Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
Bender911
Member
Ijachok
1. Пробивання стін дуже специфічна історія, треба тестувати. В мене і TP-link ax10 і китайєць ax3000t на openWRT з підвищеною потужністю успішно покривають 2 кімнатну квартиру.
2. По стабільній роботі вам варто розібратись в причині. Якщо саме роутер зависає, то це одна справа. Але може ви використовуєте 2,4 диапазон і сусід включає микрохвильовку, або свій потужний китайський роутер на одному з вами каналі і у вас страждає канал зв'язку.
3. Не китаєць і хочеться гарне покритя за 2к грн, то це, як на мене, майже нереально.
4. Від павера можна живити будь який роутер - купляєте PD triger під свій роз'єм на роутері і павербанк який має PD. Я собі замовив цього китайця компактного
https://vi.aliexpress.com/item/10050050 ... pt=glo2vnm
завтра буду забірати, у нього рідний роз'єм живлення це TypeC.
1. Пробивання стін дуже специфічна історія, треба тестувати. В мене і TP-link ax10 і китайєць ax3000t на openWRT з підвищеною потужністю успішно покривають 2 кімнатну квартиру.
2. По стабільній роботі вам варто розібратись в причині. Якщо саме роутер зависає, то це одна справа. Але може ви використовуєте 2,4 диапазон і сусід включає микрохвильовку, або свій потужний китайський роутер на одному з вами каналі і у вас страждає канал зв'язку.
3. Не китаєць і хочеться гарне покритя за 2к грн, то це, як на мене, майже нереально.
4. Від павера можна живити будь який роутер - купляєте PD triger під свій роз'єм на роутері і павербанк який має PD. Я собі замовив цього китайця компактного
-
Ijachok
Member
Ок, тоді на який бюджет варто орієнтуватись? Свій ТП-Лінк Tl-wr940n я точно хочу поміняти на щось іншеBender911: ↑ 19.10.2024 00:19 Ijachok
І як щодо Асусів, які я згадував?
І щодо 2 пункту, діапазони ж можна міняти? Якщо так, то поміняв би його на новому роутері)
-
Filabatya
Member
BE5000 в цьому бюджеті з алі
-
Ijachok
Member
Готовий доплатити за те, щоб взяти не китайця Тільки не знаю, скільки і за який саме роутерFilabatya: ↑ 19.10.2024 01:15 BE5000 в цьому бюджеті з алі
-
Sanьka
Member
За цю ціну можна взяти б/в Маршрутизатор Asus RT-AX82U 5400Ijachok: ↑ 19.10.2024 00:05Ціна - якщо буде біля 2 тисяч - ок
Я приблизно те ж і зробив (тільки взяв його ДСЛ варіант , бо він на 12В + ідеальний зовн вигляд, але на 500грн дорожче)
На олх повно пропозицій, там по 90шт у людей на руках.
-
crumd
Member
ТП-Линки как раз известны своим стабильным wifi. Другие бренды в аналогичных условиях могут работать ещё хуже.ljachok: Надумав собі замінити унилий TP-Link, який погано пробиває польські стіни
Ну и за 2кгрн можно купить или нормальный ТП-Линк (С80, С6U, АХ10), или стартовый дешман некитайских брендов.
-
Ijachok
Member
Знайшов Маршрутизатор роутер ASUS RT-AX82U AX5400 Wifi 6 AIMesh Gaming routerSanьka: ↑ 19.10.2024 08:13За цю ціну можна взяти б/в Маршрутизатор Asus RT-AX82U 5400Ijachok: ↑ 19.10.2024 00:05Ціна - якщо буде біля 2 тисяч - ок
Я приблизно те ж і зробив (тільки взяв його ДСЛ варіант , бо він на 12В + ідеальний зовн вигляд, але на 500грн дорожче)
На олх повно пропозицій, там по 90шт у людей на руках.
Це такий як треба?
Що інші скажуть? Як вам такий варіант?
-
Avenger80
Member
Bender911
То вы как-то пропустили эту тему или я не понял, про что вы... Можно и больше 100Мбайт/c...
https://vi.aliexpress.com/item/1005004670608729.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005006084854262.html
https://vi.aliexpress.com/item/32815404045.html и т.д. и т.п.
вставляете туда SSD и уже скорости под 500Мбайт/c - главное чтоб роутер потянул эти скорости... Любой разъём на ваш вкус.
Дальше, а всякие модемы тоже имеют в большинстве случаев Type C разъём, чтоб туда вставить, не говоря уже о просто флешках? Ну и т.д. Да, за Type C типа будущее, но пока он не прям так распространён у всех и вся. То что вы так усиленно пытаетесь на него перейти - это лично ваша инициатива, которая может столкнуться с неудобствами при выходе во внешний мир, к примеру, к другому какому-то компу или технике у ваших друзей и знакомых, у которых вообще может не оказаться разъёма Type C в их технике (ну да, переходник, который вы должны тоже таскать вместе с вашим устройством).
В общем, если резюмировать - Type C в роутере ничего не даст, кроме того, что типа перейти на новый формат разъёма - эстетически.
Отправлено спустя 1 час 29 минут 5 секунд:
Ijachok
Вас не смущает, что он весь поцарапанный, побитый, может восстановленный?... Это реально б/у, возможно даже восстановленное (неработоспособное в прошлом).
P.S. Неужели он такой классный в действительности, чтоб брать вот в таком виде? Хотя, это дело каждого. Может и действительно он стоит того и по фиг на все мелкие нюансы. Не, если найдёте абсолютно целый, как пишет Sanьka и за такую цену - конечно берите. Просто на фига так царапать и портить внешний вид, хорошо хоть ногой не долбанули по нему, чтоб он ещё весь в трещинах был. Эта тема уже обсуждалась. Но... на каждый товар свой покупатель.
"Маршутизатори приїхали із Європи Всі перевірені та справні Зовнішній стан на фото є подряпинки на лого." - для чего они специально их царапают, стирают серийные номера, причем варварским методом? Какое их прошлое?
То вы как-то пропустили эту тему или я не понял, про что вы... Можно и больше 100Мбайт/c...
https://vi.aliexpress.com/item/1005004670608729.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005006084854262.html
https://vi.aliexpress.com/item/32815404045.html и т.д. и т.п.
вставляете туда SSD и уже скорости под 500Мбайт/c - главное чтоб роутер потянул эти скорости... Любой разъём на ваш вкус.
Дальше, а всякие модемы тоже имеют в большинстве случаев Type C разъём, чтоб туда вставить, не говоря уже о просто флешках? Ну и т.д. Да, за Type C типа будущее, но пока он не прям так распространён у всех и вся. То что вы так усиленно пытаетесь на него перейти - это лично ваша инициатива, которая может столкнуться с неудобствами при выходе во внешний мир, к примеру, к другому какому-то компу или технике у ваших друзей и знакомых, у которых вообще может не оказаться разъёма Type C в их технике (ну да, переходник, который вы должны тоже таскать вместе с вашим устройством).
В общем, если резюмировать - Type C в роутере ничего не даст, кроме того, что типа перейти на новый формат разъёма - эстетически.
Отправлено спустя 1 час 29 минут 5 секунд:
Ijachok
Вас не смущает, что он весь поцарапанный, побитый, может восстановленный?... Это реально б/у, возможно даже восстановленное (неработоспособное в прошлом).
P.S. Неужели он такой классный в действительности, чтоб брать вот в таком виде? Хотя, это дело каждого. Может и действительно он стоит того и по фиг на все мелкие нюансы. Не, если найдёте абсолютно целый, как пишет Sanьka и за такую цену - конечно берите. Просто на фига так царапать и портить внешний вид, хорошо хоть ногой не долбанули по нему, чтоб он ещё весь в трещинах был. Эта тема уже обсуждалась. Но... на каждый товар свой покупатель.
"Маршутизатори приїхали із Європи Всі перевірені та справні Зовнішній стан на фото є подряпинки на лого." - для чего они специально их царапают, стирают серийные номера, причем варварским методом? Какое их прошлое?
-
Ijachok
Member
Є від того самого продавця з фотками без подряпин Продам маршрутизатор ASUS DSL-AX82U WiFi 6 роутер RGB підсвітка AIMesh. "Продаю роутер ASUS DSL-AX82U в ідеальному стані. "Avenger80: ↑ 19.10.2024 11:24 Ijachok
Мені не важливі подряпини (тим більше, що вони тільки на лого, це дивно, але не суттєво), все одно буде стояти собі і роздавати вайфай. Головне - щоб нормально працював. Але з б/у - це ж завжди лотерея. У випадку з цим продавцем можна було б думати про те, щоб дивитись на роутер (ми обоє у Львові), але що я там зрозумію?
Якби вліз у 2 тисячі грн, було б добре, але
Дивився на:Ijachok: ↑ 19.10.2024 07:54 Готовий доплатити за те, щоб взяти не китайця Тільки не знаю, скільки і за який саме роутер
1. ASUS TUF Gaming AX3000 V2 (TUF-AX3000 V ... ?tab=about бо тут десь згадували його
2. ASUS RT-AX1800U, подумав, а раптом і цього буде достатньо. Але ні - то ні
3. Цей самий б/у "ASUS DSL-AX82U в ідеальному стані" . Від того ж продавця, де є і поцарапані. Бо Sanьka порадив цю модель
І я не знаю, чи варто щось із цього брати, чи може докинути, але знов таки, скільки і для якого іншого роутера - неясно. Бо я з процесорами/відеокартамими ще хоч якось орієнтуюсь, а тут взагалі біля нуля, тому сподіваюсь, що зможете підказати, на які моделі варто дивитись
-
Avenger80
Member
Вот это очень сложный участок для любого роутера, если честно. Угол двух стен - у меня любой роутер пасует перед таким (падают показатели) и не факт, что ваш новый роутер с этим справится - диагональная угловая составляющая - это страшный сон для любого роутера - нужно менять место роутера, чтоб такого не было.Ijachok: ↑ 19.10.2024 00:05 Пробивання польських стін (дол робочої кімнати - кут двох товстих стін, товщиною десь 70-80 см.)
На счёт вашего старого роутера - я уверен, что в 2,4Ггц он очень даже ничего был. Его беда, что он только в 2,4Ггц, плюс как обычно не сильно оптимизированная прошивка TP-Link, плюс относительно слабое железо, хотя... возвращаемся к оптимизации прошивки.
На счёт ASUS TUF Gaming AX3000 V2 - все хвалят его, видно действительно неплох, ASUS RT-AX1800U - тоже нормальный бюджетный роутер Asus, на не очень современном железе, но цена из-за асуса (ценоообразование). ASUS DSL-AX82U - самый крутой из них по функционалу и так - он хороший вариант, если вас устроит покупка б/у в таком виде.
Но... возможно сильно не улучшите своё положение с покрытием ваших проблемных участков. В плане культурного шока, эстетического удовольствия, функциональных возможностей - улучшения будут.
-
crumd
Member
А какого функционала вам не хватало в wr940n? И чем вам насолили китайцы?ljachok: Хочу кращий функціонально, ніж TP-LINK TL-WR940N і не китайський роутер.
Если насчёт пробивания стен, то для этого надо брать китайца с wifi 30dbm. Европейский хлам asus больше 20dbm не выдаёт, как и ваш нынешний wr940. Для большого количества wifi клиентов имеет смысл брать роутер с более мощным процессором и большим ОЗУ. Если от провайдера вы получаете 100 Мб/с, то функционал роутера не увеличит это число.
-
strang
Member
https://en.routerchart.com/asus/rt-ax82u-378crumd: ↑ 19.10.2024 13:37Европейский хлам asus больше 20dbm не выдаёт
transmit power - 27 dBm
-
artko
Member
вибачаюсь, але wi-fi це зв'язок двунаправлений. ок, роутер вміє 30дб. а кліент?crumd: ↑ 19.10.2024 13:37 Если насчёт пробивания стен, то для этого надо брать китайца с wifi 30dbm. Европейский хлам asus больше 20dbm не выдаёт, как и ваш нынешний wr940.
-
crumd
Member
Скорее шок можно получить от того, что потратил деньги, поставил новый роутер, а результат ничем не лучше старого. С роутерами такое бывает. Народ начитается хвалебных отзывов, а потом удивляется. Конечно, ах82 по вычислительной мощности превосходит wr940. Но эту мощность ещё надо уметь использовать. В противном случае большой разницы между роутерами не будет.Avenger80: В плане культурного шока
На какой частоте?strang: transmit power - 27 dBm
Зато клиент увидит роутер из дальнего угла. А то что не сможет подключиться - роутер не виноват.artko: вибачаюсь, але wi-fi це зв'язок двунаправлений. ок, роутер вміє 30дб. а кліент?
-
Ijachok
Member
Дякую за розгорнуту відповідь. Думаю ризикнути, з б/у ASUS DSL-AX82U. Заодно - цікавий досвід і відчуття задоволення тим, що хакнув ринок, в разі, якщо з роутером все буде ок і підійде мені . Навіть якщо не всюди буде пробивати, то може хоч триматиме більше пристроїв без постійних перезавантажень роутераAvenger80: ↑ 19.10.2024 12:29 Вот это очень сложный участок для любого роутера, если честно. Угол двух стен - у меня любой роутер пасует перед таким (падают показатели) и не факт, что ваш новый роутер с этим справится - диагональная угловая составляющая - это страшный сон для любого роутера - нужно менять место роутера, чтоб такого не было.
На счёт вашего старого роутера - я уверен, что в 2,4Ггц он очень даже ничего был. Его беда, что он только в 2,4Ггц, плюс как обычно не сильно оптимизированная прошивка TP-Link, плюс относительно слабое железо, хотя... возвращаемся к оптимизации прошивки.
На счёт ASUS TUF Gaming AX3000 V2 - все хвалят его, видно действительно неплох, ASUS RT-AX1800U - тоже нормальный бюджетный роутер Asus, на не очень современном железе, но цена из-за асуса (ценоообразование). ASUS DSL-AX82U - самый крутой из них по функционалу и так - он хороший вариант, если вас устроит покупка б/у в таком виде.
Но... возможно сильно не улучшите своё положение с покрытием ваших проблемных участков. В плане культурного шока, эстетического удовольствия, функциональных возможностей - улучшения будут.
Мав на увазі - кращий у виконанні своїх функцій "Щоб тримав багато пристроїв (водночас - біля 5, в різний час - біля 10) і пробивав стіну хоч трохи краще, ніж TP-LINK TL-WR940N. Це уже буде міні-перемога "crumd: ↑ 19.10.2024 13:37 А какого функционала вам не хватало в wr940n?
Ну от люди на форумі відмовляються від покупки ігор Юбісофт чи вкотре відміняють передзамовлення Сталкера через свої особисті переконання, емоції і т. п. А я з подібних суб'єктивних причин хочу відмовитись хоч від китайських брендів, якщо не виходить не користуватись тим, що там вироблено (а це вже - нереально). Приємніше так. Я не дуже розбираюсь в питанні безпеки, але з мого обмеженого погляду, більше довіряю тому ж тайванському ASUS. Тому аж дві причини є, обидві - суб'єктивні. Переконувати інших в питанні, в якому не розбираюсь, навіть не намагаюсьcrumd: ↑ 19.10.2024 13:37 И чем вам насолили китайцы?
Дякую, не дуже розумію, що це за dBm, але додатковий аргумент за те, щоб спробувати ASUS DSL-AX82Ustrang: ↑ 19.10.2024 14:23https://en.routerchart.com/asus/rt-ax82u-378crumd: ↑ 19.10.2024 13:37Европейский хлам asus больше 20dbm не выдаётtransmit power - 27 dBm
-
lewerlin
Member
АХ3000Т якраз 2к і коштує на розетці. Питання закриє.Ijachok: ↑ 19.10.2024 12:15Якби вліз у 2 тисячі грн, було б добре, але
Якщо вже так проти китайців, то готуйтесь за це переплачувати( і не за асус, а за умовний нетгір).
-
strang
Member
До речі той же Linksys MX4300 (LN1301) вже 2350 на олх.
Ще трохи і ринок порішає до 2к. Або брати зараз за 2.2к з торгом.
https: // support.linksys.com/kb/article/1012-en/#HARDWARE
Ще трохи і ринок порішає до 2к. Або брати зараз за 2.2к з торгом.
https: // support.linksys.com/kb/article/1012-en/#HARDWARE
-
Ijachok
Member
Ну я ж там, де обривається цитата, уже навіть не писав, цитував попередні свої слова, що готовий доплатитиlewerlin: ↑ 19.10.2024 17:39АХ3000Т якраз 2к і коштує на розетці. Питання закриє.Ijachok: ↑ 19.10.2024 12:15Якби вліз у 2 тисячі грн, було б добре, але
Якщо вже так проти китайців, то готуйтесь за це переплачувати( і не за асус, а за умовний нетгір).
Зараз схиляюсь до того, щоб спробувати б/у ASUS DSL-AX82U. Але якщо є якісь інші цікаві варіанти - відкритий і до них. Є якийсь конкретний нетгір, який мені більше підійшов би?Ijachok: ↑ 19.10.2024 07:54 Готовий доплатити за те, щоб взяти не китайця Тільки не знаю, скільки і за який саме роутер
До речі, раніше, після слів
Нагуглив Mikrotik L009UiGS-2HaxD-IN . Можливо, теж був би хороший варіант, але мені вже цікаво ризикнути з тим б/у ASUS, в якого з цими dbm ніби теж більш-менш ок має бутиcrumd: ↑ 19.10.2024 13:37 Если насчёт пробивания стен, то для этого надо брать китайца с wifi 30dbm. Европейский хлам asus больше 20dbm не выдаёт, как и ваш нынешний wr940. Для большого количества wifi клиентов имеет смысл брать роутер с более мощным процессором и большим ОЗУ. Если от провайдера вы получаете 100 Мб/с, то функционал роутера не увеличит это число.
-
artko
Member
та не є збільшення потужності гарним варіантом, скоріш навпаки. нема покриття? вам потрібно декілька роутеров, або переглядати їх розташування, підключати що можливо дротами.Ijachok: ↑ 19.10.2024 18:13 Можливо, теж був би хороший варіант, але мені вже цікаво ризикнути з тим б/у ASUS, в якого з цими dbm ніби теж більш-менш ок має бути
Ну самі поміркуйте - якщо ви будете голосно кричати, а вам відповідатимуть пошепки - добре спілкування пройде?
-
Avenger80
Member
Ijachok
Ну и на фига вам Микротик после TP-Link? Вы ж не сисадмин, не гик-самоучка и т.д. Вы сами уже запутались... Вам просто нужен современный обычный нормальный роутер - AX, чтоб было и 2,4Ггц и 5Ггц. В принципе, вам любой роутер подойдёт, который стоит от 2000грн и выше.
Ну и на фига вам Микротик после TP-Link? Вы ж не сисадмин, не гик-самоучка и т.д. Вы сами уже запутались... Вам просто нужен современный обычный нормальный роутер - AX, чтоб было и 2,4Ггц и 5Ггц. В принципе, вам любой роутер подойдёт, который стоит от 2000грн и выше.
Последний раз редактировалось Avenger80 19.10.2024 18:26, всего редактировалось 1 раз.