Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
strang
Member
знайшов ресурс по споживанню (звісно невідомо наскільки точно )
з цікавого:
флінт 2 - https://www.tpcdb.com/product.php?id=7698 Normal/Idle 8.50 watts
ASUS RT-AX82U - https://www.tpcdb.com/product.php?id=7655 Normal/Idle 6.50 watts
з цікавого:
ASUS RT-AX82U - https://www.tpcdb.com/product.php?id=7655 Normal/Idle 6.50 watts
-
7mindfields
Member
А ось це вже вагомий аргументBender911: ↑ 22.10.2024 12:24Приблизно в такому сценарії - пару клієнтів дивились youtube в 4к, всього 5 клієнтів, біля 3 Вт споживання.7mindfields: ↑ 21.10.2024 22:55 А beryl ax при тому ж сценарії?
-
Bender911
Member
Підозрюю що це заміри при живленні від 220, або вони його більше навантажували. Звісно я в USB А на роутері нічого не підключав при замірах - не мій кейс використання.strang: ↑ 22.10.2024 14:01 знайшов ресурс по споживанню (звісно невідомо наскільки точно )
з цікавого:
-
vdemeshko
Member
c Ext4 Flint2 300+ MBps ЕМНИПartko: ↑ 18.10.2024 11:30 Avenger80
Linksys LN1301 на старий 2.5" hdd usb3 - читає та пише ~115..120мбайт/сек. флінт повинен не меньше, 100%.
PS
https://biz.liga.net/ua/all/telekom/nov ... u-wi-fi-6e
В Україні дозволять використовувати технологію Wi-Fi 6E.
Профільний регулятор підтримав розширення Wi-Fi до діапазону 6 ГГц.
-
7mindfields
Member
Може таки хтось користує usb модеми з роутерами? Є рекомендації?
-
mrigi
Member
Не треба гнатися за dbm. Це повна шляпа і безглуздя. Потужність треба занижувати а не завищувати. По перше, тому шо чім вища потужність, тим вищи шуми та викривлення. По друге, вайфай це передача у обидві сторони. Якщо одна сторона оре як скаженна і висвічує, скажимо, на телефоні 5 бубок, це взагалі не означає шо сам телефон зможе дооратися до станції. Потужності обох сторін повинні бути схожими. Телефон не зможе орати на 30 dbm. По третє, ну уяви як ті мобільні пристрої, орущі на повній потужності, будуть висажувати батарею. Тому більше 20 dbm сенсу нема ніякого. А краще у межах 15 dbm. Якщо хочеться більше, то щось робиться некоректно. Гарний вайфай це не про одну потужню точку доступу з мільйоном антен, а це про багато маленьких малопотужних точок доступу там де треба людям.Ijachok: ↑ 19.10.2024 18:13Нагуглив Mikrotik L009UiGS-2HaxD-IN . Можливо, теж був би хороший варіант, але мені вже цікаво ризикнути з тим б/у ASUS, в якого з цими dbm ніби теж більш-менш ок має бути
-
crumd
Member
Рекомендация простая - роутер должен поддерживать модем. Списки поддерживаемых модемов смотреть на сайтах производителей роутеров.7mindfields: ↑ 24.10.2024 20:42 Може таки хтось користує usb модеми з роутерами? Є рекомендації?
Модемы высоких категорий с агрегацией частот как правило не поддерживаются стоковыми прошивками.
-
Smok
Member
ну звісно користуються, я використовую 4G-модем Huawei E3372h-3207mindfields: ↑ 24.10.2024 20:42 Може таки хтось користує usb модеми з роутерами? Є рекомендації?
в свій час в мене одночасно працювало близько 10 цих модемів 24/7 без роутерів, але періодично ще використовував їх в різних роутерах, проблем не було
-
7mindfields
Member
Як він в плані стабільності? Wifi не дропає? Hilink чи stick прошивка? На цей модем дивився в першу чергу, він навіть офіційно заявлений в листі підтримуваних модемів для beryl ax, але знаходив інфу (на тому ж openwrt форумі), що саме ця модель при перевірці не працює з beryl ax.Smok: ↑ 25.10.2024 03:16ну звісно користуються, я використовую 4G-модем Huawei E3372h-3207mindfields: ↑ 24.10.2024 20:42 Може таки хтось користує usb модеми з роутерами? Є рекомендації?
в свій час в мене одночасно працювало близько 10 цих модемів 24/7 без роутерів, але періодично ще використовував їх в різних роутерах, проблем не було
-
Smok
Member
hilink, ну працювали 24/7 десь пів року, ніяких проблем чи зависань, звісно було автоматизовано вимкнення-ввімкнення інета, в разі проблем з інетом, бо за всіма не прослідкуєш7mindfields: ↑ 25.10.2024 04:18Як він в плані стабільності? Wifi не дропає? Hilink чи stick прошивка? На цей модем дивився в першу чергу, він навіть офіційно заявлений в листі підтримуваних модемів для beryl ax, але знаходив інфу (на тому ж openwrt форумі), що саме ця модель при перевірці не працює з beryl ax.Smok: ↑ 25.10.2024 03:16
ну звісно користуються, я використовую 4G-модем Huawei E3372h-320
вцілому задоволений ними, підключав до старого асуса, netgear r7000, belkin ax1800 (openwrt)
під openwrt треба поставити дрова, а для цього треба інет, може в цьому проблема
-
iwojima
Member
Вітаю!
Підкажіть, що можна взяти додому під гігбіт, лан / Wi-Fi 2000-2500 грн?
Теоретично можна і б.у
Підкажіть, що можна взяти додому під гігбіт, лан / Wi-Fi 2000-2500 грн?
Теоретично можна і б.у
-
mrigi
Member
Самий дешевий Asus який знайдете з 802.11axiwojima: ↑ 29.10.2024 19:40що можна взяти додому під гігбіт, лан
-
strang
Member
iwojima
з останнього шо тут обговорювали
ax3000t новий, олх, ще й залишиться бюджет
ASUS RT-AX82U - бв, олх
Linksys LN1301 - новий, олх
з останнього шо тут обговорювали
ax3000t новий, олх, ще й залишиться бюджет
ASUS RT-AX82U - бв, олх
Linksys LN1301 - новий, олх
-
crumd
Member
Под такие критерии подпадают сотни роутеров десятков брендов.iwojima: гігбіт, лан / Wi-Fi 2000-2500 грн
-
Свегер
Member
Доброго дня!
Хочу звернутись до вас за порадою.
Через зміни провайдером в тарифному
плані - зі 100 мбіт/с, тепер надають 1 гігабіт. Ось тому, планую замінити роутер.
Наразі у мене, 100 мегабітний Keenetic City KN-1511, який, в принципі, чудово справляється, покриваючи двох кімнатну квартиру, обслуговуючи 4 смартфони, два комп'ютери та андроїд приставку.
Із варіантів, які мене зацікавили це:
Grandstream GWN 7062 та Keenetic Hero KN-1011-01EN...
Хто, що може сказати про дані моделі?
Як взагалі роутери від Grandstream?
Оскільки, Grandstream в основному займається IP-телефонією, але купував цього бренду Web камеру і навушники - то дуже непоганої якості, мені зайшли. А ось, як в них з роутерами, я не знаю ¯\_(ツ)_/¯.
плані - зі 100 мбіт/с, тепер надають 1 гігабіт. Ось тому, планую замінити роутер.
Наразі у мене, 100 мегабітний Keenetic City KN-1511, який, в принципі, чудово справляється, покриваючи двох кімнатну квартиру, обслуговуючи 4 смартфони, два комп'ютери та андроїд приставку.
Оскільки, Grandstream в основному займається IP-телефонією, але купував цього бренду Web камеру і навушники - то дуже непоганої якості, мені зайшли. А ось, як в них з роутерами, я не знаю ¯\_(ツ)_/¯.
-
Foxgl
Member
Все залежить від потреб і бюджету, з цих двох, я б брав Кінетік.Свегер: ↑ 02.11.2024 12:24 Доброго дня!
-
Свегер
Member
Foxgl
Я також, більше схиляюсь до варіанту купити Keenetic, оскільки, зараз, вже користуюсь моделлю цього бренду. Із бажаних потреб, хоч і не дуже в цьому тямлю, але гадаю, це наявність wifi 6 (AX1800, або AX3000) чи що там ще є?! А, щодо бюджету, то в 4000-6000 грн (100-150$) хотілось би вкластися, але готовий піднакопити і купити дорожчий, якщо пристрій буде того вартий...
Також, сьогодні дізнався, що Keenetic випустив оновлену версію Keenetic KN-1011, це Keenetic Hero KN-1012-01-EU
https://keenetic.biz/keenetic-hero-kn-1012/ - цікаво, коли він з'явиться в продажі і яка на нього буде ціна...
Дякую вам за пораду!Foxgl: ↑ 02.11.2024 19:49 Все залежить від потреб і бюджету, з цих двох, я б брав Кінетік.
Я також, більше схиляюсь до варіанту купити Keenetic, оскільки, зараз, вже користуюсь моделлю цього бренду. Із бажаних потреб, хоч і не дуже в цьому тямлю, але гадаю, це наявність wifi 6 (AX1800, або AX3000) чи що там ще є?! А, щодо бюджету, то в 4000-6000 грн (100-150$) хотілось би вкластися, але готовий піднакопити і купити дорожчий, якщо пристрій буде того вартий...
Також, сьогодні дізнався, що Keenetic випустив оновлену версію Keenetic KN-1011, це Keenetic Hero KN-1012-01-EU
https://keenetic.biz/keenetic-hero-kn-1012/ - цікаво, коли він з'явиться в продажі і яка на нього буде ціна...
-
Tesseract
Member
Свегер
За такі гроші в цього кінетіка надто примітивне залізо. Краще візьміть собі Linksys LN1301 з OLX.
За такі гроші в цього кінетіка надто примітивне залізо. Краще візьміть собі Linksys LN1301 з OLX.
-
Свегер
Member
Tesseract
Дуже цікава модель, поцікавлюсь більш детально, що за звір, а то, якось, не доводилось переттинатись з брендом Linksys.
Дякую вам за рекомендацію!Tesseract: ↑ 02.11.2024 22:38 Свегер
Дуже цікава модель, поцікавлюсь більш детально, що за звір, а то, якось, не доводилось переттинатись з брендом Linksys.
-
destructX
Junior
Пів року юзаю Тенду ТХ2. По повітрю на 5ггц видає 500~, сигнал посеред квартири фуловий всюди (3 кімнати). Ніразу не відвалився, є управління з телефону. Як по мені, за свою ціну, хороший аппарат.