AMD офіційно представила топовий геймерський процесор Ryzen 7 9800X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Yaroslav308, с таким не сталкивался. В моем случае речь все же не про падение FPS-а в играх была.
Проблема вызывала лютейшие фризы вплоть до половины секунды при поворотах камеры.
VRoman
Member

eilef: 31.10.2024 21:53 Интересно, летняя цена на 7800x3D вернется, или уже все, они прекратили его выпускать?
Наверное вернётся, рано его ещё снимать с производства. Думаю им не хватало чипов кэша, вот и пустили все доступные чипы на производство 9800X3D.
ЗЫ. Если так сильно хочешь, я тебе свой скальпированный 7800X3D продам по летней цене. :gigi:
Kassatka
Member

Li: 31.10.2024 21:42 "Розгін" монітора з 60 до 74фпс досить відчутно додає плавніть у іграх.
У мене зараз дисплей не 74 Гц, а 120 Гц, а користі від цього аніякої ні в іграх, ні на робочому столі. :dontknow: Лише з цим телевізором відяха RX 6800 у простої жере електрики 35 Вт замість 10-15 Вт у 60 Гц режимі. Більше 60 Гц та більше 40 FPS то все надмірності. :dontknow:
Так, так, у лайняних шутерах і понад 144 Гц/FPS не завадить. Шукаю людей, яким воно як і мені нахрін не треба.

Відправлено через 9 хвилин 49 секунд:
А от позбавлення від просадок у лайняно оптимізованих іграх, як нещодавно з'ясувалося, досить корисна справа. То при одних умовах граєш у Diablo 4 в 15 FPS і все чудово грається, а то ніби чудовий середній FPS понад 25, а грати неможливо через жахливі просадки, якщо трасування променів увімкнути. То в Stormgate граєш 40-60 FPS, а періодично дуже неприємні фрізи до 2-4 FPS і затик стовідсотково не в відяху.
Захар Беркут
Member

Kassatka
Заздрю вам, я коли дивлюсь на 60гц монітори - мене натурально нудить, 120 більш менш, 240 норм. комфортно.
І так я одразу бачу коли монітор 120-180-240гц, навіть коли на всіх них 300фпс+.
waryag
Member

daesz: 31.10.2024 21:09 Це плюс тільки в країнах загниваючого заходу, а в українців ще й світла не буде :rotate:
Якщо у людини є гроші на свіжу продуктивну систему і немає резервного живлення - це клініка.
Nazar3
Junior

eilef: 31.10.2024 21:53 Интересно, летняя цена на 7800x3D вернется, или уже все, они прекратили его выпускать?
А якою була "літня" ціна (на алі зі знижками)?
Хотлайн показує середню( на ек мінімальна біля 350 доларів, але то перекупи
der_meister
Member

Захар Беркут: 01.11.2024 01:56 Kassatka
Заздрю вам, я коли дивлюсь на 60гц монітори - мене натурально нудить, 120 більш менш, 240 норм. комфортно.
І так я одразу бачу коли монітор 120-180-240гц, навіть коли на всіх них 300фпс+.
ну вот мой телик работает с частотой 120гц, да отличие 60 и 120 есть, но не в играх)) мож я совсем слепой, но серьезно!
игры что в 60 кс, что без лока, сколько выдаст видеокарта, с моего расстояния идут одинаково, на мой взгляд.
я тут отписываюсь, для того, чтобы выразить точку зрения, что проца, даже такого старого как 5800х3д, все еще хватает для самых требовательных игр, а затык в топовой видяхе, которая БЕЗ апскейла не даст в 4к даже 60фпс в некоторых играх. и это печально.
mult
Member

der_meister
Те що не видно різниці між 60 і 120 в іграх може бути повязано саме з телевізором.
Я так зрозумів у вас олед, але це не панацея, у мене теж є LG C1 на 48 дюймів і ів іграх я не скажу що прям вау чіткість на 120.
Купив монітор олед і все зовсім інше, швидкість відчувається краще ніж в любому моніторі ips чи va чи телевізорі олед.
У телевізорах хоч і олед там мабуть свої приколи роботи олед, через що не дуже це відчувається в іграх, по фільмах і всьому іншому все чудово.
Ну це моя думка, я вау ефекта по швидкості не отримав в іграх від олед телевізора.
Хоча звісно в моніторах олед ще добре роляє 240 і 360 герц, це нехило додає плавності навіть якщо гра йде в 90 кадрів припустимо.
А відяха то звісно що головне для 4к і проц вже як доповнення, хоча для 4к по оглядах важлива звязка проца і відюхи.
AlienFighter
Member

Процесор прогрівся до 80 градусів - доволі гаряча фігня. Якщо ганяти ігри багато годин, то зі сторони клави почне в руки припікати :D

Відправлено через 6 хвилин 2 секунди:
Думаю, це більше психологічне. Точніше, як чую, що монітор 60Гц, то починає нудити від нього. А як почую понад 300Гц, а ще краще 1000Гц+, то дивлюся на нього очами фаната епла, який дивиться на нову модель макбука :D
fantomrulezz
Member

der_meister: 01.11.2024 09:29ну вот мой телик работает с частотой 120гц, да отличие 60 и 120 есть, но не в играх)) мож я совсем слепой, но серьезно!
игры что в 60 кс, что без лока, сколько выдаст видеокарта, с моего расстояния идут одинаково, на мой взгляд.
Таке суб'єктивне сприйняття через те, що олед матриці самі по собі мають мінімально можливий час відгуку, відповідно через це сильно зменшується інпут-лаг.
Збільшення частоти оновлення з 60 Гц до 120 Гц при відповідному фпс зменшує час побудови кадру з 16,6 мс до 8,3 мс, дельта в інпут-лагу 8,3 мс.
Час відгуку оледів біля 0,2-0,3 мс, топових IPS - 5-6 мс, VA - від 8 мс і вище.
Тобто дельта в часі відгуку матриці між оледом і не-оледом вже співставна з дельтою між 60 і 120 Гц.
І це якщо порівнювати з топовими ігровими моніторами, а нетоповими там різниця може бути і значно більша.
Тому оледи з 60 фпс суб'єктивно відчуваються по комфорту як не-оледи 120-144 Гц.
А оледи зі 120-144 Гц в реальності комфортніші за не-оледи 240 Гц+. І менш вимогливі до проца і відеокарти, бо спробуй ще ті 240 фпс десь отримати.
Azerty
Member

AlienFighter: 01.11.2024 10:46 Процесор прогрівся до 80 градусів - доволі гаряча фігня. Якщо ганяти ігри багато годин, то зі сторони клави почне в руки припікати :D

Відправлено через 6 хвилин 2 секунди:
Думаю, це більше психологічне. Точніше, як чую, що монітор 60Гц, то починає нудити від нього. А як почую понад 300Гц, а ще краще 1000Гц+, то дивлюся на нього очами фаната епла, який дивиться на нову модель макбука :D
для всіляких там соулс-кридів достатньо і 60 фпс але для шутерів мені 144 не вистачає, чітко бачу різницю. Може колись спробую 240 герцовий монітор
AlienFighter
Member

Azerty
Для шутерів типу CS абсолютно погоджуюся, там чим більше, тим краще. Але для всіх решта ігор - параметр Гц далеко не такий важливий. А тим паче дуже дивно звучить, що хоч якось помітно кількість Гц, наприклад, при перегляді відео, чи взагалі при статичній картинці. Це ж не CRT монітор.
denizen
Junior

а яка у вас затримка мережі до сервера? нашо вам ті 240гц?
daesz
Member

waryag: 01.11.2024 08:21
daesz: 31.10.2024 21:09 Це плюс тільки в країнах загниваючого заходу, а в українців ще й світла не буде :rotate:
Якщо у людини є гроші на свіжу продуктивну систему і немає резервного живлення - це клініка.
То був жарт, але з іншої сторони покупка ероу лейків просто залишена змісту. Особливо для ігор (бо порівнюємо ми ж з 7800х3д) :D
Захар Беркут
Member

AlienFighter
Azerty
Не тільки у КС подібних іграх, я чітко бачу 120-240гц у РПГ іграх - в які частіше за все і грав, в ПоЕ чи Грім, ТК чи інші Діаблоїди я бачу мазанину навіть з 300фпс+ на 120гц, на 240 вже нормально, особливо в динаміці ці ігри розмазує картинку як квашу, без нормального монітору. І от що б мені не навіювали маркетологи, мені байдуже що написано і де написано, я бачу саме картинку, та різницю. Бо між іншим в мене стоїть 240гц+, 144гц та 60гц монітори поряд, для кожного з них свої завдання, текст чи відео, ігри чи модулювання.
Тому коли хтось пише за ігри у 60фпс та за "ігрові" відеокарти до них - мені трохи смішно, немає зараз потрібної швидкодії там, бо не можуть сучасні топи у 240фпс+, не кажучи за 2.5к чи 4к, і ще років 30-40 не зможуть, а враховуючи нові "проривні" технології променів щастя, і ще що потім вигадають - не зможуть НІКОЛИ.
Kassatka
Member

Захар Беркут: 01.11.2024 17:19 Не тільки у КС подібних іграх, я чітко бачу 120-240гц у РПГ іграх - в які частіше за все і грав, в ПоЕ чи Грім, ТК чи інші Діаблоїди я бачу мазанину навіть з 300фпс+ на 120гц, на 240 вже нормально, особливо в динаміці ці ігри розмазує картинку як квашу, без нормального монітору. І от що б мені не навіювали маркетологи, мені байдуже що написано і де написано, я бачу саме картинку, та різницю.
Капець, ну як можна бачити мазанину в діаблоїдах на 300 FPS/120 Гц, якщо я не бачу її на 15 FPS/60 Гц. :facepalm: Чіткість рухомих об'єктів на екрані рівною мірою залежить як від FPS/герцовки, так і від швидкості переміщення у пікселях за секунду. Умовно якщо взяти за секунду переміщення об'єкта на 400 пікселів при 240FPS/240 Гц, на 100 пікселів при 60 FPS/60 Гц та на 25 пікселів при 15 FPS, то чіткість в ідеалі буде здаватися однаковою, якщо не зіпсує інерційність матриці. Навіть у стратегіях ми підводимо курсор до краю екрану і таким чином зміщуємо камеру, щоб оглядати карту, а у Діабло камера центрується на головному героєві й рухається тільки відповідно до його рухів по карті, а при вигляді далеко зверху від третьої особи герой рухається по карті досить повільно, а навряд хтось часто використовує зум в рутині ігрового процесу, окрім як розглянути ближче якийсь красивий об'єкт, коли особливий екшен не відбувається. Відповідно сам головний герой та ігрові персонажі з висоти пташиного польоту не надто великі не екрані, тож їхні рухи не займають надто багато пікселів за раз. Хоча боси можуть бути і значно крупнішими за звичайних ворогів. Я грав Diablo 4 на слабких відеокартах у 20-25 FPS при 60 Гц, на RX 6800 при 70 FPS на 120 Гц, і на ноуті з локом в 15 FPS, щоб економити батерею при відключеннях електроенергії. І не відчував ні дискомфорту від низького FPS, ні вау ефекту від високого FPS. Сильний дискомфорт у 20-25 FPS відчував лише при спробах задіяти трасування променів, бо це викликало просадки до 7 FPS і нижче. На нижчих FPS трохи відчувається певна інерційність у реакції на твої дії, але я так звик грати десятиліттями і не бачу в цьому проблеми.
У принципі я вже мав би перезвикнути до високого FPS на i7-11700 + RX 6800 у оптимізованих іграх, щоб потім низький FPS у неоптимізовані іграх або на слабкому залізі викликав неприємні відчуття, якщо низький FPS це дійсно так погано.
:dontknow:
Захар Беркут
Member

Kassatka
Люди різні, генетика різна - хтось пішов більше зібрав генів від мисливців в них гарний та прискіпливий зір, хтось більше адаптувався до скотарства за сотні тисяч років, хтось до землеробства. Тому вам пощастило - ви не бачите, а я бачу.
Якось ще років 20 тому читав за подібне дослідження, от як я бачать 15% людей на планеті, а от як ви бачать 40%, ще 45% бачать різницю між 60 та 120, але не бачать між 144 та 240.
Все це тому що, люди адаптувались, та змінювались за мільярд+ років еволюції уявіть собі, ми ледь не з планктону стали людьми.
Kassatka
Member

Захар Беркут: 01.11.2024 19:47 Люди різні, генетика різна - хтось пішов більше зібрав генів від мисливців в них гарний та прискіпливий зір, хтось більше адаптувався до скотарства за сотні тисяч років, хтось до землеробства.
Якось ще років 20 тому читав за подібне дослідження, от як я бачать 15% людей на планеті, а от як ви бачать 40%, ще 45% бачать різницю між 60 та 120, але не бачать між 144 та 240.
Все це тому що, люди адаптувались, та змінювались за мільярд+ років еволюції уявіть собі, ми ледь не з планктону стали людьми.
О, таке пояснення про різні гени і мільярд років еволюції мені дуже подобається після того, як я відкинув релігійно-магічний світогляд і намагаюся пізнавати світ лише з точки зору наукового світогляду. :super: Не чув про таке дослідження, добре що навели.
Хоча звичка й попередня налаштованість також можуть багато значити. Людина може помічати невелику різницю і їй на це пофіг, як мені, а може навпаки роздувати проблему до катастрофічної.

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Для мене от в пріоритеті великий екран та чіткість зображення в статиці, а також можливість вмістити більше елеменів на робочу область одночасно при роботі. А зовсім не чіткість в динаміці та миттєва реакція на твої дії, так само і на велику контрастність та рівень чорного не надто звертаю увагу.
Захар Беркут
Member

Kassatka
Трошки вас засмучу, але як для людства - тобто нас, хоч це і виглядає "магічно", але Бог є, просто ми ще тупі та не спроможні усвідомити, що це та як воно працює - це ближче до квантового буття, і звичайно у тих золотих фалічних побудовах чи пірамідах Бога немає, і там або шахраї, або скоріше психологи працюють, бізнес секта така собі, послуги весілля, поховання, продаж казки для слабких.
Але всесвіт - як такий має свідомість - яку ми не зможемо усвідомити та осягнути, саме життя і є ідея всесвіту, як і гармонія, а от та гармонія і є Бог - Бог це буквально кожен атом та субатом у всесвіті, він і є всесвіт. Ну а людина усвідомила тільки краплю у океані свідомості та знань.
Тому не має сенсу як частини Бога - щось питати чи просити у Бога, сенс має брати і робити самому, те що ти хочеш попросити, а якщо це щось нездійсненне, то це лише в уяві нашого обмеженого сприйняття воно таким здається, і значить людство ще не розвинулось щоб це отримати.
Ответить