Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
-
Amstelss
Member
den55den
Доброго дня
У вас процесор 7500f? Якщо так на ньому виробник Китай чи Малайзія ?
Знайшов комент на розетці що ця плата неохоче працювати з процесорами китай
Доброго дня
-
Mixx
Member
Amstelss
-
heidfeld
Member
правильно, китай г нельзя покупать.Amstelss: ↑ 18.10.2024 15:09 den55den
Доброго дня
-
Piter Cantrope
Member
"Продам процесор 7500f. Ціна дорожча на 500грн ніж по ринку, але це тому, що він Малайзія, а не паршивий Китай".
Amstelss А якщо серйозно, то дурницю там хтось написав.
-
Amstelss
Member
Я так просто вирішив поцікавитися, а тут вже розвелиPiter Cantrope: ↑ 18.10.2024 17:06 "Продам процесор 7500f. Ціна дорожча на 500грн ніж по ринку, але це тому, що він Малайзія, а не паршивий Китай".
-
luckygamerks
Member
Деякий час назад десь тут на форумі читав фразу, по типу «Asrock зараз топ, а раніше були погані». Тут я згадав часи коли я вибирав материнську плату для i5 2500K (покоління sandy bridge) Це був кінець 2011 початок 2012. Вибирав я достатньо прискіпливо і вибирав я Z68 чипсет, бо на відміно від нинішніх топових чипсетів, тоді був дійсно великий сенс, так як розгін оперативки з 1333 до 2133 та процесора з 3300 до 5000 давав космічний буст у продуктивності. І ось до чого я веду, у той час Z68 за 150 баксів плата Asrock Z68 extreme 3 gen 3 була просто космольотом за ціною, якістю та дизайном. Це мабуть була одна з моїх кращих покупок і огляди це підтверджувади, як і покупка 2500К за 250 баксів який був вне конкуренції у іграх навіть після виходу перших поколінь райзенів. Хто не вірить подивіться ролики де 2500К у розгоні хоча б до 5000.
-
lowskill
Junior
luckygamerks, а ещё за каждой мастерской были кладбища материнок am3 сокета с отвалом чипсета, тут каждый для себя может "удобные" истории вспомнить, в зависимости от того, хочет человек похвалить или поругать
-
Quark
Junior
Які плати на X870 порадите під майбутні 9800X3D? Схиляюсь до TUF GAMING X870-PLUS WIFI бо звик до ASUS, але можливо кращі варіанти є?
-
heidfeld
Member
эта лучше MSI MAG X870 Tomahawk WiFiQuark: ↑ 19.10.2024 19:33 Які плати на X870 порадите під майбутні 9800X3D? Схиляюсь до TUF GAMING X870-PLUS WIFI бо звик до ASUS, але можливо кращі варіанти є?
-
leif
Member
теж обираю мат плату під майбутній 9800х3д. мета в першу чергу погратись як з розгоном пам'яті, як я грався (і цілком успішно) на нинішній x570 dark hero, так і з тюнінгом самого камінця.
бачу у нас є в продажу Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO. я трошки випав з оглядів мат. плат, підкажіть плз, це норм варіант? чи подивитись ще щось?
бачу у нас є в продажу Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO. я трошки випав з оглядів мат. плат, підкажіть плз, це норм варіант? чи подивитись ще щось?
-
luckygamerks
Member
Я не кажу, що після 2012 року фірма не могла спаскудитись, я пишу просто що в той час писали приблизно те саме по типу "раніше асрок був поганий, а зараз топ" що у свою чергу підтверджувалось відгуками, оглядами і масових проблем саме з z68 в них не було.lowskill: ↑ 19.10.2024 16:17 luckygamerks, а ещё за каждой мастерской были кладбища материнок am3 сокета с отвалом чипсета, тут каждый для себя может "удобные" истории вспомнить, в зависимости от того, хочет человек похвалить или поругать
Хнх буди ж часи, що від розгону ти отримував мінімум 30 відсотків до продуктивності
Зараз проскакують ті ж фрази, що і 12 років тому, виходить історія циклічна, і майже у всіх вендорів одні плати ліпше другі гірші. Це як наприклад на 1700 сокетів більше рекондують мсі, а на АМ5 навпаки мсі майже ні хто не рекомендує.
-
Mixx
Member
luckygamerks
Тоже была такая плата, одна из лучших на 1155, за свою цену так точно. Вот современная линейка на ам5 асрок сейчас вся такая, плохих плат просто нет, с поправкой, что биосы у них лучше чем у конкурентов.
Тоже была такая плата, одна из лучших на 1155, за свою цену так точно. Вот современная линейка на ам5 асрок сейчас вся такая, плохих плат просто нет, с поправкой, что биосы у них лучше чем у конкурентов.
-
Piter Cantrope
Member
leif
2-слотових материнок не зробили, як і майже не зробили itx. Інтел заносить, мабуть. так що бавитись з пам'яттю хіба на 4-слотових
Якщо є гроші, то звичайно Hero класна плата. Але чи буде по факту різниця з тою ж x870e-e сказати не можна. Asus якийсь там nitropath анонсував, типу допомагає розганяти 2 планки на 4-слотових дошках. Що це таке не ясно, можливо просто вигадали макретинговий термін для daisy chain.
З цікавості, скільки коштувала 570 dark hero?
2-слотових материнок не зробили, як і майже не зробили itx. Інтел заносить, мабуть. так що бавитись з пам'яттю хіба на 4-слотових
Якщо є гроші, то звичайно Hero класна плата. Але чи буде по факту різниця з тою ж x870e-e сказати не можна. Asus якийсь там nitropath анонсував, типу допомагає розганяти 2 планки на 4-слотових дошках. Що це таке не ясно, можливо просто вигадали макретинговий термін для daisy chain.
З цікавості, скільки коштувала 570 dark hero?
-
leif
Member
Piter Cantrope
дарк хіро купував в телемарті в 2021 році, і, якщо не помиляюсь, ціна була в районі 600 доларів, може 620 чи щось таке. десь лежить чек, але не під рукою. платою в цілому я задовлений: і пам'ять і камінь вдалось погнати ну дуже добре.
якщо x870e хіро продовжує ці традиції, а конкуренти за цей час не змогли запропонувати чогось більш цікавого в цьому сегменті, то буду брати саме сабж.
дарк хіро купував в телемарті в 2021 році, і, якщо не помиляюсь, ціна була в районі 600 доларів, може 620 чи щось таке. десь лежить чек, але не під рукою. платою в цілому я задовлений: і пам'ять і камінь вдалось погнати ну дуже добре.
- спойлер
якщо x870e хіро продовжує ці традиції, а конкуренти за цей час не змогли запропонувати чогось більш цікавого в цьому сегменті, то буду брати саме сабж.
-
Piter Cantrope
Member
якщо коротко, то не змогли.leif: ↑ 20.10.2024 21:08 конкуренти за цей час не змогли запропонувати чогось більш цікавого
-
leif
Member
ех... як писав колись видатний український рішала політик Андрій Йосипович Богдан: "Скукатіща" (с)Piter Cantrope: ↑ 20.10.2024 21:25не змогли
-
Piter Cantrope
Member
А от я здається знайшов обмеження в b650 hdv. На моїй колишній x670 msi вбудована графіка 8600G працювала на 3250mhz, а на цій асрок hdv я ще не знайшов стелі, але це точно нижче ніж 3200mhz, мабуть десь в районі 3100-3150mhz. Коли ставлю високу частоту, то дуже швидко у іграх ловлю чорний екран і комп йде в ребут.
Це може бути тому що інтеграшці не вистачає живлення ? На цій hdv VSOC 2x50A, a на MSI 2x80A. Цих двох ліній по 50А може не вистачати вбудованому відео? Воно може брати до 80вт, якщо дуже захотіти і розігнати. Перегрів я виключаю, пірометра нема щоб перевірити, але є вентилятор який дує прямо на зону vrm вгорі.
Це може бути тому що інтеграшці не вистачає живлення ? На цій hdv VSOC 2x50A, a на MSI 2x80A. Цих двох ліній по 50А може не вистачати вбудованому відео? Воно може брати до 80вт, якщо дуже захотіти і розігнати. Перегрів я виключаю, пірометра нема щоб перевірити, але є вентилятор який дує прямо на зону vrm вгорі.
-
l-m
Member
Piter Cantrope
2x50A з напругою 1В дадуть до 100 Вт.
Так що тут справа не вистачає чи ні, а в якості живлення, яка залежить не тільки від заявлених амперів, але й від того які DRMOS використані, який контролер, на якій частоті вони працюють... але врешті все це можна нівелювати просто додавши більше напруги. Ймовірно в ній і справа, у вбудованої графіки є свій моніторинг напруги? (не той що у МП). На MSI не була вона вищою?
2x50A з напругою 1В дадуть до 100 Вт.
Так що тут справа не вистачає чи ні, а в якості живлення, яка залежить не тільки від заявлених амперів, але й від того які DRMOS використані, який контролер, на якій частоті вони працюють... але врешті все це можна нівелювати просто додавши більше напруги. Ймовірно в ній і справа, у вбудованої графіки є свій моніторинг напруги? (не той що у МП). На MSI не була вона вищою?
-
Piter Cantrope
Member
Стандартна напруга 1.1в. Моніторинг тільки в hwinfo, adrenalin пише дурниці і неправильно показує напругу/споживання інтеграшки. На MSI в мене на цій напрузі відео працювало на 3250Mhz, а коли я давав 1.25в то навіть на 3350mhz проходив 3dmark, але в іграх були білі екрани і крашився адреналін.
А на цій HDV я пробував 1.15в, 1.2в, 1.25в, споживання росте, але різниці нема, все одно комп висне. І саме висне комп, на іншій платі просто крашився драйвер коли я занадто задирав частоту.
Мабуть що справді справа в
Глянув базу 3dmark, то там результати з 3200mhz і більше на платах типу x670e gene, tychion, asus b650e-i. Тобто 2-слотові плати з хорошим живленням. Знайшов кілька результатів з цією hdv, але там всюди частота відео 3000mhz або нижче.
А на цій HDV я пробував 1.15в, 1.2в, 1.25в, споживання росте, але різниці нема, все одно комп висне. І саме висне комп, на іншій платі просто крашився драйвер коли я занадто задирав частоту.
Мабуть що справді справа в
Я ще побавлюсь. Спробую може понизити напругу.l-m: ↑ 22.10.2024 18:10 в якості живлення, яка залежить не тільки від заявлених амперів, але й від того які DRMOS використані, який контролер, на якій частоті вони працюють
Глянув базу 3dmark, то там результати з 3200mhz і більше на платах типу x670e gene, tychion, asus b650e-i. Тобто 2-слотові плати з хорошим живленням. Знайшов кілька результатів з цією hdv, але там всюди частота відео 3000mhz або нижче.
-
Mixx
Member
Piter Cantrope
Может vsoc сильно задушен?
Или где-то какой хитрый вторичный вольтаж влияет?
Может vsoc сильно задушен?
Или где-то какой хитрый вторичный вольтаж влияет?