Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Devijack: 08.09.2024 13:49 7mindfields
Не буває оптики без хотсвапу, там нічого припаювати, немає контактів.
Так дійсно, це був htk-730 (не ево, і хотсвап там є), перепрошую
leif
Member

нарешті пару днів тому поставив змащенні і зафілмлені чері брауни в qk75n. POM плейт, фоами: кейс+PCB, без PE. на 218ст. топіку про них писав, це ті світчі, що після брейк-іну або притирання по нашому.

довго не розписуватиму, мені результат сподобався. легенька і приємна тактильність (на любителя, але мені зайшло, як діти в школу), звук не гучний і не так щоб виразний, але шурхотіння приємне і тональність цікава.

в цілому брейкнуті чері брауни, звісно, штука не така, щоб можна було універсально всім рекомендувати. результат специфічний, коштує дорого, мороки багато (я ще й вирішив змаститити по максимуму: рейли та ліф в ботом хаусінгу, рейли+ніжки+спинку+pole на стемі). але особисто я задоволений, і, скоріше за все, повторю цей же процес (брейк-ін, L+F, заміна пружин) як мінімум для блеків, а там ще nixie за пару тижнів зі штатів доїдуть, подивимось і на них.

відео для Melofon: https://vimeo.com/1007746730 (детальні конфіги клавіатур в описі до відео)

я все так само геть не бачу сенсу у таких відео записаних на айфон, адже викривлення звуку занадто сильне. але, якщо "народ трєбує", то мені не складно.

Відправлено через 19 хвилин 47 секунд:
P.s.

До речі, змащував брауни трібозісом 3204, вперше з ним експериментував і все вийшло класно, мої побоювання, що він "з'їсть" всю тактильність не виправдались, навпаки для тактильних світчів це саме те, що треба, і надалі я буду змащувати їх лише 3204. 3203 ні нужон. Ну хіба що хочеться прям максимум тактильності зберегти.
Kosdnepr
Member

leif
Для тактильних ще можна спробувати CHRISTO-LUBE MCG 111. Ні з чим не змішував і наносив дуже тоненько. При чому до використання вона в мене пролежала 3-4 роки і ніяк за цей час не змінилася.
Хоча не бачу жодних перешкод використовувати її з лінійними світчами також.
Melofon
Member

7mindfields

С хот-свапом была и первая версия Хатор рокфол на оптических каил первого поколения.

Отправлено спустя 1 час 12 минут 15 секунд:
leif

По звуку больше всех зашла та что с голубыми пробелом и эскейпом, не вникал что за модель бо свободного времени на работе мало было, но звук у неё самый прикольный из всех.
leif
Member

Melofon
не знаю як тобі вдається там щось розчути, телефон ріже нещадно.

але це cycle7 зі світчами hmx cloud (зі стоковим змащенням). чудова і недорога парочка. я замовив зі штатів одразу декілька сетів світчів Hmx невдовзі після знайомства з cloud, дешеві але дійсно цікаві у них перемикчі. але наразі одна пачка ще їде, здається, п'ять сетів по 90шт, а ще одна чекає поки hmx lotus рестокнеться, але там не тільки hmx. ну і за цей час поки я чекаю доставки і рестоку лотусу там вже і нових hmx підвезли, треба буде ще одне замовлення робити :rotate:

ось тут записано на нормальну апаратуру. такий самий конфіг клавіатури, плейту, світчів та кейкапів як у мене, навіть колір такий самий. тільки тут ще й без фоамів, а я на своїй поки не діставав.

шикарно за свої гроші, як на мене.

Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
Kosdnepr
Читав про таке мастило, але ніколи не користувався. Відгуки направду непогані.
AFU_power
Member

Де можна купити непогані кейкапи, бажано з кирилицею під Keychron K8? І як саме їх шукати правильно, якщо наприклад на алі?
aaleksandrenko
Member

AFU_power: 12.09.2024 10:24 Де можна купити непогані кейкапи, бажано з кирилицею під Keychron K8? І як саме їх шукати правильно, якщо наприклад на алі?
В цій клавіатурі всі клавіші стандартні. підійде любий набір.
Варто підібрати профіль кейкапів по формі. Заводські там ідуть ОЕМ профілю здається. Мені особисто більше подобаються cherry профіль. Але ще є й інші форми. Детальніше тут, наприклад https://goblintechkeys.com/blogs/news/c ... ry-and-xda
У нас можна взяти ці ОЕМ https://hator.gg/ua/accessories/keyboar ... t-keycaps/
На алі хіба з російською. писав назву профілю та матеріал по типу cherry PBT keycap russian

А хто юзав магнітні клавіатури? Наче останній рік стають досить популярними. Дійсно щось цікаве в порівнянні з механічними?
Бачив можна взяти п'яного оленя а75про (DrunkDeer A75 Pro) за 100ку зелених або красива маленька iyx mu68 pro зараз за 80 баксів всього. Але розмір другої мені малуватий :)
Плюс DrunkDeer A75 Pro має версію з сайлент світчами що якраз хотілось
AFU_power
Member

aaleksandrenko
Дякую, бо це моя перша механіка і клавіатура зі змінними клавішами, то я трохи загубився у виборі
Devijack
Member

aaleksandrenko
В якомусь з відосів Hipyo Tech промовився що дорогуща wooting ловить глюки через наводки, реагує на магніти довкола, положення, фази луни :D та що через особливості конструкції неможливо досягти на приємний звук.
aaleksandrenko
Member

Devijack: 12.09.2024 16:44 aaleksandrenko
В якомусь з відосів Hipyo Tech промовився що дорогуща wooting ловить глюки через наводки, реагує на магніти довкола, положення, фази луни :D та що через особливості конструкції неможливо досягти на приємний звук.
На магніти напевно реагуватиме. Це логічно.
Неможливо досягти приємного звуку? Ну не знаю. Як на мене можна. Звичайна конструкція так само рухається. Зʼявляються вже сайлент світчі. Які собі і хочу бо в навушниках за пк.
А зі звичайних на сайті wooting слухав тайпінг 80he. Дуже приємно звучить. 60he і рядом не стоїть.

Тут цікаво чи є профіт в іграх з тих плюшок що дає магнітна клава. Взяв оленя а75 про на пробу.
Побачимо. Для таких клав дуже важливий софт. Цю наче розвивають, є своє комюніті в діскорд.
AndP
Member

leif
видел у тебя есть клавиатура от ASUS ROG, подскажи, их надо мазать? я о оптико-механических переключателях ROG RX.
leif
Member

AndP
асусу вже немає і була вона на "звичайних" неоптичних перемикачах. там ніби було якесь заводське змащення, не найгірше, але і не найкраще. звісно, що руками перемазати самому було б, як завжди, не зайвим.

//
щодо магнітних клав, то єдине цікаве, що я наразі для себе бачив в цьому сегменті це qk65 з магнітною PCB.
https://www.sacredkeebs.com/blog/qk65v2-classic-he

от вона пристойно зроблена, як власник qk75n можу собі уявити трохи. але у мене щось до покупки цієї qk ніяк не дійде справа останні місяці. то світчі, то кейкапи, то ще один бербоун :help: ось нещодавно взяв ще iron165 і це моя п'ята дошка наразі. на додачу до тих, що на відео вище. але навіть наступною в списку покупок магнітна qk не стоїть. можливо, через одну клавіатуру її візьму під іграшки.
aaleksandrenko
Member

leif: 12.09.2024 20:58 AndP
щодо магнітних клав, то єдине цікаве, що я наразі для себе бачив в цьому сегменті це qk65 з магнітною PCB.
https://www.sacredkeebs.com/blog/qk65v2-classic-he

от вона пристойно зроблена, як власник qk75n можу собі уявити трохи. але у мене щось до покупки цієї qk ніяк не дійде справа останні місяці. то світчі, то кейкапи, то ще один бербоун :help: ось нещодавно взяв ще iron165 і це моя п'ята дошка наразі. на додачу до тих, що на відео вище. але навіть наступною в списку покупок магнітна qk не стоїть. можливо, через одну клавіатуру її візьму під іграшки.
не чув про них, але щось схоже на KBDfuns. Нішеві продукти для гіків які готові платити по 500 баксів за клаву :)
Але вона про преміум матеріали, а не технологічність. Ось сторінка в магазині виглядає як купа варіантів по кастомізації матеріалів і магнітна просто як один із варіантів. Не знайшов інфи про латенсі, всі розказують яке воно красиве. Плюс це єдина магнітна клава виробника, навряд чи там буде супер підтримка в ПО. Мене більше цікавить ігрова розробка та оптимізація магнітної клавіатури.

Той же wooting постійно програмно робить нові фічі, оптимізує затримку тому і став таким популярним. хоч 60he виглядає убого по звуку та матеріалам.
80HE вже має добрий баланс між матеріалами та технологічністю. Тому дорожче чим просять за wooting 80HE брати щось не бачу сенсу.

А от в сегменті 100-200 дол досить сильна конкуренція. Там вже не так просто робити вибір. Є молоді бреди по типу drunkdeer які також роблять чисто магнітні клави (саме тому спробуї їх) так і відомі по типу Акко (MOD007v3 HE Year of Dragon зараз за 140 дол виглядає добре), Кейхрон (Q1 HE наче непогана, але на фоні Акко дорогувато)
leif
Member

aaleksandrenko: 12.09.2024 21:54не чув про них
це підрозділ owlab, що випускає товари для масового ринку. я походу вже добряче занурився в клавіатурну тему, але qk це недорогі клавіатури по мірках ринку і ні про який преміум там мова не йде. преміум це вже, власне, до owlab, якщо мова про цю компанію. а qk це добротні дошки початково-середнього рівня. коли клава в зборі $100, це зовсім бюджетно. там в випадку qk треба також враховувати, що у них ще доставка досить дорога. до ціни кожної дошки у них там на сайті треба додавати ще 50+ баксів, незалежно як доставляти в Україну: напряму, через НП/міст. ну і почекати доведеться, там не так, щоб все ін-сток.
aaleksandrenko: 12.09.2024 21:54Ось сторінка в магазині виглядає
та я це все знаю)
aaleksandrenko: 12.09.2024 21:54. Плюс це єдина магнітна клава виробника, навряд чи там буде супер підтримка в ПО.
я скинув посилання на огляд, там про ПЗ написано. звісно, у вутінг краще, але нічого критичного особисто для себе я не побачив. ну для SOCD доведеться сторонню програму ставити, але цю фічу вже забанив валв і не факт, що вона взагалі приживеться, а якщо і приживеться, то з часом додадуть. 8000hz у сабжа є, думаю, що і з латенсі там все в порядку, контора не віники в'яже і знається на добротних продуктах.
aaleksandrenko: 12.09.2024 21:5480HE вже має добрий баланс між матеріалами та технологічністю.
тут у кожного будуть свої власні критерії. кому добрий, а кому і ні. я послухав тайпінг стоковогу вутінгу 80 в обох варіантах корпусу і це все ще доволі погано, як на мене.
aaleksandrenko: 12.09.2024 21:54А от в сегменті 100-200 дол досить сильна конкуренція. Там вже не так просто робити вибір. Є молоді бреди по типу drunkdeer які також роблять чисто магнітні клави (саме тому спробуї їх) так і відомі по типу Акко (MOD007v3 HE Year of Dragon зараз за 140 дол виглядає добре), Кейхрон (Q1 HE наче непогана, але на фоні Акко дорогувато)
ясно. ну тут кожному своє, в залежності від ступеню занурення в клавіатурну тему і готовності витрачати на це хобі гроші. я нині за стільки один сет кейкапів купую, і нерідко 140 це навіть без новелтіз, а буває, що і 200 без новелтіз :horror:

Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
ось наприклад недавно я став власником отакого сету:
https://www.ebay.com/itm/285633200795
теж абсолютно нового. але ще і з новелтіз, на ібей там тільки за базу просять $220. а додатково за новелтіз попросять мінімум $100, якщо пощастить, а то можуть і $150.

я ще навіть жодного разу цей сет не вдягав на клаву, любуюсь в коробці :laugh:

"гіків" не так і мало і вони безжально деруть ціни.
Melofon
Member

leif

Всё там нормально было слышно и качество звука самой клавы можно определить и я не ошибся на счёт её звука, хоть на телефоне он не много не тот но всё таки слышно её основной тон, я как бывший музыкант (играх по молодости в рок группах :gigi: ) могу отличить малейшее изменение звуковой тональности, но тут конечно ещё у каждого свой вкус может быть на звучание, но у этой какой-то более премиальный звук что-ли как по мне из всех твоих клав, на записи с хорошего микрофона нет завышенных высоких частот как на записи с телефона.
leif
Member

Melofon
Чим більше clack'у — тим багачє звучить :laugh: а thocc — ващє галімий народний ширпортєб.

жартую, звісно, це дійсно все вкрай індивідуально і суб'єктивно.

qk75n з брейкнутими чері браунами там на відео відчутно подорожче буде за cycle7 з HMX cloud (~15000грн vs ~9300грн без кейкапів), але клауд і справді прям яскравий світч, який легко всім подобається, а брауни така собі тема для задротів-поціновувачів. брауни ж взагалі, мабуть, найбільш захейчений світч з усіх, що існують. ну, що тут скажеш. не всі здатні оцінити його крутість :lol:

тим часом я зібрав iron165 на emogogo linear. без фоамів взагалі. pcb, алю плейт, світчі і кейкапи. оце CLACK! оце мені подобається! пізніше викладу відео для Melofon, може якийсь світч ще покраще підійде, не було багато часу на експерименти.
спойлер
Изображение
Devijack
Member

Та тут така справа, головне щоб самому подобалось, бо комусь вау, а комусь повне Ґе, бо на пристроях що +\- так само набирають текст, різниця сугубо на всласні відчуття, чи маркетинговий капкан що дозволяє відчувати речі яких немає.
leif
Member

поділюсь фоткою своєї cycle7 з нещодавно придбаним GMK Fuji:
спойлер
Изображение
наразі зібрана без фоамів, з алю плейтом, на змащених світчах Jwk Alpaca.

тайпінгу для Melofon на цей раз теж не буде :-P просто фотка.

мені не платить TKD, але ще раз повторюсь, що cycle7 це направду класна клавіатура, яку можна придбати прям в Україні за цілком адекватні гроші. frl клавіатур на ринку взагалі не так і багато, а гарних то й взагалі на пальцях однієї руки.

до слова, знову про funkeys. домовились же з ними, що вони мені напишуть, коли отримають акуми з комплекту бездротових PCB для cycle7, що продаються окремо (pcb, не акуми), як допи.
бо насамперед виробник їх забув покласти з додатковими PCB. (принаймні, мені так пояснили)

ну і що ви думаєте, написали вони мені, коли їх отримали, як обіцяли? звісно ж, ні :laugh: чекав-чекав, довелось запитувати самому. коротше, продовжують тримати свою планку сервісу.

але бездротову PCB у них я таки придбав. ітого комплект з cycle7 (з коатінгом та дорожчим обтяжувачем), дротової та бездротової pcb для нього, а також 3-х плейтів (Alu, PC та FR4) обійшовся в сумі в 12 380грн, що, я вважаю, дуже навіть ок за цей рівень якості і комплект допів.

додати світчі, це + 1.5-3к, стаби можна цілком заюзати і стокові, кейкапи, якщо подешевше, то + 2.5-3к, якщо подорожче то + 6-8к. і маєте зовсім непогану клаву з простором для експериментів і навіть альтернативною PCB (бездротова pcb не підтримує via/qmk). якщо по наших мірках, то середнього рівня, по західних скоріше початкового, але теж недалеко від мідла.

звісно, якщо у вас є таке бажання взагалі :)
Последний раз редактировалось leif 17.09.2024 22:05, всего редактировалось 1 раз.
Eduard1980
Member

Devijack: 14.09.2024 03:24 Та тут така справа, головне щоб самому подобалось, бо комусь вау, а комусь повне Ґе, ...., різниця сугубо на всласні відчуття, чи маркетинговий капкан що дозволяє відчувати речі яких немає.
Ці б слова та в шапку половини тем на форумі, срачів би поменшало :laugh:
Особливо сподобалось: "дозволяє відчувати речі яких немає"
Респект панові :beer:
Melofon
Member

leif

За тайпинг всегда спасибо, будет время и возможность всегда скидывай :super:
Ответить