруги накинути, бо він на 1.2В вис у тестах, видно, плата не змогла його на авто корректно визначити і необхідну напругу виставить. Дуже холодний камінець
ApostolCV
Member

Tfd: 30.12.2024 15:24 ApostolCV
Пощастило таке знайти. :) Шкода звісно що стан від самого початку у нього був не ідеальний, але все ж робочий і юзабельний (після відповідного прикладання рук) камінець вийшов.
Який у нього степінг до-речі? С-шка?

Я в пошуку цієї моделі. Замовив недавно у Джона 651-й, бо їх у нас вже також йок.
Так , це C степінг.
Для мене вони представляють цікавий варіант.
Бо в моєму розумінні це штучно задушені Intel проци..
Особливого сенсу гнатися за старшою моделлю немає , якщо ви не збоченець-колекціонер , ну або лютий оверклркер під LN2 :-P
mklm
Member

хтось може пояснити за степінги кедр мілів? в мене c1 виявився кращим за d0, навіть 6 ггц взяв
спойлер
Изображение
Avant
Member

spoglyadach: 30.12.2024 15:41 В нас їх дуже мало тому що в країнах третього світу такі речі могли дозволити собі одиниці, так само з відяхами та материнками але вони в великій кількості потрапляють до нас як лом та матеріал на утилізацію. Якщо подивитись якісь відео з величезних пунктів утилізації то там можна побачити і не таке, там трощать тонами всякі вкусняхи. Багаті капіталісти скидають у всякі ніщєбродські країни це все тисячами тон, бо де ще за недорого будуть в цьому тисячі годин колупатись
+1, але для звичайних людей, що називається, не поціновувачів, це звичане е-сміття. Як наприклад, об'єктивно, сервачно-ентерпрайсне 771-ддр2есс, 1366-2011-ддр3есс: діти нема куди, продати майже не реально, поціновувачів не існує взагалі :laugh: Ото дивно, що хуанани всіляки знайшли досить широку нішу, при тому що нормальні х79 супермікри висять місяцями нікому не потрібні.
Та і навіть власники часто не знають, що вони мають і продають, пару днів тому бачив системник на qx9770, продавався за 5500, як сучасна машина для роботи з графікою :rotate:
Колись, років з 7 назад, коли тут 775 ще ретром не вважалось, шукав так у нас p4 extreme, довго шукав, з рік, так і не знайшов. А зараз взагалі і не здивований, що top-of-the-line 15-20 річний не спіймати у нас.
spoglyadach
Member

radical

Да я розумію різницю між 660 та 661 я про те що ці камінці не щось там прям таке рідкісне, я до того що вони є у продажу постійно. А в нас спробуй взагалі знайди, а якщо знайдеш то там ще треба помолитись за адекватність продавця ну і щасливу долю його купити B-)

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
mklm
В мене теж пару разів таке було що більш ранній степінг гнався краще за самий останній, мабуть це зустріч дуже невдалий екземпляр з дуже вдалим

Відправлено через 9 хвилин 14 секунд:
Avant
Люди в яких є базове розуміння залізок та технічна освіта оці вся хуєнані з китаю ніколи не купували, з моїх знайомих знаю тільки одне виключення але той чєл не шарив за комп'ютерне залізо. Нє ну сидіти на них можна звісно і в деяких воно працює роками, але таких в кого комп в якийсь момент не увімкнувся чи навіть гірше теж дофіга. Так звісно оця тємка зробила китайцям мільйони прибутку на всяких відсталих країнах але ж блін. Особлива каста це тіпи які постійно порівнюють нормальні залізки з оцими мотлохами, типу фєпєс за долар більший, ламають пальці доводячи що якийсь там Райзен фуфло, китайці відкрили портал у пекло :laugh:

системник на qx9770, продавався за 5500
Класний проц але більше тисячі гримнів за нього віддавати це маразм та й купувати комп'ютер для роботи на 775 ще той прикол, нє ну я монтував на Q9450 відео у 2013 році але ж блін, було так собі не дуже комфортно
Последний раз редактировалось spoglyadach 30.12.2024 16:20, всего редактировалось 1 раз.
ApostolCV
Member

mklm: 30.12.2024 16:00 хтось може пояснити за степінги кедр мілів? в мене c1 виявився кращим за d0, навіть 6 ггц взяв
спойлер
Изображение
Я міг би припустити, що вдалі кристали з центру пластини йшли у склейку Pentium D / Extreme так як була максимальна енергоефективність /розгінний потенціал . Решта як напівліквід у 1-о ядерні P4 6x1
spoglyadach
Member

ApostolCV
Сумнівно що інтол на стільки заморочувався, це уявіть скільки ресурсу треба що б на стільки відбраковувати кристали, звісно вони це роблять роками але ж блін. За той час що вони це будуть робити можна ще десятки зробити
mklm
Member

кристали кристалами, питання за степінг було
Avant
Member

spoglyadach: 30.12.2024 16:19 Avant
Люди в яких є базове розуміння залізок та технічна освіта оці вся хуєнані з китаю ніколи не купували, з моїх знайомих знаю тільки одне виключення але той чєл не шарив за комп'ютерне залізо. Нє ну сидіти на них можна звісно і в деяких воно працює роками, але таких в кого комп в якийсь момент не увімкнувся чи навіть гірше теж дофіга. Так звісно оця тємка зробила китайцям мільйони прибутку на всяких відсталих країнах але ж блін. Особлива каста це тіпи які постійно порівнюють нормальні залізки з оцими мотлохами, типу фєпєс за долар більший, ламають пальці доводячи що якийсь там Райзен фуфло, китайці відкрили портал у пекло :laugh:
Чесно кажучи, у самого іноді руки чешуться на ті хеони глянути, але на нормальній супермікрі\асусі. Чисто як іграшку на тиждень-два. Бо мультикор у них таки смачний, навіть у івіків і сандіків, весь комплект з купою пам'яті влізе в 100-120$ аж бігом. 2011-3 хоч і має рідний серцю хасвелл, але ще актуальний і задорогий. Але цікаво, що взагалі воно вистрелило, і люди таки пішли купувати zsus і б\в есс пам'ять з китайських підвалів, не знаючи, що воно таке взагалі. На олх валом таких б\в комплектів, де люди вже награлись. Ну а китайський матх на х79\х99 це сміх взагалі, порізати взагалі всі доступні псіхи і залишити всього один :facepalm:
spoglyadach: 30.12.2024 16:19 системник на qx9770, продавався за 5500
Класний проц але більше тисячі гримнів за нього віддавати це маразм та й купувати комп'ютер для роботи на 775 ще той прикол, нє ну я монтував на Q9450 відео у 2013 році але ж блін, було так собі не дуже комфортно
Все так, за 1000-1200 забрав би і навіть в діло пустив, в свій 775, замість х5460.
Згоден, але я мав на увазі, що зазвичай, коли продають оце все "ретро", то продавець взагалі дупля не віддає, що він продає. І в 95% так воно і є, в більшості випадків комплектуха в описі навіть не фігурує, а у особливо досвідченних продавців, і на фото також не представлена: "Продам компутер, і 3 фото - фото монітора, фото колонок, фото клавіатури і мишки". Саме з пошуком комплектухи це особливе пекло, бо на стрічку пошуку можна не розраховувати взагалі, скоріш за все в описі чи заголовці вказано воно не буде. Іноді виручає пошук гугл об'єктивом, або схожі оголошення внизу сторінки, але далеко не завжди.
Ответить