ви б хоч бюджет написали або якісь моделі скинули, які вже дивились, і які вам видаються цікавими та привабливими.JIPOCTO_AHAHAC: ↑ 26.10.2024 23:10Порадьте пліз механіку з Num pad та підсвіткою
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
leif
Member
-
leif
Member
приїхала pcb з алю халф-плейтом і запаяними на неї чері блеками без брейк-іну (лише L+F+SS) та sarokeys BCP на модах:
про всяк випадок, уточнення: халф плейт, це коли альфи просто припаяні до пцб, а плейт закриває лише модифікатори та F-ряд. в випадку глейру тут присутній ще окремий міні плейт для стрілок та nav-кластеру.
що ж, по звуку це цілком очікувано топовєйший варіант. звісно, повторюсь, що чері блеки це світчі на любителя і я однозначно любитель, але для значної кількості юзерів пісочок та фірмовий звук блеків це горрор (sic) і дискомфорт по тайпінгу тут також все суб'єктивно. мені в конфігу все подобається, але, думаю, що для багатьох це було б жорсткувато. флекс якийсь пристуній, але зовсім мінімальний у порівнянні з geon F2, який у мене зараз теж зібраний з халф-плейтом.
якщо таки приїде замовлена друга сем-3 пцб, то, звісно, не буду її віддавати на встановлення міл максів (2 ХС сем-3 мені не потрібні ), а спробую в таких же халф плейт конфігах зі світчами чері. глейр відчутно змінюється в залежності від того з якого матеріалу пцб в нього встановити. і по звуку і по відчуттях від тайпінгу.
також нарешті спробував вдягнути на глейр GMK Rainy Day: фотографії на айфон дуже приблизно передають віддтінки цього (та й інших сетів), але тут просто прекрасний світло блакитний та сірі відтінки. один з найгарніших сетів, що у мене є.
що ж, по звуку це цілком очікувано топовєйший варіант. звісно, повторюсь, що чері блеки це світчі на любителя і я однозначно любитель, але для значної кількості юзерів пісочок та фірмовий звук блеків це горрор (sic) і дискомфорт по тайпінгу тут також все суб'єктивно. мені в конфігу все подобається, але, думаю, що для багатьох це було б жорсткувато. флекс якийсь пристуній, але зовсім мінімальний у порівнянні з geon F2, який у мене зараз теж зібраний з халф-плейтом.
якщо таки приїде замовлена друга сем-3 пцб, то, звісно, не буду її віддавати на встановлення міл максів (2 ХС сем-3 мені не потрібні ), а спробую в таких же халф плейт конфігах зі світчами чері. глейр відчутно змінюється в залежності від того з якого матеріалу пцб в нього встановити. і по звуку і по відчуттях від тайпінгу.
також нарешті спробував вдягнути на глейр GMK Rainy Day: фотографії на айфон дуже приблизно передають віддтінки цього (та й інших сетів), але тут просто прекрасний світло блакитний та сірі відтінки. один з найгарніших сетів, що у мене є.
-
leif
Member
приїхав також з канади мені forged carbon плейт для iron165, той, що обійшовся в 85 доларів з доставкою
знову переконався, що правильно підібраний плейт для клавіатури це взагалі наше все. iron досить важка дошка, як для 65% формату, сам корпус важить більше 2кг з латунним обважчувачем, розроблялась для фоамлес білдів, має доволі специфічний звук. імхо, карбон їй чудово пасує, балансуючи характер звучання. не з усіма світчами, тут треба попідбирати, але для цієї клавіатури це вкрай цікавий варіант плейту. флексу, звісно, немає ніякого, але знову ж таки, хто купує карбоновий плейт, розраховуючи на флекс?) це про жорсткий тайпінг та цікавий звук.
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
до слова, прикол. цей карбо плейт йде тільки на варіант з 7u пробілом. хочеш збирати також і з 6.25u пробілом - купуй ще один плейт
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
до слова, прикол. цей карбо плейт йде тільки на варіант з 7u пробілом. хочеш збирати також і з 6.25u пробілом - купуй ще один плейт
-
7mindfields
Member
Хтось замовляв з https://www.lofree.co/ ? Цікавить чи доставляють вони без форвадерів чи краще замовляти через ізі/міст? Зараз зі знижкою можна взяти lofree flow84 за 135$ з безкоштовною доставкою
-
leif
Member
сам не замовляв, але зайшов щойно, додав товар в кошик, перейшов до чекауту - виглядає так, що доставляють. але чи готовий ти чекати 2 місяці за таку економію? от в чому питання імхо, воно того не вартує, але справа особиста.7mindfields: ↑ 02.11.2024 21:37Цікавить чи доставляють вони без форвадерів чи краще замовляти через ізі/міст?
Відправлено через 44 секунди:
ти собі дивишся?7mindfields: ↑ 02.11.2024 21:37Зараз зі знижкою можна взяти lofree flow84 за 135$ з безкоштовною доставкою
-
7mindfields
Member
Так, собі, я чекав на знижку для цього борду в чорному кольорі, але чекати декілька місяців не дуже хочетьсяleif: ↑ 02.11.2024 21:47сам не замовляв, але зайшов щойно, додав товар в кошик, перейшов до чекауту - виглядає так, що доставляють. але чи готовий ти чекати 2 місяці за таку економію? от в чому питання імхо, воно того не вартує, але справа особиста.7mindfields: ↑ 02.11.2024 21:37Цікавить чи доставляють вони без форвадерів чи краще замовляти через ізі/міст?
Відправлено через 44 секунди:ти собі дивишся?7mindfields: ↑ 02.11.2024 21:37Зараз зі знижкою можна взяти lofree flow84 за 135$ з безкоштовною доставкою
-
leif
Member
тоді замовляй через форвардера і не парься, на ~12$ дорожче, але швидко і приємно.7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:10чекати декілька місяців не дуже хочеться
а чому саме лоу профайл? подобається такий формат чи носити з собою?7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:10Так, собі
-
7mindfields
Member
Хочеться спробовати лоупрофайл, який з коробки вже нормально працюєleif: ↑ 02.11.2024 22:12тоді замовляй через форвардера і не парься, на ~12$ дорожче, але швидко і приємно.7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:10чекати декілька місяців не дуже хочетьсяа чому саме лоу профайл? подобається такий формат чи носити з собою?7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:10Так, собі
Nyphy з їх бракованими акб не дуже хочеться перевіряти
-
leif
Member
ясно. це все, звісно, preference, і дискутувати тут нема про що, але особисто я взагалі не розумію цього формату для дому. хіба що аж так сильно лінь пальці підіймати над клавішами або переучуватись після ноуту/епл меджик кіборд та іже з нею але і в такому випадку можна придивитись, скажімо, до pbs кейкапів, там вже мали б якісь дизайни підвезти окрім бланків. все одно буде і тактильно і по звуку краще ніж лоупрофайл в корпусі адекватних розмірів.7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:18Хочеться спробовати лоупрофайл, який з коробки вже нормально працює
лоу профал, звісно, круто, якщо носиш клаву з собою. от на такий випадок, я б теж, мабуть, придивився до лофрі.
так а шо толку від акуму в лофрі, якщо там лише бт з'єднання, яке постійно тупить при прокиданні, доводячи людей до бісячки. про це я читав купу скарг. чи ти знаєш, як це можна пофіксити?7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:18Nyphy з їх бракованими акб не дуже хочеться перевіряти
-
7mindfields
Member
Так, відсутність 2.4g це дикість для безпровідної клавіатури, планував юзати з кабелем. Через бт вона ніби тільки просинається після сліп моду довго, хіба ні?leif: ↑ 02.11.2024 22:33ясно. це все, звісно, preference, і дискутувати тут нема про що, але особисто я взагалі не розумію цього формату для дому. хіба що аж так сильно лінь пальці підіймати над клавішами або переучуватись після ноуту/епл меджик кіборд та іже з нею але і в такому випадку можна придивитись, скажімо, до pbs кейкапів, там вже мали б якісь дизайни підвезти окрім бланків. все одно буде і тактильно і по звуку краще ніж лоупрофайл в корпусі адекватних розмірів.7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:18Хочеться спробовати лоупрофайл, який з коробки вже нормально працює
лоу профал, звісно, круто, якщо носиш клаву з собою. от на такий випадок, я б теж, мабуть, придивився до лофрі.так а шо толку від акуму в лофрі, якщо там лише бт з'єднання, яке постійно тупить при прокиданні, доводячи людей до бісячки. про це я читав купу скарг. чи ти знаєш, як це можна пофіксити?7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:18Nyphy з їх бракованими акб не дуже хочеться перевіряти
-
leif
Member
після 10хв неактивності на самій клаві.7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:45Так, відсутність 2.4g це дикість для безпровідної клавіатури, планував юзати з кабелем. Через бт вона ніби тільки просинається після сліп моду довго, хіба ні?
з обговорення на редіті (це все від різних юзерів):
> After 10 minutes of no operation, it enters a deep sleep mode
> I am feeling the same, the bluetooth lag is very noticeable especially as I am working to create loads of documentation.
> I use it with an M1 MacBook Pro and had terrible lag when using Bluetooth alone, especially when on Google Meet calls.
> The reason it goes to sleep after inactivity is to save battery life. No lag either it’s just that wake up time that’s annoying.
> This sleep/wakeup lag is very disappointing, as it makes the keyboard too frustrating to use. The battery also does not last long. So, basically this is only acceptable to use as a wired keyboard, which is not what I purchased.
> My main issue is very bad Bluetooth connection on both work and personal MacBook. Have to use the cable
тобто єдиний варіант, як на мене, це юзати її з кабелем. ну тоді вже і пофіг на батарейку в нюфі, якщо і то і то дротове у мене у товариша зараз нюфі, замовив собі флоу лайт, чекає доставку. в принципі нюфі був задоволений, але хоче колесо регулювання гучності.
-
7mindfields
Member
Тоді це справді біда, дякуюleif: ↑ 02.11.2024 23:25після 10хв неактивності на самій клаві.7mindfields: ↑ 02.11.2024 22:45Так, відсутність 2.4g це дикість для безпровідної клавіатури, планував юзати з кабелем. Через бт вона ніби тільки просинається після сліп моду довго, хіба ні?
з обговорення на редіті (це все від різних юзерів):
> After 10 minutes of no operation, it enters a deep sleep mode
> I am feeling the same, the bluetooth lag is very noticeable especially as I am working to create loads of documentation.
> I use it with an M1 MacBook Pro and had terrible lag when using Bluetooth alone, especially when on Google Meet calls.
> The reason it goes to sleep after inactivity is to save battery life. No lag either it’s just that wake up time that’s annoying.
> This sleep/wakeup lag is very disappointing, as it makes the keyboard too frustrating to use. The battery also does not last long. So, basically this is only acceptable to use as a wired keyboard, which is not what I purchased.
> My main issue is very bad Bluetooth connection on both work and personal MacBook. Have to use the cable
-
leif
Member
7mindfields
особисто я не сказав би, що прям біда, але просто це не бездротова клавіатура і по суті, ти платиш гроші за функціонал, яким дуже важко користуватись апріорі, не вибішуючись постійно на прокидання/лаги. якщо ж і задуму використовувати в бездротовому режимі не було, тоді нуль проблем.
Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
в цьому моменті я взагалі не зроз їхній крок з флоу лайт. тобто ви мали нормально зроблену в усіх аспектах клавіатуру, у якої був єдиний вагомий недолік у вигляді відсутності 2.4ггц, в лайт версії ви виправляєте цей недолік, робите клаву дешевше, але позбавляєте її всіх основних сильних сторін. дуже дивно. в підсумку хтось не купить перше, тому що немає 2.4ггц, а хтось не купить друге, тому що сильно спрощена конструкція. а чому не можна просто оновити флоу, зробити те саме тільки REV2, умовно, де виправити цю фігню і все?
Відправлено через 27 секунд:
а стоп, я щось забув. а софт є для звичайного флоу? чи це лише в лайт завезли підтримку?
особисто я не сказав би, що прям біда, але просто це не бездротова клавіатура і по суті, ти платиш гроші за функціонал, яким дуже важко користуватись апріорі, не вибішуючись постійно на прокидання/лаги. якщо ж і задуму використовувати в бездротовому режимі не було, тоді нуль проблем.
Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
в цьому моменті я взагалі не зроз їхній крок з флоу лайт. тобто ви мали нормально зроблену в усіх аспектах клавіатуру, у якої був єдиний вагомий недолік у вигляді відсутності 2.4ггц, в лайт версії ви виправляєте цей недолік, робите клаву дешевше, але позбавляєте її всіх основних сильних сторін. дуже дивно. в підсумку хтось не купить перше, тому що немає 2.4ггц, а хтось не купить друге, тому що сильно спрощена конструкція. а чому не можна просто оновити флоу, зробити те саме тільки REV2, умовно, де виправити цю фігню і все?
Відправлено через 27 секунд:
а стоп, я щось забув. а софт є для звичайного флоу? чи це лише в лайт завезли підтримку?
-
7mindfields
Member
Тому що тоді це би виглядало як остаточне поховання nuphy в цьому сегменті.leif: ↑ 02.11.2024 23:35 а чому не можна просто оновити флоу, зробити те саме тільки REV2, умовно, де виправити цю фігню і все?
За софт на старшій версії не підкажу, лайт версія ще й без підтримки via (кому важливо) і сильно гучніша, така собі плата за 2.4g
Последний раз редактировалось 7mindfields 02.11.2024 23:49, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
ні, софту для алю флоу немає взагалі ніякого. оце так диференціювали моделей, геніально просто7mindfields: ↑ 02.11.2024 23:37За софт на старшій версії не підкажу, байт версія ще й без підтримки via (кому важливо) і сильно гучніша, така собі плата за 2.4g
а звичайна підтримує via? та ніби ж також ні.7mindfields: ↑ 02.11.2024 23:37байт версія ще й без підтримки via (кому важливо)
Відправлено через 2 хвилини :
покупці лоу профайл клавіатур видно про звук сильно не паряться в більшості випадків. там інші пріорітети. принаймні вищезгаданий мій товариш з нюфі, та який замовив флоу лайт -- саме з таких. "звук клавіатури? та ващє пофіг. зате крутілка є."7mindfields: ↑ 02.11.2024 23:37і сильно гучніша
-
7mindfields
Member
Нюфі так, але у flow 84 інша справа, саме через це розглядав їїleif: ↑ 02.11.2024 23:48 покупці лоу профайл клавіатур видно про звук сильно не паряться в більшості випадків. там інші пріорітети. принаймні вищезгаданий мій товариш з нюфі
-
leif
Member
ну, ти так, але ринку в цілому/більшості юзерів, мабуть, скоріше пофіг на цей момент. принаймні, інакше, як пояснити випуск саме флоу лайт в такому вигляді і відсутність рев 2 алю флоу.7mindfields: ↑ 02.11.2024 23:51Нюфі так, але у flow 84 інша справа, саме через це розглядав її
-
7mindfields
Member
Почитав я трохи за той flow lite, кажуть що треба брати iqunix magi65 з kailh low profile choc v2 silent switches, тайпінг має бути краще (субʼєктивно звісно) за lofree flow і nuphy air75 v2, незважаючи на відсутність гаскету (це до речі також перевага лофрі над нюфі), для себе з мінусів бачу тільки відсутність ряду з ефкамиleif: ↑ 02.11.2024 23:53ну, ти так, але ринку в цілому/більшості юзерів, мабуть, скоріше пофіг на цей момент. принаймні, інакше, як пояснити випуск саме флоу лайт в такому вигляді і відсутність рев 2 алю флоу.7mindfields: ↑ 02.11.2024 23:51Нюфі так, але у flow 84 інша справа, саме через це розглядав її
-
leif
Member
виглядає справді непогано, окрім того, що мені не подобається, коли збоку видно світчі, через те, що вони недостатньо глибоко посаджені в корпусі, але то вже прискіпування.7mindfields: ↑ 03.11.2024 00:17 iqunix magi65
мабуть, дійсно найкраща пропозиція і цьому сегменті. а до відсутності ф-ряду, скоріше за все, без проблем звикнеш, це нічого страшного. я користують поперемінно двома клавіатурами з ф-рядом і двома без нього - байдуже, імхо.
-
murzik
Member
то я клаву взяти на заміну євга ?