Последние статьи и обзоры
Новости
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
ApostolCV
Member
-
radical
Member
Так то може не припой, а якась фігня типа "рідкого металу". Чи просто паста висохша.
На 6000+ був зашибісь припой, я кришку праскою відпаював, а з кристалла не відідрати взагалі.
А проц закрасив, типу, інтрига? QX якийсь?
А, який QX, шо це я, там же один кристал. Хоча, якщо з мобільними порівняти розмір ядра, то як якийсь 45нм Core2 десь.
На 6000+ був зашибісь припой, я кришку праскою відпаював, а з кристалла не відідрати взагалі.
А проц закрасив, типу, інтрига? QX якийсь?
А, який QX, шо це я, там же один кристал. Хоча, якщо з мобільними порівняти розмір ядра, то як якийсь 45нм Core2 десь.
-
ApostolCV
Member
-
Tfd
Member
P4 660?ApostolCV: ↑ 27.12.2024 22:25 І, не QX... Як казав Кубовіч , "вращайте барабан"
-
ApostolCV
Member
Tfd,661.
-
spoglyadach
Member
Більше схоже не на деградацію а просто на якийсь дефект нанесення, типу кількість неправильна чи щось таке. Я не уявляю умов при яких цей припій міг би деграднути, а міняли на що? Але це канєшно сміливо 661 процик скальпнути бо їх зараз не часто зустрінеш в мене їх взагалі немаєApostolCV: ↑ 27.12.2024 21:57 Продовжимо...
Припустимо, що хтось в інтернеті казав , що припой не деградує, а тут таке
-
ApostolCV
Member
spoglyadach,вскривав , бо на сток напруга /частота температура улітала до 80.
Тож треба було скальпуввти.
Проц "ударник" збит один кут і 1 SMD.
P.S. скальп проспонсовано Chat GPT. Ця падлюка видала інфу , що там термопаста.
Що цікаво, коли я почув характерний хлопок, то стало ясно, що там точно не паста.
Тож треба було скальпуввти.
Проц "ударник" збит один кут і 1 SMD.
P.S. скальп проспонсовано Chat GPT. Ця падлюка видала інфу , що там термопаста.
- спойлер
- Вы абсолютно правы, и это требует уточнения. В процессорах Intel Pentium 4 с ядром Cedar Mill, как и в большинстве моделей того времени, действительно использовался бессвинцовый припой для соединения кристалла процессора с теплораспределительной крышкой (IHS). Это был стандартный метод обеспечения надежной теплопередачи.
Если в предыдущем ответе упоминалась термопаста, это могло относиться к интерфейсу между крышкой процессора (IHS) и кулером, но не между кристаллом и IHS. Извините за путаницу, и спасибо, что обратили внимание! Если нужны дополнительные подтверждения, могу уточнить.
Що цікаво, коли я почув характерний хлопок, то стало ясно, що там точно не паста.
-
spoglyadach
Member
Враховуючи що кристал не розполовинився в процесі акту вандалізму то мабуть пляма контакту припою з кришкою була доволі маленька, через це мабуть і температури. Так а сам проц в результаті робочий?
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, вчора годину в малому тесті ОССТ на 4,3GHz відкатав . Але продовження слідує .)
-
Tfd
Member
ApostolCV
Пощастило таке знайти. Шкода звісно що стан від самого початку у нього був не ідеальний, але все ж робочий і юзабельний (після відповідного прикладання рук) камінець вийшов.
Який у нього степінг до-речі? С-шка?
Я в пошуку цієї моделі. Замовив недавно у Джона 651-й, бо їх у нас вже також йок.
Пощастило таке знайти. Шкода звісно що стан від самого початку у нього був не ідеальний, але все ж робочий і юзабельний (після відповідного прикладання рук) камінець вийшов.
Я в пошуку цієї моделі. Замовив недавно у Джона 651-й, бо їх у нас вже також йок.
-
spoglyadach
Member
В нас їх дуже мало тому що в країнах третього світу такі речі могли дозволити собі одиниці, так само з відяхами та материнками але вони в великій кількості потрапляють до нас як лом та матеріал на утилізацію. Якщо подивитись якісь відео з величезних пунктів утилізації то там можна побачити і не таке, там трощать тонами всякі вкусняхи. Багаті капіталісти скидають у всякі ніщєбродські країни це все тисячами тон, бо де ще за недорого будуть в цьому тисячі годин колупатись
Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
Приємно що в амерів це всьо продається по ціні пари пачок чіпсів, треба буде і собі якось замовити коли буде нагода комбінувати з чимось
Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
Приємно що в амерів це всьо продається по ціні пари пачок чіпсів, треба буде і собі якось замовити коли буде нагода комбінувати з чимось
-
radical
Member
так то прескотт 2Мspoglyadach: ↑ 30.12.2024 15:41 Приємно що в амерів це всьо продається по ціні пари пачок чіпсі
У мене cedar 3ГГц десь був, шо цікаво, запрацював у і865 платі, яка, крім прескоттів, нічого знати не хоче, тільки довелося +,01В напруги накинути, бо він на 1.2В вис у тестах, видно, плата не змогла його на авто корректно визначити і необхідну напругу виставить. Дуже холодний камінець
-
ApostolCV
Member
Так , це C степінг.Tfd: ↑ 30.12.2024 15:24 ApostolCV
Для мене вони представляють цікавий варіант.
Бо в моєму розумінні це штучно задушені Intel проци..
Особливого сенсу гнатися за старшою моделлю немає , якщо ви не збоченець-колекціонер , ну або лютий оверклркер під LN2
-
mklm
Member
хтось може пояснити за степінги кедр мілів? в мене c1 виявився кращим за d0, навіть 6 ггц взяв
- спойлер
-
Avant
Member
+1, але для звичайних людей, що називається, не поціновувачів, це звичане е-сміття. Як наприклад, об'єктивно, сервачно-ентерпрайсне 771-ддр2есс, 1366-2011-ддр3есс: діти нема куди, продати майже не реально, поціновувачів не існує взагалі Ото дивно, що хуанани всіляки знайшли досить широку нішу, при тому що нормальні х79 супермікри висять місяцями нікому не потрібні.spoglyadach: ↑ 30.12.2024 15:41 В нас їх дуже мало тому що в країнах третього світу такі речі могли дозволити собі одиниці, так само з відяхами та материнками але вони в великій кількості потрапляють до нас як лом та матеріал на утилізацію. Якщо подивитись якісь відео з величезних пунктів утилізації то там можна побачити і не таке, там трощать тонами всякі вкусняхи. Багаті капіталісти скидають у всякі ніщєбродські країни це все тисячами тон, бо де ще за недорого будуть в цьому тисячі годин колупатись
Та і навіть власники часто не знають, що вони мають і продають, пару днів тому бачив системник на qx9770, продавався за 5500, як сучасна машина для роботи з графікою
Колись, років з 7 назад, коли тут 775 ще ретром не вважалось, шукав так у нас p4 extreme, довго шукав, з рік, так і не знайшов. А зараз взагалі і не здивований, що top-of-the-line 15-20 річний не спіймати у нас.
-
spoglyadach
Member
radical
Да я розумію різницю між 660 та 661 я про те що ці камінці не щось там прям таке рідкісне, я до того що вони є у продажу постійно. А в нас спробуй взагалі знайди, а якщо знайдеш то там ще треба помолитись за адекватність продавця ну і щасливу долю його купити
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
mklm
В мене теж пару разів таке було що більш ранній степінг гнався краще за самий останній, мабуть це зустріч дуже невдалий екземпляр з дуже вдалим
Відправлено через 9 хвилин 14 секунд:
Avant
Люди в яких є базове розуміння залізок та технічна освіта оці вся хуєнані з китаю ніколи не купували, з моїх знайомих знаю тільки одне виключення але той чєл не шарив за комп'ютерне залізо. Нє ну сидіти на них можна звісно і в деяких воно працює роками, але таких в кого комп в якийсь момент не увімкнувся чи навіть гірше теж дофіга. Так звісно оця тємка зробила китайцям мільйони прибутку на всяких відсталих країнах але ж блін. Особлива каста це тіпи які постійно порівнюють нормальні залізки з оцими мотлохами, типу фєпєс за долар більший, ламають пальці доводячи що якийсь там Райзен фуфло, китайці відкрили портал у пекло
системник на qx9770, продавався за 5500
Класний проц але більше тисячі гримнів за нього віддавати це маразм та й купувати комп'ютер для роботи на 775 ще той прикол, нє ну я монтував на Q9450 відео у 2013 році але ж блін, було так собі не дуже комфортно
Да я розумію різницю між 660 та 661 я про те що ці камінці не щось там прям таке рідкісне, я до того що вони є у продажу постійно. А в нас спробуй взагалі знайди, а якщо знайдеш то там ще треба помолитись за адекватність продавця ну і щасливу долю його купити
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
mklm
В мене теж пару разів таке було що більш ранній степінг гнався краще за самий останній, мабуть це зустріч дуже невдалий екземпляр з дуже вдалим
Відправлено через 9 хвилин 14 секунд:
Avant
Люди в яких є базове розуміння залізок та технічна освіта оці вся хуєнані з китаю ніколи не купували, з моїх знайомих знаю тільки одне виключення але той чєл не шарив за комп'ютерне залізо. Нє ну сидіти на них можна звісно і в деяких воно працює роками, але таких в кого комп в якийсь момент не увімкнувся чи навіть гірше теж дофіга. Так звісно оця тємка зробила китайцям мільйони прибутку на всяких відсталих країнах але ж блін. Особлива каста це тіпи які постійно порівнюють нормальні залізки з оцими мотлохами, типу фєпєс за долар більший, ламають пальці доводячи що якийсь там Райзен фуфло, китайці відкрили портал у пекло
системник на qx9770, продавався за 5500
Класний проц але більше тисячі гримнів за нього віддавати це маразм та й купувати комп'ютер для роботи на 775 ще той прикол, нє ну я монтував на Q9450 відео у 2013 році але ж блін, було так собі не дуже комфортно
Последний раз редактировалось spoglyadach 30.12.2024 16:20, всего редактировалось 1 раз.
-
ApostolCV
Member
Я міг би припустити, що вдалі кристали з центру пластини йшли у склейку Pentium D / Extreme так як була максимальна енергоефективність /розгінний потенціал . Решта як напівліквід у 1-о ядерні P4 6x1mklm: ↑ 30.12.2024 16:00 хтось може пояснити за степінги кедр мілів? в мене c1 виявився кращим за d0, навіть 6 ггц взяв
- спойлер
-
spoglyadach
Member
ApostolCV
Сумнівно що інтол на стільки заморочувався, це уявіть скільки ресурсу треба що б на стільки відбраковувати кристали, звісно вони це роблять роками але ж блін. За той час що вони це будуть робити можна ще десятки зробити
Сумнівно що інтол на стільки заморочувався, це уявіть скільки ресурсу треба що б на стільки відбраковувати кристали, звісно вони це роблять роками але ж блін. За той час що вони це будуть робити можна ще десятки зробити
-
mklm
Member
кристали кристалами, питання за степінг було
-
Avant
Member
Чесно кажучи, у самого іноді руки чешуться на ті хеони глянути, але на нормальній супермікрі\асусі. Чисто як іграшку на тиждень-два. Бо мультикор у них таки смачний, навіть у івіків і сандіків, весь комплект з купою пам'яті влізе в 100-120$ аж бігом. 2011-3 хоч і має рідний серцю хасвелл, але ще актуальний і задорогий. Але цікаво, що взагалі воно вистрелило, і люди таки пішли купувати zsus і б\в есс пам'ять з китайських підвалів, не знаючи, що воно таке взагалі. На олх валом таких б\в комплектів, де люди вже награлись. Ну а китайський матх на х79\х99 це сміх взагалі, порізати взагалі всі доступні псіхи і залишити всього одинspoglyadach: ↑ 30.12.2024 16:19 Avant
Все так, за 1000-1200 забрав би і навіть в діло пустив, в свій 775, замість х5460.spoglyadach: ↑ 30.12.2024 16:19 системник на qx9770, продавався за 5500
Згоден, але я мав на увазі, що зазвичай, коли продають оце все "ретро", то продавець взагалі дупля не віддає, що він продає. І в 95% так воно і є, в більшості випадків комплектуха в описі навіть не фігурує, а у особливо досвідченних продавців, і на фото також не представлена: "Продам компутер, і 3 фото - фото монітора, фото колонок, фото клавіатури і мишки". Саме з пошуком комплектухи це особливе пекло, бо на стрічку пошуку можна не розраховувати взагалі, скоріш за все в описі чи заголовці вказано воно не буде. Іноді виручає пошук гугл об'єктивом, або схожі оголошення внизу сторінки, але далеко не завжди.