ASUS випускає міні-ПК NUC 14 Essential із процесорами Intel Alder Lake-N на базі E-ядер

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

alexeygalas
Member

Ghody: 29.10.2024 12:46Оно хотя бы ютуб потянет?
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Qui ... d_encoding

Легко. Причому в AV01 10 bit навіть. Ці машинки власне і є сегмент медіа-комбайнів. Встановити CoreELEC або Windows 11 + MadVR і дивитись кіно з NAS і ютуб
Koluchiy
Member

Нічого ж не заважає робити живлення таких пристроїв через стандартний Type C. Нащо ліпити якісь інші роз'єми для живлення?
Lorichic
Member

alexeygalas
Ага, только надо брать шестиядерник, n100 пропуски кадров на ютуб первые 20-30 секунд пока не подгрузится, и сёрфинг по тяжёлым сайтам боль, немного ситуацию спасает расширение лимитов процессора через прогу тротле стоп
dext
Member

Koluchiy: 29.10.2024 13:16 Нічого ж не заважає робити живлення таких пристроїв через стандартний Type C. Нащо ліпити якісь інші роз'єми для живлення?
Вони фактично можуть працювати від напруги 12..20в, можна навіть напряму до AKБ підключати без перетворювачів, TypeC це абсолютно зайве ускладнення без жодних переваг
Koluchiy
Member

dext: 29.10.2024 13:42 Вони фактично можуть працювати від напруги 12..20в, можна навіть напряму до AKБ підключати без перетворювачів, TypeC це абсолютно зайве ускладнення без жодних переваг
Перевага в тому що у кожного вже купа блоків живлення з Type C. І який відсоток людей буде купувати штекер до цього DC роз'єму щоб змонтувати свій адаптер?
dext
Member

Koluchiy: 29.10.2024 13:48 Перевага в тому що у кожного вже купа блоків живлення з Type C. І який відсоток людей буде купувати штекер до цього DC роз'єму щоб змонтувати свій адаптер?
Скільки з них гарантовано зможуть видати 5 ампер через TypeC? Для стандартного 5.5/2.5 це взагалі не проблема плюс механічно він більш надійний плюс є можливість фіксації дрота живлення до корпусу - що з цього може запропонувати TypeC?
Scoffer
Member

Ніхто не зустрічав подібні коробочки з пасивним охолодженням і не дуже страшним дизайном?
alexeygalas
Member

Lorichic
Судячи з того що тут вентилятор - думаю тут ліміт більший за 8вт. В мене 8вт на платі з радіатором.
Lorichic
Member

alexeygalas: 29.10.2024 14:55В мене 8вт на платі з радіатором.
Я про эту плату и говорил, там 8w секунд 15, потом меньше 6w и в биос не регулируется, я вышел из положения установкой на радиатор вентилятора и расширением лимитов до 17w через https://www.google.com/amp/s/www.techpo ... top/%3famp
Это ситуацию улучшило, но всё одно, любой чих в винде и загрузка по ядрам 100%, в ютуб тоже самое, прилетела виндовая обнова можно пойти чай попить, пока не установится комп не юзабелен
Dim777
Junior

Scoffer: 29.10.2024 14:53 Ніхто не зустрічав подібні коробочки з пасивним охолодженням і не дуже страшним дизайном?
У Minix є такі на N100/N305
Не знаю як оцінювати дізайн у коробок...
Последний раз редактировалось Dim777 29.10.2024 15:22, всего редактировалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Lorichic
Ну ОК за перформанс в Windows я не буду сперечатись бо не пробував запускати. В мене ця плата в NAS сервері і там від ЦП мінімум вимагається. Торенти качати, транскодити відео в Jellyfin (через iGPU) і процесити RAID-5
Dilfin
Member

Слабенька коробочка, а вартувати буде 16-17 тисяч гривень, краще зібрати щось самому, але корпус буде набагато більший, для когось це може критично.)

Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
alexeygalas: 29.10.2024 12:55
Ghody: 29.10.2024 12:46Оно хотя бы ютуб потянет?
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Qui ... d_encoding

Легко. Причому в AV01 10 bit навіть. Ці машинки власне і є сегмент медіа-комбайнів. Встановити CoreELEC або Windows 11 + MadVR і дивитись кіно з NAS і ютуб
Скоріше це не комбайн, а міксер.)
Koluchiy
Member

dext: 29.10.2024 14:02 Скільки з них гарантовано зможуть видати 5 ампер через TypeC? Для стандартного 5.5/2.5 це взагалі не проблема плюс механічно він більш надійний плюс є можливість фіксації дрота живлення до корпусу - що з цього може запропонувати TypeC?
В мене вже два ноутбуки з Type C живленням. Обидва з блоком живлення на 90W. То вони в мене на стаціонарку ввімкненні один на робочому місці, а інший на кухні. Я приношу ноут і підключаю коли потрібно, також використовую їх для інших приладів з Type C
afhpwnd
Member

Міні-комп'ютери підтримують встановлення одного модуля оперативної пам'яті
:facepalm:
Scoffer
Member

afhpwnd
Ці проци мають один канал пам'яті.
Dim777: 29.10.2024 15:11У Minix є такі на N100/N305
Дякую.
dext
Member

Koluchiy: 29.10.2024 15:36 В мене вже два ноутбуки з Type C живленням. Обидва з блоком живлення на 90W. То вони в мене на стаціонарку ввімкненні один на робочому місці, а інший на кухні. Я приношу ноут і підключаю коли потрібно, також використовую їх для інших приладів з Type C
І це фірмові блоки живлення саме до цих ноутів, чи не так?

- чи є можливість надійно закрипити роз'єм / кабель Type C до корпусу, для промислового використання? в NUC немає вбудованого акумулятора, тож якість контакту критична
- чи є можливість прямого підключення TypeC-пристроів до ДБЖ / акумуляторів?
- чи є можливість заживити кілька девайсів (60W) від одного блока живлення Type C?

Про різницю у вартості (+1 контроллер на стороні девайса +1 контроллер на стороні БЖ, роз'єми TypeC також значно дорожчі) вже мовчу: вона мінімум 2x не на користь TypeC - ви згоді доплачувати $30-$50 за таку "універсальність"?
Ghody
Member

dext: 29.10.2024 17:09
Koluchiy: 29.10.2024 15:36 В мене вже два ноутбуки з Type C живленням. Обидва з блоком живлення на 90W. То вони в мене на стаціонарку ввімкненні один на робочому місці, а інший на кухні. Я приношу ноут і підключаю коли потрібно, також використовую їх для інших приладів з Type C
І це фірмові блоки живлення саме до цих ноутів, чи не так?

- чи є можливість надійно закрипити роз'єм / кабель Type C до корпусу, для промислового використання? в NUC немає вбудованого акумулятора, тож якість контакту критична
- чи є можливість прямого підключення TypeC-пристроів до ДБЖ / акумуляторів?
- чи є можливість заживити кілька девайсів (60W) від одного блока живлення Type C?

Про різницю у вартості (+1 контроллер на стороні девайса +1 контроллер на стороні БЖ, роз'єми TypeC також значно дорожчі) вже мовчу: вона мінімум 2x не на користь TypeC - ви згоді доплачувати $30-$50 за таку "універсальність"?
type-c это 240 ватт по стандарту, т.е. 4х запас по каждому проводу, блок питания можно сделать хоть на миллион ватт. разъём сам по себе стоит доли центов, а не 50 баксов, преобразователь с 19 вольт как у этого недокомпа до всех остальных точно также паяются на плате в любом случае.
phobosse
Member

Scoffer: 29.10.2024 14:53Ніхто не зустрічав подібні коробочки з пасивним охолодженням і не дуже страшним дизайном?
Minisforum S100 - найцікавіше рішення, що я бачив
спойлер
Изображение
Scoffer
Member

phobosse
Не пасивне. Не пасивного валом оно включно з сабжевою коробкою з новини.
Ответить