PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Евгений King: 11.09.2024 13:21
Avenger80: 11.09.2024 09:01 Евгений King
И кто ж будет менять из обычных пользователей конденсаторы в ДБЖ, так просто так... Легче новый купить. :)
На OLX готові ремкоплекти є, або віддав, тобі все зробити, якщо на те пішло, що лапки
А дай лінк на такий ремкомплект. А то мені постійно лінь відшукувати всі номінали кондьорів для заміни.
Rucha
Member

Евгений King: 11.09.2024 13:21 Ви зайшли оце шоб потриндіти чи як? У людини по посиланню 1699грн, де 2500?
Та за 1700 також занадто. На алі менше 1000 грн.
Hotspur
Member

S: 11.09.2024 10:14Мне во всех этих ИБП не нравятся Li-ion батареи, нужно переделывать под Lifepo4 или Na-ion. И токи зарядки у них не блещут как правило, что соответственно влияет на время зарядки.
абсолютно згоден
Евгений King
Member

tablestikus: 11.09.2024 16:30
Евгений King: 11.09.2024 13:21

На OLX готові ремкоплекти є, або віддав, тобі все зробити, якщо на те пішло, що лапки
А дай лінк на такий ремкомплект. А то мені постійно лінь відшукувати всі номінали кондьорів для заміни.
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/dc10 ... WUC8W.html
Просто шукайте по DC1018 і найдете, він там не один таким займається.
waryag
Member

Взагалі, варто заморочуватися з оптикою? Як воно у порівнянні з ДБЖ на під'їзд?
Avenger80
Member

waryag
Оптика - до 72 часов, ДБЖ - 6-8 часов с инетом, так заявляет провайдер. Плюс оптика, скорее всего, будет лучшим вариантом, если электричество будут отключать хаотично и ДБЖ не будет успевать зарядиться за это время. Будет как с мобильными операторами - первый раз держат два часа, а затем, если повторно отключат через несколько часов, 12 часов, сутки - полчаса и инета нет, связи нет (может сейчас лучше, когда по шапке настучали им).
Т.е. оптика - это более надёжный метод подключения при блэкаутах, чем ДБЖ, но и больше заморочиться надо абоненту, т.к. это новое подключение в прямом смысле с дополнительной запиткой ONU. А в случае ДБЖ в подъезде - абоненту ничего делать не надо, кроме как купить кабель USB-DC к роутеру и подключить повербанк.
tablestikus
Member

Евгений King: 11.09.2024 17:51
tablestikus: 11.09.2024 16:30
спойлер
По твоему лінку він окремо продає тіки акумуляторні збірки.
Евгений King
Member

tablestikus: 11.09.2024 19:55
Евгений King: 11.09.2024 17:51
спойлер
Все вам треба розжувати і в рота покласти:
спойлер
Image20240910115706.jpg
Не розумію, невже важко?
tablestikus
Member

Евгений King: 11.09.2024 21:14
tablestikus: 11.09.2024 19:55
Все вам треба розжувати і в рота покласти:
спойлер
Image20240910115706.jpg
Не розумію, невже важко?
Так що жувати коли в описі нема того що кажеш, ну і мені аккуми не треба, я сам збірку зварити можу, мені лінь кондьори шукати. А тут вони тіки як "бонус" до аккумів.
Royter
Member

С октября пугает мой интернет провайдер что подымает ещё раз тарифы для PON технологии хотят 600грн 600мбит думаю сваливать и ждать водафон а то на вопрос про каналы говорят не можем дать всем гиг.
Ekz0rcyst
Member

Royter
Ціни у всіх піднімуться, через зміни в оподаткуванні.
https://petition.kmu.gov.ua/petitions/7060
x0taby4
Member

Royter: 15.09.2024 09:23 С октября пугает мой интернет провайдер что подымает ещё раз тарифы для PON технологии хотят 600грн 600мбит думаю сваливать и ждать водафон а то на вопрос про каналы говорят не можем дать всем гиг.
600 за 600 це ок, в нас максимум 200 за 300...
Приватна забудова.
Avenger80
Member

del
Royter
Member

x0taby4: 15.09.2024 11:22
Royter: 15.09.2024 09:23 С октября пугает мой интернет провайдер что подымает ещё раз тарифы для PON технологии хотят 600грн 600мбит думаю сваливать и ждать водафон а то на вопрос про каналы говорят не можем дать всем гиг.
600 за 600 це ок, в нас максимум 200 за 300...
Приватна забудова.
как то ещё дешево провайдер за ту же сумму тока даст 60 мбит в частном секторе центр Житомира.
WaRMacTep
Member

Кременчук 300грн., pon Гигабіт провайдер ZeusNet, в мене 700-800 фактично в сусідному будинку 800-900, інше кліенське обладнання

Запитання до спеціалістів хочу замінити ONU термінал на sfp onu, в роутері sfp порт э щоб відмовитися від ONU EPON 1GE C-DATA (STELS) який модуль хто може порадити
VolandInferno
Member

Для epon це приблизний максимум + можливо на вашій гілці багато народу. Хочете більше - gpon, але тоді у прова має бути olt/bras відповідний.
yan1x
Member

WaRMacTep: 09.12.2024 10:00 Кременчук 300грн., pon Гигабіт провайдер ZeusNet, в мене 700-800 фактично в сусідному будинку 800-900, інше кліенське обладнання

Запитання до спеціалістів хочу замінити ONU термінал на sfp onu, в роутері sfp порт э щоб відмовитися від ONU EPON 1GE C-DATA (STELS) який модуль хто може порадити
С sfp onu все не совсем просто, я перебирал несколько штук, лучше у провайдера спросить какая голова, не все они дружат друг с другом. Я модуль взял подходящий, но мак он не отдавал, пришлось лезть в админку сфпшки, прописывать вланы в роутере. Еще один минус, как для меня, греется сфп довольно сильно.
Паук
Member

WaRMacTep: 09.12.2024 10:00 Запитання до спеціалістів хочу замінити ONU термінал на sfp onu, в роутері sfp порт э щоб відмовитися від ONU EPON 1GE C-DATA (STELS) який модуль хто може порадити
Якого результату плануєте досягнути?

Чи готові ставити додаткові радіатори на охолодження sfp?
В інеті гуляють фото поплавлених роутерів, які вийшли з ладу саме через sfp onu.
Чи готові до того, що можливо доведеться інколи з адмінки роутера (або фізично, руками) виключити-включити onu через якісь нюанси роботи (зависання, отримання нових налаштувань і т.д.)?

В будь якому разі, рекомендую обговорити дане питання з представниками вашого провайдера.
В мене на роботі було кілька подібних випадків.
1 клієнт купив pon sfp (яка ставиться з боку провайдера), включив в мікротік, посвітив нам в мережу, здається у нас нічого не сталось, в нього - послуга не запрацювала.
1 клієнт взяв звичайний sfp модуль (езернет), посвітив нам в мережу, "завалив" сусідніх клієнтів (всіх, хто був включений з 1 оптичного дільника).
Довелось ходити ногами до кожного такого абонента, робити ресет ону, оскільки вони (навіть після відключення езернет сфп) не бажали працювати.
Клієнту усно повідомили, що у разі повторення таких ситуацій будемо змушені розірвані договір в односторонньому порядку.
1 клієнт вчора взяв який цікавий сфп модуль від циско, послуга не запрацювала, на інших негативного абонентів впливу не було.
mrigi
Member

yan1x: 09.12.2024 11:19С sfp onu все не совсем просто, я перебирал несколько штук, лучше у провайдера спросить какая голова, не все они дружат друг с другом. Я модуль взял подходящий, но мак он не отдавал, пришлось лезть в админку сфпшки, прописывать вланы в роутере. Еще один минус, как для меня, греется сфп довольно сильно.
А який клас брали, бо на аліку є B, C+, C++? Мабуть B гріється менше ніж C++ бо лазер меншої потужності.
WaRMacTep
Member

Паук: 09.12.2024 11:53
WaRMacTep: 09.12.2024 10:00 Запитання до спеціалістів хочу замінити ONU термінал на sfp onu, в роутері sfp порт э щоб відмовитися від ONU EPON 1GE C-DATA (STELS) який модуль хто може порадити
Якого результату плануєте досягнути?

Чи готові ставити додаткові радіатори на охолодження sfp?
В інеті гуляють фото поплавлених роутерів, які вийшли з ладу саме через sfp onu.
Чи готові до того, що можливо доведеться інколи з адмінки роутера (або фізично, руками) виключити-включити onu через якісь нюанси роботи (зависання, отримання нових налаштувань і т.д.)?

В будь якому разі, рекомендую обговорити дане питання з представниками вашого провайдера.
В мене на роботі було кілька подібних випадків.
1 клієнт купив pon sfp (яка ставиться з боку провайдера), включив в мікротік, посвітив нам в мережу, здається у нас нічого не сталось, в нього - послуга не запрацювала.
1 клієнт взяв звичайний sfp модуль (езернет), посвітив нам в мережу, "завалив" сусідніх клієнтів (всіх, хто був включений з 1 оптичного дільника).
Довелось ходити ногами до кожного такого абонента, робити ресет ону, оскільки вони (навіть після відключення езернет сфп) не бажали працювати.
Клієнту усно повідомили, що у разі повторення таких ситуацій будемо змушені розірвані договір в односторонньому порядку.
1 клієнт вчора взяв який цікавий сфп модуль від циско, послуга не запрацювала, на інших негативного абонентів впливу не було.
роутер Keenetic Hero 1012(в ру він Giga 1012), всередині на кишені sfp, стоїть радіатор на зовнішній частині також планую, змінити хочу бо при швидкості вище 600 мегабіт починаються втрати пакетів, заміна на такий же ону виправила втрати але швидкість впала з 900+ до 700

Відправлено через 38 секунд:
mrigi: 09.12.2024 12:11
yan1x: 09.12.2024 11:19С sfp onu все не совсем просто, я перебирал несколько штук, лучше у провайдера спросить какая голова, не все они дружат друг с другом. Я модуль взял подходящий, но мак он не отдавал, пришлось лезть в админку сфпшки, прописывать вланы в роутере. Еще один минус, как для меня, греется сфп довольно сильно.
А який клас брали, бо на аліку є B, C+, C++? Мабуть B гріється менше ніж C++ бо лазер меншої потужності.
ще не брав хотів с++,
Ответить