Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
-
daesz
Member
Наскільки я знаю - підходять тільки ті АМ4 кулери які використовують стандартний/дефолтний бекплейт від материнки, якщо у кулера свій бекплейт - то там можуть бути проблеми з прижимомPiter Cantrope: ↑ 27.09.2024 10:56 Alexandrro
AM4 i AM5 кріплення однакові. Якщо кулер (будь-який) можна поставити на AM4, то його можна таким же способом поставити і на AM5.
AMD навіть пішла на компроміси через це, вони могли б зробити проци з кращим відводом тепла але трохи цим пожертвували щоб була повна сумісність.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Оверкил конечно.Clever: ↑ 27.09.2024 08:13Підкажи, а чи є сенс під 5 7500f + 7800xt +6000ram брати цю мамку? Окрім охолдження під м2 і можливості розгону СPU на 200-300мгц наче нічого і не цікавить.
Чи воно варто з запасом на майбутнє, типу 2 варіанти під 5 7500f + 7800xt +6000ram:
1. Взяти а620 і сидіти на ній роки 3, а потім поміняти всю ситему махом.
2. Взяти b650, а через ті самі роки 3 оновити проц + відяху і можливо рам?
Про A620.
Проводим параллель. Что лучше - к начальному процу (пусть это будет условно 2200G) - купить A320 / дешевую B450 (в своё время) и теперь переехать на AM5 (в лице той же мамы на A620), или выкинуть денег в топовый X470 (на то время) - напомню, к начальному процу - в надежде что через "три года" (с) апнуть проц?
Вот мы здесь, три года прошло, апать на что? На 5700X3D? Тогда как вдвое сильно дешевле 7500F даёт ровно то же? А деньги в маму уже закопаны.
Вывод - мама "на перспективу" это деньги вникуда. Давно. Про Intel примеры я вообще молчу, там всё ещё грустнее. Покупается нужный фарш на сегодня, а не "перспективы", которые никогда не настанут. Исключения бывают, в стиле вот на 3-6 мес я беру старт-ЦП, а потом точно беру сильно лучше, но такие сценарии в современных украинских реалиях сильно фантастичны.
Понятно. Термодатики (доп.) не нужны. Софт не нужен. Вывод - ASRock'а хватит.EddieDean: ↑ 27.09.2024 10:03Корпусні вентилятори у біосі налаштувати статично шоб не дуже шуміли 800-900 обертів. Помпу і веентилятори СВО звісно по кривій із залежністю від температури проца. Звісно всі налаштування у біосі.
-
Alexandrro
Member
7500F всё же слабее.acm_fan: ↑ 27.09.2024 20:52Тогда как вдвое сильно дешевле 7500F даёт ровно то же?
Смысла в х470 может и нет для большинства людей, b550 вполне себе самые нормальные.
В принципе так всегда и везде было. Самый топ(флагман) по сравнению с уверенным мид-классом или топ-мид классом никогда и не давали сильно больше. Просто они давали максимум, а надо оно человеку или нет, и увидит ли человек вообще разницу, это уже другой вопрос, и зависит от энтузиазма самого человека.
Взять те же райзены. Есть ли смысл брать 7700х вместо 7500f для игр?
По большому счету нет, так как в играх разница будет абсолютно мизерная, а разница в цене будет огромная. И так везде.
-
EddieDean
Member
ASRock B650M Pro RS WiFi s-AM5 B650 наче цікава плата... Що скажете про неї? На 1.5к дешевше за Асус. По ціні виходить на 1к дорожче за ту карта шо Ви кидали + ВіФі адаптер. І шо таке В650М? Шо ота М значить? Знаю шо у відеокартах та процах М значить мобільна, тобто порізана в хлам...acm_fan: ↑ 27.09.2024 20:52Понятно. Термодатики (доп.) не нужны. Софт не нужен. Вывод - ASRock'а хватит.
-
Alexandrro
Member
EddieDean
Почему не рассмотрите например Asrock b650 livemixer?
Цвет конечно на любителя там, если это важно.
А так на розетке можно сейчас заказать за 7000 с доставкой с Европы (придется подождать около 10 дней)
Почему не рассмотрите например Asrock b650 livemixer?
А так на розетке можно сейчас заказать за 7000 с доставкой с Европы (придется подождать около 10 дней)
-
acm_fan
HWBOT OC Team
EddieDean: ↑ 27.09.2024 21:19І шо таке В650М? Шо ота М значить?
Форм-фактор micro-ATX
-
daesz
Member
Де? В двох з половиною тайтлах із 30 і то на декілька фепесів?Alexandrro: ↑ 27.09.2024 21:157500F всё же слабее.acm_fan: ↑ 27.09.2024 20:52Тогда как вдвое сильно дешевле 7500F даёт ровно то же?
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
Різниці між livemixer та pro rs моделями у азрока майже відсутні (це буквально кількість юсб роз'ємів і мб радіаторів на другому/третьому м2 роз'ємі).
-
EddieDean
Member
По перше, нажаль прив'язаний саме до Елміру в силу особистих обставин. Як я вже писав самостійно зібрати комп я боюся, а там мені його зберуть та протестують. З відгуків знайомих які там брали наче якісно роблять свою справу. А там Лайвмиксер 9+к коштує. По друге прям ригачичне кольорове рішення янм... По третє, знову ж таки вона без ВіФі(Alexandrro: ↑ 27.09.2024 21:30Почему не рассмотрите например Asrock b650 livemixer?
Відправлено через 10 хвилин 22 секунди:
Зрозумів, дякую! Подивився на ютубі огляди цієї плати - ставлять на неї 7950х. Тобто наче підійде мені у збірку.acm_fan: ↑ 27.09.2024 21:35EddieDean: ↑ 27.09.2024 21:19І шо таке В650М? Шо ота М значить?Форм-фактор micro-ATX
Дуже дякую усім за допомогу! Завдяки цьому форуму вдалося ще трохи зекономити)
-
Melofon
Member
Ну разве не заметно что М это Мicro-ATX ? , по моему сейчас это на столько очевидно что даже спрашивать глупо т.к. у каждой MicroATX платы после номера хаба если идёт буква М то это 100% Мicro-ATX плата и это видно и без вчитывания, и ещё прикол (особенность) в том что микро-атх платы чаще имеют более удешевленный врм что чем тот что в полноценной АТХ но под тем же названием, так что нужно быть более бдительным.EddieDean: ↑ 27.09.2024 21:19 І шо таке В650М? Шо ота М значить? Знаю шо у відеокартах та процах М значить мобільна, тобто порізана в хлам...
-
Alexandrro
Member
Не. Много где. Но сейчас речь не за это.daesz: ↑ 27.09.2024 21:52Де? В двох з половиною тайтлах із 30 і то на декілька фепесів?
Возможно, но если livemixer можно купить дешевле то почему нет?daesz: ↑ 27.09.2024 21:52Різниці між livemixer та pro rs моделями у азрока майже відсутні (це буквально кількість юсб роз'ємів і мб радіаторів на другому/третьому м2 роз'ємі).
Она во всем лучше в любом случае, даже если между ними сходства есть.
А wifi модуль на Али стоит несколько баксов всего
-
daesz
Member
Alexandrro: ↑ 27.09.2024 23:54Не. Много где. Но сейчас речь не за это.daesz: ↑ 27.09.2024 21:52Де? В двох з половиною тайтлах із 30 і то на декілька фепесів?
- спойлер
5800х3д = кращий 5700х3д
От ще один огляд, вже свіжіший і фейс2фейс
- спойлер
Ну так і я про теж саме, якщо принципово потрібно на ті 2 юсб2.0 та 2 юсб3.2 більше і подобається кольорова гама - то можна й взяти, у всьому іншому - то ідентичні дошки. Ще радіатори на другому та третьому слоті у лайвміксера є, а на про рс - нема, але й вони по сотці на алі коштують.Alexandrro: ↑ 27.09.2024 23:54 Возможно, но если livemixer можно купить дешевле то почему нет?
Она во всем лучше в любом случае, даже если между ними сходства есть.
А wifi модуль на Али стоит несколько баксов всего
-
Alexandrro
Member
Я много тестов смотрел в свое время, но в порядке сравнения в играх. Другое мне было неинтересно, да и 5700х3д под них заточен.daesz: ↑ 28.09.2024 00:167600 = 7500f з інтеграшкою
5800х3д = кращий 5700х3д
Есть игры где разницы нет, но есть и такие где она довольно существенна в пользу х3д.
Тут спорить нет смысла. Считайте как считаете, я не хочу вас переубеждать или что-то типа того.
А ваша таблица кстати бред какой-то. По ней получается, что 7500f слабее всего на 4% чем 7950Х, а 7700х вообще мощнее на 0.1% чем 7950х
Отправлено спустя 33 минуты 38 секунд:
Кстати по мат платам, я в них особо не шарю, но из отличий по спекам на оффсайте увидел:
Livemixer:
- ATX (а не удешевленная mATX)
- Питание 14+2+1 (а не 8+2+1)
- 3 PCI-E, все 4.0 (а не всего 2, 1 из которых 4.0, второй 3.0)
- 1 М2 ген4х5 и 2 М2 ген4х4 (у RS PRO их тоже три, но один ген4х2)
- Есть радиаторы на всех М2 (а не на одном)
- Больше юсб-разьемов, и что особенно важно(для меня) выход юсб 3.2 ген2х2 на фронт-панель (а не 3.2 ген1 как у рс про)
- Радиаторы на всех компонентах более массивные, охлаждение будет лучше
- 8-ми слойная (на оффсайте не увидел ни слова RS PRO об этом)
В общем говоря карты совсем не выглядят идентичными. Отличий хватает.
-
daesz
Member
Точно, рандомні тести з ютуба - це тепер кращий сорс матеріал ніж ТРАAlexandrro: ↑ 28.09.2024 10:26Я много тестов смотрел в свое время, но в порядке сравнения в играх. Другое мне было неинтересно, да и 5700х3д под них заточен.daesz: ↑ 28.09.2024 00:167600 = 7500f з інтеграшкою
5800х3д = кращий 5700х3д
Есть игры где разницы нет, но есть и такие где она довольно существенна в пользу х3д.
Тут спорить нет смысла. Считайте как считаете, я не хочу вас переубеждать или что-то типа того.
А ваша таблица кстати бред какой-то. По ней получается, что 7500f слабее всего на 4% чем 7950Х, а 7700х вообще мощнее на 0.1% чем 7950х
- мАТХ не удешевлена, а інший форм фактор. Знову ж таки показує наскільки ви обізнані в сабжекті,Alexandrro: ↑ 28.09.2024 10:26 Кстати по мат платам, я в них особо не шарю, но из отличий по спекам на оффсайте увидел:
Livemixer:
- ATX (а не удешевленная mATX)
- Питание 14+2+1 (а не 8+2+1)
- 3 PCI-E, все 4.0 (а не всего 2, 1 из которых 4.0, второй 3.0)
- 1 М2 ген4х5 и 2 М2 ген4х4 (у RS PRO их тоже три, но один ген4х2)
- Есть радиаторы на всех М2 (а не на одном)
- Больше юсб-разьемов, и что особенно важно(для меня) выход юсб 3.2 ген2х2 на фронт-панель (а не 3.2 ген1 как у рс про)
- Радиаторы на всех компонентах более массивные, охлаждение будет лучше
- 8-ми слойная (на оффсайте не увидел ни слова RS PRO об этом)
В общем говоря карты совсем не выглядят идентичными. Отличий хватает.
- живлення там 2х7+2+1, а не 8+2+1, і здвоєні фази працюють якраз-таки як 7+2+1, а не як 14+2+1,
- сомнівають що ви в повсякденних задачах помітите різницю в швидкості навіть між рсіе5х4 та рсіе3х2, та ще й на третьому м2,
- про радіатори я вказав, а також вказав що нормальний радіатор на алі коштує сотку, різницю в ціні між про рс та лайміксером можете самі провірити,
- як і це я вказав, 8 юсб2 та 4 юсб3.2 проти 6 юсб2 та 2 юсб3.2, там в обох дошок є вихід для фронт панелі і для юсб3.2 і для тайп-сі (ака юсб 3.2 ген 2), автор посту юсб і їх кількість взагалі не згадував = йому всерівно
- тільки на ВРМі і це буде залежати від вашого продуву в корпусі, а не від 2см^2 більше радіатора
- спойлер
viewtopic.php?f=1&t=281729Alexandrro: ↑ 28.09.2024 10:26 А ваша таблица кстати бред какой-то. По ней получается, что 7500f слабее всего на 4% чем 7950Х, а 7700х вообще мощнее на 0.1% чем 7950х
От вам, доречі, топовий експірієнс, коли здавалося б 7900, та ще х3д, який функціонує в іграх гірше, ніж 7700х, а все тому, що чіплети та мільйон ядер - це не є оптимальним рішенням для ігорів.
-
Alexandrro
Member
Вас послушай то вообще всё неважно меньше юсб разъемов в 2 раза, устарелые пси-е(и на один меньше), отсутствуют радиаторы на М2 и устаревший третий разъем м2, меньше и хуже радиаторы других компонентов, не 8-ми слойная, не атх, и так далее.daesz: ↑ 28.09.2024 16:01- мАТХ не удешевлена, а інший форм фактор. Знову ж таки показує наскільки ви обізнані в сабжекті,
- живлення там 2х7+2+1, а не 8+2+1, і здвоєні фази працюють якраз-таки як 7+2+1, а не як 14+2+1,
- сомнівають що ви в повсякденних задачах помітите різницю в швидкості навіть між рсіе5х4 та рсіе3х2, та ще й на третьому м2,
- про радіатори я вказав, а також вказав що нормальний радіатор на алі коштує сотку, різницю в ціні між про рс та лайміксером можете самі провірити,
- як і це я вказав, 8 юсб2 та 4 юсб3.2 проти 6 юсб2 та 2 юсб3.2, там в обох дошок є вихід для фронт панелі і для юсб3.2 і для тайп-сі (ака юсб 3.2 ген 2), автор посту юсб і їх кількість взагалі не згадував = йому всерівно
- тільки на ВРМі і це буде залежати від вашого продуву в корпусі, а не від 2см^2 більше радіатора
Всё ерунда, всё неважно, платы аналогичны )))
Звучит реально это странно.
Другое дело нужны эти плюсы конкретному пользователю или нет, но платы точно не аналоги.
Сначала ютуб конечно, как и все смотрят тесты. То что вы везде видите теорию заговора и никому не верите это очень интересно наверное.daesz: ↑ 28.09.2024 16:01Точно, рандомні тести з ютуба - це тепер кращий сорс матеріал ніж ТРА
Но я купил 5700х3д в свое время и сейчас перехожу на АМ5 и 7500ф для начала (временно, как самый дешёвый чип на АМ5).
При этом у знакомого есть 7500ф с аналогичной видеокартой как у меня(только другого производителя), и с ним мы сравнивали разные игры. В 7 из 10 игр 5700х3д был быстрее на примерно 10-15%. В том же кс2 разница была существенно выше. В разных играх разницы не было.
Пусть человек разбирается почему так происходит. Такого быть не должно 100%daesz: ↑ 28.09.2024 16:01От вам, доречі, топовий експірієнс, коли здавалося б 7900, та ще х3д, який функціонує в іграх гірше, ніж 7700х, а все тому, що чіплети та мільйон ядер - це не є оптимальним рішенням для ігорів.
-
daesz
Member
Я вже написав що там таж сама кількість слоїв у РСВ.
От вам радіатори на м2 які якісно точно не гірші, може ще й кращі https://vi.aliexpress.com/item/1005006585079345.html
Ще раз, автор десь говорив при якісь вимоги до юсб портів? В про рс 8 юсб (не рахуючи тайп сі) на задній панелі та вихід на передню, цього достатньо 99% процентів користуваців, в цьому конкретному випадку це переплата за те, чого йому не потрібно.
"Не атх", а яка в АТХ МП конкретна перевага над мАТХ/мІТХ?
Не бачу дальше змісту розводити цей балаган і флуд, ви явно не орієнтуєтеся в тому про що говорите. Головне продовжуйте вірити тестам ютуб каналів по типу testing games і тд
От вам радіатори на м2 які якісно точно не гірші, може ще й кращі https://vi.aliexpress.com/item/1005006585079345.html
Ще раз, автор десь говорив при якісь вимоги до юсб портів? В про рс 8 юсб (не рахуючи тайп сі) на задній панелі та вихід на передню, цього достатньо 99% процентів користуваців, в цьому конкретному випадку це переплата за те, чого йому не потрібно.
"Не атх", а яка в АТХ МП конкретна перевага над мАТХ/мІТХ?
Не бачу дальше змісту розводити цей балаган і флуд, ви явно не орієнтуєтеся в тому про що говорите. Головне продовжуйте вірити тестам ютуб каналів по типу testing games і тд
-
Alexandrro
Member
Но откуда у вас эта инфа? Напишите.daesz: ↑ 28.09.2024 17:28Я вже написав що там таж сама кількість слоїв у РСВ.
На оффсайте указано 8 слоев и 14+2+1 у B650 PRO RS, а у B650M PRO RS указано питание 8+2+1 и отсутствует вообще хоть слово о 8 слоях.
Возможно вы путаете две матплаты, которые по названию похожи, но по спекам на оффсайте разные?
-
daesz
Member
По перше ми говоримо про В650 Pro RS, а не її мАТХ версію. По друге я вже писав, що там 2х7+2+1, а не 14+2+1. Можливо (ніт, точно - це ми вже вияснили) ви не дуже розбираєтесь в сабджектіAlexandrro: ↑ 28.09.2024 17:53Но откуда у вас эта инфа? Напишите.daesz: ↑ 28.09.2024 17:28Я вже написав що там таж сама кількість слоїв у РСВ.
На оффсайте указано 8 слоев и 14+2+1 у B650 PRO RS, а у B650M PRO RS указано питание 8+2+1 и отсутствует вообще хоть слово о 8 слоях.
Возможно вы путаете две матплаты, которые по названию похожи, но по спекам на оффсайте разные?
- спойлер
Енівейз, в мене почався робочий день, та й продовжувати цей нікому не потрібний флуд в любому випадку не доцільно. Купляйте собі що вам заманеться і що вам подобається - це вам через 3-5 років прийдеться покупцю на лосі пояснювати чому краще перекупити дорожчку МП у вас, ніж майже аналогічну в сусідньому оголошенні
-
Alexandrro
Member
Пролистните вверх и посмотрите о каких матплатах шла речь. Человек написал:daesz: ↑ 28.09.2024 18:08По перше ми говоримо про В650 Pro RS, а не її мАТХ версію.
B650M, обращаю ваше внимание.EddieDean: ↑ 27.09.2024 21:19ASRock B650M Pro RS WiFi s-AM5 B650 наче цікава плата... Що скажете про неї?
На что я написал человеку
После чего вы включились в разговор.Alexandrro: ↑ 27.09.2024 21:30Почему не рассмотрите например Asrock b650 livemixer?
То есть вы начали говорить вообще за другую матплату судя из последнего вашего поста. Браво! Что тут ещё сказать?daesz: ↑ 27.09.2024 21:52Різниці між livemixer та pro rs моделями у азрока майже відсутні
И ещё раз вернитесь в начало диалога.daesz: ↑ 28.09.2024 18:08це вам через 3-5 років прийдеться покупцю на лосі пояснювати чому краще перекупити дорожчку МП у вас, ніж майже аналогічну в сусідньому оголошенні
Я предложил Livemixer по той причине, что сейчас на розетке ее можно купить всего за 7000 грн. О переплате никакой речи не шло.
Alexandrro: ↑ 27.09.2024 21:30на розетке можно сейчас заказать за 7000 с доставкой с Европы (придется подождать около 10 дней)
-
daesz
Member
Якщо піти у сусідню тему - то стане зрозуміло з чого все почалось і чому саме я говорив про АТХ варіант цієї плати :
viewtopic.php?f=3&t=172&p=3851832#p3851832
Але добре що ви звернули на це увагу, бо брати плату з 2х4+2+1 живленням під топовий 16ти ядерник (7950х), який ще й для постійних рендерів - це точно погана ідея.
Переплата є у вигляді 15-20$ у випадку В650М варіації є, до вашого відома https://hotline.ua/ua/computer-materins ... t=priceAsc
Але добре що ви звернули на це увагу, бо брати плату з 2х4+2+1 живленням під топовий 16ти ядерник (7950х), який ще й для постійних рендерів - це точно погана ідея.
Переплата є у вигляді 15-20$ у випадку В650М варіації є, до вашого відома https://hotline.ua/ua/computer-materins ... t=priceAsc
-
EddieDean
Member
Ще раз дякую усім форумчанам за відповіді та допомогу!)daesz: ↑ 28.09.2024 20:32Якщо піти у сусідню тему - то стане зрозуміло з чого все почалось і чому саме я говорив про АТХ варіант цієї плати :
Ситуація наразі наступна: зупинився поки що на такій збірці
Трей варіант проца дозволив взяти трохи дорожчу мамку, яка все ж таки буде більш відповідною до 7950х. Т.я. все одно ще на місяць відтерміновується збірка то є можливість трохи додати грошей. Все ще думаю над 7700ХТ та 7800ХТ. У 1080р шо та шо та ВК показують себе більш ніж впевнено, але 16ГБ пам'яті це 16ГБ пам'яті...