AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

unique-neon: 09.09.2024 01:21
Matumba92: 08.09.2024 13:47Олед экран и батарея от 60ват часов и даже с 12 ядрами автономность будет отличной
Я б не сказав, що олед економніший. Лише на темних кольорах. На світлих навпаки більше від рк споживає.
Ну если брать обычные условия использования то условный Стим дек олед, свич олед, всё равно ощутимо выигрывают у ips в плане автономности как не крути.

Отправлено спустя 7 минут 53 секунды:
ender: 09.09.2024 04:37
Matumba92: 08.09.2024 13:47Олед экран
практически не влияет на автономность - диагональ мала.
Matumba92: 08.09.2024 13:47даже с 12 ядрами автономность будет отличной
проблема не в автономности 12 ядер, а в том что это бесполезные ядра половину из которых можно было бы смело выпиливать.
На примере Steam Deck видно что много процессорных ядер не требуется.
Steam deck oled, Nintendo switch oled. По сравнению с базовой ips версией и разница в автономности большая.

Кажется я начинаю понимать почему разработчики портативных консолей ставят ips экраны, люди сами этого хотят. Потом сами же жалуются на автономность.
У того же Стим дек олед если сравнивать с обычной версией разница в автономности чуть более чем в два раза это при 15w, про низких ваттах почти тоже самое. У олед версии экран больше и автономность лучше. Верьте и дальше что олед не влияет на автономность.
AFU_power
Member

Matumba92
Олед екрани споживають більше, за пруфи можна подивитись на каналі LTT, олед версія дека виграє за рахунок зменшеного техпроцесу та збільшеного акб
Matumba92
Member

AFU_power: 11.09.2024 14:38 Matumba92
Олед екрани споживають більше, за пруфи можна подивитись на каналі LTT, олед версія дека виграє за рахунок зменшеного техпроцесу та збільшеного акб
Будем объективны на тех же ваттах автономность выше. На сколько больше акб? 10ватт часов и уменьшение тех процесса на 1нм.
Не смешите. По вашей логике свич олед должен быстрее разряжаться, но играет он ощутимо дольше.
Учите мат часть про олед экраны и их энергоэффективность.
AFU_power
Member

Matumba92: 11.09.2024 15:10
AFU_power: 11.09.2024 14:38 Matumba92
Будем объективны на тех же ваттах автономность выше. На сколько больше акб? 10ватт часов и уменьшение тех процесса на 1нм.
Не смешите. По вашей логике свич олед должен быстрее разряжаться, но играет он ощутимо дольше.
Щось ви зовсім не об'єктивний тоді, олед екран ефективний тільки коли показує темне на мінімальній яскравості. Якщо він показуватиме кольорове щей в режимі HDR, то його енергоспоживання може бути і в два рази вище аналогічних IPS моделей. Що було так лінь за пруфом на LTT сходити? Свіч олед довше не грає, він на рівні з IPS моделлю і більше чим у лайта
Matumba92
Member

AFU_power: 11.09.2024 15:20
Matumba92: 11.09.2024 15:10

Щось ви зовсім не об'єктивний тоді, олед екран ефективний тільки коли показує темне на мінімальній яскравості. Якщо він показуватиме кольорове щей в режимі HDR, то його енергоспоживання може бути і в два рази вище аналогічних IPS моделей. Що було так лінь за пруфом на LTT сходити? Свіч олед довше не грає, він на рівні з IPS моделлю і більше чим у лайта
Посмотрите любое сравнение на Ютубе свич олед с обычным и увидите разницу.
Я вас понял и больше ничего вам объяснять не буду :facepalm:
AFU_power
Member

Matumba92: 11.09.2024 15:35
AFU_power: 11.09.2024 15:20
Добре, я вам теж, я вам просто пруф сразу в лоб принесу з автономністю двох аналогічних ноутбуків Dell XPS 13 з олед та іпс екраном, а ви далі доводьте який олед енергоефективний
спойлер
Screenshot_20240911_152924_YouTube.png
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Matumba92
Хоча по оцьому в профілю я вже все зрозумів
Windows 10 ltsc 1809
Можете дійсно не продовжувати
Matumba92
Member

AFU_power: 11.09.2024 15:41
Matumba92: 11.09.2024 15:35
Добре, я вам теж, я вам просто пруф сразу в лоб принесу з автономністю двох аналогічних ноутбуків Dell XPS 13 з олед та іпс екраном, а ви далі доводьте який олед енергоефективний
спойлер
Screenshot_20240911_152924_YouTube.png
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Matumba92
Хоча по оцьому в профілю я вже все зрозумів
Windows 10 ltsc 1809
Можете дійсно не продовжувати
Ips 1920х1080 53 процента яркости
Олед разрешение 2880х1800 яркость 73 процента. Абсолютно не корректное сравнение, даже пруф кривой, условия не равны. :laugh:
AFU_power
Member

Matumba92
Те незручне відчуття, коли забувся глянути на кількість НІТ, яких у всіх по 200(це якщо що кількість світла, яку фізично випромінює дисплей), а ще додатково забувся глянути зверху що ютуб плейбек 720р
l-m
Member

AFU_power
в ОЛЕД ж декілька варіацій, та AMOLED і похідні, що використовуються для маленьких екранів більш енергоефективні ніж здешевлені версії як-от WOLED чи QOLED що використовуються для телевізорів та моніторів. Та в кожного є нюанси, залежно від домінуючого й кольору зображення та яскравості.
На телефоні, коли років 10 тому перейшов на AMOLED здавалось що дещо краще стала автономність.

Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
AFU_power: 11.09.2024 15:48 додатково забувся глянути зверху що ютуб плейбек 720р
Ютуб не перемикає режим екрану в 720р, просто розтягує 720р до роздільної здатності робочого столу. Та й зайві +150% пікселів нікуди не подінуться навіть в режимі 720р, тільки відеокарті стане легше.
Втім, для справедливості, навіть 2.5 кратна різниця у роздільній здатності не дає прям великої різниці у споживані.
Matumba92
Member

AFU_power: 11.09.2024 15:48 Matumba92
Те незручне відчуття, коли забувся глянути на кількість НІТ, яких у всіх по 200(це якщо що кількість світла, яку фізично випромінює дисплей), а ще додатково забувся глянути зверху що ютуб плейбек 720р
Я посмотрел что Ютуб 720 но сам экран имеет большее разрешение. У меня есть 4 к устройство, я захожу в Ютуб и включаю разрешение 720(не меняя разрешение экрана самого устройства), потреблять это устройство будет как и раньше в 4к.
Берём два Стим дека ставим одну и ту же яркость и получаем победу по энергоэффективности оледа. Ваши сравнения не корректны, По вашей логике стим дек олед должен быть на максимальной яркости с hdr а ЛСД на 50 процентах яркости, если что у Оледа 1000 Нит яркость против 400 у ЛСД, поставьте их в одинаковые условия и не выдумывайте какие-то нереальные условия сферического коня в вакууме и сразу увидите разницу. У меня всё, до свидания
AFU_power
Member

Matumba92: 11.09.2024 16:00
AFU_power: 11.09.2024 15:48 Matumba92
Я посмотрел что Ютуб 720 но сам экран имеет большее разрешение. У меня есть 4 к устройство, я захожу в Ютуб и включаю разрешение 720(не меняя разрешение экрана самого устройства), потреблять это устройство будет как и раньше в 4к.
Берём два Стим дека ставим одну и ту же яркость и получаем победу по энергоэффективности оледа. Ваши сравнения не корректны, По вашей логике стим дек олед должен быть на максимальной яркости с hdr а ЛСД на 50 процентах яркости, если что у Оледа 1000 Нит яркость против 400 у ЛСД, поставьте их в одинаковые условия и не выдумывайте какие-то нереальные условия сферического коня в вакууме и сразу увидите разницу. У меня всё, до свидания
Я поняв, це дуже добре, але як тоді пояснити, що в моєму графіку інші ноутбуки з неенергоефективним IPS всеодно довше тримають? Причому там були варіанти і з більшим резолюшином.

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Ну і додам, що олед дек ще виграє за рахунок більшої батареї, енергоефективного проца, зменшених напруг(по факту андервольт), іншого ефективнішого вайфай модуля.
Matumba92
Member

AFU_power: 11.09.2024 16:09
Я поняв, це дуже добре, але як тоді пояснити, що в моєму графіку інші ноутбуки з неенергоефективним IPS всеодно довше тримають? Причому там були варіанти і з більшим резолюшином.

Ну і додам, що олед дек ще виграє за рахунок більшої батареї, енергоефективного проца, зменшених напруг(по факту андервольт), іншого ефективнішого вайфай модуля.
Асус и Леново это олед ноутбуки, HP омнибуе вообще не понятно есть версии олед и не олед , что я должен в этом понять?! Майкрософт имеет меньшее разрешение.
Вернёмся к тому что этот скрин тест не объективный совсем. Вы сами не знаете что это за ноутбуки а я должен вам что то объяснять и аргументировать. При том что опять же у каждого ноутбука разные батареи где то лучше где-то хуже.
Не делайте больше так, не скидывайте пруф который не пруф, Я вам аргументированно объясняю а вы: вот там написано ips а там олед значит ips лучше, вы делаете выводы не изучив материал и даже свои же пруфы.
AFU_power
Member

Matumba92
Я не кажу, що IPS краще, лол, я кажу що в енергоефективності оледа немає магії. Зато у відповідь ви роздушнились, що мега автономність дек оледа це не заслуга загальної роботи над пристроєм, це тільки заслуга олед екрана
Matumba92
Member

AFU_power: 11.09.2024 16:09

Стим дек олед намного хуже андервольтится, в интернете есть много материала на эту тему. Обычный Стим дек андервольтится ручками до тех же значений если не меньше и Профит от этого андервольта намного больше.
Заходите на Ютуб и смотрите сравнение как андервольтятся и какой Профит от этого, посмотрите того же trendy_eng всё по полочкам.

Отправлено спустя 2 минуты 26 секунд:
AFU_power: 11.09.2024 16:33 Matumba92
Я не кажу, що IPS краще, лол, я кажу що в енергоефективності оледа немає магії. Зато у відповідь ви роздушнились, що мега автономність дек оледа це не заслуга загальної роботи над пристроєм, це тільки заслуга олед екрана
Соглашусь что бы не считали упёртым, батарея немного влияет, процессор же на уровне погрешности 3-5%
AFU_power
Member

Matumba92
Я б повірив, якби не мав дек лсд та оледа на руках. Обидва андервольтяться однаково, може тільки трішки гірше soc voltage offset піддається, а самі ядра та ГПУ -50мВ беруть без проблем. Мені не треба на ютуб ходити для того щоб дізнатись як що андервольтиться. І причому тут це, якщо я писав, що олед має занижені напруги вже з заводу, без андервольта.
Ответить