Последние статьи и обзоры
Новости
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
-
daesz
Member
https://vi.aliexpress.com/item/1005006585079345.htmlWexel: ↑ 27.11.2024 21:16 На материнці нижній розєм М2 без радіатора, тому підозрюю що потрібно буде ще ставити окремо радіатор, поки приглянувся цей "Радіатор для SSD be quiet! MC1 (BZ002)", або не заморочуватися і взяти на САТА3. Тут я ще думаю, так як до швидкості не дуже вибагливий і вистачає навіть того, що стоїть зараз.
Прохання підказати, чи нормальні ці модельки, або можливо я пропустив ще якийсь непоганий ССД та чи не буде проблем з радіатором.
Кращий за бі кваєтівський, огляд/порівняння зможете знайти на трубі, канал prossd не хочеться рекламувати/давати лінки на болотяних ютуберів, але більше ніхто огляди на ці радіатори не робив.
-
VladimirV
Member
У меня прям желание заказать fanxiang s880.
Или Lexar Ares (NM790).
Кто-то покупал такой диск?
Цена и "начинка" вроде как топ, но вот китайский завод, в обеих моделях
Или Lexar Ares (NM790).
Кто-то покупал такой диск?
Цена и "начинка" вроде как топ, но вот китайский завод, в обеих моделях
-
l-m
Member
Без буферу, контролер та пам'ять китайське сміття, який топ?VladimirV: ↑ 28.11.2024 21:47 "начинка" вроде как топ
Наче ж не під санкціями, щоб по своїй волі таке купувати.
-
Melofon
Member
Смысл? Если чисто по систему и проги то и того транснда на 256 будет норм, у меня щас тоже 240ГБ под систему и проги и его хватает с головой пока, свободных больше ста гиг обычно, но у меня и прог не то что бы дофига тяжёлых, тоесть есть ещё запас по будущие ОС или программы, а тех 20% которые вы видите Може хватить ещё на осень долго т.к. это скорей всего лишь гарантийный обещанный производителем ресурс который обычно заложен в него, но зная ресурсные испытания ссд обычно превосходят обещанныый ресурсныый объем от нескольких до нескольких десятков раз, так что я бы об этом особо не переживал, и вообще не стоить жалеть ресурс и как-то его пытаться уменьшить всякими ухищрениями. И намного важнее вопрос - сколько записанных терабайт у вашего ссд? А не сколько процентов осталось , например у моего Самсунга 850 EVO уже почти 500 терабайт при 1% остаточной жизни судя по Кристал марку, но родная прога Самсунг говорит что всё в порядке и нет никакого 1%, поэтому тут ещё надо учитывать какая прога и как она это рассчитывает, но при этом 1%-е я уверен что мой ссд ещё может перезаписать в разы больше того что есть потому что для него это всего лишь 250 перезаписей всего объема (2ТБ), а нормальные TLC могут перезаписать от 1000 до 3000 в среднем, но часто и куда больше, например на ресурсных испытаниях тот же Самсунг 850 EVO 250ГБ версия смог перезаписать 15000 раз свой полный объем до своей смерти, если это кол-во раз перевести на версию 2ТБ то это просто страшные цифры в которые даже сложно поверить и как долго я их буду достигатьWexel: ↑ 27.11.2024 21:16В принципі 250 ГБ мені вистачає з головою, але почитав останні декілька сторінок і зробив висновок, що краще взяти мінімум на 500. По ціні сильно не зекономлю, зато довше прослужить.
Отправлено спустя 11 минут 40 секунд:
VladimirV
Лексар норм бренд ссд, по поводу китайского завода переживать разве стоит когда на китайских заводах сейчас делают топовые продукты типа эпл и много чего другого? Главное это память и контроллер, хотя мы пока не знаем что там с качеством даже китайской памяти YMTC, может и они уже норм и достигли нормального качества по перезаписи, а может и шляпа пока что, а контроллер то такая штука которая зависит от качества техпроцесса и нагрева, с норм охладом тоже могут долго жить.
-
VladimirV
Member
Ну допустим память китайская YMTC 232-слойная TLC, которую даже до санкций Apple себе верифицировал.l-m: ↑ 28.11.2024 22:18Без буферу, контролер та пам'ять китайське сміття, який топ?VladimirV: ↑ 28.11.2024 21:47 "начинка" вроде как топ
Наче ж не під санкціями, щоб по своїй волі таке купувати.
Контролер Maxio MAP1602 настолько плох? Есть хоть какие-то статьи где он показал себя плохо?
Или просто асоциативный ряд - китай дешево плохо. Возможно да возможно нет, но тут как бы технический форум. Нужны какие-то аргументы.
-
Volosaty
Member
Я торік купив їх однояйцевого (MAP1602+232L YMTC) близнюка Fanxiang S790VladimirV: ↑ 28.11.2024 21:47Кто-то покупал такой диск?
За свої 75 баксів за 2Т для побутового тазіка більш чим норм накопичувач.
там народ обсмоктував момент, що вони дуже схожі на бівін і один на одного, тобто це може бути один і той заводVladimirV: ↑ 28.11.2024 21:47Цена и "начинка" вроде как топ, но вот китайский завод, в обеих моделях
Правда ми ніколи не взнаємо бінінг флеша, який ставлять в лексар/фанш/бівін
чи не найкращий з бюджетників.VladimirV: ↑ 28.11.2024 22:45Maxio MAP1602
типове місцеве снобствоVladimirV: ↑ 28.11.2024 22:45Нужны какие-то аргументы.
як згадати звідки вона взялась, то все там добре. Більше вирішує бінінг.Melofon: ↑ 28.11.2024 22:43хотя мы пока не знаем что там с качеством даже китайской памяти YMTC
З іншої сторони, Fanxiang вже досить давно на ринку, особливих косяків за ними не посічено, тому би вай нот?
ги, давним-давно проданий китайцям з потрохами.Melofon: ↑ 28.11.2024 22:43Лексар норм бренд ссд
-
Neo_City
Member
Добрий день. Порадьте ссд. Вибір між
Кс300 2 ТБ 5500 грн
Р41 platinum 2 ТБ 6000 грн
Що краще взяти?
Кс300 2 ТБ 5500 грн
Що краще взяти?
-
7mindfields
Member
P41 platinumNeo_City: ↑ 06.12.2024 07:45 Добрий день. Порадьте ссд. Вибір між
Кс300 2 ТБ 5500 грн
Що краще взяти?
-
Bomchik
Member
Можливо комусь буде цікаво. Провів тест на процесорній лінії та чіпсетній. Було цікаво, де буде прохолодніше ссд. Напевно, саме через різницю в затримці маю різницю в 4к.
12600kf
msi z790-p wifi(bios 7E06vAC)
ssd WD SN770 500gb
12600kf
msi z790-p wifi(bios 7E06vAC)
ssd WD SN770 500gb
- спойлер
-
Melofon
Member
Bomchik
А вы несколько раз делали прогон на обоих вариантах?
А вы несколько раз делали прогон на обоих вариантах?
-
Bomchik
Member
Melofon
Два прогони робив. Результати відрізнялись на пару десятків мегабайт.
Два прогони робив. Результати відрізнялись на пару десятків мегабайт.
-
Jumper007
Member
Дивне питання, чому м2 ссд кінгстон NV3 дешевше за NV2 ?
це якісь маркетингві приколи, чи там нема різниці ?
-
daesz
Member
NV2 - tlc / phisonJumper007: ↑ 18.12.2024 16:46 Дивне питання, чому м2 ссд кінгстон NV3 дешевше за NV2 ?
NV3 - qlc / silicon motion
-
Melofon
Member
Jumper007
Мало того что они продаются дешевле они с них и маржу больше имеют т.к. qlc должна быть существенно дешевле чем tlc и уж тем более если там и слоев в чипе больше.
Мало того что они продаются дешевле они с них и маржу больше имеют т.к. qlc должна быть существенно дешевле чем tlc и уж тем более если там и слоев в чипе больше.
-
LVladislavchik
Member
а що зараз норм в ноути м.2 1тб псі-ех 3.0 чи 4.0 щоб не грілося та енергоефективне? зараз сн730, хочеться не гірше по продуктивності та енергоспоживанню
-
7mindfields
Member
Hynix p31 goldLVladislavchik: ↑ 19.12.2024 13:20 а що зараз норм в ноути м.2 1тб псі-ех 3.0 чи 4.0 щоб не грілося та енергоефективне? зараз сн730, хочеться не гірше по продуктивності та енергоспоживанню
-
LVladislavchik
Member
7mindfields
Важко знайти(
Важко знайти(
-
Jumper007
Member
Чи варто брати якийсь модний потужний сучасний М2 на 1Тб, наприклад самсунг 990 чи кінгстону фурі ренегад бла бла, як шо у мене
M.2 slot (Key M), type 2242/2260/2280 (supports PCIe 3.0 x4 & SATA modes) ?
TUF A520M-PLUS II
чи розумніше за майже ту ж ціну взяти кінгстон NV2 на 2Тб ?
п.с. для домашніх казуальних потреб
TUF A520M-PLUS II
-
7mindfields
Member
Перші два ні, тому що немає підтримки pcie 4.0 платоюJumper007: ↑ 20.12.2024 12:10 Чи варто брати якийсь модний потужний сучасний М2 на 1Тб, наприклад самсунг 990 чи кінгстону фурі ренегад бла бла, як шо у мене
TUF A520M-PLUS II
Розумніше не дивитися в сторону nv серії кінгстона взагалі
-
LVladislavchik
Member
Зупинився на терабайтниках sn770/sn570, kc3000, solidigm p41 plus/intel 670p (ніби як однакові ссд), що з цього буде найбільш енергоефективним?