S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

нарешті докачалось, кілька годин побігав. гадав, що на своєму конфігі взагалі не зможу запустити навіть, а воно запустилось, і йде, ще й начебто непогано враховуючи мої параметри (unlike старфілд, який фрізить). Сама гра автоматом виставила "помірно", але карта сильно грілась, то ж опустив деякі параметри на низько. І так, із увімкненим FG персонаж стає трохи "желейним".
BoJIbHbIu
Member

dimon2277: 22.11.2024 10:14
MAKKACIN: 22.11.2024 10:05 Бажаю здров`я :)
Я нарешті вчора налаштував ртх4060 для комфортних 80-120фпс, але під час трьох годин гри виникли питання і аномалії :gigi:
Чи знає хтось як вирішити проблеми: Раптово(поки не вчислив закономірність) фпс з ~90 до 1-10 і або відпускає або тре перезапускати збереження/гру.
:shuffle:
На даний момент тільки це сильно бісить, більше суттєвіших проблем не бачив окрім загальної оптимізації :-/
для себе вирішив тільки перезапуском, гра в 2к починає з 17гб оперативи різко істи майже 21 і тоді йде 1-10фпс
по факту десь бачив наче це оперативи не вистачає (але в мене 23 камон) і воно починає файли підкачки тянути
до речі у всіх вк "відпочиває"? бо в мене вона майже не грузиться
так теж саме. проц 50/70% в грі, вк 50/75% більшість часу. іноді підіймається до 90/99%.
сьогодні був рекорд по жору пам'яті 25.5гб.
при компіляції зжерло 18 і потім пішло далі. це якийсь треш :D
Последний раз редактировалось BoJIbHbIu 22.11.2024 11:23, всего редактировалось 1 раз.
YumaX
Member

MAKKACIN: 22.11.2024 10:05Раптово(поки не вчислив закономірність) фпс з ~90 до 1-10 і або відпускає або тре перезапускати збереження/гру.
Було таке, йде все плавно і тут бац, ніби хтось рубильника увімкнув і починається желе, лікується зміною пресету графіки, наприклад з ультра на високі або навпаки :dontknow:
big_bang
Member

мінусуйте скільки влізе але в порівнянні з попередніми іграми тетрології, ця вилизана)

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
YumaX: 22.11.2024 11:23
MAKKACIN: 22.11.2024 10:05Раптово(поки не вчислив закономірність) фпс з ~90 до 1-10 і або відпускає або тре перезапускати збереження/гру.
Було таке, йде все плавно і тут бац, ніби хтось рубильника увімкнув і починається желе, лікується зміною пресету графіки, наприклад з ультра на високі або навпаки :dontknow:
а, відеопам'ять не закінчується, чи озу ?
GraFFDyuma
Member

Трохи вчора й я побігав. Дивно, але при роздільній 2к автоматом всі налаштування виставились на епік + DLSS на якість. Картинка чудова, плавна, фрізів немає взагалі, . Конфіг I5 13500 32ddr4 +3080ti. Запустив гру на ветерані і одразу вмер на першій же "плоті" і потім ще 5 разів на кровососі))) Вбити його так і не зміг, втік і добіг до "літаючих бочок" ...Як ви вже зрозуміли і там вмер. На цьому мої пригоди у Сталкері на цей момент закінчились :lol: :spy: Загалом графон приємний, але не більше. Класні анімації, звук проробили ну дуже круто. Побачимо що буде далі, яле такого вау ефекту, як від перших частин в свій час немає. Мабуть старію :lamer:

Отправлено спустя 5 минут 3 секунды:
П.с. Мені одному здалось, що Метро Екзодус реально красивіша?
MAKKACIN
Member

big_bang
як коли, було шо озу 20гб з 32 юзано і відік 7гб з 8 і всеодно просадка :shuffle:

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
GraFFDyuma
На той час не було аналогів game а зараз метро, чорнобіліті, і купуа схожого на виживання і є з чим порівняти :shuffle:
VovaII
Member

unclevrm: 22.11.2024 10:45 инвентарь, после того как поднял всё, не закрывается автоматом.
Добре що не закривається автоматом, бо забравши все і розрядивши отримані стволи, викидаєш назад непотрібні. — Так зручніше, ніж заново заходити в інвентар. От якби він ще закривався наприклад кнопкою А, чи S?
Барбарис
Member

MAKKACIN: 22.11.2024 11:46 big_bang
як коли, було шо озу 20гб з 32 юзано і відік 7гб з 8 і всеодно просадка :shuffle:

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
GraFFDyuma
На той час не було аналогів game а зараз метро, чорнобіліті, і купуа схожого на виживання і є з чим порівняти :shuffle:
Чорнобиліт - маленькі локації, обмежений геймплей і графіка там не дотягує.
MAKKACIN
Member

Барбарис
Та я не кажу шо то аналог, просто сталкер це сталкер але є і багато ігор з схожим геймплеєм але різною по якості графікою на даний момент! А тоді сталкер був ексклюзив і топ :super:
SoVaR
Member

Поки дуже критичних багів за 3 години не зустрічав, але є речі які сильно псують геймплей і навіть бісять трохи :) , перерахую кілька :
1. я завжди міняю клавіші управління (замість wasd змінюю на esdf щоб більше клавіш з ліва було і інші), так от в С2 після цього нормально дробинами користуватись неможливо. Так і залишається прив'язка до wasd. Чи якщо береш ніж в руки, після присідання треба його замінити на щось і потім можна встати. Наче дрібниці, але ж псує геймплей :-/ Дублювання клавіш нема, перевіряв.
2 - це баланс, наприклад хп у кровосісів. З цим обов'язково треба щось робити. Мінімум 2 рожки на нього це якось занадто, при інгеймних цінах на патрони та невеликих оплатах за перші квести.
3. Використання фср ФГ з длсс дає желєйність камери, в жодній грі з таким сильним ефектом не стикався.
4. Зміна якості длсс майже зовсім не впливає на фпс, що перформанс що кваліті - фпс однаковий +\-
5. Ну і звісно головне, це дропи фпс. До 10 як пишуть деякі не було, але в усім відомому місті до 35 стабільно. При цьому проц не напрягається, та і відео інколи 60-80% навантаження що дивно. Ще довго їм доведеться полірувати УЕ5.
Якщо є якісь поради, пишіть :beer:
Навіть при всіх недоліках, атмосфера гри тримає як в старі добрі часи :super:
MAKKACIN
Member

SoVaR
я як пролог пройшов, набрав завдань, полутав туди-сюди, глянув в інвентар і поняв шо бомж :lol: Згадує скільки собак по дорозі і кровососів, волосся на ногах дибки встало :lol: Чухав макітру де б шо намутити шоб хоч чуток мати патронів :shuffle:
dimon2277
Member

MAKKACIN: 22.11.2024 12:21 SoVaR
я як пролог пройшов, набрав завдань, полутав туди-сюди, глянув в інвентар і поняв шо бомж :lol: Згадує скільки собак по дорозі і кровососів, волосся на ногах дибки встало :lol: Чухав макітру де б шо намутити шоб хоч чуток мати патронів :shuffle:
теж думав патронів мало, але поки зрозумів що у деяких ганів по декілька типів патронів....(N перемкнути)
SoVaR
Member

MAKKACIN через гру я сьогодні як сонна муха, пізно ліг і рано встав :D
Вчора був момент, коли разів 5 завантажував збереження. Коротше взяв квест у техніка і пішов гуляти. Відійшовши від дороги, побачив кілька закинутих цікавих хатинок. Ну думаю, патронів назбирав нормально, піду гляну що там за хабар може бути. А там кровосіся затиснув чела і той вопить. Завалити того кровосісю важко і це на середньому рівні, хоча починав гру на ветерані :)
Я це до того, що поки ти бомжем бігаєш напевно краще не відволікатись по сторонам і заробляти собі на снарягу. Не вартував той кровосіся затраченого часу і патронів, нічого цікавого там я так і не знайшов :rotate:
ramm
Member

Кровосісі дійсно дуже танкові, особливо не маючи при собі нормального дробовика, відстрілювати по два патрони з двостволки це ще те випробування терпіння. Що мені не сподобалось - це відсутність трофеїв з тварюк, крім того, що вони живучі, так ще й невигідні. Я вже почав від них втікати, якщо вони не охороняють щось цікаве. Треба або додавати трофеї, як компенсацію на витрачені час і патрони, або зменшувати їх хп.
MAKKACIN
Member

SoVaR
мене на складністі сталкер принижуют сильно собаки) А інші боти взагалі як тофу мене патронами шпигують :rotate:

А всі помітили шикарних 80кг максимальної ваги?
Барбарис
Member

SoVaR, гранати або мп5. ПМ стартовий гарно валить, а ще як покращити. Дробовики якісь сильно не точні і ак має малий урон, АРка тут краще.
DEVES
Member

На Розетке меньше чем за 10 минут разобрали, мде :-/
Геральт
Member

ramm: 22.11.2024 12:59 Треба або додавати трофеї, як компенсацію на витрачені час і патрони, або зменшувати їх хп.
Ну, це все ж таки трохи виживач. Перезапустив гру на ветерані, відлітаю постійно. Гра змушує обережно просуватись по зоні, повній небезпек (хто б міг подумати :D ). Замість оло-ло піу-піу
Я б і від псів тікав, але собацюри швидші
unclevrm
Member

VovaII: 22.11.2024 12:00
unclevrm: 22.11.2024 10:45 инвентарь, после того как поднял всё, не закрывается автоматом.
Добре що не закривається автоматом, бо забравши все і розрядивши отримані стволи, викидаєш назад непотрібні. — Так зручніше, ніж заново заходити в інвентар. От якби він ще закривався наприклад кнопкою А, чи S?
Ну я понимаю, что будут те, кому это даже хорошо, как и те, кому неиграбельность при фреймгене это "немножко желейно". Но это всё не про игру, а про какие-то другие оценочные критерии, к игре отношения не имеющие, если ты понимаешь о чем я
YumaX
Member

big_bang: 22.11.2024 11:27а, відеопам'ять не закінчується, чи озу ?
Не моніторю, бо граю у гру, а не в фпс!

Відправлено через 14 хвилин 13 секунд:
SoVaR: 22.11.2024 12:17 - це баланс, наприклад хп у кровосісів. З цим обов'язково треба щось робити. Мінімум 2 рожки на нього це якось занадто, при інгеймних цінах на патрони та невеликих оплатах за перші квести.
Так гра спонукає до прочісування кожного куточка, бо майже всюди є щось заникане, я от спецом з барменом не спілкувався, а бігав по локаціях і сторонні квести виконував, знайшов куртку бандюків і проапгрейдив мп-5 і пм до максимуму.
Ответить