З'явилися технічні огляди S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — протестовано 20 відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Граю на старому ПК. Маю в середньому 60+/- кадрів з падінням до 40~ в Заліссі. Інколи піднімається 70+. Мікрофрізи бувають але не значні, статери в Заліссі бувають. В основному іграбельно на моєму залізі, вилетів, крашів не було за 4 години.
Налаштування Текстури Високі, все інше Середнє, FSR>Quality>66.
CPU I9 9900
Ram 32 GB (DDR4 3000Mhz)
GPU Asus Strix 1080Ti.
Гра стоїть на SSD.
P.S. Атмосферу старого сталкера відчуваю, єдине що не подобається одяг, броня сталкерів це чисто моє імхо.
mult
Member

Перед тим як грати в сталкер я надіюсь люди оновлювали дрова на відюху?
Я підозрюю що багато хто грає на застарілих дровах, які не оновлюють місяцями і більше і жаліються на баги.
Там у зелених в останньому драйвері завезена підтримка сталкера, у красних не знаю, але думаю теж є.
Звісно це всіх проблем не вирішить, але може суттєво підняти якість гри, проти якоїсь старої версії дров.
Барбарис
Member

mult
Після оновлення до Він 11 навіть не бачив адреналіну(в треї його точно не видно), вручну дрова для амд не оновлював :D , але грається нормально.
Mixx
Member

Wahoo
Те що ви описуєте - на 99% схоже на затик в цпу, як перевірити? Вимкніть длсс, фпс якщо і зміниться то дуже незначно.

Вже купив і завантажив, грати почну на вихідних, цікаво, що покаже 14600кф :super:
mult
Member

Барбарис
Те що сама вінда ставить на відюху то фігня повна.
Так же і інші дрова типу чіпсет і тд.
Все треба ставить самому з оф сайтів материнки і відюхи.
Барбарис
Member

mult, мова не про це: на 10 адреналін встановлений був і інколи спливав, 11 не з чистої установки, а просто оновленням. Драйвер був із сайту амд, перед С2 нічого не оновлював, хіба він там втиху десь.
Але і 10, і 11 драйвера підтягують з сайтів розробників. Мені так 10 поставила драйвер на мфу від НР - качнути не міг через помилку(вибивало на середині), а вінда стягула.
Wahoo
Member

Mixx: 22.11.2024 09:24 Wahoo
Те що ви описуєте - на 99% схоже на затик в цпу, як перевірити? Вимкніть длсс, фпс якщо і зміниться то дуже незначно.

Вже купив і завантажив, грати почну на вихідних, цікаво, що покаже 14600кф :super:
Под длсс и без, разница в ФПС значительная
А вот под ДЛСС средние-высокие-ультра разницы очеь немного
Возможно и затык, всё-таки проц не частотный совсем.
Вечерком попробую всякое.
Frost-Nick
Junior

Vladys77: 22.11.2024 05:22
Як вам мало треба, щоб висунути претезії до гри :) Якісь статери. Мене більше дратують глюки, коли у Відліленні зв'язку блокується керування, або десь гра вилітає або щось аналогічне критичне, після чого треба перевантажуватись.

А так маєте високий FPS і ще й незадоволені. Ви мабуть у Wukong не грали, там FPS буде вдвічі менше на тому ж самому UE 5.

ок :lol:
Я ж не мала дитина, яка нічого не розуміє і щось клацає, а на екрані картики змінюються. Хоч і 500 AVG FPS, та не в них же справа. А глюки я і зустріти не встиг за годину проходження прологу. Так що все ще по переду. Якби там не було, та 400 Кб мод виправив всі проблеми зі статтерами. І за ще один годдиний забіг я не зустрів жодного статтеру, хоч у лісових хащах, хоч у печерах, хоч у приміщеннях.
0kie
Member

Процессор i7-12700K
Память 32 Гб DDR5 6600 МГц CL32
Видеокарта RX 6800XT
Монитор 27" 1440р 165 Гц
Накопители: два Kingston KC3000 под систему и игры
Винда 11 Pro 24H2, установленная обновлением на 23Н2
Игра не лицензия, качал GOG репак с торрент-игрухи.
При первом запуске игра автоматом выставила эпические настройки графики. Вручную выключил FSR 3 и генератор кадров, огранияения на FPS были сняты самой игрой.
Запустил игру. Пролог и дальнейшие движения в светлое время суток, перестрелки с врагами, просто блуждания по зоне - всё ровно, гладко, без тормозов, статеров, вылетов и прочего непотребства, о котором здесь пишут. Никаких графических глюков, накладок и прочих недоразумений. Игра идёт максимально плавно и красиво. Сам в шоке от увиденного. И это всё при FPS от 40 до 55. Память системника утилизирует хорошо - в среднем расходуется от 17 Гб ОЗУ, видеопамяти точно не помню, но тоже много. Включат свет - запилю ролик и сделаю скриншоты. А то народ не верит. Обычно. :gigi:

Отправлено спустя 5 минут 22 секунды:
спойлер
IMG_20241122_004207_135.jpg
]
IMG_20241122_004151_305.jpg
Это в самом начале игры.
starinfo
Member

r7 5700x3d + 64 + rx6750xt fsr = якість + деградація кадрів = 75-110 фпс на високо-епічно це при 2к
без деградації кадрів десь 45-70
за 6 годин гри жобного вильоту, інколи спотсерігаютсья графічні артефакти, "шуми" на стінах на чорному фоні і інколи видно коли швидко рухаєшся залишкові кадри(якщо швидко провести глушником, воно якось як каскад залишається, не знаю як описати але в цілому не дуже заважає і це якщо придивлятись)

на r5 3600 16 1060(6) все на мінімальних, фср на баланс + деградація кадрів я не знаю як воно працює, але малює 30-75 кадрів, інколи є посмикування це при 1080р

Відправлено через 7 хвилин 17 секунд:
AVeNGeR637: 22.11.2024 08:39 Граю на старому ПК. Маю в середньому 60+/- кадрів з падінням до 40~ в Заліссі. Інколи піднімається 70+. Мікрофрізи бувають але не значні, статери в Заліссі бувають. В основному іграбельно на моєму залізі, вилетів, крашів не було за 4 години.
Налаштування Текстури Високі, все інше Середнє, FSR>Quality>66.
CPU I9 9900
Ram 32 GB (DDR4 3000Mhz)
GPU Asus Strix 1080Ti.
Гра стоїть на SSD.
P.S. Атмосферу старого сталкера відчуваю, єдине що не подобається одяг, броня сталкерів це чисто моє імхо.
а мені консольність несподобалась, оці натисніть і утримуйте... якось все так повільно переклацується в діалогах, завершення і тд може я кожен раз мишкою намагаюсь а вон оне працює в мене чомусь і треба фаме Ф
Nutbar
Member

Wahoo: 22.11.2024 08:25 Запустил.
Оптимизация и правда такое себе.
На ДЛСС 66% (качество), без генератора 45-65 кадров.
Причем абсолютно нет разницы на каком качестве, что минимальное, что ультра, разницы 2-3 кадра. В картинке тоже разницы не особо много.
ДЛСС, как бы не писались кипятком, работает абсолютно отвратительно. Движешься - мыло мыльное, остановился, 1 секунда, картинка прорисовалась. Бесит.
Щось у вас зовсім не так. В мене на такій же карті (глянув в ваш профіль) в 4к на високому пресеті якості десь 80 фпс з длсс якість, або стільки ж на максималках з длсс перформанс. Тут можете глянути мій пост з замірами. З генератором взагалі 120. І затримок/мила ніяких нема.
Геральт: 22.11.2024 08:07 Натив чи апскейл? Ось у чому питання :D
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
6800/7800 дають найбільш плавний фреймрейт, хех
А ви порівнювали якість апскейлу FSR і DLSS в цій грі? Я от порівнював і FSR це треш
FSR
Изображение
DLSS
Изображение
А фреймген від фср ще й контроли ватними робить (за відгуками).
Геральт
Member

Nutbar
Ви ще скажіть що якість картинки грає більшу роль ніж швидкодія )
В нативі граю, не порівнював. Та й на червоній карті то трохи проблематично.
Wahoo
Member

Nutbar: 22.11.2024 12:30
Wahoo: 22.11.2024 08:25 Запустил.
Оптимизация и правда такое себе.
На ДЛСС 66% (качество), без генератора 45-65 кадров.
Причем абсолютно нет разницы на каком качестве, что минимальное, что ультра, разницы 2-3 кадра. В картинке тоже разницы не особо много.
ДЛСС, как бы не писались кипятком, работает абсолютно отвратительно. Движешься - мыло мыльное, остановился, 1 секунда, картинка прорисовалась. Бесит.
Щось у вас зовсім не так. В мене на такій же карті (глянув в ваш профіль) в 4к на високому пресеті якості десь 80 фпс з длсс якість, або стільки ж на максималках з длсс перформанс. Тут можете глянути мій пост з замірами. З генератором взагалі 120. І затримок/мила ніяких нема.
Ключевой момент. Это в деревне со стадом неписятины.
Именно там начинаются основные проблемы. Скорее всего неписи багованые.
В полях у меня тоже кадров побольше, и пролог пробегался с генератором и длсс-качество спокойно с 100-130+ кадрами на ультрах
Насчет задержек/мыла вещь субъективная и зависит от того, к какой отзывчивости управления вы привыкли. А ДЛСС это априори мыло в движении, и если вы этого не замечаете, то рад за вас. Не пытайтесь присматриваться, после первого раза это уже не развидеть, технология работает именно так.

А вообще так проц максимум 50-60 ватт жрал PBO -30
GPU на даунвольт профиле 200-230 ватт. А значит вполне себе нагружена.
Память, конечно, совсем не супер, но целую ночь в мемтесте на стандартном XMP 3200-16-18-18 отработала без ошибок. Во всех играх результат вполне предсказуемый и неплохой.
feniks_tm
Member

0kie: 22.11.2024 11:39 Процессор i7-12700K
Память 32 Гб DDR5 6600 МГц CL32
Видеокарта RX 6800XT
Монитор 27" 1440р 165 Гц
Накопители: два Kingston KC3000 под систему и игры
Винда 11 Pro 24H2, установленная обновлением на 23Н2
Игра не лицензия, качал GOG репак с торрент-игрухи.
При первом запуске игра автоматом выставила эпические настройки графики. Вручную выключил FSR 3 и генератор кадров, огранияения на FPS были сняты самой игрой.
Запустил игру. Пролог и дальнейшие движения в светлое время суток, перестрелки с врагами, просто блуждания по зоне - всё ровно, гладко, без тормозов, статеров, вылетов и прочего непотребства, о котором здесь пишут. Никаких графических глюков, накладок и прочих недоразумений. Игра идёт максимально плавно и красиво. Сам в шоке от увиденного. И это всё при FPS от 40 до 55. Память системника утилизирует хорошо - в среднем расходуется от 17 Гб ОЗУ, видеопамяти точно не помню, но тоже много. Включат свет - запилю ролик и сделаю скриншоты. А то народ не верит. Обычно. :gigi:

Отправлено спустя 5 минут 22 секунды:
спойлер
IMG_20241122_004207_135.jpg]IMG_20241122_004151_305.jpg
Это в самом начале игры.
Більшість у кого все "плавно і без статтерів" мають до 60 фпс без фреймгену. Співпадіння? Не думаю. 30фпс енджоєрам все гуд, а тим хто звик до дійсно плавних стабільних 100+ - обломіссімо, відчувається навіть не на 60 при 120+ середніх (без фреймгену, відповідно).
0kie
Member

feniks_tm
В том-то и дело, что по ощущениям не чувствуется низкий FPS. Игра реально плавно работает в "эпике" без улучшайзеров. С ними не пробовал - играю в неё как в тест своего железа, т.е. в нативе.
feniks_tm
Member

0kie: 22.11.2024 14:21 feniks_tm
В том-то и дело, что по ощущениям не чувствуется низкий FPS. Игра реально плавно работает в "эпике" без улучшайзеров. С ними не пробовал - играю в неё как в тест своего железа, т.е. в нативе.
Фіг зна, можливо щось дійсно з інпутом миші намудрили, що відчувається желейно на високому фпс. Треба буде пізніше той мод накатити, глянути, чи покращиться хоч якось. По полям з увімкненним FG мені навіть комфортніше, моніторинг уже малює ~100FPS 1% LOW і воно дійсно так відчувається, але варто прибігти до Залісся і уже повна біль, незалежно від налаштувань :weep:
GipeR
Member

приехала 7800xt после 6800 разница конечно кардинальная. на тех же настройках fsr native и генерация кадра 2к эпик выдает 92-99 фпс примерно, это в первой ночной локе и сразу в дневной когда проснулся после ограбления.
YumaX
Member

starinfo: 22.11.2024 11:57інколи видно коли швидко рухаєшся залишкові кадри(якщо швидко провести глушником, воно якось як каскад
Ага є таке, я вважав, що це від технологій апскейлу але начисто теж вони є типу шлейфи від стволу чи прицілу коліматори :(
vladka767
Junior

Хто знає як йде на RX 6800 XT в 2к ?
Nutbar
Member

Геральт: 22.11.2024 12:43 Nutbar
Ви ще скажіть що якість картинки грає більшу роль ніж швидкодія )
Якось ви дуже дивно розмірковуєте. Якби якість картинки грала малу роль, то всі б грали в 240р :rotate: В загальному випадку це баланс між одним та іншим. При рівній якості картинки (не при однаковому пресеті), dlss в цій грі дозволяє отримати більше кадрів, ніж fsr. Це факт.
Геральт: 22.11.2024 12:43 червоній карті то трохи проблематично.
Тому я зробив для вас порівняння :)
Wahoo: 22.11.2024 12:46 А ДЛСС это априори мыло в движении, и если вы этого не замечаете, то рад за вас. Не пытайтесь присматриваться, после первого раза это уже не развидеть, технология работает именно так.
Ви не відриваєте Америку. Дійно, гостінг може бути помітний, але при достатньо високій частоті кадрів - ні.
Ответить