Seagate випускає жорсткі диски Exos M на 32 ТБ із технологією HAMR

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

KimRomik: 18.12.2024 18:27моя вінда займає в районі 20 гб
она "из коробки" никогда не занимала столько места
Timedemo
Member

Melki: 18.12.2024 12:49
Ostin: 18.12.2024 12:461ТБ вистачить усім
это только чтобы запустить новый компьютер с необходимым софтом, и то, может не хватить...

если не дай боже играешь или любишь что-то на торрентах покачать, то менее 4Тб для начала вообще смотреть противопоказано
https://rozetka.com.ua/ua/12518823/p12518823/
Melki
Member

Smok
Member

Melki: 18.12.2024 12:49
Ostin: 18.12.2024 12:461ТБ вистачить усім

это только чтобы запустить новый компьютер с необходимым софтом, и то, может не хватить...

если не дай боже играешь или любишь что-то на торрентах покачать, то менее 4Тб для начала вообще смотреть противопоказано

зайшов глянув в профіль, а там
Kingston NV2 500G
Seagate BarraCuda 2 TB (ST2000LM015)

:D
Melki
Member

а там очень мало места, да, ни на что не хватает, я об этом и пишу уже вторую страницу, мог бы и почитать...
500 ниочем, через месяц закончилось, 2Тб так-же мало уже (и это я не храню ничего) - без 4Тб нечего и начинать
Dremjke
Member

Melki: 18.12.2024 22:42500 ниочем
Под систему и софт с головой.
У самого SNVS500G уже 3 года, как. Свободно 297гб.
Melki
Member

Dremjke: 18.12.2024 22:58Под систему и софт с головой.
на 1-2 месяца
Dremjke
Member

Melki: 18.12.2024 23:01на 1-2 месяца
Пока 3 года держится :gigi:
Ума не приложу, чем можно забить системный 500гиговый раздел за 1-2 месяца.
Alligator
Member

Я тай і не зрозумів, в середньому по палаті вінда займає від 20 до 200 Гб, але потрібно лиск на 1 Тб?
І чого всі люблять думати, що їх комп одночасно унікальний і аналогічні параметри мають бути у всіх навкруги? :spy:
Одним 240 nVME вистачає на дві ОС, робочий софт та пару іграшок, а інші не можуть жити без трилогії Володарю Перстнів та всіх сезонів улюбленого серіалу і обов'язково у 4K Blu-ray авторські версії. Відкрию тайну, ігри чудово на HDD йдуть (ну крім CP2077 і ще декількох) та їх стали робити "безшовними", тобто додаткові пару секунд завантаження локації тільки в чомусь як асасін будуть.
Melki
Member

Alligator: 18.12.2024 23:14 Відкрию тайну, ігри чудово на HDD йдуть
я знаю, я так и живу
Alligator: 18.12.2024 23:14вінда займає від 20 до 200 Гб, але потрібно лиск на 1 Тб?
компьютер это не только винда, это еще "пара" игр, какие-то документы, у меня много учебников, какие-то инсталяшки бо интернет совсем плохой - не знаю что там, но удалить и нечего
Alligator
Member

Melki: 18.12.2024 23:24компьютер это не только винда, это еще "пара" игр, какие-то документы, у меня много учебников, какие-то инсталяшки бо интернет совсем плохой - не знаю что там, но удалить и нечего
И есть ещё люди которые не используют двухканал ОЗУ и отдельный SSD под систему? О_о
Melki
Member

Alligator: 18.12.2024 23:36отдельный SSD под систему?
есть еще люди, которые намеренно используют отдельный ССД под систему?
Timedemo
Member

Melki: 18.12.2024 23:24
Alligator: 18.12.2024 23:14 Відкрию тайну, ігри чудово на HDD йдуть
я знаю, я так и живу
Alligator: 18.12.2024 23:14вінда займає від 20 до 200 Гб, але потрібно лиск на 1 Тб?
компьютер это не только винда, это еще "пара" игр, какие-то документы, у меня много учебников, какие-то инсталяшки бо интернет совсем плохой - не знаю что там, но удалить и нечего
У тебя документы в видео формате 8к 60fps?
maksim2020
Member

Alligator: 18.12.2024 23:36
Melki: 18.12.2024 23:24компьютер это не только винда, это еще "пара" игр, какие-то документы, у меня много учебников, какие-то инсталяшки бо интернет совсем плохой - не знаю что там, но удалить и нечего
И есть ещё люди которые не используют двухканал ОЗУ и отдельный SSD под систему? О_о
Люди, у яких з комп'ютерів - лише ноутбук: існують. :)
Smok
Member

Melki: 19.12.2024 00:18
Alligator: 18.12.2024 23:36отдельный SSD под систему?
есть еще люди, которые намеренно используют отдельный ССД под систему?
я юзаю optane під систему
нащо все складати на 1 диск, якщо ще з часів HDD так повелося, що софт та ігри помітно швидше працюють на різних дисках
взяв HDD з пор іграми заніс до друга, поділився та й собі копірнув
а щоб переставити систему - стер системний диск і поставив

з іншої сторони в ті часи все було еволюційно, спочатку в мене був 80 гіг диск, потім з'явився на 320гіг і маленький йшов під систему
Alligator
Member

Melki: 19.12.2024 00:18есть еще люди, которые намеренно используют отдельный ССД под систему?
Так, з урахування скільки стім з епіком сканують та оновлюють ігор після включення ПК находження системної ОС на тому ж диску не на користь швидкодії.
bogob
Member

Alligator: 19.12.2024 08:13
Melki: 19.12.2024 00:18есть еще люди, которые намеренно используют отдельный ССД под систему?
Так, з урахування скільки стім з епіком сканують та оновлюють ігор після включення ПК находження системної ОС на тому ж диску не на користь швидкодії.
А хто заважає Стіми і таке інше поставити на окремий диск. В мене системний під вінду ще з часів Сімки на 120Гіг Самсунг 830. Думав на 10/11 не вистачить. Вистачило ще й вільного місця є трохи. На ЦЦД стоїть система, офіс, кодеки, архіватор. Коротше джентльменський набір той що називають "маст хев". Все що об'ємне, від гігабайта та вище все на окремий ХДД. Так живе вже багато років.

ЗІ: Так, зараз є терабайтний ВД 770. Але то під Лінукс.
Ostin
Member

З сучасними NVMe немає ніякої відчутної різниці для користувача, окремий ссд під ос, чи ні. Я теж по інерції використовую старий ссд-шник окремо, бо в ньому лише 250 Гб. Але в цілому для нової збірки немає ніякої різниці. Окрім системних бекапів, якщо хтось таке використовує. Коли весь диск клонується задля швидкого відновлення з бекапу. Це єдиний момент, коли варто розділяти систему і все інше.
Якщо система не бекапиться - можна все кидати в один мішок і різниці не буде.
Timedemo
Member

Ostin: 19.12.2024 10:32 З сучасними NVMe немає ніякої відчутної різниці для користувача, окремий ссд під ос, чи ні. Я теж по інерції використовую старий ссд-шник окремо, бо в ньому лише 250 Гб. Але в цілому для нової збірки немає ніякої різниці. Окрім системних бекапів, якщо хтось таке використовує. Коли весь диск клонується задля швидкого відновлення з бекапу. Це єдиний момент, коли варто розділяти систему і все інше.
Якщо система не бекапиться - можна все кидати в один мішок і різниці не буде.
в мене на одному 1тб і система і диск Д, і регулярно робиться бекап всього розділу С:, для цього не потрібно мати окремий накопичував.
Ostin
Member

Timedemo
Можна і так. Я вище і написав про розділення системи, а не лише про фізично різні диски.
Ответить