Последние статьи и обзоры
Новости
Google розробила проривний квантовий чип із корекцією помилок
-
Джон_Иваныч
Member
Пропоную обговорити Google розробила проривний квантовий чип із корекцією помилок
Мб саме час прикупити акцій гугла
Мб саме час прикупити акцій гугла
-
Polyaan
Member
Объясните на пальцах для не специалиста, к чему это ведёт практически?
Начнут быстрее внедрять нелинейную логику?
Пароли быстрее взламывать или улучшать шифровку?
Нейросети на основе кубитов будут более приближены к логике живых существ, ибо делают ошибки?
Спутники будут использовать новые сжатые протоколы связи?
Реально интересно для не специалиста
Нейросети на основе кубитов будут более приближены к логике живых существ, ибо делают ошибки?
-
mrigi
Member
Типові криптоалгоритми напряглись. Біткоїн в паниці.
-
Sanьka
Member
Блін, 3 поста і не одного про фпс в КСочці/сталкері.....
Про це навіть хтось співав105 кубітами
Прийшла весна, всьо розцвітає, всьо набухає і встає,
А в мене радості немає, мені кобіта не дає!
-
анти__бот
Member
В точку мене на компухтері крім КеСочки і Сталкера нічого більше і немаєSanьka: ↑ 10.12.2024 19:28Блін, 3 поста і не одного про фпс в КСочці/сталкері.....
-
Andriy14
Member
Так це прорив, чи все таки значне досягнення?!
-
yariksom
Member
З моєї (абсолютно непрофесійної) точки зору, це виглядає приблизно так:Polyaan: ↑ 10.12.2024 19:09 Объясните на пальцах для не специалиста, к чему это ведёт практически?
Квантовий комп'ютер отримує завдання та в процесі обробки відкидає всі неможливі результати звужуючи при цьому область дослідження та залишає самі ймовірні, ці самі ймовірні в свою чергу опрацьовуються уже звичайними суперкомп'ютерами з ШІ, які видають конкретний результат не за тисячу років а за годину.
Дуже грубо звичайно, але десь таке моє уявлення про роботу чистих кубітів.
Думаю тут є ентузіасти, які значно краще розкриють тему.
-
Denis_Ruban
Junior
Для деякого вузького кола наукових обчислень, де необхідний підбір величезного кількості незалежних комбінацій, квантові технології себе випровдовують і являються набагато ефективнішими класичних "детермінованих". Н-ад, підбір "робочих" ланцьогів хімічних реакцій при пошуку нових ліків, речовин чи навіть при пошуку елементів зародження життя на Землі. Квантовим технологіям не вистачає стабільності, ось в чому й питання статті.
А загалом, ефективно квантові комп'ютери всього лиш можуть виконувати примітивні задачі з точки зору алгоритмізаці, я б сказав "грязні" тривіальні розрахунки, де лише важлива кількість операцій. Їх назва звучить круто, але в наших реаліях до рівня класичних комп'ютерів в плані універсальності і гнучкості їм дуже далеко.
Але якщо розробник зможе думати і бути в багатьох станах одночасно, як квант, тоді квантові комп'ютери дійсно зможуть творити технологічні дива. Але все це на рівні голівудського сценарію і навіть не теорії, а гіпотези.
-
Scoffer
Member
Дешифрування доквантових аглоритмів скоріш за все юзатиметься найбільше і найчастіше, але насправді це побічний ефект. Цінність квантових комп'ютерів перш за все в обчисленні того, що не має стійких і однозначних станів. Ймовірносні алгоритми на квантових компах працюють краще. Наприклад з якою імовірністю ядерна бімба на мегатону випарує рубльовку в москві можна обчислити значно швидше ніж на традиційних. Там же можна буде і обчислити на якій висоті ефективніше підривати.Polyaan: ↑ 10.12.2024 19:09Объясните на пальцах для не специалиста, к чему это ведёт практически?
-
Dr_Werdenhoff
Member
Хороший комп'ютер, мені нравиця. Треба відкривати збір, нам це потрібно.Scoffer: ↑ 10.12.2024 21:34Наприклад з якою імовірністю ядерна бімба на мегатону випарує рубльовку в москві можна обчислити значно швидше ніж на традиційних. Там же можна буде і обчислити на якій висоті ефективніше підривати.
-
DuckRider
Member
Будет использован в качестве сервака для нейросетки, которая будет доказывать преимущества быть трансом и гендернонейтральным
-
Polyaan
Member
Знаете, шановне панство. Я лет 10 назад был на крутой презентации от Митсубиши (подразделение кондиционеров), так там рассказывалось, что в их комплексном решении при использовании кучи кондиционеров, датчиков и прочих приблуд использование "Fuzzy logic" увеличивает на несколько процентов (до 10) эффективность работы всей системы в целом, по сравнению с ТОЙ ЖЕ СИСТЕМОЙ но без этой логики. И это большой вин для комплексного подхода. Хотя там ни слова не было о квантах и кубитах.
Но это был реальных пример использования нетипичной логики.
Я понимаю, что это, как сравнить теплое с мягким, поэтому и спросил примеры, как для не специалиста.
Но это был реальных пример использования нетипичной логики.
Я понимаю, что это, как сравнить теплое с мягким, поэтому и спросил примеры, как для не специалиста.
-
Fulkrum
Member
Нова шокуюча ітерація сферичного коня у вакуумі. Продовжуємо пиляти бюджети далі. Я б робив ставку що термояд швидше запрацює ніж коммерційно вигідні квантові комп'ютери. нажаль.
-
Scoffer
Member
Це не та штука, котра вийде в комерцію хоч колись в осяжному майбутньому, але це не значить що спеціально навчені органи не захотять мати собі такий пристрій для тих чи інших завдань, пов'язаних з війнами або контролем за шкіряними мішками.
-
EvhenS
Member
А що перевіряє перевіряючі кубіти?
-
AssayMAS
Member
а зачем? тебе ж уZким языком написали "кубит же может представлять 0, 1 или любую долю от 0 до 1 в суперпозиции обоих состояний с определенной вероятностью того, что он равен 0, и определенной вероятностью того, что он равен 1."EvhenS: ↑ 11.12.2024 00:39А що перевіряє перевіряючі кубіти?
то есть мы имеем ИДЕАЛЬНЫЙ генератор случайных чисел.
А если удастся парочку устройств с "кубитами"\квантами магическим образом сопрячь (одинаковый цифра рандома выдавать будут и рандом будет рандомистым) - это даст не взламываемые линии передач информации и как результат самое прибыльное - НЕ ВЗЛАМЫВАЕМУЮ защиту интеллектуальной собственности. Ты ж не думал что будут столько бабок гатить ради изобретения очередное самобытной электронной вычислительной машины.
-
Захар Беркут
Member
Приклад використання - хтось питає?
Ну наведу один приклад, для детального розбору на частки коду ДНК, з усіма визначеннями, наприклад людини та медуз, потрібно було праця усіх на планеті супер комп'ютерів на протязі 1000+ років, тепер знадобиться 3-10 років.
Що це дасть? Ну наприклад - хтось зможе отримати життя довжиною як деякі Turritopsis dohrnii...
Ну наведу один приклад, для детального розбору на частки коду ДНК, з усіма визначеннями, наприклад людини та медуз, потрібно було праця усіх на планеті супер комп'ютерів на протязі 1000+ років, тепер знадобиться 3-10 років.
Що це дасть? Ну наприклад - хтось зможе отримати життя довжиною як деякі Turritopsis dohrnii...
-
uncle_doc
Member
На скільки фпс в сталкері зросте з такою штукою? ((:анти__бот: ↑ 10.12.2024 20:24В точку мене на компухтері крім КеСочки і Сталкера нічого більше і немаєSanьka: ↑ 10.12.2024 19:28Блін, 3 поста і не одного про фпс в КСочці/сталкері.....
-
zergx
Junior
Ни к чему не приведёт. От слова - совсем. Хотя нет - создадут более монструозный генератор белого шума.Polyaan: ↑ 10.12.2024 19:09 Объясните на пальцах для не специалиста, к чему это ведёт практически?
Не начнут. Логика она либо есть либо её нет.
Не будут не взламывать, ни улучшать. 25 лет с момента создания кк - воз и ныне в болоте.
Нейросетки на основе нынешней языковой модели бредогенератора и так состоят из ошибок, зачем ещё городить второй уровень ошибок из кк ?
Нет опять нет.
-
анти__бот
Member
Кажуть що з цією штукою повноцінно працює A-Life 2.0uncle_doc: ↑ 11.12.2024 08:30На скільки фпс в сталкері зросте з такою штукою? ((: