мова була про logitech g102 в першу чергу. razer viper mini - його альтернатива за ціною була. до чого тут g pro 2, яка скільки там, в 3 ..4 рази дорожче? ну тоді давайте згадаємо першу її версію, яка даблклікала теж непогано. Окреме питання, чому старі логітеки (та і інші вендори) раніше майже не були схільні до даблкліку., на тих самих механічних мікриках.tolebamber: ↑ 25.11.2024 17:00g309, G502X, G PRO 2artko: ↑ 25.11.2024 15:49
три логітека (G102, G102 Prodigy, G305) - до даблкліка і року не пройшло. Зараз razer viper mini - 3 роки безвідмовно вже.
Вопросы?
Последние статьи и обзоры
Новости
Мышь для Геймера! На чем остановиться?
-
artko
Member
-
Avenger80
Member
tolebamber
artko
А откуда он появляется - даблклик, что это за явление и почему? Это следствие какой-то технической недоработки или следствие агрессивной эксплуатации или сочетание технической недоработки с агрессивной эксплуатацией (к примеру, можно аккуратно эксплуатировать мышь, а можно, во время эксплуатации, ронять мышь, бить по столу, рьяно нажимать (стучать) по кликам - это так иногда дети эксплуатируют )? Иногда читаешь историю мыши какой-то - сначала ставили одни микрики, потом поменяли на другие, т.к. первые имели тенденцию к даблкликам. Т.е. какая причина появления даблкликов и почему та же Логитеч не делает работу над ошибками, исходя из отзывов пользователей, на ту же g102?.. И почему какая-то мышь за, образно говоря, 200грн может служить лет десять, а какая-то мышь за 5 тыс. грн может сломаться за месяц и её покупатель будет как сумасшедший носиться с этой мышью по всяким гарантиям, мастерским, микрики выпаивать и т.д. Т.е. цена - далеко не показатель качества и надёжности в мышках. Иной раз смотришь в теме - у людей мышки за несколько тысяч гривен и они ноют, что стёрлась, даблкликает и вообще фигня какая-то...
artko
А откуда он появляется - даблклик, что это за явление и почему? Это следствие какой-то технической недоработки или следствие агрессивной эксплуатации или сочетание технической недоработки с агрессивной эксплуатацией (к примеру, можно аккуратно эксплуатировать мышь, а можно, во время эксплуатации, ронять мышь, бить по столу, рьяно нажимать (стучать) по кликам - это так иногда дети эксплуатируют )? Иногда читаешь историю мыши какой-то - сначала ставили одни микрики, потом поменяли на другие, т.к. первые имели тенденцию к даблкликам. Т.е. какая причина появления даблкликов и почему та же Логитеч не делает работу над ошибками, исходя из отзывов пользователей, на ту же g102?.. И почему какая-то мышь за, образно говоря, 200грн может служить лет десять, а какая-то мышь за 5 тыс. грн может сломаться за месяц и её покупатель будет как сумасшедший носиться с этой мышью по всяким гарантиям, мастерским, микрики выпаивать и т.д. Т.е. цена - далеко не показатель качества и надёжности в мышках. Иной раз смотришь в теме - у людей мышки за несколько тысяч гривен и они ноют, что стёрлась, даблкликает и вообще фигня какая-то...
-
artko
Member
Avenger80
даблклік - подія натискання клавіши, якої фактично не було (тобто натиснули одноразово, а контролер передав два натискання чи натиснення та одразу відпускання кнопки)
чому? механічні контакти не можуть працювати ідеально. А от як з цим боротися (окрім заміни дійсно бракованих мікріків) - вирішують виробники контролерів і схоже не завжди добре.
imho.
даблклік - подія натискання клавіши, якої фактично не було (тобто натиснули одноразово, а контролер передав два натискання чи натиснення та одразу відпускання кнопки)
чому? механічні контакти не можуть працювати ідеально. А от як з цим боротися (окрім заміни дійсно бракованих мікріків) - вирішують виробники контролерів і схоже не завжди добре.
imho.
-
tolebamber
Member
Я написав 3 моделі, і вони різні за ціноюartko: ↑ 26.11.2024 08:16 мова була про logitech g102 в першу чергу. razer viper mini - його альтернатива за ціною була. до чого тут g pro 2, яка скільки там, в 3 ..4 рази дорожче? ну тоді давайте згадаємо першу її версію, яка даблклікала теж непогано. Окреме питання, чому старі логітеки (та і інші вендори) раніше майже не були схільні до даблкліку., на тих самих механічних мікриках.
Износ контактов, мыши быстрые - вот и регают второе нажатие. Бюджетные не такие быстрые и гораздо позже регают дабл клик (когда микрик ваще ушатан в хлам)Avenger80: ↑ 26.11.2024 10:53 tolebamber
artko
-
artko
Member
та усі шонайменьше вдвічі дорожчі
схиляюсь до думки що у бюджетних примусово задертий debounce time, угу. а на "геймерських" індуси кодили, та замість нормального кодування - просто зменьшують час затримки та і усе.. тому тільки мікрік підносився хоч трохи - ось вам і дабл клік.tolebamber: ↑ 26.11.2024 12:07 Износ контактов, мыши быстрые - вот и регают второе нажатие. Бюджетные не такие быстрые и гораздо позже регают дабл клик (когда микрик ваще ушатан в хлам)
-
tolebamber
Member
я не знаю де ви дивитеся ціни, я на розетці дивлюся і там не як не дорожче, одна ціна
-
Avenger80
Member
del
-
divinity
Member
і чому це проблема? В майже всіх нормальних китайцях зараз можна цей debounce time виставляти вручну. Ось я спеціально глянув, у мене стоїть 1 мс. Ставте яку хочеш цифру, допомогає при реальних дабл-кліках. Чому у логітеках і разерах цього немає? Чи вже в 2024 є? І дійсно, немає ідеальних мишей, навіть зарубіжні огляди глянути, по 130$ у них миші з "особливостями". Я про форму вже не кажу, роблять не знаю на яку руку, але це індивідуально.artko: ↑ 26.11.2024 12:26 схиляюсь до думки що у бюджетних примусово задертий debounce time, угу. а на "геймерських" індуси кодили, та замість нормального кодування - просто зменьшують час затримки та і усе.. тому тільки мікрік підносився хоч трохи - ось вам і дабл клік.
-
Avenger80
Member
-
artko
Member
ок, затримка 1мс. якщо мікрік вже того трохи - там артефакти можуть бути и 2 и 3+ мс (дивився колись осцилографом) = проблеми. крім того, а який алгоритм використовується, не пише у вас в софтині? (вони теж різні бувають, defer / eager - наприклад. для defer - збільшення часу debounce приводить до збільшення затримки, для eager - ні.divinity: ↑ 26.11.2024 16:15і чому це проблема? В майже всіх нормальних китайцях зараз можна цей debounce time виставляти вручну. Ось я спеціально глянув, у мене стоїть 1 мс. Ставте яку хочеш цифру, допомогає при реальних дабл-кліках. Чому у логітеках і разерах цього немає? Чи вже в 2024 є? І дійсно, немає ідеальних мишей, навіть зарубіжні огляди глянути, по 130$ у них миші з "особливостями". Я про форму вже не кажу, роблять не знаю на яку руку, але це індивідуально.artko: ↑ 26.11.2024 12:26 схиляюсь до думки що у бюджетних примусово задертий debounce time, угу. а на "геймерських" індуси кодили, та замість нормального кодування - просто зменьшують час затримки та і усе.. тому тільки мікрік підносився хоч трохи - ось вам і дабл клік.
що там зараз у логітека та рейзера в фірмовому софті - не знаю. в мене його нема, бо немає робочої версії під мій десктоп. може хто користується - підкаже.
-
snapdragon999
Member
Такую кто-то юзал?
https://a.aliexpress.com/_ExxIteN
https://a.aliexpress.com/_ExxIteN
-
WhatIsLove
Junior
Ось і моя приїхала, але мені здається не так пощастило. Поки нема змоги нормально протестувати, але не наклеївши глайди спробував її поставити на рівню поверхню і потикати пальцем зверху, ііі... вона гуркотить трохи, і ледь помітно хитається, виходить дно не пласке. Або може так і повинно бути без глайдів? Але наче кажуть ні. Може хтось на своїх мишках теж таке помічав? Я зараз не тільки про Mad RYumiSS: ↑ 13.11.2024 17:59Дякую, поки всім задоволений, ну принаймні жодних проблем зі збіркоюWhatIsLove: ↑ 13.11.2024 17:10 YumiSS
Я вже і забув про цю темку
Вітаю з новою мишкою. Вже і сам думаю, але про версію на 3395, думаю різниці там не відчувається
Теж думаю, що не відчуєте, наприклад в моєму випадку саме вага виявилась супер апгрейдом, а на рахунок іншого я нічого такого і не відчув але я і не кіберкотлєтка
-
Avenger80
Member
WhatIsLove
Так может надо наклеить глайды и снова попробовать. Вдруг действительно что-то выпирает без глайдов.
Так может надо наклеить глайды и снова попробовать. Вдруг действительно что-то выпирает без глайдов.
-
zelenuchka
Member
Помочь с основными болячками тут могут ... лотерея - это купить топовый лоджитек за 5+к, а потом ждать "ремонта" месяц, если попадешь на нормальную гарантию.snapdragon999: ↑ 25.11.2024 11:39это лотерея и на али даже никто не поможетAvenger80: ↑ 25.11.2024 11:36 snapdragon999
Топовая начинкаОна у моего сына сейчас в пользовании, очень и очень приятная мышка, лёгкие классные клики, форма удобная, лёгкая. Она у меня вживую есть.
- спойлер
Как я уже писал ранее - у китайцев сейчас жесткая заруба за рынок, стараются сильно. Я тоже давно юзаю М3 и кроме описанных ранее проблем ничего нового не добавилось.
Все ленюсь вскрыть посмотреть
Сейчас бюджетный топчек это VXE R1 SE+ 500mAh за 20-ку уголовных с китайсайта без других скидок
-
WhatIsLove
Junior
та ось спробую, але поки не вдома. Просто кажуть що і без глайдів не повинно, боюся що може якось на сенсор впливати чи щось таке, воно наче як раз в центрі і випирає троошечкиAvenger80: ↑ 27.11.2024 19:24 WhatIsLove
-
snapdragon999
Member
Дермошарк м3?)) А как на счёт deluxe, там с аккумулятором на 600 мач уже идёт не в курсе дела?zelenuchka: ↑ 27.11.2024 21:09 . Я тоже давно юзаю М3
-
Avenger80
Member
snapdragon999
Но Darmoshark M3 уже как бы устаревшая на рынке, у меня тоже она. Держит заряд 3 недели. Единственное, что смущает, в ней, есть некоторый ход клавиши, холостой ход, в одном из обзоров о нём говорили. На счёт deluxe... какая-то стрёмная по обзорам, отзывам... в общем, непонятно.
Но Darmoshark M3 уже как бы устаревшая на рынке, у меня тоже она. Держит заряд 3 недели. Единственное, что смущает, в ней, есть некоторый ход клавиши, холостой ход, в одном из обзоров о нём говорили. На счёт deluxe... какая-то стрёмная по обзорам, отзывам... в общем, непонятно.
-
snapdragon999
Member
Делюкс какие то презики напоминает)) а что ещё есть из годного?Avenger80: ↑ 27.11.2024 23:09 snapdragon999
-
Avenger80
Member
zelenuchka
Отправлено спустя 3 минуты 26 секунд:
snapdragon999
- спойлер
- ]
snapdragon999
- спойлер
- Обратите внимание на эти ещё:
]
-
snapdragon999
Member
А из проводных?я такой геймер не очень, больше для работыAvenger80: ↑ 27.11.2024 23:21 zelenuchkaВот здесь в обзоре об этом сказано - 1:57 где-то. У вас такое есть? В остальном ничего не скрепит всё классно работает. Разве что в Mchose A5 Pro Max более мягкие клики (лёгкие), в Darmoshark M3 как бы с усилием надо давить пальцем, после мягких кликов это чувствуется.
- спойлер
- ]
snapdragon999
- спойлер
- Обратите внимание на эти ещё:
]