Последние статьи и обзоры
Новости
ASUS випускає міні-ПК NUC 14 Essential із процесорами Intel Alder Lake-N на базі E-ядер
-
Ghody
Member
Предлагаю обсудить ASUS випускає міні-ПК NUC 14 Essential із процесорами Intel Alder Lake-N на базі E-ядер
Оно хотя бы ютуб потянет?
Оно хотя бы ютуб потянет?
-
alexeygalas
Member
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Qui ... d_encodingGhody: ↑ 29.10.2024 12:46Оно хотя бы ютуб потянет?
Легко. Причому в AV01 10 bit навіть. Ці машинки власне і є сегмент медіа-комбайнів. Встановити CoreELEC або Windows 11 + MadVR і дивитись кіно з NAS і ютуб
-
Koluchiy
Member
Нічого ж не заважає робити живлення таких пристроїв через стандартний Type C. Нащо ліпити якісь інші роз'єми для живлення?
-
Lorichic
Member
alexeygalas
Ага, только надо брать шестиядерник, n100 пропуски кадров на ютуб первые 20-30 секунд пока не подгрузится, и сёрфинг по тяжёлым сайтам боль, немного ситуацию спасает расширение лимитов процессора через прогу тротле стоп
Ага, только надо брать шестиядерник, n100 пропуски кадров на ютуб первые 20-30 секунд пока не подгрузится, и сёрфинг по тяжёлым сайтам боль, немного ситуацию спасает расширение лимитов процессора через прогу тротле стоп
-
dext
Member
Вони фактично можуть працювати від напруги 12..20в, можна навіть напряму до AKБ підключати без перетворювачів, TypeC це абсолютно зайве ускладнення без жодних перевагKoluchiy: ↑ 29.10.2024 13:16 Нічого ж не заважає робити живлення таких пристроїв через стандартний Type C. Нащо ліпити якісь інші роз'єми для живлення?
-
Koluchiy
Member
Перевага в тому що у кожного вже купа блоків живлення з Type C. І який відсоток людей буде купувати штекер до цього DC роз'єму щоб змонтувати свій адаптер?dext: ↑ 29.10.2024 13:42 Вони фактично можуть працювати від напруги 12..20в, можна навіть напряму до AKБ підключати без перетворювачів, TypeC це абсолютно зайве ускладнення без жодних переваг
-
dext
Member
Скільки з них гарантовано зможуть видати 5 ампер через TypeC? Для стандартного 5.5/2.5 це взагалі не проблема плюс механічно він більш надійний плюс є можливість фіксації дрота живлення до корпусу - що з цього може запропонувати TypeC?Koluchiy: ↑ 29.10.2024 13:48 Перевага в тому що у кожного вже купа блоків живлення з Type C. І який відсоток людей буде купувати штекер до цього DC роз'єму щоб змонтувати свій адаптер?
-
Scoffer
Member
Ніхто не зустрічав подібні коробочки з пасивним охолодженням і не дуже страшним дизайном?
-
alexeygalas
Member
Lorichic
Судячи з того що тут вентилятор - думаю тут ліміт більший за 8вт. В мене 8вт на платі з радіатором.
Судячи з того що тут вентилятор - думаю тут ліміт більший за 8вт. В мене 8вт на платі з радіатором.
-
Lorichic
Member
Я про эту плату и говорил, там 8w секунд 15, потом меньше 6w и в биос не регулируется, я вышел из положения установкой на радиатор вентилятора и расширением лимитов до 17w через https://www.google.com/amp/s/www.techpo ... top/%3fampalexeygalas: ↑ 29.10.2024 14:55В мене 8вт на платі з радіатором.
Это ситуацию улучшило, но всё одно, любой чих в винде и загрузка по ядрам 100%, в ютуб тоже самое, прилетела виндовая обнова можно пойти чай попить, пока не установится комп не юзабелен
-
Dim777
Junior
У Minix є такі на N100/N305Scoffer: ↑ 29.10.2024 14:53 Ніхто не зустрічав подібні коробочки з пасивним охолодженням і не дуже страшним дизайном?
Не знаю як оцінювати дізайн у коробок...
Последний раз редактировалось Dim777 29.10.2024 15:22, всего редактировалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Lorichic
Ну ОК за перформанс в Windows я не буду сперечатись бо не пробував запускати. В мене ця плата в NAS сервері і там від ЦП мінімум вимагається. Торенти качати, транскодити відео в Jellyfin (через iGPU) і процесити RAID-5
Ну ОК за перформанс в Windows я не буду сперечатись бо не пробував запускати. В мене ця плата в NAS сервері і там від ЦП мінімум вимагається. Торенти качати, транскодити відео в Jellyfin (через iGPU) і процесити RAID-5
-
Dilfin
Member
Слабенька коробочка, а вартувати буде 16-17 тисяч гривень, краще зібрати щось самому, але корпус буде набагато більший, для когось це може критично.)
Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
Скоріше це не комбайн, а міксер.)alexeygalas: ↑ 29.10.2024 12:55https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Qui ... d_encodingGhody: ↑ 29.10.2024 12:46Оно хотя бы ютуб потянет?
Легко. Причому в AV01 10 bit навіть. Ці машинки власне і є сегмент медіа-комбайнів. Встановити CoreELEC або Windows 11 + MadVR і дивитись кіно з NAS і ютуб
-
Koluchiy
Member
В мене вже два ноутбуки з Type C живленням. Обидва з блоком живлення на 90W. То вони в мене на стаціонарку ввімкненні один на робочому місці, а інший на кухні. Я приношу ноут і підключаю коли потрібно, також використовую їх для інших приладів з Type Cdext: ↑ 29.10.2024 14:02 Скільки з них гарантовано зможуть видати 5 ампер через TypeC? Для стандартного 5.5/2.5 це взагалі не проблема плюс механічно він більш надійний плюс є можливість фіксації дрота живлення до корпусу - що з цього може запропонувати TypeC?
-
afhpwnd
Member
Міні-комп'ютери підтримують встановлення одного модуля оперативної пам'яті
-
Scoffer
Member
afhpwnd
Ці проци мають один канал пам'яті.
Ці проци мають один канал пам'яті.
Дякую.Dim777: ↑ 29.10.2024 15:11У Minix є такі на N100/N305
-
dext
Member
І це фірмові блоки живлення саме до цих ноутів, чи не так?Koluchiy: ↑ 29.10.2024 15:36 В мене вже два ноутбуки з Type C живленням. Обидва з блоком живлення на 90W. То вони в мене на стаціонарку ввімкненні один на робочому місці, а інший на кухні. Я приношу ноут і підключаю коли потрібно, також використовую їх для інших приладів з Type C
- чи є можливість надійно закрипити роз'єм / кабель Type C до корпусу, для промислового використання? в NUC немає вбудованого акумулятора, тож якість контакту критична
- чи є можливість прямого підключення TypeC-пристроів до ДБЖ / акумуляторів?
- чи є можливість заживити кілька девайсів (60W) від одного блока живлення Type C?
Про різницю у вартості (+1 контроллер на стороні девайса +1 контроллер на стороні БЖ, роз'єми TypeC також значно дорожчі) вже мовчу: вона мінімум 2x не на користь TypeC - ви згоді доплачувати $30-$50 за таку "універсальність"?
-
Ghody
Member
type-c это 240 ватт по стандарту, т.е. 4х запас по каждому проводу, блок питания можно сделать хоть на миллион ватт. разъём сам по себе стоит доли центов, а не 50 баксов, преобразователь с 19 вольт как у этого недокомпа до всех остальных точно также паяются на плате в любом случае.dext: ↑ 29.10.2024 17:09І це фірмові блоки живлення саме до цих ноутів, чи не так?Koluchiy: ↑ 29.10.2024 15:36 В мене вже два ноутбуки з Type C живленням. Обидва з блоком живлення на 90W. То вони в мене на стаціонарку ввімкненні один на робочому місці, а інший на кухні. Я приношу ноут і підключаю коли потрібно, також використовую їх для інших приладів з Type C
- чи є можливість надійно закрипити роз'єм / кабель Type C до корпусу, для промислового використання? в NUC немає вбудованого акумулятора, тож якість контакту критична
- чи є можливість прямого підключення TypeC-пристроів до ДБЖ / акумуляторів?
- чи є можливість заживити кілька девайсів (60W) від одного блока живлення Type C?
Про різницю у вартості (+1 контроллер на стороні девайса +1 контроллер на стороні БЖ, роз'єми TypeC також значно дорожчі) вже мовчу: вона мінімум 2x не на користь TypeC - ви згоді доплачувати $30-$50 за таку "універсальність"?
-
phobosse
Member
Minisforum S100 - найцікавіше рішення, що я бачивScoffer: ↑ 29.10.2024 14:53Ніхто не зустрічав подібні коробочки з пасивним охолодженням і не дуже страшним дизайном?
- спойлер
-
Scoffer
Member
phobosse
Не пасивне. Не пасивного валом оно включно з сабжевою коробкою з новини.
Не пасивне. Не пасивного валом оно включно з сабжевою коробкою з новини.