Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Mixx
Member

Vlaad13
Там изначально было больше 50вт :gigi:

Давно поправили...
Bogdanish4e
Junior

Доброго вечора всім!

Знову до вас за порадою)

Оновив свою платформу нарешті - перейшов на АМ5 платформу - взяв Ryzen 5 7500F, мамку, пам'ять DDR5. SSD та БЖ 750Вт були норм, залишив. Також монітор Dell S3220DGF 32" 165Hz повністю влаштовує.
Також від старої системи залишилась Radeon RX 570 4Gb... І все б нічого, не так страшно, думав перечекати поки з’являться RTX5xxx і вже потім дивитись що по чому, або якщо попадеться якийсь хороший варіант до того часу…
Але вихід Сталкеру поламав всі плани :) Купив його ще раніше і розумію що пограти не вдасться на моїй конфі))
Думав раніше брати RTX4070Super, але бачу що вони подорожчали – весною дивився можна було найдешевшу десь за ~26к взяти – зараз вже ~27к. Тож виникають логічні питання чи варто вже дивитись на цю карту, враховуючи що в неї 12Гб і в першому кв. 2025 обіцяють 5070 – звісно там ціна може бути не адекватна.
Тому наразі дивлюсь на конкурента – RX7800XT – 25к грн. Різниця в ціні не значна та і брати все одно буду в розстрочку(просто мені так зручно), але там вже 16Гб. Враховуючи що оновлюю комп рідко, беру на декілька років, то здається трохи більший запас є. Збивають з пантелику відгуки в мережі про проблеми в АМД з драйверами, але в мене RX570 і я не бачу їх, принаймні можливо просто не звертаю уваги.
Я не дуже вибагливий, проходив спокійно на низьких God of War, Dying Light 2, The Last of Us, Skyrim, Fallout, Metro та інші. Зараз взагалі Titan Quest граю) Мені не важливі тумани, вода, тіні, промені і тп – головне щоб не слайди були а можно було більш менш комфортно грати) Також дивлюсь на найдешевші виконання цих карточок, бо в принципі не важливі естетика, шум і тд – корпус великий, сиджу в наушниках.

Всім дякую наперед!
oversteve
Member

Bogdanish4e
5070 також буде з 12гб :laugh:
з 26к до 27к як на мене не велика різниця, якщо магазини ок, ну і власне брати слабшу карту при такій ціновій різниці, аби тільки пам'яті було більше то не найкраще рішення, бо в тих режимах, де реально треба буде більше 12 гб 7800хт ітак не зможе задовільно працювати
lewerlin
Member

Bogdanish4e: 23.11.2024 20:34Я не дуже вибагливий, проходив спокійно на низьких God of War, Dying Light 2, The Last of Us, Skyrim, Fallout, Metro та інші. Зараз взагалі Titan Quest граю) Мені не важливі тумани, вода, тіні, промені і тп – головне щоб не слайди були а можно було більш менш комфортно грати) Також дивлюсь на найдешевші виконання цих карточок, бо в принципі не важливі естетика, шум і тд – корпус великий, сиджу в наушниках.

Всім дякую наперед!
Б/у 6800ХТ за 12к вас врятує :gigi:
.
Bogdanish4e
Junior

lewerlin: 23.11.2024 20:59
Б/у 6800ХТ за 12к вас врятує :gigi:
.
Якщо чесно то я думав тут на форумі в Бульдозера взяти бу 6800 (ХТ немає зараз наче) - але тут відмовляли наче раніше, що дивитися на 6 серію вже не варто, бо не підтримують якісь технології, а якщо брати на довго то тим більше. Але з іншої сторони це в два раза дешевше і це мені не дає спокою)))
lewerlin
Member

Bogdanish4e: 23.11.2024 21:06Якщо чесно то я думав тут на форумі в Бульдозера взяти бу 6800 (ХТ немає зараз наче) - але тут відмовляли наче раніше, що дивитися на 6 серію вже не варто, бо не підтримують якісь технології, а якщо брати на довго то тим більше. Але з іншої сторони це в два раза дешевше і це мені не дає спокою)))
Принципово, 6000 від 7000 відрізняються відсутністю АІ блоків. Оскільки в актуальних консолях їх теж немає(в нових завезуть, але ніхто не буде ігнорити старіші, надто великий шмат ринку), то я би не парився. Тим більш з запитами
Bogdanish4e: 23.11.2024 20:34Я не дуже вибагливий, проходив спокійно на низьких *** Мені не важливі тумани, вода, тіні, промені і тп – головне щоб не слайди були а можно було більш менш комфортно грати)
shad_1985
Member

Bogdanish4e: 23.11.2024 20:34думав перечекати поки з’являться RTX5xxx і вже потім дивитись що по чому, або якщо попадеться якийсь хороший варіант до того часу…
Bogdanish4e: 23.11.2024 21:06в Бульдозера взяти бу 6800
:super:

потім придасте та купити що хтіли :up:
Геральт
Member

sselesnes: 23.11.2024 12:12
Геральт: 22.11.2024 18:37як 4060Ti сталкер "100fps+ в 1080p" тягне
Знайомому збирав 1080p+7500F+32GB+4060ti - отписався вчора
На ультра фпс 200
:gigi:
На головній кинули. 4060 просто вражає :gigi:
спойлер
Vlaad13
Member

Геральт: 24.11.2024 23:12
sselesnes: 23.11.2024 12:12 Знайомому збирав 1080p+7500F+32GB+4060ti - отписався вчора:gigi:
На головній кинули. 4060 просто вражає :gigi:
спойлер
Тут все говорят что на этом канале тесты не тесты :spy:
Лично я не знаю
Геральт
Member

Vlaad13
Та тестер їй павера періодично не додає, підалькою :D
Чіп голодує без нової порції з врам і бамбук курить. В момент просадок росте споживання RAM, бо VRAM і так практично забита під зав'язку. А RAM, та ще й з диску - то довго. До речі, і темпа чіпа вказує на простій. Нехай оті 99% завантаження не вводять в оману.
То так, чисто здогадка. Не експерт.
Последний раз редактировалось Геральт 24.11.2024 23:43, всего редактировалось 1 раз.
0kie
Member

Vlaad13: 24.11.2024 23:27на этом канале тесты не тесты
Естественно. Глянь, на скольких картах они успели протестировать Сталкера-2. Это типа на полке лежат... Ну да, верю. У тебя на полке валяется 4090? И у меня не валяется. А там валяется... :rotate: Ну и цифры в "тестах" - курам на смех. Канал - в топку.
Yaroslav
Member

Геральт: На головній кинули. 4060 просто вражає :gigi:
спойлер

8-гіговки просто трупи :insane: І фреймгеном не скористаєшся, оскільки теж додаткова відеопам'ять потрібна.
На 4090 через пари годин гри побачив до 22ГБ споживання 4К/Epic/DLAA/FG :insane:
Вложения
Stalker2-Win64-Shipping_2024_11_22_00_46_08_446 — копия.png
Последний раз редактировалось Yaroslav 25.11.2024 00:01, всего редактировалось 3 раза.
Lekrs
Member

Так це проблема гри, а не карт. Потрібно почекати оптимізації.
Геральт
Member

Yaroslav
Півдня сьогодні бігав. Цифр вже не пам'ятаю, але було щось біля 10VRAM. І не росла. Але це QHD, тому хто зна.
Yaroslav
Member

Геральт: Yaroslav
Півдня сьогодні бігав. Цифр вже не пам'ятаю, але було щось біля 10VRAM. І не росла. Але це QHD, тому хто зна.
У товариша з 4070Ti/4К така сама фігня з жором VRAM - через годину-півтори починає все люто гальмувати, треба перезапускати гру :insane:
У моєму випадку, напевне, запас в 24ГБ дозводяє відтермінувати ці проблеми, доки не заб'ється вся пам'ять :gigi:

Малий побігав трохи на 3080Ti/QHD теж було ок :dontknow:
Доречі, FSR фреймген приємно вразив - візуально не бачу різниці між ним і DLSS фреймген :up:
Vlaad13
Member

0kie: 24.11.2024 23:39
Vlaad13: 24.11.2024 23:27на этом канале тесты не тесты
Естественно. Глянь, на скольких картах они успели протестировать Сталкера-2. Это типа на полке лежат... Ну да, верю. У тебя на полке валяется 4090? И у меня не валяется. А там валяется... :rotate: Ну и цифры в "тестах" - курам на смех. Канал - в топку.
ну во первых это канал на 500 к подписчиков почему бы им не иметь столько карт?
во вторых те же Хардвар даже больше карт затестили
третьи говорят что у них цифры не те - но у тех же хардвер или Нексус цифры такие же и отсюда можно сделать вывод что все три канала нас обманывают? :dontknow:
какая то теория заговора получаеться
daesz
Member

Yaroslav,
це те ж саме що було діабло4 на старті - гра не вигружає нічого з пам'яті в результаті чого вона з часом забивається, нові файли підгружувати немає куди і все починає тормозити - бо підгружається з оперативки, чи взагалі з ссд/хдд :)
0kie
Member

Vlaad13: 25.11.2024 01:25у тех же хардвер или Нексус цифры такие же и отсюда можно сделать вывод что все три канала нас обманывают?
Кто-то у кого-то что-то ворует. Всё просто. Количество подписчиков не показатель. Там в основном малолетние дебилы подписаны. Для примера наш форум - много тут адекватных людей? Убрать неадекватов - форум потеряет "подписчиков". Но с ними показатели посещаемости (читай - просмотры на Трубе) ого-го какие! :gigi:
Vader
Member

Вот почему я никогда не покупаю игры на релизе и несмотрю спойлеры..Подожду полгодика..патчи,оптимизацию,куплю 50...и пройду без бубнов и нервов..
Памяти опять нехватает? :lol:

Отправлено спустя 5 минут 48 секунд:
Я уже вижу тех людей,у которых во время игры включен мониторинг на пол экрана и огромный счетчик фпс в углу экрана.. :gigi: + один глаз смотрит на мониторинг,второй в игру :lol: Осторожно!

Отправлено спустя 41 секунду:
Я с вас угараю просто
Вложения
funny-klev-club-p-smeshnie-kartinki-kosie-glaza-3.jpg
EddieDean
Member

Доброго дня панове! Наближається час покупки ПК. Ситуація наступна: Т.я. сам боюся збирати пк я прив'язаний до елміру в якому збируть та потестять пк. Але є одне величезне але( асортимент амд там просто сльози((( Сама збірка виглядає на даний момент отак: Моя збірка
Замість 7700хт дуже хочеться поставити XFX Radeon RX 7800 XT Speedster MERC 319 BLACK Edition а в елмірі її нема і не зрозуміло чи з'явиться. І власне питання: який шанс взяти цю ВК новою і попастися на нерабочу? Чи може є якийсь магаз який тестить ВК перед відправкою? І ще за чим варто слідкувати якшо сам її підключати буду? Чи може все таки дочекатися коли вона з'явиться саме в елмірі і тоді вже брати?
Дуже дякую за відповіді))

Відправлено через 58 хвилин 10 секунд:
АПД: а за що мінусуєте то? Хоча б пояснили б)))) Чи просто серанути і піти далі?)
Ответить