S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Dremjke: 15.12.2024 13:59Кстати, у кого было такое, что молния во время грозы ударила в ГГ?
Было разок - неприятно. Но была ситуация и похуже: когда чувака, который выдает необязательный квест, захерачило )
Геральт
Member

phobosse
Так то ж симуляція життя, все чесно )
Resurgent
Junior

Что вы всё про хабар, да про хабар. А по монстрам что скажете, помимо того, что они пожирнее в плане хп стали? Я вот рад был встретить все знакомые "лица" с первых частей )
Кровосись стал конечно куда быстрее, но примерно с середины игры перестаёт представлять опасность в одиночку. Помню только как A-Life решил прикольнуться и респавнул на открытой местности рядом со мной сразу 4 Азировых, то пришлось побегать. Ну и спец атака - хорошо придумали, может подловить, особенно когда он не один, то чередуются.
Снорки - ниачём. Пугают лишь звуками, а так, если по 1-2, то мясо.
Контролёр +- такой же, единственное что удивило, что на Болотах он меня атаковал\притянул метров за 100-120. Ну да то такое. Вблизи они милые и мало что могут сделать, главное подобраться.
Химера - жёстче стала эта туша, или убегать вообще или запрыгивтаь на что-то высокое. Именно высокое, потому что размах у неё побольше чем у Кличко - на обычных ящиках достаёт изи, а удар там ого го.
Псевдогигант - вот тут первая встреча удивила тем, что он стал быстрый. Я как-то этого совсем не ожидал и задолбался от него бегать. Благо редкий гость.
Азазелло
Junior

Resurgent
Мене найбільше бюрери дратують.На днях заліз в якусь там лабораторію,а там аж три бюрера,з двома без проблем розібрався,а третій відібрав в мене дробовик "Кувалда"-той що після фіналу на Арені дають,і з нього ж мене в упор застрелив.Я респавнувся і прибив гада,але дробовика так і не знайшов,хоч оббігав всю цю лабораторію...жалко,хороша машинка була...
Hiden
Member

кто то заметил при резком премещении мыши по горизонтали артефакты ввиде вертикальных полос на экране на секунду, потом исчезают ?
даже больше похоже на сетку что ли :-/
именно в момент остановки мыши
заметно на светлом фоне, на темном не заметно
заметил интенсивность сетки отличается на разных методах масштабирования, но полностью не убирается даже на DLAA 100%
с картой все норм, только в сталкере такое
nutman
Junior

В игре будет бинокль, или я зря жду?

Отправлено спустя 33 секунды:
Hiden: 15.12.2024 19:20 кто то заметил при резком премещении мыши по горизонтали артефакты ввиде вертикальных полос на экране на секунду, потом исчезают ?
даже больше похоже на сетку что ли :-/
именно в момент остановки мыши
заметно на светлом фоне, на темном не заметно
заметил интенсивность сетки отличается на разных методах масштабирования, но полностью не убирается даже на DLAA 100%
с картой все норм, только в сталкере такое
думал это из-за генерации, но тестами выяснил, что это игра такая с:

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
Азазелло: 15.12.2024 19:09 Resurgent
Мене найбільше бюрери дратують.На днях заліз в якусь там лабораторію,а там аж три бюрера,з двома без проблем розібрався,а третій відібрав в мене дробовик "Кувалда"-той що після фіналу на Арені дають,і з нього ж мене в упор застрелив.Я респавнувся і прибив гада,але дробовика так і не знайшов,хоч оббігав всю цю лабораторію...жалко,хороша машинка була...
Такие штуки были всегда в Зове Припяти, всегда на бюрера ходил с галимой левой пушкой поэтому, а свою не доставал )
Hiden
Member

nutman: 15.12.2024 19:35думал это из-за генерации, но тестами выяснил, что это игра такая с:
ублюдский движок значит
Draqoon
Member

Resurgent: 15.12.2024 18:34 Что вы всё про хабар, да про хабар. А по монстрам что скажете, помимо того, что они пожирнее в плане хп стали? Я вот рад был встретить все знакомые "лица" с первых частей )
Кровосись стал конечно куда быстрее, но примерно с середины игры перестаёт представлять опасность в одиночку. Помню только как A-Life решил прикольнуться и респавнул на открытой местности рядом со мной сразу 4 Азировых, то пришлось побегать. Ну и спец атака - хорошо придумали, может подловить, особенно когда он не один, то чередуются.
Снорки - ниачём. Пугают лишь звуками, а так, если по 1-2, то мясо.
Контролёр +- такой же, единственное что удивило, что на Болотах он меня атаковал\притянул метров за 100-120. Ну да то такое. Вблизи они милые и мало что могут сделать, главное подобраться.
Химера - жёстче стала эта туша, или убегать вообще или запрыгивтаь на что-то высокое. Именно высокое, потому что размах у неё побольше чем у Кличко - на обычных ящиках достаёт изи, а удар там ого го.
Псевдогигант - вот тут первая встреча удивила тем, что он стал быстрый. Я как-то этого совсем не ожидал и задолбался от него бегать. Благо редкий гость.
Грі не вистачає трохи мотивації як в готиці, навики мисливця для трофєїв з фауни :rolleyes:
mycolaevich
Member

Resurgent
А що казати? Якщо на початку гри з монстрами треба рахуватись, то вже в середині вони тільки дратують.
Мій відгук про монстрів такий:
Зграї щурів - ідея прикольна, питань не маю.
Тушкани - буває важко вицілити через дуже рвані анімації, але особливо дратують кровотечою.
Сліпі собаки - ті ж проблеми що і в тушканів.
Псевдособака - я б сказав трохи занадто живуча але в загальному норм.
Плоті - норм, при першій зустрічі стрибок доволі неочікуваний)
Кабани - "фішка" з перекиданням - фігня повна
Кровососи - фігня з перекиданням + гарчання + як з дробаша їх валити то за бризками крові ніфіга не видно)
Контролер - просто булка безпорадна, нащо він такий потрібен?
Полтергейст - норм.
Бюрери - норм.
Олень - в цілому норм. ідея, можливо трохи занадто живучий.
Химера - занадто жорстка. Підозрюю що її можна вбити в відкритому полі але не впевнений.
Псевдогігант - жирний і дратуючий. Його реалізація ніколи мені не подобалась.

Відповідно нормально реалізовані (на мою думку) лише щурі, плоть, полтергейст і бюрер.
З рештою є проблеми, найбільша з яких - відбирання керування в гравця. Я вважаю що крім кат-сцен це погане рішення в 100% випадків.
Декілька думок як могло б бути краще:
Кровосос - менше хп, не рухається по прямій, не зупиняється для атаки. Якщо хочеться відібрати керування - зробити "засос" як в ПП, під час сценки інші кровососи не атакують, керування повертається відразу.
Контролер - змушує ховати зброю, сповільнює рух, створює галюцинації (не тільки ворогів але і оточення), псі-захист суттєво послаблю цей ефект.
Химера - зробити суттєво слабшою, але для вбивства треба відстрелити обидві голови.
Псевдогігант - зробити вразливим лише для особливої зброї, наприклад рпг-7, або кулемет з ББ набоями.

Взагалі химера і псевдогігант хороші кандидати для монстрів, від яких треба лише втікати. А навколо їх вбивства можна побудувати дуж цікаві квести.
Nutbar
Member

Hiden: 15.12.2024 19:52 ублюдский движок значит
Анріал 5 і справді якось в іграх погано себе показує, коли треба рендер в реальному часі. Дуже багато чого розрахованно на темпоральне згладжування, постійно щось мерехтить, підвантажується, адаптується. І жере при цьому гору ресурсів. Таке.
Eduard1980
Member

mycolaevich: 15.12.2024 22:48
спойлер
А що казати? Якщо на початку гри з монстрами треба рахуватись, то вже в середині вони тільки дратують.
Мій відгук про монстрів такий:
Зграї щурів - ідея прикольна, питань не маю.
Тушкани - буває важко вицілити через дуже рвані анімації, але особливо дратують кровотечою.
Сліпі собаки - ті ж проблеми що і в тушканів.
Псевдособака - я б сказав трохи занадто живуча але в загальному норм.
Плоті - норм, при першій зустрічі стрибок доволі неочікуваний)
Кабани - "фішка" з перекиданням - фігня повна
Кровососи - фігня з перекиданням + гарчання + як з дробаша їх валити то за бризками крові ніфіга не видно)
Контролер - просто булка безпорадна, нащо він такий потрібен?
Полтергейст - норм.
Бюрери - норм.
Олень - в цілому норм. ідея, можливо трохи занадто живучий.
Химера - занадто жорстка. Підозрюю що її можна вбити в відкритому полі але не впевнений.
Псевдогігант - жирний і дратуючий. Його реалізація ніколи мені не подобалась.

Відповідно нормально реалізовані (на мою думку) лише щурі, плоть, полтергейст і бюрер.
З рештою є проблеми, найбільша з яких - відбирання керування в гравця. Я вважаю що крім кат-сцен це погане рішення в 100% випадків.
Декілька думок як могло б бути краще:
Кровосос - менше хп, не рухається по прямій, не зупиняється для атаки. Якщо хочеться відібрати керування - зробити "засос" як в ПП, під час сценки інші кровососи не атакують, керування повертається відразу.
Контролер - змушує ховати зброю, сповільнює рух, створює галюцинації (не тільки ворогів але і оточення), псі-захист суттєво послаблю цей ефект.
Химера - зробити суттєво слабшою, але для вбивства треба відстрелити обидві голови.
Псевдогігант - зробити вразливим лише для особливої зброї, наприклад рпг-7, або кулемет з ББ набоями.

Взагалі химера і псевдогігант хороші кандидати для монстрів, від яких треба лише втікати. А навколо їх вбивства можна побудувати дуж цікаві квести.
[/spoiler]
Мені це нагадує "грабіть коровани".
Кожному не вгодиш, в когось іншого думка може кардинально відрізнятись від вашої, йому потрібні будуть інші плоті, кровосісі і пллтергейсти і що робити тоді?
Зробили, як зробили.
Мене, наприклад, спочатку дратував час на аптечки, бинти, тощо. Особливо, коли в бою замість перезарядки ти п'єш енергетик і втрачаєш час, бо в запалі клацнув не ту коавішу :mad: Але нічого, звик, навпаки це додає реалістичності :)
mycolaevich
Member

Eduard1980
Я є та мразота, яка завжди вважає що можна зробити краще, поправити, додати. Багатьом це не подобається, я звик.
І виправдовувати навал жиру замість більш винахідливих способів підвищити складність аргументом "зробили, як зробили" :dontknow:
може тоді і патчів не треба?
Так само не вважаю доцільним виправдовування відвертих бісячих незручностей реалістичністю.
Коли кабан мене перекидає - так, це реалістично, але не цілком від мене залежить, бо в грі нема умовного деша чи переката який би дозволив гарантовано уникнути стана.
У випадку з перезарядкою чи аптечкою - витратити час на зарядку чи лікування це виключно моє рішення, і якщо я помру - винуватий я, а не той факт що хітбокс кабана все ще мене зачепив коли я намагався відбігти вбік.
І якщо почали за реалізм, то можна було б накинути його трохи зверху і збацати сегментну перезарядку.

Просто я вже награв 70 годин. Захват перших 20-30 годин вивітрився, зараз я думаю зайти в гру, потім згадую що мені пиляти 2+км по сюжетному квесту, і вирішую краще форум почитати.
Зараз сталкер не задовільняє мій критерій хорошої гри: він не здатен змусити мене забути про недоліки. Спочатку йому це вдавалось.
Тому і лізе трохи негатив назовні.
Eduard1980
Member

mycolaevich: 16.12.2024 02:15 Eduard1980
Я є та мразота, яка завжди вважає що можна зробити краще, поправити, додати. Багатьом це не подобається, я звик.
І виправдовувати навал жиру замість більш винахідливих способів підвищити складність аргументом "зробили, як зробили" :dontknow:
Я зовсім про інше. Патчі, звісно треба.
Я про персональність вимог. Бо в твоєму списку більша частина зробити краще - це зробити по-твоєму :rotate:
Мені, наприклад, потрібен більш видимий кровосісь. Я його тупо не бачу більшу частину часу, хіба заб'юсь в куточок і там вже нікуди не дінешся - він перед тобою.
Додай йому трохи видимості для мене, якихось фішок для тебе і ще чогось для третьої особи і гляди - він вже зовсім не кровосісь :beer:
Alexsandr
Member

Запустил таки это чудо, начало атмосферное. Графика, графика какая-то неправильная. Вся растительность травы как-то в точках, как перешарп. Лечится только отключением генерации кадров и установкой сглаживания с TAA, но картинка становится мыльной. Удивили отражения на воде, они не прорисовываются сквозь ветки, только левее-правее самого дерева. Не знаю, в целом метро 2033 местами значительно лучше по графике как показалось
Kib
Member

Alexsandr: 16.12.2024 09:20Вся растительность травы как-то в точках, как перешарп. Лечится только отключением генерации кадров и установкой сглаживания с TAA, но картинка становится мыльной.
Це лікується тільки згладжуванням генерація хіба що шлейфів може додати в деяких ситуаціях. А ТАА найгірший варіант тому що дає найбільше гостінгу, поводіть пістолетом на світлому фоні в режимі прицілювання, самі побачите. Згладжування краще ставити або нвідіївське DLAA, або фср в режим нейтів АА, або інтелівьский в такий же режим.
Earanak
Member

Alexsandr: 16.12.2024 09:20Вся растительность травы как-то в точках, как перешарп.
Если вы про это - https://i.imgur.com/L6R2yD6.jpg
То это Dithering. Такой режим оптимизации транслюценции/прозрачности.
Такое же можно заметить например в Elden Ring. Этот режим значительно легче чем полноценная прозрачность.
Апскейлеры, Фреймгены и некоторые режимы сглаживания - смягчают этот эффект а некоторые наоборот подчеркивают.
Судя по всему разрабы просто перегнули с этим моментом, в угоду оптимизации.
nutman
Junior

mycolaevich: 16.12.2024 02:15 Eduard1980
Так само не вважаю доцільним виправдовування відвертих бісячих незручностей реалістичністю.
Коли кабан мене перекидає - так, це реалістично, але не цілком від мене залежить, бо в грі нема умовного деша чи переката який би дозволив гарантовано уникнути стана.
У випадку з перезарядкою чи аптечкою - витратити час на зарядку чи лікування це виключно моє рішення, і якщо я помру - винуватий я, а не той факт що хітбокс кабана все ще мене зачепив коли я намагався відбігти вбік.
І якщо почали за реалізм, то можна було б накинути його трохи зверху і збацати сегментну перезарядку.

Просто я вже награв 70 годин. Захват перших 20-30 годин вивітрився, зараз я думаю зайти в гру, потім згадую що мені пиляти 2+км по сюжетному квесту, і вирішую краще форум почитати.
Зараз сталкер не задовільняє мій критерій хорошої гри: він не здатен змусити мене забути про недоліки. Спочатку йому це вдавалось.
Тому і лізе трохи негатив назовні.
Я через консоль начал фаст тревел юзать. Не моя вина, что его не разработали и забили, я себе координаты вычисляю, в блокнотик пишу и когда надо делаю фаст тп (могу поделиться тем, что уже расписал). Смысл бежать 3км за тайником, потом 3км обратно, по пустому миру. Предвкушаю разговоры за реализм, что в реале фаст тп нету. А я не понимаю, что тут на форуме пишут сторонники реализма, море есть вариантов полностью окунуться в реализм сейчас, а не в сталкер играть. Жду мода с нормальным фаст тп, где бы можно было правой кнопкой мыши тпнутся за деньги, чтоб как бы больше легитимно было. А то сейчас я сам решаю, но как бы и посреди файта есть возможность тпнуться, я этого не делаю конечно, но..

Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
фаст тп реально маст хев, может тоже забил бы, если бы и дальше пришлось бегать вот так. Первые 20 часов ещё терпимо, но потом устаешь от этого. Когда уже сто раз был на локе, сто раз ходил туда сюда, какой смысл идти 101 раз, фаст тп )
denizen
Member

Пройшов гру, відчуття подвійні. З одного боку дуже сподобався світ, атмосферно, а з іншого завсім не сподобалась AI, було декілька разів, що спавнилось декілька NPC біля дверей, і неможа пройти. Взагалі, досить кривий AI, сподіваюсь це виправлять. Не сподобалось, ще в кінці напхали дуже складних супротивників, цілі загони NPC, які вбивають з одного пострілу. Я вже мовчу про оптимізацію, яку наврядчи виправлять.
А, ще не сподобалось, що прип'ять зробили тільки 30% міста, як на мене, це треба було б пропрацювати, це як візитна карточка, треба було їхати у місто, та робити фото реальних будинків, це було б як віртуальний тур. В грі зробили на відчипись, тільки декілька знакових будівель, все інше під копірку.
Геральт
Member

nutman
Прикольно. Телепортнувся під час заруби до Хом'яка, збагрив лут. Потім назад і так кілька разів. То вже тоді і чіт-енджін на гроші, чого вже там )
nutman
Junior

Геральт: 16.12.2024 10:55 nutman
Прикольно. Телепортнувся під час заруби до Хом'яка, збагрив лут. Потім назад і так кілька разів. То вже тоді і чіт-енджін на гроші, чого вже там )
Ну для начала тогда надо найти тайник неподалеку, куда можно лут сложить, закончить файт. Если получилось, то да, делаешь тп сколько угодно. Ну прикинь как люди в прошлые части играли и кайфовали, не надо было так терпеть, как сейчас, допустим, терпишь ты. Я же написал, что во время файта возможно, но зачем портить себе игру? Лично я тпаюсь когда это возможно как если бы фаст тп был имплементирован в игру как в прошлых частях. В любом случае либо так, либо дроп как выше писали, потому что это терпение не для всех подойдет :gigi: :gigi:

Отправлено спустя 3 минуты 19 секунд:
Я как начал осваивать тп, так у меня + геймплей появился, пишу координаты в блокнотик, коллекционирую. Если надо тпнутся, сворачиваюсь, ищу координаты и тпаюсь, почти как в реале :D
У тебя не получится тпнутся куда-то, если ты там не был и не записал координаты, мне такое даже нравится, знаешь. И типо это даже лучше, чем когда правым кликом мыши тпаешься, тут надо свернуться, найти координаты и вписать их - уже не будешь без причины лишний раз юзать тп. Может это в бетатестеры пойти работать :lol:
Так даже интереснее играть стало, пока что)
Последний раз редактировалось nutman 16.12.2024 11:08, всего редактировалось 1 раз.
Ответить