Последние статьи и обзоры
Новости
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Это инфа ни про что. Ширины должно быть достаточно чтобы провода выходили вбок, это нужно заранее понимать, приобретая Corsair Shift.luckygamerks: ↑ 08.12.2024 10:16Корпус там дуже великий, вроді якийсь таф
7700 хватит базовой башни, а вот для 14600K(F) нужен если не прямо топ-воздух (сейчас это уже эквивалентно $150), то минимум высокопродуктивный. Это два разных процессора и два разных подхода по их охлаждению.luckygamerks: ↑ 08.12.2024 10:16щось мошніше ніж 14600 чи 7700 не планувався
Скептически отношусь к этим китайским поделкам, но это лишь моё имхо.
Ведро как оно есть. В этом ценовом диапазоне смотрите на Frontier, чуть добавить и уже получится Montech или Cougar - шаг выше первого.Pytnik: ↑ 08.12.2024 13:02Корпус: 1stPlayer V4-4F1 Black
Для этого ЦП любой платы хватит, Pro RS Вам не нужна.
-
Mixx
Member
acm_fan
Под 14600к хватает вполе Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB за 60 баксов, качество изготовления, полировки теплосьемника на уровне топов, на днях убедился лично.
В разгоне 1.2в 5.5 по П ядрам, 4.9 ринг, Е ядра офф, выше 85С не было, тепловыделение 150-180вт, паста нокта 2я, макс обороты выставил на уровне 1400, вполне себе адекватный по шуму (это стресс тест, в повседневном использовании 50-120вт, бесшумен), по эфективности буквально чуть хуже 3го арктика 240мм.
Под 14600к хватает вполе Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB за 60 баксов, качество изготовления, полировки теплосьемника на уровне топов, на днях убедился лично.
В разгоне 1.2в 5.5 по П ядрам, 4.9 ринг, Е ядра офф, выше 85С не было, тепловыделение 150-180вт, паста нокта 2я, макс обороты выставил на уровне 1400, вполне себе адекватный по шуму (это стресс тест, в повседневном использовании 50-120вт, бесшумен), по эфективности буквально чуть хуже 3го арктика 240мм.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Как раз таки полная шляпа рядовое, соответствует кулерам с Ali, которым он по своей сути и является. От Thermalright там только наклейка.
За 60 баксов в укр. магазинах есть прямые конкуренты, с качеством не хуже, а то и лучше (Jonsbo, ID-Cooling). Впрочем, вкусовщина, и по теме топика уже оффтоп.
У вестернов он популярен тем, что продаётся во всех маркетплейсах вагонными нормами (можно только представить какой доход у конторы на его продажах), у нас же - между "нет совсем" и "бывает крайне редко". А вот конкурентов - тонна. Реклама работает, доказательств не требуется
-
luckygamerks
Member
Ну тема не зовсім офтом, так це не тема вибору кулерів, але тема підбору комплектуючих у цілому. Мені просто дійсно самому цікаво. Наприклад я свій pa120se arg брав за 32$ з алі, що навіть зараз еквівалентно грубо 1350 грн, без ргб трохи дешевше, на алі бачив цікаві ціни на deepcool AK500s digital, ag620, але наскільки я зрозумів під той же інтел краще ps120 se. По місцю під інтел нещодавно по 1100 був artick freezer 34 за 1100 грн, судячи з оглядів дуже навіть непогано за ці гроші. Правда я так зрозумів, що суть саме у ціні в 60 баксів і за цю ціну дійсно конкуренти є.acm_fan: ↑ 08.12.2024 21:28
Как раз таки полная шляпа рядовое, соответствует кулерам с Ali, которым он по своей сути и является. От Thermalright там только наклейка.
За 60 баксов в укр. магазинах есть прямые конкуренты, с качеством не хуже, а то и лучше (Jonsbo, ID-Cooling). Впрочем, вкусовщина, и по теме топика уже оффтоп.
У вестернов он популярен тем, что продаётся во всех маркетплейсах вагонными нормами (можно только представить какой доход у конторы на его продажах), у нас же - между "нет совсем" и "бывает крайне редко". А вот конкурентов - тонна. Реклама работает, доказательств не требуется
-
VladimirV
Member
Тільки навіщо, якщо за такі самі гроші є Arctic Freezer 36 з рамкою під інтел та в декількох варіантах підшипників.luckygamerks: ↑ 08.12.2024 21:49 По місцю під інтел нещодавно по 1100 був artick freezer 34 за 1100 грн, судячи з оглядів дуже навіть непогано за ці гроші.
Phantom Spirit звісно краще, але прайс зовсім інщий зараз. Як би я гнав інтел на повітряному кулері то брав би його, подумав би лише яку версію і за який прайс.
-
luckygamerks
Member
Я впринципі про це і говорю, що по місцю цей фрізер, особливо за 1100 був гарним варіатом під інтел, але під амд він не дуже.VladimirV: ↑ 08.12.2024 21:55Тільки навіщо, якщо за такі самі гроші є Arctic Freezer 36 з рамкою під інтел та в декількох варіантах підшипників.luckygamerks: ↑ 08.12.2024 21:49 По місцю під інтел нещодавно по 1100 був artick freezer 34 за 1100 грн, судячи з оглядів дуже навіть непогано за ці гроші.
Phantom Spirit звісно краще, але прайс зовсім інщий зараз. Як би я гнав інтел на повітряному кулері то брав би його, подумав би лише яку версію і за який прайс.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Хоть кто-то умеет читать, вера в человечество не утрачена
-
daesz
Member
А ці конкуренти з нами зараз в одній кімнаті?
А https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 720-black/ щось може тільки на інтелах і він все ще дорожчий.
- спойлер
А https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 720-black/ щось може тільки на інтелах і він все ще дорожчий.
-
Pytnik
Junior
Прийшов до компа, щоби задати питання по корпусу. А відповідь вже є. Дякую.acm_fan: ↑ 08.12.2024 20:49
Ведро как оно есть. В этом ценовом диапазоне смотрите на Frontier, чуть добавить и уже получится Montech или Cougar - шаг выше первого.
-
mult
Member
Який зараз процесор і відеокарта актуальні для фулшд для ігор?
Я так розумію платформа ам4 по процесору?
Я так розумію платформа ам4 по процесору?
-
lordep
Member
Досить широко питання поставлене. Які ігри (онлайн/сінгл) ? Налаштування - низькі/середні/високі/ультра ? 60к/с вистачить ? Промені ? Бюджет ?mult: ↑ 09.12.2024 09:35 Який зараз процесор і відеокарта актуальні для фулшд для ігор?
Я так розумію платформа ам4?
-
mult
Member
lordep
Бюджет доволі не великий 15000, блок живлення вже є.
Бюджет доволі не великий 15000, блок живлення вже є.
-
Vlaad13
Member
15к на материнку+проц+оперативу+відяху?
-
mult
Member
Vlaad13
Так.
Не орієнтуюсь в таких малих бюджетах це мій товариш для підлітка сина хоче зібрати.
Як на мене це малувато навіть для середньої збірки.
Так.
Не орієнтуюсь в таких малих бюджетах це мій товариш для підлітка сина хоче зібрати.
-
luckygamerks
Member
Це мабуть малувато навіть для бюджетної збірки, особливо якщо все купляється по місцю і "бу" не розглядається. Бу я маю на увазі якась умовна 6700xt за умовні 8 тис. Але може я помиляюсь і камради вам щось підберуть.mult: ↑ 09.12.2024 11:18 Vlaad13
Так.
-
lordep
Member
Накопичувач та корпус потрібні чи є ?
Як варіант...
Процесор AMD Ryzen 5 3600 (100-000000031)
Повітряне охолодження ID-COOLING SE-903-SD V3
Материнська плата GIGABYTE B450M K
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-16GIS)
SSD накопичувач TEAM GX2 512 GB (T253X2512G0C101)
Корпус Vinga Ghost
= 9 925 грн (exe.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/30040c33dc5c3eb7b700/
- спойлер
= 13890 грн
- RX 580 8GB Test in 40 Games in 2024
-
Galactick
Member
Вітаю шановні. Переїжджаю за профільного AM4 в на AM5. ПК для фільми, серіали, ігри.
Вже є:
Ryzen 7500f
ASRock B650M-HDV/M.2
Буде
корпус Vinga CS315B
ВК може щось типу RX 6800 XT
Вибираю ОЗП, блок живлення і кулер для ЦП.
Пріоритет - тиша без навантаження, ціна.
Кулер дивлюсь Thermalright PA120SE Бентежить що може бути отака от ситуація
Вже є:
Ryzen 7500f
ASRock B650M-HDV/M.2
Буде
корпус Vinga CS315B
ВК може щось типу RX 6800 XT
Вибираю ОЗП, блок живлення і кулер для ЦП.
Кулер дивлюсь Thermalright PA120SE Бентежить що може бути отака от ситуація
- спойлер
- спойлер
-
luckygamerks
Member
Спробую і я вам щось порекомендувати, може мене виправлять.Galactick: ↑ 09.12.2024 14:08 Вітаю шановні. Переїжджаю за профільного AM4 в на AM5. ПК для фільми, серіали, ігри.
Вже є:
Ryzen 5700f
ASRock B650M-HDV/M.2
Буде
корпус Vinga CS315B
вк може щось типу RX 6800 XT
Залишились ОЗП, блок живлення і кулер для ЦП.
Кулер дивлюсь Thermalright PA120SE
БП FSP HYDRO G PRO 650W hybrid
ОЗУ мабуть з Китаю 6400cl32 якщо тут за ~4000 не знайдеться нічого.
Процесор ви мабуть поплутали з 7500F
Кулер можливо такий https://hard.rozetka.com.ua/ua/id-cooli ... 385415697/ саме для цього процесора ps120se надлишковий
На сьогодні з бу мабуть краще 6800XT за умовні 12 тисяч ви не знайдете.
Блок живлення вроді як нормальний, принайні його десь тут рекомендували.
Озу можна любу 6000 cl30-32, можливо ще 6400 cl32, наприклад ці, остання, якщо хочеться ргб https://hotline.ua/ua/computer/moduli-p ... 3-24890018
Последний раз редактировалось luckygamerks 09.12.2024 14:48, всего редактировалось 1 раз.
-
mult
Member
lordep
дякую за пораду зараз подивлюсь
дякую за пораду зараз подивлюсь
-
Galactick
Member
Так, з процесором опечатка.luckygamerks: ↑ 09.12.2024 14:27
Спробую і я вам щось порекомендувати, може мене виправлять.
Процесор ви мабуть поплутали з 7500F
Кулер можливо такий https://hard.rozetka.com.ua/ua/id-cooli ... 385415697/ саме для цього процесора ps120se надлишковий
На сьогодні з бу мабуть краще 6800XT за умовні 12 тисяч ви не знайдете.
Блок живлення вроді як нормальний, принаймні його десь тут рекомендували.
Озу можна любу 6000 cl30-32, можливо ще 6400 cl32, наприклад ці, остання, якщо хочеться ргб https://hotline.ua/ua/computer/moduli-p ... 3DpriceAsc але це не 4000 а умовні 4500
Кулер думав може з запасом щоб в біосі виставити тихий режим і не чути його. З id-cooling у мене так собі досвід поки що. Їхні 120х25 усі що у мене були шуршали навіть на мінімальних обертах, а от слімові 120х15 чудові, але труть лопасті на високих. У мене зараз ID-Cooling IS-50X V2 і якби я його не бачив, то і не знав би що він працює. Якщо 224 буде таким же тихим, то це чудово. Дякую за пораду.