Переключатель на видеокарте как он работает?

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Всем доброго времени суток, подскажите пожалуйста есть карта 2060 супер palit jetstream на ней есть переключатель режима вертушек, так вот вопрос если я переключу на silent(тихий режим кулеров) то я так понимаю что вертушки не будут крутиться в простое а будут включаться только при нагрузке? И не будет ли понижаться производительность(сбрасывать частоты) в режиме silent???
wow_w
Member

Не знаю, як конкретно реалізовано в цій карті, але принцип такий: Ви перемикаєте біос відеокарти, а не лише сам режим вертушек, тому перемикайте при вимкненому пк. За звичай це називається тихий режим і оверклок режим, або якось по іншому, конкретно на цій карті виробник вказує "Dual BIOS BIOS 1: OC speed, BIOS 2: Standard speed".
При зміні режиму міняються як частоти на яких працює відеокарта, так і режим роботи вентилятора.
Зупинка вентилятора це інша технологія, вона реалізується по іншому: це так званий пасивний режим вентилятора, він вимикає вентилятор коли не має навантаження на карту, а точніше, там є також ліміт по температурі, при досягненні якої вмикаються вентилятори.
Чи є зупинка вентилятора саме у цій відеокарті не знаю, пише, що є, але в режимі "0dB on BIOS 2" тобто в Standard speed має вимикати вертущки
https://www.palit.com/palit/vgapro.php? ... 61J&tab=sp
aaleksandrenko
Member

Alexanderxxl: 26.12.2024 12:04 Всем доброго времени суток, подскажите пожалуйста есть карта 2060 супер palit jetstream на ней есть переключатель режима вертушек, так вот вопрос если я переключу на silent(тихий режим кулеров) то я так понимаю что вертушки не будут крутиться в простое а будут включаться только при нагрузке? И не будет ли понижаться производительность(сбрасывать частоты) в режиме silent???
1. Переключатель змінює криву вентиляторів на більш тиху.
2. Частоти будуть трохи менші, бо менші оберти вентиляторів=більший нагрів, більший нагрів=менший буст частот.
3. Переключатель не впливає на зупинку вентиляторів в простої. якщо була зупинка то і буде відповідно.

Або саме краще через мсі афтербурнер налаштувати собі буст/андервольт/криву вентиляторів під себе ;)
Alexanderxxl
Member

Понял, спасибо всем
Ответить