Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

Доброго дня. Хочу гарний звук на робочому місці (кабінет 12м до 200$, розташування стіл або на стіну). Прикинув 2 варіанти:
1. Onkyo D-112E
2. Monitor Audio Bronze BR 2
3. B&W DM 601 S2 (Дорожче 200, тільки якщо того варте...)
+ підсилювач мінімального рівня marantz 400х або подібний на полицю збоку внизу столу.
Чи вийде з цього пристойний звук?
з фазоінвертором спереду. Бюджет полочників до 250$.
Якщо є інші ідеї, як зробити хороший звук ближнього поля для мультижанра теж цікаво. Ще один технічний момент-працюю 10++ годин на день, а ганяти для немузичних завдань аналоговий підсилювач зайве. Чи є якийсь простий спосіб перемикання між підсилювачами, без зайвих залізань у тили? (Хочу 2м поставити щось просте Д-класу).
Radio Bay
Member

kievwalker2: 18.11.2024 23:33Хочу гарний звук на робочому місці
На стіл?
Filabatya
Member

kievwalker2
актив взяти тай все, задовбетеся включати то все як боінг)
Radio Bay
Member

Filabatya: 18.11.2024 23:41актив взяти тай все, задовбетеся включати то все як боінг)
100%

iLoud + цап
Firebrand
Member

Radio Bay: 18.11.2024 23:36
kievwalker2: 18.11.2024 23:33Хочу гарний звук на робочому місці
На стіл?
А чего ,сходу, не советуете взять хорошую мультимедию, типа с2000мк3 ? :gigi:
Radio Bay
Member

Firebrand: 19.11.2024 01:00А чего ,сходу, не советуете взять хорошую мультимедию, типа с2000мк3 ?
Там потенциал бюджета выше. Осмысленный совет должен ориентироваться на возможности бюджета, а не "возьми, чувак, это круто". IK Multimedia ILoud MTM один монитор стоит, как пара 2000-ых. Я могу и пару Meridian DSP 3200 за $5K посоветовать, но умным этот совет не назовёшь
Евгений King
Member

Radio Bay: 18.11.2024 23:43
Filabatya: 18.11.2024 23:41актив взяти тай все, задовбетеся включати то все як боінг)
100%

iLoud + цап
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=LpXYXRW7bCE
S2000MKIII або S2000 PRO і можна і без цап :gigi:
Radio Bay
Member

Евгений King: 19.11.2024 01:39S2000MKIII або S2000 PRO і можна і без цап
Edifier S2000MKIII vs Monitor Audio Bronze 2 + Denon PMA-600NE || Sound & Frequency Resp Comparison

Блин, шо творится? Я конечно не претендую на объективность, надо также учитывать, что у меня хоть и мониторы, но до них R2R цап и гибридный ламповый пред, что играет уже красивше и "музыкальней", хотя все в равных условиях, но Эдки, на мой ух, ушатали бронзы без вопросов :D

Не приятная середина у бронзов, аж ухо подрезает. Заметим, лампа смягчает звук, делает его более комфортным и к фанатам эдиков меня вообще нельзя отнести, я, по большому счёту, вообще не фанат ничего.
Эдики играют норм, бронзы по середине просто не комфортны. Площе и резче, по скрипичной партии вообще полное "досвиданья, бронзы". С баском у Эдиков тоже получше.
Евгений King
Member

Radio Bay: 19.11.2024 02:48
Евгений King: 19.11.2024 01:39S2000MKIII або S2000 PRO і можна і без цап
Edifier S2000MKIII vs Monitor Audio Bronze 2 + Denon PMA-600NE || Sound & Frequency Resp Comparison

Блин, шо творится? Я конечно не претендую на объективность, надо также учитывать, что у меня хоть и мониторы, но до них R2R цап и гибридный ламповый пред, что играет уже красивше и "музыкальней", хотя все в равных условиях, но Эдки, на мой ух, ушатали бронзы без вопросов :D

Не приятная середина у бронзов, аж ухо подрезает. Заметим, лампа смягчает звук, делает его более комфортным и к фанатам эдиков меня вообще нельзя отнести, я, по большому счёту, вообще не фанат ничего.
Эдики играют норм, бронзы по середине просто не комфортны. Площе и резче, по скрипичной партии вообще полное "досвиданья, бронзы". С баском у Эдиков тоже получше.
Але всі мені не вірять, що навть мультимедійка S3000 грає прямо НОРМ, без вкладень в обвязки і т.д. :gigi:
Послухайте на тому каналі, там є різні порівняння і багато edifier vs різні монітори і імениті бренди, і зазвичай нормальні edifier не пасуть задніх або дають +- аналогічне звучання
Скільки разів була думка продати свої 3000ки і зупиняв лише факт того, що я просто і банально нічого краще не візьму ні за ціну їх продажу ні навіть якщо докласти баксів 200-300 :-/
Radio Bay
Member

Евгений King: 19.11.2024 03:00Послухайте на тому каналі,
Я гарно знаю цей канал. Його перевага, що вони нормально пишуть, та швидка зміна оригинал, 1, 2. Тобто нульовий час перемикання. Це найліпший метод порівняння, а не як буває одне потім інше і там ти вже забув, що було у першому у деталях
Евгений King: 19.11.2024 03:00Скільки разів була думка продати свої 3000ки і зупиняв лише факт того, що я просто і банально нічого краще не візьму ні за ціну їх продажу ні навіть якщо докласти баксів 200-300
200-300 ні. продаж з'їсть 30%+ ціни за б/в, до того ж колонки дуже погано продаються, особливо зараз, коли людям взагалі не до музики.
Чому headfi.org такий насичений форум? У них ЗП непогані, ситуація стабільна, 30 days money-back guarantee. Для них цап або вуха за $1000 взяти на тест, то розвага, а у нас то зветься аудіофілія :D
Я там бачив хлопців, о, новий цап взяв на тест, приїхало поштою, не сподобалося, повернув, у них ринок аудіотехніки дуже насичений і вони бьются за покупця, тому такі фінти без проблем працюють.

До едиків можна замислитися над джерелом, причому не так щоб бігти цапа купувати, а взяти на тест дня на 3, порозмірковувати. Коли вже нормально грає, то треба діяти без фанатизму
Firebrand
Member

Radio Bay
. Площе и резче, по скрипичной партии вообще полное "досвиданья, бронзы". С баском у Эдиков тоже получше.
Вот видите, а не хотели советовать с2000мк3 :D
Bryt
Member

Firebrand: 19.11.2024 09:05Вот видите, а не хотели советовать с2000мк3
Конструкция сборного НЧ-СЧ динамика у s3000 кажется более стандартной и простой, чем у 2000. У 2000 динамик выглядит как более кастомный вариант.
Честно говоря история с беспроводным подключением колонок у серии 3000 выглядит как бред, с учётом что они поставили в эту модель аналоговые усилители. По хорошему, надо было усилители менять местами, дать на s2000 аналоговые - так как там проводное подключение второй колонки, а для s3000 ставить цифру из-за беспроводного моста. Инженеры явно что-то перемудрили, тем-более это все акустика ближнего поля, можно было пожертвовать некоторой мощностью которая для 99% квартир избыточна.
Евгений King
Member

Bryt: 19.11.2024 09:33
Конструкция сборного НЧ-СЧ динамика у s3000 кажется более стандартной и простой, чем у 2000. У 2000 динамик выглядит как более кастомный вариант.
Честно говоря история с беспроводным подключением колонок у серии 3000 выглядит как бред, с учётом что они поставили в эту модель аналоговые усилители. По хорошему, надо было усилители менять местами, дать на s2000 аналоговые - так как там проводное подключение второй колонки, а для s3000 ставить цифру из-за беспроводного моста. Инженеры явно что-то перемудрили, тем-более это все акустика ближнего поля, можно было пожертвовать некоторой мощностью которая для 99% квартир избыточна.
Якась бредятина))) Що на s2000, що на s3000 сч/нч динаміки металеві на резиновому підвісі. Це ті самі динаміки, що в серії Airpulse A, тільки ковпачки інші.
Чим Вас безпровод не влаштував? Рознось і крути у відстані, та хоч на 5-7 метрів, поєднуються вони на частоті щось овер 6000Гц ві-фі, за роки експлуатації затримки виводу звуку я так і не помітив, думаю там є затримка, щось на рівні ~2ms, не більше, це не суттєво.
Підсилювачі в обох класу D, тобто цифрові.
Десь ви пане щось не туди дивитесь.
Bryt
Member

Евгений King: 19.11.2024 09:46Якась бредятина))) Що на s2000, що на s3000 сч/нч динаміки металеві на резиновому підвісі. Це ті самі динаміки, що в серії Airpulse A, тільки ковпачки інші.
Чим Вас безпровод не влаштував? Рознось і крути у відстані, та хоч на 5-7 метрів, поєднуються вони на частоті щось овер 6000Гц ві-фі, за роки експлуатації затримки виводу звуку я так і не помітив, думаю там є затримка, щось на рівні ~2ms, не більше, це не суттєво.
Моя вина, прежде-всего я говорил о компоновке постоянных магнитов на этих динамиках, а не о их лицевой части.
Читайте даташиты, но разве балансный вход в s3000, для полностью цифрового усилителя на кажется странным решением? Там входящий тракт только аналоговым может быть.
Евгений King
Member

Bryt: 19.11.2024 11:29
Евгений King: 19.11.2024 09:46Якась бредятина))) Що на s2000, що на s3000 сч/нч динаміки металеві на резиновому підвісі. Це ті самі динаміки, що в серії Airpulse A, тільки ковпачки інші.
Моя вина, прежде-всего я говорил о компоновке постоянных магнитов на этих динамиках, а не о их лицевой части.
Читайте даташиты, но разве балансный вход в s3000, для полностью цифрового усилителя на кажется странным решением? Там входящий тракт только аналоговым может быть.
Ось кацапською правда, та наче сам автор з України:
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=mpt-ojdb4rE
Він там і розбирав їх і внутрішню документацію Edifier показує, там все розжовано для Вас, як все працює, шлях аудіотракту і т.д.

А ось короткий огляд оновленої S3000 MKII:
спойлер
https://youtu.be/vaiKt1vkDV8?t=1146
З апдейту тільки новий BT та оновлені передатчики Wi-Fi, не знаю навіщо бо сам проблем ні з першим ні з другим не мав, колонки у мене на відстані 1.6 метри стоять, а BT я якось не слухаю, може рази 3 конектився по BT виключно коли ПК перезбирав, аби не сидіти пару годин в тиші))))
Так от, якби Ви пане були праві, що конструктив 3000 поганий, то мабуть в апдейті було б більше фіксів... Але чомусь реальні інженери вирішили, що апдейту потребують тільки BT та Wi-Fi. Все ж мабуть ваша експертна думка не досагла інженерів Edifier

Компоновка магнітів в S2000 можливо й краща, та то зумовлено меншим діаметром, динаміки самі дуже тугенькі у S3000, у 2000ки ще більш тугі, бо діаметр менше, видно звідси і пішла така потреба, не більш того. S3000 в порівннянні в лоба обігрують 2000ки по всім фронтам.
Radio Bay
Member

А я и сейчас считаю, что iLoud MTM интересней вариант

Евгений King
До речі, різниця між 2000 та 3000 тут не така вже вау. Якщо з "бронзами" там одразу "що за фак, save my ears", то тут треба прислухатися, щоб сформулювати різницю, але так, вже на Man on Fire зрозуміло, що серединка у 3000 цікавіша, більш насичена та натуральна, потім це підтверджується на вокалі. Вживу різниця може бути більша, запис не покаже нюанси. Таке порівняння гарне тільки для базової оцінки, але у багатьох випадках, як з тими ж "бронзами", цього достатньо
Hotspur
Member

Radio Bay: 19.11.2024 15:55що серединка у 3000 цікавіша, більш насичена та натуральна, потім це підтверджується на вокалі.
слухати по ютубу це рідкісна маячня
Filabatya
Member

Radio Bay
Поставив той югрін що ви радили, після 1мм китая цей 5мм китай - бас зібрав до купи. ніби з фазіка ЗЯ став майже, незвично :gigi:
Hotspur
Member

Filabatya: 19.11.2024 16:18після 1мм китая цей 5мм китай - бас зібрав до купи. ніби з фазіка ЗЯ став майже, незвично
провода рулять :gigi:
Евгений King
Member

Hotspur: 19.11.2024 16:08
Radio Bay: 19.11.2024 15:55що серединка у 3000 цікавіша, більш насичена та натуральна, потім це підтверджується на вокалі.
слухати по ютубу це рідкісна маячня
Ну як сказати, окремі колонки слухати - так маячня.
А слухати батл двох різних акустик, та ще й з вставками референс звуку - то вже трошки дає уявлення про те, що може акустика.

Відправлено через 29 хвилин 5 секунд:
Radio Bay: 19.11.2024 15:55
А я и сейчас считаю, что iLoud MTM интересней вариант

Евгений King
До речі, різниця між 2000 та 3000 тут не така вже вау. Якщо з "бронзами" там одразу "що за фак, save my ears", то тут треба прислухатися, щоб сформулювати різницю, але так, вже на Man on Fire зрозуміло, що серединка у 3000 цікавіша, більш насичена та натуральна, потім це підтверджується на вокалі. Вживу різниця може бути більша, запис не покаже нюанси. Таке порівняння гарне тільки для базової оцінки, але у багатьох випадках, як з тими ж "бронзами", цього достатньо
iLoud MTM цікаві, але при ціні 16к за 1шт, це 32к за пару, а це вже ціна S3000 MKII в MTA.UA :dontknow:
Ответить