Ты написал про quick sync без уточнения для чего, извени что quick sync ассоциируется с кодингом и трансляцией, в премьере основная работа на процессорных ядрах, а видеокарту лучше нвидия, интел как по процессорам там на втором месте после амд, так и по видяхам хуже нвидии, не лучший выборoversteve: ↑ 26.10.2024 13:19тобто про роботу то не ви відповіли?
Последние статьи и обзоры
Новости
Все про процесори Intel Core Ultra 200 «Arrow Lake»
-
Lorichic
Member
-
oversteve
Member
тобто те, що загдувалося до "квік сінку" ви ігноруєте? як зручноLorichic: ↑ 26.10.2024 13:38Ты написал про quick sync без уточнения для чего, извени что quick sync ассоциируется с кодингом и трансляцией, в премьере основная работа на процессорных ядрах, а видеокарту лучше нвидия, интел как по процессорам там на втором месте после амд, так и по видяхам хуже нвидии, не лучший выборoversteve: ↑ 26.10.2024 13:19тобто про роботу то не ви відповіли?
-
Lorichic
Member
До quick sync было обсуждение на общие темы, ты когда хочешь донести мысль, вначале сформируй её в голове, а потом трогай клаву, а не наоборотoversteve: ↑ 26.10.2024 13:41тобто те, що загдувалося до "квік сінку" ви ігноруєте?
-
Kirakishou
Member
Та в тому і фігня, що навіть якщо я вимикаю апаратне декодування, перекидаю його на процесор, то вона все одно споживає 60 Вт. В режимі робочого столу/браузера вона споживає 30-40 Вт. Я викладав скріншоти ось тут. Це на 4К моніторі. На моніторі 1080р вона при відтворенні відео споживає 30 Вт. Якогось дідька при відтворені відео відеокарта розганяє пам'ять на максимальну частоту. Причому в іграх частота буває значно нижчою.Volodya811: ↑ 26.10.2024 13:28Карти АМД так багато "жеруть" при відтворенні відео, бо у них ще не народився повністю апаратний декодер відтворення відео. Напевно, як і при кодуванні відео, відеокарти шейдерами маслають. Якщо це так, що це не пофіксити ніяк.
Але крім цього є ще одна проблема, про яку я також тут неодноразово писав і мені ніхто не вірив, а потім АМД самі через півроку підтвердили цю проблему. При швидкій навігації по відео виникають глітчі у вигляді артефактів на екрані, які можуть призвести до падіння драйверу. Там всі скріншоти під спойлерами.
-
oversteve
Member
до квік сінк ви написали, що навіщо брати топові інтели, якщо вони для ігор не айс, я відповів, що їх люди беруть не тільки для ігорєй, але й для роботи - як на мене це цілком конкретне зауваження, а не "загальна тема"Lorichic: ↑ 26.10.2024 13:46До quick sync было обсуждение на общие темы, ты когда хочешь донести мысль, вначале сформируй её в голове, а потом трогай клаву, а не наоборотoversteve: ↑ 26.10.2024 13:41тобто те, що загдувалося до "квік сінку" ви ігноруєте?
я визнав, що не знав, що амд завезли +-ок аналог квік сінка, але ви все одно зачепилися саме за це і почали і далі заливати про свою медіакоробку, яка до роботи ніякого відношення немає
-
Lorichic
Member
Значит декодирование не полусофтовое, как не раз утверждал Volodya811, дрова или чип\штраф за модульностьKirakishou: ↑ 26.10.2024 13:52Та в тому і фігня, що навіть якщо я вимикаю апаратне декодування, перекидаю його на процесор, то вона все одно споживає 60 Вт.
Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
Некоторые стримом зарабатывают, вкурсе надо бытьoversteve: ↑ 26.10.2024 13:53 медіакоробку, яка до роботи ніякого відношення немає
-
Volodya811
Member
Створіть окрему тему в розділі "техпідтримка". Будемо туди закидати усі відомі "баги" і "нюанси" від АМД. Нехай люди знають правду.Kirakishou: ↑ 26.10.2024 13:52Та в тому і фігня, що навіть якщо я вимикаю апаратне декодування, перекидаю його на процесор, то вона все одно споживає 60 Вт. В режимі робочого столу/браузера вона споживає 30-40 Вт. Я викладав скріншоти ось тут. Це на 4К моніторі. На моніторі 1080р вона при відтворенні відео споживає 30 Вт. Якогось дідька при відтворені відео відеокарта розганяє пам'ять на максимальну частоту. Причому в іграх частота буває значно нижчою.Volodya811: ↑ 26.10.2024 13:28Карти АМД так багато "жеруть" при відтворенні відео, бо у них ще не народився повністю апаратний декодер відтворення відео. Напевно, як і при кодуванні відео, відеокарти шейдерами маслають. Якщо це так, що це не пофіксити ніяк.
Але крім цього є ще одна проблема, про яку я також тут неодноразово писав і мені ніхто не вірив, а потім АМД самі через півроку підтвердили цю проблему. При швидкій навігації по відео виникають глітчі у вигляді артефактів на екрані, які можуть призвести до падіння драйверу. Там всі скріншоти під спойлерами.
-
Kirakishou
Member
Я об этом и говорю, что лучшие в мире драйверописаки постарались. Так как в играх частота памяти бывает по-разному, но при воспроизведении видео она выходит на максимальные частоты, отсюда и жор 60 Вт. Если в играх частота что ядра, что памяти может быть на минимуме, то какого они не могут сделать при воспроизведении видео частоту памяти ниже? Чтобы она не жрала из розетки больше телевизора? Это просто позор. ЭНЭРГАЫФЫКТИФНАСТЬ от АМД.Lorichic: ↑ 26.10.2024 13:56дрова или так чип\штраф за модульность
-
Lorichic
Member
Может чего в плане энергосбережения винды не настроено, у меня на встройке при воспроизведении 4к 60фпс видеокарта держит 800мгц при максимальных 2800мгцKirakishou: ↑ 26.10.2024 14:04но при воспроизведении видео она выходит на максимальные частоты, отсюда и жор 60 Вт.
viewtopic.php?f=23&t=282693&hilit=8500g ... 0#images-1
-
Artem_K
Member
Kirakishou
Про энергоэффективность АМД. Когда-то при двух подключенных мониторах к карте была ситуация с завышенными частотами и жором просто так на рабочем столе. Проблему решил перебросом второго монитора на встройку. Где-то пробегало на форумах относительно недавно похожая ситуация, из чего сделал вывод, что проблему толком и не решили, если решали вообще.
Про энергоэффективность АМД. Когда-то при двух подключенных мониторах к карте была ситуация с завышенными частотами и жором просто так на рабочем столе. Проблему решил перебросом второго монитора на встройку. Где-то пробегало на форумах относительно недавно похожая ситуация, из чего сделал вывод, что проблему толком и не решили, если решали вообще.
-
Nortrom
Member
Почему в гикбенчах и синебенчах хорошие результаты
QA
Q: I have a question. In the Luna Lake performance review posted a month ago, the Luna Lake 258V was about 12% faster than the Meteo Lake using the same clock speed Redwood Cove. But why did Arrow Lake only improve by about 2% compared to the previous work? Shouldn't Arrow Lake show better performance than Luna Lake in terms of IPC? Can you explain the reason to me?
A: Luna Lake's L3 latency is much better than this.
Q: In the case of Luna Lake, is IPC better because the L3 latency is much lower than Arrow Lake? However, I personally don't understand that the IPC improvement is only 2% compared to the previous work when considering the expansion of the interior of Arrow Lake's architecture.
A: The L3 latency of Luna Lake and Rapter Lake is about 55 cycles, while Arrow Lake (265K) is about 73 cycles and Meteo Lake (155H) is 80 cycles.
Q: I wonder how the result came out with such a low result. And why does Arrow Lake perform well on benchmarks like Cinebench R23/R24 or Geekbench?
A:Cinebench and Geekbench are mostly executed within the L2 cache. SPEC is generally much more sensitive to cache and memory.
QA
Q: I have a question. In the Luna Lake performance review posted a month ago, the Luna Lake 258V was about 12% faster than the Meteo Lake using the same clock speed Redwood Cove. But why did Arrow Lake only improve by about 2% compared to the previous work? Shouldn't Arrow Lake show better performance than Luna Lake in terms of IPC? Can you explain the reason to me?
Q: In the case of Luna Lake, is IPC better because the L3 latency is much lower than Arrow Lake? However, I personally don't understand that the IPC improvement is only 2% compared to the previous work when considering the expansion of the interior of Arrow Lake's architecture.
A: The L3 latency of Luna Lake and Rapter Lake is about 55 cycles, while Arrow Lake (265K) is about 73 cycles and Meteo Lake (155H) is 80 cycles.
Q: I wonder how the result came out with such a low result. And why does Arrow Lake perform well on benchmarks like Cinebench R23/R24 or Geekbench?
A:Cinebench and Geekbench are mostly executed within the L2 cache. SPEC is generally much more sensitive to cache and memory.
-
Kirakishou
Member
Да, я читал об этом на реддите и на форуме АМД. При двух подключенных мониторах старшие модели 7000-й серии потребляли более 100 Вт в режиме рабочего стола. Когда Скотту Хенкельману из АМД задали вопрос о высоком потреблении, он ответил, что для геймеров важнее высокий фпс, а не то, сколько потребляет видеокарта. Сейчас проблему частично пофиксили благодаря сообществу реддит.Artem_K: ↑ 26.10.2024 16:04Про энергоэффективность АМД. Когда-то при двух подключенных мониторах к карте была ситуация с завышенными частотами и жором просто так на рабочем столе. Проблему решил перебросом второго монитора на встройку. Где-то пробегало на форумах относительно недавно похожая ситуация, из чего сделал вывод, что проблему толком и не решили, если решали вообще.
-
Megaclite
Member
245k 14 ядерmult: ↑ 26.10.2024 13:34 Lorichic
Рекомендовані ціни на 6 ядер від інтел мойо почтєніє огонь така ж рекомендована ціна на 8 нових ядер від амд
Цікаво воно того варте чи це утворення цін тільки тому що це інтел і вони так захотіли
Я поки не бачу логіки в піднятті цін по перших витоках.
В мене руки чешуться купить нову систему, але поки треба зціпить зуби і чекать повноцінних тестів і відгуків від іноземних рядових користувачів.
Я ще хочу дочекатись 9800х3д, хоча там ціна звісно буде теж не мед, але якщо він виявиться найкращим варіантом для ігор, може і візьму.
і ціна менша ніж на 13600/14600k на старті
туфту хватить писати
-
lewerlin
Member
https://helpx.adobe.com/x-productkb/mul ... oding.htmlLorichic: ↑ 26.10.2024 13:38Ты написал про quick sync без уточнения для чего, извени что quick sync ассоциируется с кодингом и трансляцией, в премьере основная работа на процессорных ядрах, а видеокарту лучше нвидия, интел как по процессорам там на втором месте после амд, так и по видяхам хуже нвидии, не лучший выбор
Заявлено для всіх вендорів, реалізовано, по факту - лише для квіксінку і епловських емок. І так купа проф. софту, куди не ткни. 70% ринку має інтелівську вбудованку - інтелу навіть валізи заносити не потрібно. Хуанг валізи носить. АМД - ні, і поки не почне, або в 2/3 ринку не буде їх кодеків, абсолютно начхати які вони в них там будуть в залізі. Бо первинний софт. Завжди.
-
Volodya811
Member
Моя думка така, що 15-му поколінню мало насипали кешу Л1. Треба було 4-5 Мб на ядро, а не 3 Мб.Nortrom: ↑ 26.10.2024 16:21 Почему в гикбенчах и синебенчах хорошие результаты
QA
-
mult
Member
Megaclite
Там 6 ядер нормальні для ігор, остальні то ноутбучні туфта то ті додаткові не приший кобилі ядра Я ігри маю на увазі, для роботи може воно і нормально, мені не відомо бо я за компом не працюю і воно мені не потрібне.
Там 6 ядер нормальні для ігор, остальні то ноутбучні туфта то ті додаткові не приший кобилі ядра Я ігри маю на увазі, для роботи може воно і нормально, мені не відомо бо я за компом не працюю і воно мені не потрібне.
-
EddieDean
Member
Подивившись огляди на всі три нові проци від інтелу дішов висновку: вони МАЮТЬ бути дешевшими. 265к виглядає найбільш привабливим з них, бо може і в робочі завдання і в ігри. Трохи гірше ніж конкуренти, але є плюс у вигляді енергоефективності у порівнянні з попереднім поколінням. Але 420$ це все ще забагато для такого проца. 350$ ось його ціна. Тоді він буде прям на своєму місці. 285к і 245к точно мимо, бо задешевше є краці проци навіть у інтелу)
Ще один ньюанс це ціни на материнські плати: найдешевша що я знайшов коштує 14к грн. Треба чекати виходу інших варіантів мп бо збирати умовний і5 на дошці за 14к грн то ІМХО нонсенс.
Цікавий варіант зі швидкісною пайм'ятю CUDIMM котра. 285к з нею (8200МГц) отримує непоганий такий приріст у порівнянні з 6400МГц. Але такої пам'яті ще немає у нас у продажу)
Ще один ньюанс це ціни на материнські плати: найдешевша що я знайшов коштує 14к грн. Треба чекати виходу інших варіантів мп бо збирати умовний і5 на дошці за 14к грн то ІМХО нонсенс.
Цікавий варіант зі швидкісною пайм'ятю CUDIMM котра. 285к з нею (8200МГц) отримує непоганий такий приріст у порівнянні з 6400МГц. Але такої пам'яті ще немає у нас у продажу)
-
Timedemo
Member
сьогодні 7950х за 19т на мамці за 5.5т закриває усі питання і по іграм, і по роботі. як би я не любив інтел, едине що останнім було цікаве, це коли вийшла 12та серія проців. а останні це взагалі знущання.EddieDean: ↑ 27.10.2024 10:29 Подивившись огляди на всі три нові проци від інтелу дішов висновку: вони МАЮТЬ бути дешевшими. 265к виглядає найбільш привабливим з них, бо може і в робочі завдання і в ігри. Трохи гірше ніж конкуренти, але є плюс у вигляді енергоефективності у порівнянні з попереднім поколінням. Але 420$ це все ще забагато для такого проца. 350$ ось його ціна. Тоді він буде прям на своєму місці. 285к і 245к точно мимо, бо задешевше є краці проци навіть у інтелу)
-
EddieDean
Member
Повнісьтю згоден щодо 7950х. Хоча мамку б йому треба трохи посоліднішу))) Коли впаде ціна на мамки для 1851 та на самі проци ціни впадуть тоді їх можна буде розглядати як рефреш 14го покоління з адекватними показниками енергоспоживання та температурними режимами) А зараз, нажаль, можна сміливо пропускати(Timedemo: ↑ 27.10.2024 10:46сьогодні 7950х за 19т на мамці за 5.5т закриває усі питання і по іграм, і по роботі. як би я не любив інтел, едине що останнім було цікаве, це коли вийшла 12та серія проців. а останні це взагалі знущання.
-
Timedemo
Member
навіщо? ось на такій палті 2 працюють нон стоп 24,7, ніяких проблем. що вона не може дати для нього))) я не знаю))EddieDean: ↑ 27.10.2024 10:50Повнісьтю згоден щодо 7950х. Хоча мамку б йому треба трохи посоліднішу))) Коли впаде ціна на мамки для 1851 та на самі проци ціни впадуть тоді їх можна буде розглядати як рефреш 14го покоління з адекватними показниками енергоспоживання та температурними режимами) А зараз, нажаль, можна сміливо пропускати(Timedemo: ↑ 27.10.2024 10:46сьогодні 7950х за 19т на мамці за 5.5т закриває усі питання і по іграм, і по роботі. як би я не любив інтел, едине що останнім було цікаве, це коли вийшла 12та серія проців. а останні це взагалі знущання.
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... h/#gallery
то мабуть по функціонало якщо якісь вай фаі потрібні іт.д. хоча все що треба в ній є.