Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
-
Grava
Member
lewerlin
5600g та 5500gt з графікою
5600g та 5500gt з графікою
-
lewerlin
Member
Ото я ше не проснувсяGrava: ↑ 29.10.2024 08:305600g та 5500gt з графікою
-
Mixx
Member
lewerlin
А шо не так? По суті це найенергоефективніші рішення на ам4, на відміну від старших чіплетників тут моноліт з прорізаним кешем, точно такий самий кристал як в ноутбуках. Знижується частота графіки і ЦП +- на четвертину, озп набирається одноранговими модулями і частотою не вище 3200, знижуються всі основні і вторинні вольтажі, думаю в такому режимі можна вкластися в 30-35вт. Так, це все ще більше згаданих інтелівських N-ок, проте і продуктивність, що цп, що графіки буде вищою.
А шо не так? По суті це найенергоефективніші рішення на ам4, на відміну від старших чіплетників тут моноліт з прорізаним кешем, точно такий самий кристал як в ноутбуках. Знижується частота графіки і ЦП +- на четвертину, озп набирається одноранговими модулями і частотою не вище 3200, знижуються всі основні і вторинні вольтажі, думаю в такому режимі можна вкластися в 30-35вт. Так, це все ще більше згаданих інтелівських N-ок, проте і продуктивність, що цп, що графіки буде вищою.
-
lewerlin
Member
Від графіки там тільки кодек потрібен, а він у інтела явно краще.Mixx: ↑ 30.10.2024 04:59що графіки буде вищою.
-
Lorichic
Member
N200 по процессорной части уныл, будут затупы в винде, в части кодеков отличие в декодинге av1 с 5600g, по аппаратной поддержке vega7:lewerlin: ↑ 30.10.2024 07:59Від графіки там тільки кодек потрібен, а він у інтела явно краще.
- спойлер
- Decode via UVD 7.0 and VNC 2.2:
MPEG-1
MPEG-2 / H.262
VC-1 / WMV-9
JPEG and MJPEG
VP8 8 bit
VP9 8 and 10bit
MPEG-4 / AVC / H.264 8 bit
HEVC / H.265 8 and 10 bit (including HDR)
Encode via VCE 4.0 and VNC 2.2:
AVC / H.264 8 bit
HEVC / H.265 8 and 10 bit
-
кудрявый
Member
Дякую усім, хто відгукнувся! Виходить що проц з коробки який я можу поставити сам - то все 65 вт мін. Ну можна танці з бубном.
А усе що менше, ноутбучне, іде не АМ4 чи АМ5, а під пайку в ноутбуки.
В такому випадку дивитися на китайські неттопи ...
Але там якість і гарантія в одному флаконі
А усе що менше, ноутбучне, іде не АМ4 чи АМ5, а під пайку в ноутбуки.
В такому випадку дивитися на китайські неттопи ...
Але там якість і гарантія в одному флаконі
-
Devijack
Member
А хто в курсі, чому на сайті AMD відсутня сторінка з 5700X3D? Чому його продаж заявлюється на початку 2024р а на процах з алі дата на кришці 2021 це як? Він вийшов раніше 5800X3D але Амд притримали запаси на три роки?
-
lewerlin
Member
Бо фактична дата виробництва завжди відстає на рік-два-три. Це не піца, аби продаватись в день "випічки". Спочатку накопичують кількість, а потім стартують продажі. Інакше дефіцит і все з ним пов'язане.Devijack: ↑ 03.11.2024 13:47Чому його продаж заявлюється на початку 2024р а на процах з алі дата на кришці 2021 це як? Він вийшов раніше 5800X3D але Амд притримали запаси на три роки?
-
Piter Cantrope
Member
Якщо переживаєте що це перемаркований проц чи якесь шахрайство, то не треба. Це нормальні процесори.Devijack: ↑ 03.11.2024 13:47 Чому його продаж заявлюється на початку 2024р а на процах з алі дата на кришці 2021 це як?
-
Devijack
Member
Piter Cantrope
Мене більше цікавить якість, у амд налагодження виробництва на чіпах свіжих ревізій краще ніж на перших. Умовно один і той самий процессор випущенний у 2024 а не в 2021 має шанси краще тримати частоти, краще гнати пам'ять, нижче андервольтнутись і т.п. Десь попадався чи в оглядах чи в відгуках з 2023р на кріишці.
Мене більше цікавить якість, у амд налагодження виробництва на чіпах свіжих ревізій краще ніж на перших. Умовно один і той самий процессор випущенний у 2024 а не в 2021 має шанси краще тримати частоти, краще гнати пам'ять, нижче андервольтнутись і т.п. Десь попадався чи в оглядах чи в відгуках з 2023р на кріишці.