Процесори Intel Core Ultra 9 285K та Ultra 7 265KF знову відзначилися в Geekbench

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Junior

Пропоную обговорити Процесори Intel Core Ultra 9 285K та Ultra 7 265KF знову відзначилися в Geekbench

Приріст швидкості зовсім не вражає. Може хіба зменшеним енергоспоживанням і температурою будуть краще.
Kashtan
Member

Хтось влучно підмітив, лайн ков не вражають, у Інтел завжди останні десятиріччя була перевага в одному потоці, а АМД брала мультипотоком, а тепер судячи з первинних результатів, ролі поміняються, очевидно що допрацювали суттєво ядра скаймонт, а лайн ков вийшли на здачу, або як запасний варіант - суттєво зменшили стоковий розгін після репторгейта, а в нормальних ентузіастів лайн ков розквітнуть. Побачимо.
Artem_K
Member

Wolfdale08: 17.09.2024 09:17 Приріст швидкості зовсім не вражає. Може хіба зменшеним енергоспоживанням і температурою будуть краще.
Повинні б бути. За цим тестом 14 нових ядер трохи краще ніж 20 старих.
Classique
Member

Втомився розбиратися в неймінгу
Yalg
Member

Kashtan: 17.09.2024 10:12ролі поміняються
Так амд тоже вкатывается в "маленькие" ядра
WakeMe
Member

Як вони ці таблиці порівнянь вічно складають?
спойлер
Изображение
Щойно прогнав бенч на 14900к, в режимі 253вт з обмеженим бустом як слід, а ще я профіль біоса з налаштованою пам'яттю 7800 запоров, то ж 7200 в хмп умовно
спойлер
Изображение
Не те щоб різниця огого 5%/12% в ST/MT, але ж не похибка в 1% і в очі попадає.
l-m
Member

WakeMe: 17.09.2024 14:42 Як вони ці таблиці порівнянь вічно складають?
Для тих процесорів що популярні (мають багато результатів в базі) беруть результати тут - https://browser.geekbench.com/processor-benchmarks
Відповідно це середнє по палаті.
Inqizitor2022
Member

Чувствую, размер чемоданов, что Интел занёс авторам гикбенча - сильно впечатляет. Там в коде прописано, что если процессор называется 285 - то +500 очков в синглтреде и +4000 в мульти. Цирк. :weep:
С попкорном буду наблюдать обзоры и лучи поноса в сторону новых интелов.

Отправлено спустя 1 минуту 8 секунд:
WakeMe: 17.09.2024 14:42Не те щоб різниця огого 5%/12% в ST/MT, але ж не похибка в 1% і в очі попадає.
Обнови гикбенч :weep: :lol:. Думаю на 3000 очков меньше в мульти будет. Во времена П4 Интел сам с собой не конкурировал, поэтому читил с АМД и чемоданы заносил чтобы АМДшные процы занижали.
ronemun
Advanced Member

WakeMe: 17.09.2024 14:42 Як вони ці таблиці порівнянь вічно складають?
спойлер
Изображение
Щойно прогнав бенч на 14900к, в режимі 253вт з обмеженим бустом як слід, а ще я профіль біоса з налаштованою пам'яттю 7800 запоров, то ж 7200 в хмп умовно
спойлер
Изображение
Не те щоб різниця огого 5%/12% в ST/MT, але ж не похибка в 1% і в очі попадає.
так придивись до 285к - там аж 4 результати: три перших біля 3450 очок в ST і 4й чомусь всього 3180 (прямо перед 14900)
Подібно і 265к
Не дивуйся що 14900 теж принизили в 1,05 рази відносно твого - залежить від екземпляра (є економні що в 240 Вт втискаються на 6200 Мгц, є ненажерливі що лише на 5700), прошивки, таймінгів, везіння. На Hwbot тисячі результатів, і дуууже різні

Відправлено через 7 хвилин 41 секунду:
Inqizitor2022: 17.09.2024 18:56 Чувствую, размер чемоданов, что Интел занёс авторам гикбенча - сильно впечатляет. Там в коде прописано, что если процессор называется 285 - то +500 очков в синглтреде и +4000 в мульти. Цирк. :weep:
С попкорном буду наблюдать обзоры и лучи поноса в сторону новых интелов.
WakeMe: 17.09.2024 14:42Не те щоб різниця огого 5%/12% в ST/MT, але ж не похибка в 1% і в очі попадає.
Обнови гикбенч :weep: :lol:. Думаю на 3000 очков меньше в мульти будет. Во времена П4 Интел сам с собой не конкурировал, поэтому читил с АМД и чемоданы заносил чтобы АМДшные процы занижали.
Зараз ситуація інша - Інтел коштує 70 (млрд), а АМД - 600+
Ви думаєте чому Анандтех закрився, і інші ресурси - основний спонсор тютю, хоча могли як інші на ютуб спригнути і т.п.
Живуть лише годовані з АМД і Китаю
WakeMe
Member

ronemun: 18.09.2024 01:36є економні що в 240 Вт втискаються на 6200 Мгц
В чому і по якій кількості ядер?
Ответить