Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
BuTaJIuK
Junior

oversteve: 30.11.2024 20:48 BuTaJIuK
тут вже вам самому вирішувати чи варте воно витрачених грошей, чи ні, єдине що можу сказати - 4070с в більшості випадків хватає щоб з длсс грати в 4к/60 кадрів з максимальними налаштуваннями і 4070с з нормальною СО і паверлімітом можна розкочегарити до рівня 4070ті+-
Так, я розумію, що це питання виключно до мене, але хочеться почути пораду, чи варто(можна) брати 4070 super з урізаним охолодженням. І ящок брати звичайну 4070, то на які моделі дивитись? А розганяти та займатись оверклокінгом я точно не буду)
oversteve
Member

BuTaJIuK
по СО на 4070 практично 1в1 все те саме по моделях, що і по 4070с тут писали
Bogdanish4e
Junior

що стосується вибору конкретно - не лежить душа до 4070 звичайної, як радять вище - не готовий за неї стільки платити, ще й у "нормальному" виконанні - краще вже 7800 візьму, бо та 7700 буде на рівні з 4070 без променів, то навіщо переплачувати?
пробачте, але не дуже розумію які ризики від того що взяти ASUS RTX 4070 SUPER DUAL EVO OC ? Те що в неї трохи вищі температури? Наче передивився декілька оглядів в ютубі - нічого критичного кажуть. тим більше дають 3 роки гарантії на неї. я ж не буду нею майнити чи кожного дня по 6 год грати що ухойдохаю за рік... та навіть так напевно треба постаратись...
ок, чи дійсно варто за додатковий вентиль переплатити? наприклад MSI Nvidia GeForce RTX 4070 SUPER VENTUS 3X OC 12G за 30400 грн.? На 2400 дорожче за згаданий АСУС...

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
BuTaJIuK: 30.11.2024 20:51
oversteve: 30.11.2024 20:48 BuTaJIuK
тут вже вам самому вирішувати чи варте воно витрачених грошей, чи ні, єдине що можу сказати - 4070с в більшості випадків хватає щоб з длсс грати в 4к/60 кадрів з максимальними налаштуваннями і 4070с з нормальною СО і паверлімітом можна розкочегарити до рівня 4070ті+-
Так, я розумію, що це питання виключно до мене, але хочеться почути пораду, чи варто(можна) брати 4070 super з урізаним охолодженням. І ящок брати звичайну 4070, то на які моделі дивитись? А розганяти та займатись оверклокінгом я точно не буду)
пперечитайте останні декілька сторінок і зрозумієте - в мене та ж проблема наразі :)
daesz
Member

Bogdanish4e: 30.11.2024 21:03
ок, чи дійсно варто за додатковий вентиль переплатити? наприклад MSI Nvidia GeForce RTX 4070 SUPER VENTUS 3X OC 12G за 30400 грн.? На 2400 дорожче за згаданий АСУС...
Не варто тільки в тому випадку, якщо ви обмежені по місцю/простору, бо чим більша СО у ВК - тим нижчі температури/менше шуму (фізику не обманеш) :)
VladimirV
Member

Якщо грошей хватає то
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... t=priceAsc
По суті вони однакові, бо Гайнвард дочірня фірма Паліта. А ще довжина карт 330мм, не кожен корпус має такий запас для ВК.
оверпрайс але годна карта, довжина 300.
Дву кулькові -2к гривень, але і + 10+15 градусів.
BuTaJIuK
Junior

VladimirV: 30.11.2024 21:07 Якщо грошей хватає то
По суті вони однакові, бо Гайнвард дочірня фірма Паліта. А ще довжина карт 330мм, не кожен корпус має такий запас для ВК.
оверпрайс але годна карта, довжина 300.
Дву кулькові -2к гривень, але і + 10+15 градусів.
По форуму я зрозумів що на Palit навіть не дивитись?
Мене в принципі бентежить форм фактор одоробла з 3 кулерами, воно може і краще, так, і навіть встане 330мм в мій корпус. Я просто думав що за рахунок меньших вентиляторів, та білшої їх кількості вони навпаки будуть більш шумними.
Bogdanish4e
Junior

daesz: 30.11.2024 21:06
Bogdanish4e: 30.11.2024 21:03
Не варто тільки в тому випадку, якщо ви обмежені по місцю/простору, бо чим більша СО у ВК - тим нижчі температури/менше шуму (фізику не обманеш) :)
не обмежений - корпус величезний Vinga Ark на 5 вентиляторів, шум не особливо звертаю, бо сиджу в наушниках. Та і та ж зарядна станція шумить набагато сильніше і нічого, терпимо в даних умовах :)
daesz
Member

Bogdanish4e: 30.11.2024 21:24
daesz: 30.11.2024 21:06
не обмежений - корпус величезний Vinga Ark на 5 вентиляторів, шум не особливо звертаю, бо сиджу в наушниках. Та і та ж зарядна станція шумить набагато сильніше і нічого, терпимо в даних умовах :)
Я собі брав 7800хт у виконанні сапфір найтро+ (62мм товщина, 320 довжина, шрауд виконаний із товстого шмату алюмінію з анодованою* поверхнею), береш її в руки і відчуваєш що взяв товар преміальної якості. До того мав 1660с та 2070, обидві гіга геймінг - береш в руки і розумієш що це дешевий пластик.
Але оскільки вирішив перебратись в ще меншу малолітражку (ось таку - в понеділок має бути на місці), то взяв двох пропелерну ВК і завідомо розумію, що якісно - це буде небо і земля. Але не про те : (1) чим більший об'єм радіатора - тим більше тепла він може вмістити в себе до перегріву, а перегрів не відбудеться в добре провітрюваному корпусі та й крутилятори на самому радіаторі є, (2) чим більше пропелерів - тим меншу швидкість їм портрібно, щоб продути цей же радіатор, а чим менша швидкість - тим менше шуму.
Последний раз редактировалось daesz 30.11.2024 22:00, всего редактировалось 1 раз.
fludimir
Member

VladimirV: 30.11.2024 17:14А есть ли смысл прямо сейчас обновлять карту, если можно включить ждуна и посмотреть что там будет с рынком при выходе Blackwell и RDNA4?
ждуна сейчас включать прям самое то , цены на видяхи каждый месяц вниз идут :D выхода 4070с многие ждали, мол цены пойдут вниз, не сложилось, ну теперь то с 5ххх точно пойдут

Год назад не в самом дешевом магазине брал эту 7800 за 26к, смотрим цены сейчас
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... chart=true
В марте там же взял асус дуал 4070с за 28 (можно было и за 27 найти), сейчас 30к
Даже обычная 4070 дороже чем в начале года!
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... chart=true

Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
daesz: 30.11.2024 21:39Я собі брав 7800хт у виконанні сапфір найтро+ (62мм товщина, 320 довжина, шрауд виконаний із товстого шмату алюмінію з анодованого поверхнею), береш її в руки і відчуваєш що взяв товар преміальної якості.
++
а еще она на порядок (те реально в 10 раз) тише множества современных карт https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/36.html
daesz
Member

fludimir: 30.11.2024 22:02
daesz: 30.11.2024 21:39Я собі брав 7800хт у виконанні сапфір найтро+ (62мм товщина, 320 довжина, шрауд виконаний із товстого шмату алюмінію з анодованого поверхнею), береш її в руки і відчуваєш що взяв товар преміальної якості.
++
а еще она на порядок (те реально в 10 раз) тише множества современных карт https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/36.html
В мене була з першого дня в андервольті, але я жодного разу не чув шуму пропелерів. Навіть фур+сінебенч запущені разом : ВК в сотку, проц в сотку - і жодного звуку пропелерів.
VladimirV
Member

BuTaJIuK: 30.11.2024 21:14 По форуму я зрозумів що на Palit навіть не дивитись?
Мене в принципі бентежить форм фактор одоробла з 3 кулерами, воно може і краще, так, і навіть встане 330мм в мій корпус. Я просто думав що за рахунок меньших вентиляторів, та білшої їх кількості вони навпаки будуть більш шумними.
На версію Palit JetStream я не бачив поганих відгуків. Якщо знайдете покажете.
По Gainward (по факту аналог) буквально перше відео з ютубу.
Ну а Гіга тут у людей є, вважається дуже добрим виконанням.
Последний раз редактировалось VladimirV 30.11.2024 22:51, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

VladimirV: 30.11.2024 22:47
BuTaJIuK: 30.11.2024 21:14 По форуму я зрозумів що на Palit навіть не дивитись?
На версію Palit JetStream я не бачив поганих відгуків. Якщо знайдете покажете.
Це також єдине виконання у нвідії у якої не пищать дроселі (по крайній мірі із того, що я читав досі) :)
Bogdanish4e
Junior

тоюто в моєму випадку краще доплатити все таки за цю?
https://click.ua/shop/videokarta-gf-rtx ... 3j-p116340
man1242
Member

daesz: 30.11.2024 22:14
fludimir: 30.11.2024 22:02
++
В мене була з першого дня в андервольті, але я жодного разу не чув шуму пропелерів. Навіть фур+сінебенч запущені разом : ВК в сотку, проц в сотку - і жодного звуку пропелерів.
Не знаю что сказать, лично полностью разочарован в амд после релиза сталкера, все скейлеры поломаны и только длсс может обеспечить стабильный уровень качества графики. Понимаю что занесли но это сути роли и не играет, так будут заносить в каждый проэкт :rotate:
fludimir
Member

man1242: 30.11.2024 23:45Не знаю что сказать, лично полностью разочарован в амд после релиза сталкера, все скейлеры поломаны и только длсс может обеспечить стабильный уровень качества графики. Понимаю что занесли но это сути роли и не играет, так будут заносить в каждый проэкт
я и сам немного разочаровался в амд из-за жора в простое, в итоге перешел с 7800 на 4070с и ценю длсс и другие фишки зеленых, но вообще цена решает и выбирая сейчас я бы скорее взял 7800 с хорошим тихим охладом чем 4070 с плохим
Последний раз редактировалось fludimir 01.12.2024 00:20, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

man1242: 30.11.2024 23:45
daesz: 30.11.2024 22:14
Не знаю что сказать, лично полностью разочарован в амд после релиза сталкера, все скейлеры поломаны и только длсс может обеспечить стабильный уровень качества графики. Понимаю что занесли но это сути роли и не играет, так будут заносить в каждый проэкт :rotate:
Я грав в 1080р, натив, tsr, все епік, фг, 120 кадрів з 1% лоу - 98% кадрів, без фг - 65-70 з просадками до 55 місцями, 1% лоу - 40-45.
man1242
Member

fludimir: 01.12.2024 00:18
man1242: 30.11.2024 23:45Не знаю что сказать, лично полностью разочарован в амд после релиза сталкера, все скейлеры поломаны и только длсс может обеспечить стабильный уровень качества графики. Понимаю что занесли но это сути роли и не играет, так будут заносить в каждый проэкт
я и сам немного разочаровался в амд из-за жора в простое, в итоге перешел с 7800 на 4070с и ценю длсс и другие фишки зеленых, но вообще цена решает и выбирая сейчас я бы скорее взял 7800 с хорошим тихим охладом чем 4070 с плохим
По жору все ок, в 2к 260гц 35-43ват ютуб или онлайн фильм на фул скрин, простой до 10ват. С фср есть много игр с хорошей реализацией, последние релизы сони тому подтверждение. Просто у игроделов есть тенденция ломать и ухудшать вещи чем есть на самом деле, по ролику с демонстрацией длсс в сталкере уже понял что для владельцев амд ждёт контент :weep: думал фср будет 2.2 или 3.0 как в киберпанке)) а тут хитрей) поломать все скейлеры и натив ТАА чтоб без вариантов пользоваться длсс)) Ну лично от себя замечу даже в киберпанке фср 3.0 лучше выглядит)) :lol:
daesz
Member

Bogdanish4e: 30.11.2024 23:16 тоюто в моєму випадку краще доплатити все таки за цю?
https://click.ua/shop/videokarta-gf-rtx ... 3j-p116340
Хороший великий радіатор, в результаті - нормальні температури.
https://www.techpowerup.com/review/pali ... oc/38.html
Але чув що в них пропелери не дуже, якщо не помиляюсь хтось на форумі її таки взяв навіть :)
man1242
Member

daesz: 01.12.2024 00:20
man1242: 30.11.2024 23:45

Я грав в 1080р, натив, tsr, все епік, фг, 120 кадрів з 1% лоу - 98% кадрів, без фг - 65-70 з просадками до 55 місцями, 1% лоу - 40-45.
Не знаю, с тср у меня ощутимо конский импут лаг с фрейм геном чем с фср, ксес там вообще тень у травы мигает и отражение в вовде после ласт патча фликерит) хотя вроде с фср гостинга стало немного местами поменьше. Если сравнивать рядом стоящий сайлент хил 2 и сталкер по уровню реализации фср на таком же движке)) На techups в статье по сравнению тоже увлекли разрабов за умышленое ухудшение и сравнивали с киберпанком. Баг или нет но фср на качестве в 1080р скейлит картинку далеко не с 720р а значительно ниже)) думаю тоже случайно)
daesz
Member

man1242: 01.12.2024 01:46
daesz: 01.12.2024 00:20
Не знаю, с тср у меня ощутимо конский импут лаг с фрейм геном чем с фср, ксес там вообще тень у травы мигает и отражение в вовде после ласт патча фликерит) хотя вроде с фср гостинга стало немного местами поменьше. Если сравнивать рядом стоящий сайлент хил 2 и сталкер по уровню реализации фср на таком же движке)) На techups в статье по сравнению тоже увлекли разрабов за умышленое ухудшение и сравнивали с киберпанком. Баг или нет но фср на качестве в 1080р скейлит картинку далеко не с 720р а значительно ниже)) думаю тоже случайно)
Я без скейлера тестив - тср, але 100%/натив :)
Ответить