Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Hotspur: 18.11.2024 17:16ні. вони не детальні
Так, але вони грають музику, а дешеві монітори, ще й з поганим джерелом будут просто грати купу деталей. Я к на мене, що до деталей, ліпше менше, та ліпше.
Звісно Дженели порвуть іх як Тузик грілку, але ціна. Ще важливо розуміти, деталі малює джерело, монітори грають лише те, що їм згодували. З властного досвіду, у мене у сабі є ... неочикувано ... цап :D Цап від Genelec :lol: Підключення кокс або оптика. Якийсь непоганий оптичний Угрін в мене є, купував порівняти що як ліпше грає. Свій досвід найліпший. Маємо дженеловий неочикуваний подарунок у якості цапу, Пегаса та мультібіт у Шиіті. Пегас рве Дженела граючись з перших секунд, там нічого вислухувати, увімкнув, одразу зрозуміло у кого тут яйця. З мультібітом цікавіше, Дженел детальніше та прозоріше, але звуки якось є у просторі але загальної суцільної картини немає, вони просто з'являються у просторі, звуки є, музики немає, не цікаво, нема суцільної картини, а от менш детальний та гострий мультібіт грає норм, жирно, драйвово, адже все це суб'єктивно та зрозуміло у порівнянні. Тим би Едікам 2000 Фііо R2R згодувати було цікаво

До речі, я вже писав, як мій знайомий апнув Адами Т на А, в ного якісь Топпінг був, здається DX7 Pro, він у шоці, грає "гірше", що ж робити? Всліпу порадив йому Schiit Bifrot2, я просто знав цей фінт з мультібітами на своєму досвіді, як рішення "взагалі", 100% влучання, у камрада шастя, казав, переслуховує всю музикальну колекцію, як в перший раз, а то він вже не розумів, що робити. Як то може бути, що ліпші монітори грають гірше :)

Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
Борщ: 18.11.2024 17:23Детальність - це дуже суб'єктивне поняття, в яке кожен вкладає власний зміст. Накрутили ВЧ - оооо, детальність поперла
Є таке, підкреслювання ВЧ може здаватися детальністю, ще й може втомлювати при довгому прослуховуванні, стикався з таким, з початку вау, а потім розумієш, що це лише початкове враження
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.11.2024 18:31а дешеві монітори, ще й з поганим джерелом будут просто грати купу деталей.
ні

Відправлено через 48 секунд:
Radio Bay: 18.11.2024 18:31Як то може бути, що ліпші монітори грають гірше
це неправильний приклад з окремим виробником. не сміши
Radio Bay
Member

Маєш право на свою думку, у нас же дискусія та обмін думками, я ціную твою обґрунтовану думку :)
Hotspur: 18.11.2024 18:49це неправильний приклад з окремим виробником. не сміши
Ніфіга собі, Адами А це поважні монітори середнього цінового сектору. Моя думка що трапилось, А-серія безумовно якісніші монітори за Т, вони показали усі недоліки джерела, що їм згодували то вони й відпрацювали. До речі, я слухав цей комбайн колись, таке собі, одне слово, не цікаво, начебто усе правильно, але слухати ще й ще не має бажання. То і маємо, нудний Топінг + нудні Адами = вселенська нудьга, але цікавий Біфрост все виправив. Така ж ситуация з дженеловим цапом в мене у сабі, хто не шукає аналогій, той вирішує одні й ті ж завдання багаторазово. Завжди треба шукати аналогії та закономірності
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.11.2024 19:28Ніфіга собі, Адами А це поважні монітори середнього цінового сектору.
це правда АЛЕ
1 Адами специфічний виробник про це всі знають
2 у них специфічна акустика яка НЕ схожа на 90% того що на ринку типу Фокал чи КРК

тому приклад з Адамами має місце бути і він важливий тільки якщо рати Адами при чому не всі а окремі моделі

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Radio Bay: 18.11.2024 19:28нудний Топінг + нудні Адами = вселенська нудьга
це спрощена історія. мені от не подобаються HD 600 хоча це чудові навушники, просто я їх не люблю. і слухав їх пару місяців напевно по часу
Radio Bay
Member

Hotspur: 18.11.2024 19:39тому приклад з Адамами має місце бути і він важливий тільки якщо рати Адами при чому не всі а окремі моделі
Але мораль цієї басні така, що результат потрібно оцінювати, я результат тракту, моніторі та джерело, а не лише монитори. В мене Дженели з їх цапом теж не вражають емоційність та цікавостью. 100% з яким-нібудь Фокустрайт там повіситися від нудьги можна буде
Hotspur: 18.11.2024 19:39мені от не подобаються HD 600 хоча це чудові навушники, просто я їх не люблю. і слухав їх пару місяців напевно по часу
І це нормально, адже, наприклад, з моїм Шіітом то буде зовсім інший звук, з Fiio K9 Pro ESS ще інший, з K11 ще інший, з RME ADI-2 Pro ще інший, з Burson Audio Conductor 3X ще інший. І зараз ми знову можемо звернутися до попередньої аналогії з моніторами, де усе вирішує джерело
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.11.2024 19:55я результат тракту, моніторі та джерело, а не лише монитори.
так. але вплив моніторів вирішальний. разів в 10 важливіше ніж ЦАП

загалом шось таке
1 запис - 15%
2 звукова карта-цап 10%
3 провода 5%
4 колонки або навушники 70%
Борщ
Member

Hotspur: 18.11.2024 20:213 провода 5%
0.1%, і то суто акустичні) І в деяких трактах - кабелі живлення.
Radio Bay
Member

Hotspur: 18.11.2024 20:21так. але вплив моніторів вирішальний. разів в 10 важливіше ніж ЦАП
Моя особиста думка, що так не можна когось поставити на перше або друге місце. Єдина проблема, яка об'єктивно існує, це те, що їх, на відміну від цапу, важко замінити. Купив, то надовго, тому цьому потрібно приділяти найбільшу увагу. З навушниками простіше та взяти їх на прослуховування не проблема, НП "рулить"
Борщ
Member

Radio Bay
Ну при розподілі бюджету системи, чи там при виборі гарний підсилювач/цап/пред і паршива акустика, чи дніщенський ЦАП/пред/підсилювач і потужна акустика - я б вибрав би другий варіант. Абсолютно люба, впринципі люба система, хоч за 50 копійок, хоч за мульт доларів будується від акустики, тобто від слухача. А точніше - вуха - акустика - підсилювач-пред-ЦАП, і ніяк інакше. Я так вважав дуже давно, і розумні люди/представники/інженери компаній в Мюнхені на хай-фай шоу казали те саме. І я повністю погоджуюсь з цим твердженням. Ну це в розрізі класичної системи. Якщо з активними моніторами - то ланка з підсилювачем видаляється.
Radio Bay
Member

Борщ: 18.11.2024 20:43впринципі люба система, хоч за 50 копійок, хоч за мульт доларів будується від акустики, тобто від слухача
Повністю згоден
Борщ: 18.11.2024 20:310.1%, і то суто акустичні
Мої Oyaide Tunami Terzo RR та Neotech NEUB-1020 багато що принципово змінюють, але дрітяну тему, ще й про кабелі живлення я тут взагалі не чіпаю, обмежуюсь рациональными порадами на рівні Mogami, Canare, Neutrik, максимум некоштовний Neotech. Треба спілкуватися на теми де в нас може виникнути дискусія, та що можна перевірити на властному досвіді, а не круті розпальцовки. Я навіть по USB обмежуюсь Угріном, бо то дійсно нормальна кабелюка за 3 копійки і вона ліпше за принтерний. Усе інше або у лічку, або на профільні форуми. До речі, це ще не самі зашкварні теми, які я можу підтримати :)
Тільки нікому не кажи )
Изображение
Борщ
Member

Radio Bay: 18.11.2024 21:35Mogami, Canare, Neutrik, максимум некоштовний Neotech
Мої фаворити - міжблок Klotz MC5000 і акустичні Klotz LY215 чи 225 здається. Я з ними жив дуже довго. Прям мій бестбай.

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
Radio Bay: 18.11.2024 21:35Треба спілкуватися на теми де в нас може виникнути дискусія, та що можна перевірити на властному досвіді, а не круті розпальцовки.
Та яка розпальцовка...я колись хворів кабелями, в період коли хай-фаєм займався, то мав коаксіальний с системі ATLAS Mavros. Але то вже справи давно минувших днів. В мене зараз акустика взагалі витою парою з'єднана, імбовий інтерконект)
Firebrand
Member

Radio Bay
. За лайки они что угодно напишут, обзоры с Ютьюба - последнее на что надо ориентироваться, единственное, могут быть интересные сравнительные обзоры и саундтесты, но к ни тоже надо относится осторожно.
Ну зачем же всех ,под одну гребенку, как раз тесты-сравнения и слушал. И скажу,что чем шире частотный диапазон,что заявлен производителем,тем мне больше нравится звучание, даже слепого теста не надо. ;)
Hotspur
Member

Борщ: 18.11.2024 20:310.1%, і то суто акустичні) І в деяких трактах - кабелі живлення.
провода досить сильно міняють навушники і пасивні системи. і навіть активні якщо провода за 5 доларів а не за 0.1 долар звучать краще
Firebrand
Member

Radio Bay
. Мої Oyaide Tunami Terzo RR та Neotech NEUB-1020 багато що принципово змінюють,
после этого, все еще утверждаете,что не аудиофил? :laugh:
Вы свою систему,только для прослушивания музыки используете?
Hotspur
Member

Radio Bay: 18.11.2024 21:35Мої Oyaide Tunami Terzo RR
цікаві провода
Radio Bay
Member

Борщ: 18.11.2024 21:52Мої фаворити - міжблок Klotz MC5000 і акустичні Klotz LY215 чи 225 здається
Норм кабелюки, ці акустичні Клотци 215 - то відомий бестбай рівня тих же Могамі. Поставив та впевнений, що воно не криве, а далі на усякі Ояйди, то ща бажанням

Я теж цими шнягами перехворів, може але не хочу, і так норм. Є деякі моменти, але зараз якось ні до цього, та й взагалі якось ситуація навкруги ні до розмірковування о кабелях. Так, побалакати щоб відволіктися )
Борщ
Member

Hotspur: 18.11.2024 22:25провода досить сильно міняють навушники і пасивні системи
Ну це ви точно вже не мені розказуйте. Не збрешу, якщо скажу що сотня точно прошла через мої руки/вуха, вже стільки їх переслухав, що гаплик. Якщо тракт лайно, то його ніякі дроти не врятують. Максимум це десь там щось, змінити мінорний окрас/подачу. Повторюсь, тільки акустичними і іноді силовими. Порівнював у клієнта NordOst Odin акустичні з якимись топовими Kubala Sosna, приблизно в одному ж ціновому сегменті, і ще Аудіоквести були за дурні гроші, нічого суттєво вони не змінюють. Але якщо мені треба було їх продати, то звісно, я чув шалену різницю.
Я до того, що кабелями вже можна гратись, коли маєте готову систему, відслухану і відбудовану. А якщо кабель руйнує звучання системи, то проблема точно не в кабелі.

Відправлено через 6 хвилин 36 секунд:
Доречі, хто хоче оуїть ціні акустичного кабеля і скільки вони можуть вартувати, подивіться на вартість акустичного кабеля Silent Wire Imperial. Думаю сильно здивуєтесь) Два шматка по 4м

https://musicmag.com.ua/silent-wire-ls- ... e-2x4.html :D
Последний раз редактировалось Борщ 18.11.2024 22:49, всего редактировалось 2 раза.
tablestikus
Member

Борщ: 18.11.2024 21:52
Radio Bay: 18.11.2024 21:35Mogami, Canare, Neutrik, максимум некоштовний Neotech
Мої фаворити - міжблок Klotz MC5000 і акустичні Klotz LY215 чи 225 здається. Я з ними жив дуже довго. Прям мій бестбай.
Я в цьому році для саба замовляв з Klotz AC106 як раз
Radio Bay
Member

Firebrand: 18.11.2024 22:27Вы свою систему,только для прослушивания музыки используете?
Ще іноді пил протираю але я дуже лінивий до цього бо не на очах, я туди рідко зазираю, щоб роздивлятися. Що там роздивлятися? Грає собі та грає )
Hotspur: 18.11.2024 22:29цікаві провода
Так, але в нас коштують як крило від Боїнга, японські цацки треба шукати на еБеї, там японці напряму торгують, по приколу можеш порівняти по цій позиції для загального розуміння, може колись стане в нагоді. То я взагалі о японських товарах. Я там ще леза для гоління в них купую, їх Schick то той же Wilkinson Sword Hydro 5, але ліпше за якістю. На довше вистачає. Там де метал, леза, ножі японці круті

Відправлено через 15 хвилин 20 секунд:
Теж народний кабель, а роз'єм які? Він же 7 мм у діаметрі, але можна Нютрік підколхозити, він, задається 6-6,5
vltk
Member

Radio Bay: 18.11.2024 22:35
Борщ: 18.11.2024 21:52Мої фаворити - міжблок Klotz MC5000 і акустичні Klotz LY215 чи 225 здається
Норм кабелюки, ці акустичні Клотци 215 - то відомий бестбай рівня тих же Могамі. Поставив та впевнений, що воно не криве, а далі на усякі Ояйди, то ща бажанням

Я теж цими шнягами перехворів, може але не хочу, і так норм. Є деякі моменти, але зараз якось ні до цього, та й взагалі якось ситуація навкруги ні до розмірковування о кабелях. Так, побалакати щоб відволіктися )
Могами абстрактно лучше клоца, более нейтральный, с чуть меньшим "мясом". Но клоц вырос из/для гитарных комбиков музыкантов. Клоц существенно добавляет баса (межблочник) и чуть темноватый/мутноватый, но незаменим в бюджетных системах, где не хватает субъективно низа и слушают люди рок. Тот же межблочник клоца (сам экспериментировал) укороченный до 0,5м (если с одной стороны линейные вх/выход компонентов) уже низ не эквализирует и практически не отличается от могами.
Ответить