Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Сообщение
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Kosdnepr: 25.09.2024 16:34Досвід підказує, що така кількість клавіатур в колекції просто займає зайве місце, все одно користуєшся 2-3 улюбленими.
так, з мого боку було б наївно розраховувати, що я всіма одночасно користуватимусь, навіть не зважаючи на те, що я працюю вдома.

тут більше якийсь вже колекційний аспект починає додаватись, я от наразі планую покупку ще 2-3 клавіатур, але продавати поки ніяку не надумав. до того ж вони різних кольорів, не всі кейкапи (а у мене їх вже теж чимало назбиралось) однаково добре підходять до всіх дошок, тож цей момент також присутній. наразі я навіть найдешевшу акко spr67 інколи беру поюзати і продовжую модифікувати, хоча вона зовсім бюджетна і до того ж трохи дитячого блакитного кольору, який мені не надто подобається.

тут два варіанти розвитку подій. або я просто поповнюватиму колекцію, виставлю всі клави в спец. обладнаній шафі чи полицях гарненько під акриловими ковпаками (які вже почав закуповувати) і буду споглядати більшість клавіатур як якісь фігурки чи інші колекційні айтеми люди споглядають, або все ж таки обмежусь 2-3 клавіатурами, а решту продаватиму. наразі не вирішив.

та навіть поки дружину не можу переконати взяти одну з зібраних клавіатур собі і користуватись. каже, що їй з аймаком епл меджик кіборд дуже зручна бо клавіші низенькі і "легко" натискаються :) ну і сканер відбитку пальця на клаві їй це дуже зручно (тут не сперечатимусь, це епл направду круто реалізував). але я не полишаю надії, можливо, таки переконаю. тим паче вона навіть тестує мої збірки, дає свої коменти, щось подобається більше щось менше, але все на відстані, пересідати на механіку наразі ні в яку не бажає.
Kosdnepr: 25.09.2024 16:341) що є час займатись.
на жаль, набагато менше ніж хотілось би :weep:
Kosdnepr: 25.09.2024 16:34що ще в пошуку свого та експериментуєте з різними форматами. Бо коли визначишся що тобі потрібно і подобається, це дуже звужує клавіатурний світогляд.
та мені в принципі байдуже яку клавіатуру використовувати в питаннях формату. що стосується звуку та тактильних відчуттів -- аналогічно. мені подобається і м'який тайпінг і жорсткий, і заку і альпаки і лінійні світчі і тактильні. подивимось, можливо мені набридне і я буду проводити більшість часу з однією клавіатурою, а можливо і ні і я буду далі чергувати різні варіанти для урізноманітнення.
Kosdnepr: 25.09.2024 16:34канонічний 1800?
канонічний це який саме? ніколи особливо не цікавився цим форматом, та і бачив краєм ока, що там всього кілька клавіатур на ринку і, здається, найкраща за співвідношенням ціна-якість з них це qk100.

Відправлено через 5 годин 47 хвилин 4 секунди:
Цікаво, скільки б важив якийсь геон glare виконаний в 98%, якщо в tkl він тягне на ~4.7кг зібраний :gigi:

Кілька разів поспіль перезібрав клавіатуру — підкачався :kbd:
Kosdnepr
Member
Аватара пользователя
Откуда: Dnipro

Сообщение

leif: 25.09.2024 22:53канонічний це який саме? ніколи особливо не цікавився цим форматом, та і бачив краєм ока, що там всього кілька клавіатур на ринку і, здається, найкраща за співвідношенням ціна-якість з них це qk100.
QK100 як раз чудовий приклад "неканонічної" 98% клавіатури :laugh:
Фішка формату 1800 в його компактності при максимально наближеному до full-size функціоналу. Qk100 ж замість збереження компактності додає ще один ряд кнопок:
спойлер
Изображение
Ще замість трьох стандартних 1u кнопок справа від пробілу роблять дві на 1,5u.
Те ж саме стосується Odin R4, але тут при додатковому ряді навіть 2u нуль на нампаді не зберегли:
спойлер
Изображение
Meletrix зі своїм Zoom98 взагалі якийсь гібрид в плані формату зробили))
спойлер
Изображение
Майже канонічний мені подобається Brutal V2, але також 2 кнопки справа від пробілу замість 3. Ну і цінник не дуже гуманний, навіть Odin змогли перевершити :rotate:
Ще є Akko MOD 003, яка ніби повністю відповідає стандарту, але й вони відійшли від компактності, зробивши широкі рамки корпуса клавіатури справа і зліва. Ну і тільки plate-mount стаби.
7mindfields
Member
Аватара пользователя

Сообщение

leif, якщо ти такий гік, цікавий твоя думка з приводу спліт і ортолінійних бордів :rolleyes:

Kosdnepr
Як на мене, 98% таке саме одоробло, люди вже відмовляються від 70-80 формату, а хтось все ще тримається за той рудиментарний цифровий блок :apes:
leif: 25.09.2024 22:53 дружину не можу переконати взяти одну з зібраних клавіатур собі і користуватись. каже, що їй з аймаком епл меджик кіборд дуже зручна бо клавіші низенькі і "легко" натискаються
Це в неї просто lofree flow84 немає :D
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Kosdnepr: 26.09.2024 00:47QK100 як раз чудовий приклад "неканонічної" 98% клавіатури
ага, я зрозумів в чому нюанс.

ну, як я через пост тут пишу на останніх сторінках, це все питання preferences, кожна людина обирає, що їй подобається і чим найприємніше користуватись.

а оця відсутність додаткового ряду та інші побажання це суто про естетичні міркування/уявлення чи ви порівнювали на практиці різні варіанти 98% лейауту і відчувається різниця і вам так дійсно зручніше з "канонічним"? які 98% у вас були?

до речі, щодо плейт маунт стабів, то мені вони здались цілком собі норм варіантом на акко, а в плані зручності то взагалі топ. принаймні в виконанні від ТХ. ніякого бажання їх замінити у мене не виникло, хоча плата дозволяє встановити пцб-маунт стаби. ви пробували ТХ плейт маунт?
7mindfields: 26.09.2024 03:52 ортолінійних бордів
ніколи ними не користувався і бажання такого у мене не виникає. що там теоретизувати, треба самому пробувати - комусь буде норм, комусь ні.

ніяких залізних пруфів, щодо того, що вони краще чи зручніше немає, наскільки мені відомо. є лише відгуки. хтось каже, що це так, хтось каже - ні. єдиний варіант: спробувати і для себе зробити висновки, думка інших людей тут взагалі до одного місця.
так, я знаю цю дошку, можливо, і правда для дружини треба її спробувати купити, були такі думки. правда на редіті бачив і відгуки користувачів меджик кіборд, які переходили на флоу84 і повертались назад. багатьох люто дратує, що по БТ клава довго прокидається після неактивності, тобто єдиний прийнятний варіант користування це під'єднувати по кабелю, адже 2.4ггц немає (буде в lite версії, але там пластиковий корпус і так взагалі не цікаво). на тайпінг і світчі теж у частини юзерів є нарікання, але то вже суб'єктивщина, може зайти може не зайти.

Відправлено через 12 хвилин 29 секунд:
serika таки добре виглядає лише на чорному борді, мабуть ще на білому/кремовому буде ок, на синьому було шось зовсім таке собі, meh.

qk75n, GMK Serika 2 hiragana core, карбоновий плейт, mx brown (B-in+L+F+SS), тільки кейс фоам.
спойлер
Изображение
до речі, брауни на карбоновому плейті без PE та PCB фоамів помітно яскравіше звучать і це прикольно. з якимось POM плейтом та фоамами (а інколи навіть і без, як, скажімо, в випадку iron165) вони невиразні по звуку, але з карбо плейтом та без фоамів цілком собі доставляють клацанням і шурхотінням. шурхотіння, звісно, можна було б зробити і побільше, з ніксі я так і зроблю, але на браунах мене нельогкая дьорнула змастити і pole світчів. добре, що не крайтоксом 205 :laugh:

Відправлено через 22 хвилини 39 секунд:
шурхотіння, якщо що, це я виключно про звук. брауни після брейк-іну стають гладкі та приємні. відчуття "піску" та шорсткісь при натисканні (за які багато хто хейтить цей світч) це про стокові брауни, брейк-ін їх прибирає.

Відправлено через 3 години 8 хвилин 45 секунд:
хто знає, що це таке і чому гарний сет цих світчів на мехмаркеті може легко коштувати 200 баксів і піти за 15хв? :rotate:
спойлер
Изображение
Відправлено через 3 години 46 хвилин 57 секунд:
leif: 26.09.2024 19:52на синьому було шось зовсім таке собі, meh.
а оце вже нічого, мені подобається:
спойлер
Изображение
кейкапи gmk dracula v2 з допами.

світчі ті, що на фотці вище. pom плейт, PCB та PE фоами. цікава дошка цей геон. вона то дизайнером розраховувалась для фоамлес збірок, і вона цим і відома значною мірою. але і з фоамами виходить добре. пробував також nebula ставити в цьому ж конфігу і це теж норм, але неб'юла у мене ще чекають змащення, тому повернусь до них трохи згодом, їх потрібно змащувати обов'язково. такі справи. stay tuned, як то кажуть.
Krovatka
Member
Аватара пользователя
Откуда: Днепр

Сообщение

Спасибо за совет насчет тихих свитчей, заказал на алике Outemu Silent Lemon V3, поставил в HATOR Skyfall 2 TKL PRO и остался очень доволен, стало тихо и приятно тайпить
Melofon
Member
Аватара пользователя
Откуда: Николаев

Сообщение

Krovatka

Норм :up: , а видосик с тайпингом не сложно сделать? Интересно послушать тайпинг, хотябы с телефона запись услышать и глянуть, можно или одной рукой снимать а другой тайпить, или поставить сбоку тел уперев его на что-либо чтобы видно было клавиши и попечатать обеими руками, хватило бы и секунд тридцать длинной.
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

шо ж за люди пішли??!! ніхто не хоче Melofon'у тайпінг записувати :horror: :laugh:


Melofon
ти взагалі бачив скільки на ютубі якісно (і не дуже) записаних тайпінгів викладено? якщо ти щось обираєш для себе або просто цікавишся, скоріше за все, тайпінг такого світча або бербоуну або кейкапу вже було викладено.

навіщо тобі погано записані на праску тайпінги форумчан?

чи це в першу чергу для того, щоб пости дописувачів в топіку були для тебе більш змістовними? типу без "тайпінгу" не щітово щось написати про модифікацію клави?

мені от, до прикладу, цілком достатньо того, що юзер вище написав. я можу уявити і як звучить подібний світч і подібна клавіатура. я думаю, що і ти можеш. якщо ні, на ютубі можна знайти щось подібне і хоча б загальних рисах уявлення отримати. що там цікавого для тебе в нюансах конкретного білду?
7mindfields
Member
Аватара пользователя

Сообщение

leif: 28.09.2024 16:39 шо ж за люди пішли??!! ніхто не хоче Melofon'у тайпінг записувати :horror: :laugh:


Melofon
ти взагалі бачив скільки на ютубі якісно (і не дуже) записаних тайпінгів викладено? якщо ти щось обираєш для себе або просто цікавишся, скоріше за все, тайпінг такого світча або бербоуну або кейкапу вже було викладено.

навіщо тобі погано записані на праску тайпінги форумчан?

чи це в першу чергу для того, щоб пости дописувачів в топіку були для тебе більш змістовними? типу без "тайпінгу" не щітово щось написати про модифікацію клави?

мені от, до прикладу, цілком достатньо того, що юзер вище написав. я можу уявити і як звучить подібний світч і подібна клавіатура. я думаю, що і ти можеш. якщо ні, на ютубі можна знайти щось подібне і хоча б загальних рисах уявлення отримати. що там цікавого для тебе в нюансах конкретного білду?
на фоні не дуже якісних записів його дарк проджект не так слабко виглядає
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

тим паче таких нюансах які можна записати на мікрофон телефону (ще й якого телефону не відомо) :)
V1tt0
Junior
Откуда: Україна

Сообщение

Привіт, порадьте будь ласка клавіатуру механічну, мінімум 60% максимум 85% форм фактор, можна без хот свапу, потрібна rgb підсвітка, pbt кейкапи, стаби щоб не розгримілись через рік, бажано на червоних свічах, якщо будуть змажчені з заводу буде чудово або схожі свічі на червоні, не низькопрофільна, бажано в чорному/білому/сірому кольорі, бюджет 3200грн, аліекспрес вітається, але якщо самі купували з аліекспресу (в ютубі і сам можу подивитись на клавіатури з аліка), що там зараз з нормального в тренді не знаю тому потрібні поради в виборі.
Последний раз редактировалось V1tt0 28.09.2024 16:58, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

V1tt0
а бюджет?
V1tt0
Junior
Откуда: Україна

Сообщение

leif: 28.09.2024 16:57 V1tt0
а бюджет?
завис сайт, та не дописав повідомлення, тепер змінив його)
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

солідний у вас список побажань на 75 баксів :) я тут не можу підказати, бо в цьому сегменті не розбираюсь, але цікаво що скажуть ті, хто в темі.

але, що можу гарантувати, так це те, що стаби, навіть якщо ви їх змастите Krytox XHT-BDZ, потрібно періодично перемазувати. вічного мастила не буває. у випадку вищезазначеного XHT-BDZ одного добротного змащення вистачить від пів року до 9міс в залежності від інтенсивності користування, це зручно, але і ціна на нього відповідна і руку треба трохи набити бо по консистенції це далеко не 205g0 чи Dielectric Grease.
V1tt0
Junior
Откуда: Україна

Сообщение

leif: 28.09.2024 17:06 солідний у вас список побажань на 75 баксів :) я тут не можу підказати, бо в цьому сегменті не розбираюсь, але цікаво що скажуть ті, хто в темі.

але, що можу гарантувати, так це те, що стаби, навіть якщо ви їх змастите Krytox XHT-BDZ, потрібно періодично перемазувати. вічного мастила не буває. у випадку вищезазначеного XHT-BDZ одного добротного змащення вистачить від пів року до 9міс в залежності від інтенсивності користування, це зручно, але і ціна на нього відповідна і руку треба трохи набити бо по консистенції це далеко не 205g0 чи Dielectric Grease.
та розумію, собі я брав декілька років назад HyperX Alloy Origins за 100 баксів, взагалі не задоволений нею, можливо є нормальні китай клавіатури без переплати в х2 за назву та щоб хоча б були просто нормальні стабілізатори, навіть не змащені)
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

V1tt0
Якщо змастити та захолімодити стаби, то навіть бюджетні не мали б сильно дратувати, хоча там і скоби ще, мабуть, бажано перевірити на рівність. Стаби це взагалі найперший тюнінг клави, який значною мірою визначає приємність користування нею.
V1tt0
Junior
Откуда: Україна

Сообщение

leif: 28.09.2024 17:21 V1tt0
Якщо змастити та захолімодити стаби, то навіть бюджетні не мали б сильно дратувати, хоча там і скоби ще, мабуть, бажано перевірити на рівність. Стаби це взагалі найперший тюнінг клави, який значною мірою визначає приємність користування нею.
в своїй хайпер пробував вийняти скоби, або стаби, забив на це зразу, потрібно повністю до кожної деталі її розібрати і то не впевнений чи виймуться стаби і скоби, простіше купити нову клавіатуру чим апгрейдити шедеврохайперікс
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

V1tt0
якщо дуже не хочеться розбирати всю клавіатуру для того щоб потюнити стабілізатори, пошукайте клавіатуру з plate-mount стабілізаторами (це такі, які кріпляться на плейті, а не на PCB), з цьому випадку буде набагато простіше з обслуговуванням.
Devijack
Member
Аватара пользователя
Откуда: Запорожье

Сообщение

V1tt0: 28.09.2024 16:54 3200грн, аліекспрес вітається, але якщо самі купували з аліекспресу
спойлер
залітає в твій бюджет та навіть з набором прозорих кейкапів від хотор
leif
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Devijack: 28.09.2024 18:10залітає в твій бюджет та навіть з набором прозорих кейкапів від хотор
як раз клава для тих, хто розбирати її не планує і стаби, відповідно, плейт маунт. дійсно, нічогенька така пропозиція за свої гроші. але, V1tt0, якщо є така можливість, дуже непогано буде дотягнути бюджет до ~100$ і зачепити принаймні корпус з алюмінію. але якщо 3200 і ні гривнею більше, тоді сабж виглядає цілком собі норм на цей бюджет, імхо.
murzik
Member

Сообщение

EVGA Z20 перестало працювати 2 клавіші E і R. Перед цим десь рік дублювало при натисканні, потім спрацьовувало через раз, потім здохло. Почистив повністю плату, міняв кнопки місцями (свічі), але вона виявилась не механічною, а "оптичною", там датчик IR і приймач, коли закриваєш їх то спрацьовує натискання. Хіба це не наєпалово від виробника? чи вони її і не позиціонували як механічну?

ну а тепер питання - хто може відремонтувати? чи краще взяти нову, механіку.. ? за 1500+- є щось?
https://skeleton.ua/uk/repaircats/remon ... klaviatur/
ахахха, оце ціни. вже краще нову клаву :gigi:

Відправлено через 31 хвилину 32 секунди:
V1tt0: 28.09.2024 16:54 змажчені з заводу
мех клаву треба змазувати? о_0
Ответить