Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vlaad13
Member

Vader: 11.11.2024 15:10 vsx
Щоб було красиво? :gigi: Там графон 90х...красиво там только от слова..
В КС 2 добре попрацювали над освітленням, Колда теж добре виглядає. Звісно не Кіберпанк але дуже добре як для онлайн шутерів :dontknow:
Максим Pirogkoff
Junior

Я тут решил ПК обновить сменить RX6800 на RX7900XTX/RTX 4070 TI Super меня смущает стоимость нвидиа )) так бы взял ее, но 7900 мощная и дешевле, что бы выбрать для 1440р
oversteve
Member

Максим Pirogkoff: 11.11.2024 20:30 Я тут решил ПК обновить сменить RX6800 на RX7900XTX/RTX 4070 TI Super меня смущает стоимость нвидиа )) так бы взял ее, но 7900 мощная и дешевле, что бы выбрать для 1440р
та +- все те саме, що і на попередній сторінці писали, але враховуючи ваш бюджет і те, що вам скорше за все не горить раз є 6800, то можливо є зміст почекати пару місяців/півроку анонсу нових карт
karokum
Junior

Вітаю

Роздумую над покупкою відеокарти, для 2к
Хочу промені, тому Nvidia без варіантів, та і маю досвід з AMD картою, жарти про трабли з дровами виявилися не жартами :rolleyes:
Хочеться і рибку з'їсти і не переплатити , тому вибір між 4070s та 4070Tis
Глянув я огляди та бенчі, ну так різниця є, але для мене що 80 що 95-100 кадрів грати роль наврядчи буде, а в ціні різниця в майже 10к+ відчутна
Єдине що бентежить, це 12GB в 4070, чи не замало буде на найближчу перспективу :puzzle:
Lekrs
Member

karokum: 12.11.2024 07:59 Вітаю

Роздумую над покупкою відеокарти, для 2к
Хочу промені, тому Nvidia без варіантів, та і маю досвід з AMD картою, жарти про трабли з дровами виявилися не жартами :rolleyes:
Хочеться і рибку з'їсти і не переплатити , тому вибір між 4070s та 4070Tis
Глянув я огляди та бенчі, ну так різниця є, але для мене що 80 що 95-100 кадрів грати роль наврядчи буде, а в ціні різниця в майже 10к+ відчутна
Єдине що бентежить, це 12GB в 4070, чи не замало буде на найближчу перспективу :puzzle:
Якщо є можливість, завжди є сенс купувати потужнішу, зараз 20 фпс можуть бути не суттєвими, зате на покоління довше можна буде не апгрейдитись.
12 гб як мінімум до релізу наступного покоління консолей для 1440р буде достатньо
FunnyBear
Member

karokum
Якщо є можливість ці 10к витратити, то я б обрав 4070ті с. Пам'ять зайвою не буде. ГПУ там гарний, а ось ці 4гб продовжать термін життя вк і додадуть їй ліквідності.
Сам є власником рх6800, відповідно, з 16 гб врам, і теж граю в 2к.
От саме обсяг відеопам'яті зіграв вирішальну роль при її купівлі, при виборі між рх6800 і ртх 3070.
sselesnes
Member

3070 не дового протрималась, принаймні у мене - за пів року зрозумів, що промені їй важко і 2К на межі. На старті у нас вона була $1000+, зараз її можна за 10-11 знайти, а рік тому було 20 б/в (і це карта кінця 2020 року). Чи не розчаруєтеся Ви у 4070 ti / tis через пів року - рік на 1440p (карта 2023 року)? З такими думками саме я вже морально готовий до цінника 4080s.
Lekrs
Member

Промені включав тільки в кіберпанку, скільки там ще є ігр з норм реалізацією? Алан вейк 2? В решті, як на мене ця фіча не варта продуктивності.
oversteve
Member

Lekrs: 12.11.2024 13:01 Промені включав тільки в кіберпанку, скільки там ще є ігр з норм реалізацією? Алан вейк 2? В решті, як на мене ця фіча не варта продуктивності.
РЕ2, РЕ3, Чумна Казка 2, Дезлуп, ФК6 - не такий великий ефект, як в КП, але з променями картинка більше сподобалась, і як на мене виглядала цікавіше з апскейлом до 4к і променями ніж натив 4к без променів
Reinmar
Member

Lekrs: 12.11.2024 13:01 Промені включав тільки в кіберпанку, скільки там ще є ігр з норм реалізацією? Алан вейк 2? В решті, як на мене ця фіча не варта продуктивності.
Control - тут RTX просто казка
GreenMile
Member

З того, що не називали - МЕТРО Енхансед едішн.
Nouriel
Member

karokum
ну хочеш 16 гб доплачуй 10к :laugh:
karokum
Junior

Nouriel: 12.11.2024 20:00 karokum
Та щось жаба душить, бо інших плюсів окрім як +4гб для примарних "колись" немає. Ті не Ті а якщо хочеш ультра зі всіма плюшками то будь добрий длсс + фг, а інакше буде теорема ескобаро, як наприклад в тому ж Сталкері, де 4070с 58кс а 4070tiс 66кс...
Lekrs: 12.11.2024 08:16 12 гб як мінімум до релізу наступного покоління консолей для 1440р буде достатньо
Плюс цей тейк, на який хочеться скинути мем *змушує замислитися* :think:

Ладно, зупинюся на 4070S, всі хотілки на зараз закриває, а зекономлені 200$ можна вкласти у щось на зараз, а не на потім. Скоро 25, потім може не бути :apes:
Дякую всім за коментарі
Підкажіть ще, будь ласка, по вендорах і виконаннях. Взагалі мені гігабайт симпатизує в цілому
Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 4070 Super Gaming OC
Ось ця наче нічо так, що скажете?
Ну або msi слім, хоча з msi діла ще не мав
GreenMile
Member

karokum: 12.11.2024 20:46
Nouriel: 12.11.2024 20:00 karokum
Та щось жаба душить, бо інших плюсів окрім як +4гб для примарних "колись" немає. Ті не Ті а якщо хочеш ультра зі всіма плюшками то будь добрий длсс + фг, а інакше буде теорема ескобаро, як наприклад в тому ж Сталкері, де 4070с 58кс а 4070tiс 66кс...
Lekrs: 12.11.2024 08:16 12 гб як мінімум до релізу наступного покоління консолей для 1440р буде достатньо
Плюс цей тейк, на який хочеться скинути мем *змушує замислитися* :think:

Ладно, зупинюся на 4070S, всі хотілки на зараз закриває, а зекономлені 200$ можна вкласти у щось на зараз, а не на потім. Скоро 25, потім може не бути :apes:
Дякую всім за коментарі
Підкажіть ще, будь ласка, по вендорах і виконаннях. Взагалі мені гігабайт симпатизує в цілому
Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 4070 Super Gaming OC
Ось ця наче нічо так, що скажете?
Ну або msi слім, хоча з msi діла ще не мав
Ну, взагалі-то, чим більше натівних ФПС, тим краще і довше буде жити ФГ і ДЛСС на кволіті, а не на перфоманс ;)
Наприклад, якщо візьмемо КП2077 з пастрейсінгом то 4070тіс буде суттєво краща.
Якщо плануєте відяху надовго краще переплатити зараз, якщо плануєте міняти з часом то тоді 4070с.
karokum
Junior

GreenMile
Це має сенс
Але 200 бакс це 200 бакс :D периферію оновлю
Беру 4070S
Дякую за допомогу)
ARomanA
Member

Що скажете про 2080 ti vs 3080 для 1080p, під той же Stalker, знайомий думає...
Думав нову 4060ку взяти, я йому порадив на б/в подивитися.
Геральт
Member

GreenMile: 12.11.2024 22:26 Якщо плануєте відяху надовго краще переплатити зараз
the more you buy...
:D
ARomanA
6800/XT, якщо б/в
2080Ті вже надто стара, а 3080 надто куца по памяті
А 4060-ту навіть 6700XT обскаче
ARomanA
Member

Геральт
На 3090 вже дивимось (посередині між 3080 і 4070 ti Super, зате пам'яті з запасом), по ідеї 750Вт ATX 3.0 має вистачити для 3090 + 7500f...
Геральт
Member

ARomanA
Крокодил, але, воля ваша.
Vader
Member

Господи,вы готовы покупать карты с большей памятью и меньшей производительностью..Отлично пи....лы и маркетологи поработали... :facepalm:

Отправлено спустя 44 секунды:
Меньше фпс-больше памяти :lol: :lol: :lol: Топ решение!
Ответить