LG випускає ігровий OLED-монітор UltraGear GX7: 1440p із частотою 480 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

feniks_tm: 19.11.2024 16:05А от з win32 додатками ти тупо нічого не зробиш крім увімкнення grayscale згладжування шрифтів, котре зробить їх всратими через нерівномірну товщину певних символів.
Та можу і з вінди зробити фото. Там все гуд. Але ж тут принципове питання, що типу QD-OLED погано малює шрифти. Те про що ви кажете - це вже часткові реалізації)
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 16:19
feniks_tm: 19.11.2024 16:05А от з win32 додатками ти тупо нічого не зробиш крім увімкнення grayscale згладжування шрифтів, котре зробить їх всратими через нерівномірну товщину певних символів.
Та можу і з вінди зробити фото. Там все гуд. Але ж тут принципове питання, що типу QD-OLED погано малює шрифти. Те про що ви кажете - це вже часткові реалізації)
Ну, тут справа в тому, що у 32" 4К достатній PPI щоб нівелювати той fringing і його не було помітно у реальному використанні. На 27" QHD я думаю буде кидатись в око, що там, що там.
Борщ
Member

feniks_tm
Ну ось для прикладу, впритул, ТГ і Робочий стіл
спойлер
Изображение
Изображение
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
feniks_tm: 19.11.2024 16:21На 27" QHD я думаю буде кидатись в око
Ну, тут можливо щось трохи і буде видно.
FarCry
Member

Борщ: 19.11.2024 14:58 Ви самі бачили, чи так сказали, аби газифікувати калюжу?
mult: 19.11.2024 15:02 Про тексти і кашу на qd-oled вже реальні покупці писали, все там чудово в останніх ревізіях, по крайній мірі на 4к взагалі не видно ніяких ореолів в притул теж, все біле і чітке.
Так, бачив та зрівнював у знайомих. Те що у них монітори не 2024 року - це факт. Якщо у самих нових ревізій QD-OLED все чудово з текстом, то я тільки радий за вас. Але все те що я бачив на свої очі для мене не підходило. Тому я не купував OLED монітори аж до осени цього року, хоча дуже хотілося. WOLED теж не купував, поки проблеми з текстом не вирішились заміною RWBG на RGWB. Тексти на моєму PG32UCDP виглядають гарно - це факт.
Борщ: 19.11.2024 15:00 Брешете, це скрін з статті Rtings, де вони пояснюють різницю між QD-OLED та WOLED. Структура субпікселів у WOLED не змінювалась ще з самого початку створення технології.
Ідіть в дупу та не чіпляйтесь. Вас не просто так в профілі замінусили. Структура WOLED змінилася як раз у цьому році. Інакше я б його не купив.
Борщ
Member

FarCry: 19.11.2024 16:26Вас не просто так в профілі замінусили.
:lol: :lol: :lol: Мені настільки чхати хто там що мені замінусив)
FarCry: 19.11.2024 16:26Структура WOLED змінилася як раз у цьому році.
Пруфи, пруфи будуть? Цікаво подивитись, бо те що ви наводили - брехня і маніпуляція, в надії що ніхто не буде перевіряти. На що я й вказав.
Последний раз редактировалось Борщ 19.11.2024 16:29, всего редактировалось 1 раз.
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 16:27 Пруфи, пруфи будуть?
По жовтим об'єктам на білому фоні легко визначити. На RGWB лівий край буде білим, правий - темним, на RWBG лівий - червоний, правий - зелений)
RWBG
Изображение
RGWB
Изображение
Борщ
Member

feniks_tm
Це типу рахується як зміна структури субпікселів, поміняли місцями? А що принципово змінилось? Я так розумію, в одному місці стало краще, в іншому попрутнилось? Питаю без підколів. І яка схема типу стара і яка зараз актуальна в поточному поколінні?

UPD. Сам подивився.
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 16:46 feniks_tm
Це типу рахується як зміна структури субпікселів, поміняли місцями? А що принципово змінилось? Я так розумію, в одному місці стало краще, в іншому попрутнилось? Питаю без підколів. І яка схема типу стара і яка зараз актуальна в поточному поколінні?
Ну, якось так воно і є. Помінялось певно те, що з RWBG і на 4K текст виглядав всрато, а наразі майже непомітно. RGWB найновіша наразі у WOLED. Прикол в тому, що у RWBG було одразу два промаха: додатковий білий субпіксель і RBG замість RGB, з котрим вінда і так всрано працює.
Последний раз редактировалось feniks_tm 19.11.2024 16:50, всего редактировалось 3 раза.
Leeman
Member

Lekrs: 19.11.2024 13:30 Тобто 1440р ips норм, а олед буде мило? Це як так?
В іграх чи фільмах різниці не буде в чіткості. Але текст буде більш розмитий і не чіткий на oled. І за цього зріння буде більш напружуватися і втомлюватися швидше.
Це все із-за різного розташування пікселей.
На ips стандартна rgb і вінда вміє з ним працювати, на олед іншого формату і майки, ще не зробили коректну роботу з таким типом матриц.
Борщ
Member

feniks_tm: 19.11.2024 16:48RWBG найновіша наразі у WOLED.
Я так розумію що у вас "стара" схема?

спойлер
Изображение
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 16:51
feniks_tm: 19.11.2024 16:48RWBG найновіша наразі у WOLED.
Я так розумію що у вас "стара" схема?

спойлер
Изображение
Промахнувся двічі :D
Борщ
Member

feniks_tm
Єдине що можу сказати стосовно рендерингу тексту на QD-OLED - це відносно невеликий текст(тобто з кеглем десь 10-12) на темно-сірому фоні(так як сам сірий колір і його темні відтінки - це сама срака для ОЛЕД, найважче малювати його) - ну якось...не знаю як пояснити, ну чіпляється око, наче все гуд, але щось є.
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 16:57 feniks_tm
Єдине що можу сказати стосовно рендерингу тексту на QD-OLED - це відносно невеликий текст(тобто з кеглем десь 10-12) на темно-сірому фоні(так як сам сірий колір і його темні відтінки - це сама срака для ОЛЕД, найважче малювати його) - ну якось...не знаю як пояснити, ну чіпляється око, наче все гуд, але щось є.
Ну, нерівномірність темних сірів фонів це повна срака, якщо сидиш відносно близько, в очі кидається ця "зернистість". І як на зло, умовно темна тема ютубу якраз у такій гаммі, де це починає кидатись в око через якийсь час.
Борщ
Member

feniks_tm: 19.11.2024 16:59"зернистість"
Я б сказав би таке ледь вловиме мерехтіння, грязь, якщо так можна виразитись.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
feniks_tm: 19.11.2024 16:59 І як на зло, умовно темна тема ютубу якраз у такій гаммі, де це починає кидатись в око через якийсь час.
Доречі рекомендую спробувати на хром поставити чорну тему, суцільно чорна повністю, мені прям зайшла
спойлер
Изображение
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 17:02
Доречі рекомендую на хром поставити чорну тему, суцільно чорна, мені прям зайшла
спойлер
Изображение
Тестую якраз, але трохи незручно, звик до явного розмежування вкладок, хоч воно в принципі ні на що і не впливає, просто "не ті відчуття".
oversteve
Member

Lekrs: 19.11.2024 12:04 А грати з длсс не хочу, натив по іншому відчувається.
длсс 4к зроблений з 2к буде виглядати краще за натив 2к на тій самій діагоналі
Борщ
Member

oversteve: 19.11.2024 17:14длсс 4к зроблений з 2к буде виглядати краще за натив 2к на тій самій діагоналі
Даремно ви це тут сказали))
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 17:02
feniks_tm: 19.11.2024 16:59"зернистість"
Я б сказав би таке ледь вловиме мерехтіння, грязь, якщо так можна виразитись.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
feniks_tm: 19.11.2024 16:59 І як на зло, умовно темна тема ютубу якраз у такій гаммі, де це починає кидатись в око через якийсь час.
Доречі рекомендую спробувати на хром поставити чорну тему, суцільно чорна повністю, мені прям зайшла
спойлер
Изображение
А тепер я рекомендую поставити плагін stylish і накатити олед теми для потрібних сайтів :D Тепер у мене ютуб нарешті чорний, а не темно-сірий :D
Борщ
Member

feniks_tm: 19.11.2024 17:23А тепер я рекомендую поставити плагін stylish і накатити олед теми для потрібних сайтів Тепер у мене ютуб нарешті чорний, а не темно-сірий
О-о-о, цікаво
спойлер
Изображение
Це ви цей мали на увазі?
feniks_tm
Member

Борщ: 19.11.2024 17:26
feniks_tm: 19.11.2024 17:23А тепер я рекомендую поставити плагін stylish і накатити олед теми для потрібних сайтів Тепер у мене ютуб нарешті чорний, а не темно-сірий
О-о-о, цікаво
спойлер
Изображение
Це ви цей мали на увазі?
Так, цей. Там кожен профіль можна ручками конфіг крутити, тому думаю можна самому для окремих сайтів зробити.
Ответить