Последние статьи и обзоры
Новости
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
-
Dark-seer
Member
не знаю кароч зачем я тут пишу, уже лет 5 сижу на кастомном сво
-
Grava
Member
В мене був звичайний 5600 і мені не подобалося як він з noctua nh-d14 працюєEntar: ↑ 25.10.2024 12:42Спасибо! Меня вот что смущает... во многих обзорах с райзен 5600х
-
Entar
Member
Або не ідеальне примикання системи охолодження до кришки процесора. Або щось не так взагалі з його налаштуваннями...oversteve: ↑ 25.10.2024 12:44 багато від чого залежить, якщо наприклад в корпусі проблеми з вентиляцією, то там і топовий кулер не допоможе, зніміть бокову кришку і подивіться що тоді покаже
Яка взагалі нормальна в іграх температура цих процесорів з недорогими кулерами, не у обзорщиків а у реальних людей в hwinfo?
Отправлено спустя 37 секунд:
А як він працював?Grava: ↑ 25.10.2024 13:38 В мене був звичайний 5600 і мені не подобалося як він з noctua nh-d14 працює
-
Grava
Member
Entar
Високі температури, 5700х холодніший виявився. Але з даунвольтом курвою можно жити навіть з кулером на 4тт, якщо оберти біля 1000 в іграшках влаштовують. Якщо разом д14 та даунвольт то біля 60 та оберти до 900 літом)
Високі температури, 5700х холодніший виявився. Але з даунвольтом курвою можно жити навіть з кулером на 4тт, якщо оберти біля 1000 в іграшках влаштовують. Якщо разом д14 та даунвольт то біля 60 та оберти до 900 літом)
-
Vasyanya1
Member
Вибір кулера для 5700х скоригувався. Або Endorfy Fortis 5 dual (прямий контакт), або Thermalright Burst Assassin Evo Dark (теплорозподільна кришка).
По ціні входить +- одне на одне.
Що порадите, панове?
Що порадите, панове?
-
oversteve
Member
на минулій сторінці радилиVasyanya1: ↑ 26.10.2024 14:42 Вибір кулера для 5700х скоригувався. Або Endorfy Fortis 5 dual (прямий контакт), або Thermalright Burst Assassin Evo Dark (теплорозподільна кришка).
Що порадите, панове?
та й власне за ці гроші можна купу інших різних подвійних башт взяти
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... -xt-black/
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 600-white/
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 000-black/
-
Enombre de soberano
Member
В этом кулере вообще нет смысла, пока есть обычный ba 120. В лучшем случае, он выиграет 1° у обычного.Vasyanya1: ↑ 26.10.2024 14:42Burst Assassin Evo Dark
Если смотреть на однобашенники thermalright, смотрите ba 120, или уже Ultra 120EX REV.4
-
Wexel
Junior
Добрий день.
Планується брати Ryzen 5 7500F (з алі), а з часом замінити його на умовний Ryzen 7/9.
По останніх сторінках обговорення сподобалося охолодження Thermalright PA120/SE і його якраз можна взяти на зекономлені гроші за проц.
На скільки зрозумів, що для охолодження 7500F така башта буде надлишкова, але з перспективою на майбутній апдейт, чи вистачить її?
Можливо я упустив ще якісь цікаві башти, тому буду вдячний за рекомендації.
Планується брати Ryzen 5 7500F (з алі), а з часом замінити його на умовний Ryzen 7/9.
По останніх сторінках обговорення сподобалося охолодження Thermalright PA120/SE і його якраз можна взяти на зекономлені гроші за проц.
На скільки зрозумів, що для охолодження 7500F така башта буде надлишкова, але з перспективою на майбутній апдейт, чи вистачить її?
-
feniks_tm
Member
Звісно вистачить, інша справа, що Zen4/Zen5 слабо реагують на кращий охлад через товсту кришку, ну і принцип роботи бусту. Вода звісно буде трошки краще, але тільки через більш швидкий зйом тепла. Між баштами вище середнього уже навпаки різницю помітити буде дуже важко.Wexel: ↑ 26.10.2024 16:50 Добрий день.
-
Vasyanya1
Member
Наразі зупинився на Тhermalright Royal Knight 120 SE. Його і для 5700x3d вистачить. І не буде опертивці заважати.
-
daesz
Member
Не думаю, що у кулерів від термалрайта є взагалі якісь проблеми із сумісністю із ОЗП. У РА120 точно не було ні на мАТЇХ, ні на мІТХ МП.Vasyanya1: ↑ 26.10.2024 22:17 Наразі зупинився на Тhermalright Royal Knight 120 SE. Його і для 5700x3d вистачить. І не буде опертивці заважати.
-
Vasyanya1
Member
В мене оперативка 43 мм висотою.Не думаю, що у кулерів від термалрайта є взагалі якісь проблеми із сумісністю із ОЗП. У РА120 точно не було ні на мАТЇХ, ні на мІТХ МП.
-
daesz
Member
У мене на мАТХ МП була джіскілл трайдент з5, там висота точно не менше ніж у васVasyanya1: ↑ 26.10.2024 22:25В мене оперативка 43 мм висотою.Не думаю, що у кулерів від термалрайта є взагалі якісь проблеми із сумісністю із ОЗП. У РА120 точно не було ні на мАТЇХ, ні на мІТХ МП.
https://www.gskill.com/products/1/165/3 ... -Intel-XMP
-
vsx
Junior
собираюсь в скором времени взять себе 5700x3d и поставить на него Freezer 36, нормально будет?
сейчас стоит gammaxx 300, думаю его уже не хватит
-
Vasyanya1
Member
Это, что называется, впритык. Рассмотрите что-то из не слишком дорогих двухсекционок.собираюсь в скором времени взять себе 5700x3d и поставить на него Freezer 36, нормально будет?
-
vsx
Junior
водяное охлаждение для 100вт процессора?Vasyanya1: ↑ 28.10.2024 21:18Это, что называется, впритык. Рассмотрите что-то из не слишком дорогих двухсекционок.собираюсь в скором времени взять себе 5700x3d и поставить на него Freezer 36, нормально будет?
-
Grava
Member
vsx
В мене 5700х3д з курвою -30 аж на 3 градуси холодніше за 5700х на 160вт.
В мене 5700х3д з курвою -30 аж на 3 градуси холодніше за 5700х на 160вт.
-
vsx
Junior
в нього tdp 65втGrava: ↑ 29.10.2024 10:30 В мене 5700х3д з курвою -30 аж на 3 градуси холодніше за 5700х на 160вт.
-
Grava
Member
Це якщо ліміти не знімати, 4.65 на всі ядра при повному навантаженні з курвою -17 (1.256 при навантаженні якщо вірити хвінфо) жере 160вт. А так 160 це обмеження моєї мп, не проца. На пбо +200 буде ще більше.vsx: ↑ 29.10.2024 12:14tdp 65вт
-
Vasyanya1
Member
Мова йшла про повітряні двосекційки.водяное охлаждение для 100вт процессора?