AMD підтвердила, що компанія зосередиться на відеокартах середнього рівня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Welcome to UDNA
https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -ecosystem

RDNA5 and CDNA4 will re-unify the architectures
Это первый случай.
попробуйте взять Sapphire/Powercolor/XFX, у вас вроде gigabyte?
NST1983
Member

man1242: 09.09.2024 16:13
CrypteX: 09.09.2024 15:16 Usagi
В якому світі 7900XTX краще за 4090D, 4080 Super? Вона навіть в світі "ресто-онлі" максимум на рівних зі звичайною 4080, + або - 3-5% в залежності від тайтла.

А по статье - идея и логика ведь нормальные, нужно кусок рынка наращивать, самый массовый - средний сегмент. Им надо выдать новые RX580 и 6750XT, чтоб реально взлетело на фоне нелепых 4060 Хуанга.

тест проверених людей :up:
За пів року може багато чого змінитися. Нещодавно були оновлення драйверів у АМД, які відображали потужні прирости у багатьох іграх! :beer:
jumanji
Member

Pathfinder: 09.09.2024 16:15
Геральт: 09.09.2024 16:11 Та там якась прохолодна історія. То по дефолту, то щось крутив. Ігри не пограти, місяць карта бамбук курить. Для форумів 7900 мабуть брав )
Ну усіляке буває. Може якийсь заводський брак. 102 на хотспоті теж не супер, може жижабайт зажав прокладки людські, чи мсі шось накрутило.
Там у типа 1100 оборотов на 360 ватта ;)
Alexsandr
Member

Средний уровень это скорее всего нужны лучи нормальные, объем памяти цена и скорость. Ну глюков поменьше. А то вечные рпоблемы то с кодеками то с декодерами то с курсорами. Нужно что-от, чем когда-то стали АТИ 9100, 970, 4850. Смогут ли повторить что бы и не дорого и было и что бы ИИ можно было запускать.
Геральт
Member

stakanctl: 09.09.2024 18:06 Звісно не враховуючи рейтрейсинг, бо це вже не максимальні налаштування графіки
А з цього місця детальніше. Чи можна вважати максимальними налаштуваннями апйсейли?
Бо на зараз всі +/- нормальні тестувальники дають результат переважно в 2х режимах: RT on/RT off. Але починають траплятись і натив/апскейл. Ітого, якщо мова про максимальний макс, то там і 4090 не вивезе православні 60.
AssayMAS
Member

Геральт: 09.09.2024 19:27 і 4090 не вивезе православні 60.
Напокупают 2-8 К мониторы и топ карты игры на ультрах не тянут (ультры это такие настройки которые будут востребованы годиков через пять - десять)... бери 1К монитор и будет те 100+ ФПС с лучами счастья Хуана и без всяких генераторов ФПС... ох уж этот подростковый максимализм.
Хуан сказал - 4090 это максимум что простым смертным разрешено владеть... а то создашЪ ИИ что поработит человечество поправ владыку Нвидиа.
Если 4090 не был максимумом - то ОС+дрова+игры умели бы десятки карт нагружать включая и 10 - 40 серию... а то 2 карты и уже 1,5Х профита... а три карты нет смысла ставить.
Kirakishou
Member

lostsoulforever: 09.09.2024 13:58о це ти той чувак що пів року трахав усім мізки і вибірав гпу, а потім у тебе в вузькоспеціалізованому плеєрі з спец кодеком якісь баги були, чомусь ти про це тактовно промовчав ніби проблема з усіма відео на світі :)
Ні, адже проблема з УСІМА відеоплеєрами, які підтримують апаратне декодування. Амд написали про потплеєр тому, що корейський форум почав активно писати баг-репорти. Якби не це, то вони б і надалі продовжували замовчувати проблему. А те, що проблема ще виявилися в двох з п’яти ігор, в які я граю, то певно так співпало. Невезіння. Одну з цих ігор амд не пофіксять НІКОЛИ, адже вона нішева, але друга гра дуже популярна і про цей баг їм відписав не тільки я, вже вийшло чергове оновлення відеодрайверу, але баг і нині там.
avuremybe
Member

tcpdump: 09.09.2024 09:56Люди які купують Порше не купують топові відеокарти) діскасс)
Бо топова відокарта не згниває за півтора року? :laugh:
stakanctl
Member

Геральт: 09.09.2024 19:27
stakanctl: 09.09.2024 18:06 Звісно не враховуючи рейтрейсинг, бо це вже не максимальні налаштування графіки
А з цього місця детальніше. Чи можна вважати максимальними налаштуваннями апйсейли?
Геральт, з якою метою ти хочеш порівнювати роздільну здатність рендеру та безпосередньо налаштування освітлення/відображень?
Геральт: 09.09.2024 19:27 Бо на зараз всі +/- нормальні тестувальники дають результат переважно в 2х режимах: RT on/RT off. Але починають траплятись і натив/апскейл.
Бо якщо тестити все з RT on, то 60+ фпс на графіках буде у ~6 карт в залежності від роздільної здатності тесту. Очевидно, що це частково робиться для бюджетних та мід сетапів. Так само з натив/апскейл. Частково для повноти тесту, бо ці налаштування сильно впливають на ресурси. 10 років тому були такі самі графіки з результатами бенчмарків з різним ступенем AA та без, тому нічого дивного або нового тут немає.
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

stakanctl: 09.09.2024 18:06 Які болота? Яка щелепа? Ти що несеш? Намагаєшся щось довести через посилання на сторінку з графіками середньої температури на палату середньої кількості фпс по іграх. Звісно не враховуючи рейтрейсинг, бо це вже не максимальні налаштування графіки, а упередження через котре радеон не буде виглядати так серйозно. Дядя, тобі неіронічно раджу лікувати голову.
Тобто ти вже і від своїх слів відмовляєшся.
Які налаштування тестувались? В якій сцені? Чому я повинен вірити рандомному графіку?
знову те саме. Ось, перший попавшийся тест 4090-7800XTX-4080C
https://www.techpowerup.com/review/powe ... nd/36.html
Умови тестування що заважає подивитися як не щелепа ? Пуста макітра ?
Чому я повинен вірити рандомному графіку?
Значить techpowerup.com рандомний, а techspot.com мірило :lol:
Йди, лікуй зелену залежність.
Геральт
Member

stakanctl: 09.09.2024 20:15 Геральт, з якою метою ти хочеш порівнювати роздільну здатність рендеру та безпосередньо налаштування освітлення/відображень?
З метою оцінки швидкодії на безкомпромісних (максимальних) налаштуваннях.
Бо якщо тестити все з RT on, то 60+ фпс на графіках буде у ~6 карт в залежності від роздільної здатності тесту. Очевидно, що це частково робиться для бюджетних та мід сетапів. Так само з натив/апскейл. Частково для повноти тесту, бо ці налаштування сильно впливають на ресурси. 10 років тому були такі самі графіки з результатами бенчмарків з різним ступенем AA та без, тому нічого дивного або нового тут немає.
4090 не вивозить AW2, Outlaws, Аватар, 2077. Це так, навскидку. Тому ні, не лише для бюджетних сетапів. А якщо йдемо на компроміс, то там вже кожний сам собі вибирає, які повзунки знижувати.
man1242
Member

stakanctl: 09.09.2024 20:15
Геральт: 09.09.2024 19:27
Геральт, з якою метою ти хочеш порівнювати роздільну здатність рендеру та безпосередньо налаштування освітлення/відображень?
Геральт: 09.09.2024 19:27 Бо на зараз всі +/- нормальні тестувальники дають результат переважно в 2х режимах: RT on/RT off. Але починають траплятись і натив/апскейл.
Все упирается в софт и желание разработчиков писать его под 15% рынка, хотя стоит заметить что порты с консолей имеют преимущество в растере. С лучами также, есть много примеров где дрессировка имеют схожую или не колоссальную разницу в красных решениях если разработчики это хотели реализовать, я думаю все тут люди и понимают что у АМД и нвидиа разные способы работы дрессировки
ziben
Junior

kengupich: 09.09.2024 10:20 Я собі як раз теж тільки взяв 6700 xt. Справа не скільки в грошах, скільки у виділенні велетенської кількості тепла. Я не хочу брати 6900 і мати пічку з робочою температурою 70 градусів. Тим паче що її продуктивність теж не "безальтернативний топ"
Стояла 3080ті яка також грілася за 70 відвалився чіп взяв 6900хт, граюсь в QHD на ультрах, в другана 4070 при тяжких настройках теж за 70 гріється, я думаю що всі карти гріються коли викричуєш все на максимум,
Dremjke
Member

ziben: 09.09.2024 22:05Стояла 3080ті яка також грілася за 70 відвалився чіп взяв 6900хт, граюсь в QHD на ультрах, в другана 4070 при тяжких настройках теж за 70 гріється, я думаю що всі карти гріються коли викричуєш все на максимум,
70 це нормальна робоча температура під навантаженням.
GraFFDyuma
Member

kengupich: 09.09.2024 10:20

Стояла 3080ті яка також грілася за 70 відвалився чіп взяв 6900хт, граюсь в QHD на ультрах, в другана 4070 при тяжких настройках теж за 70 гріється, я думаю що всі карти гріються коли викричуєш все на максимум,
Якщо відвалився чіп на 3080ti то точно там було далеко за 70+ :gigi:
p0_x_1
Junior

kengupich: 09.09.2024 10:20 Я собі як раз теж тільки взяв 6700 xt. Справа не скільки в грошах, скільки у виділенні велетенської кількості тепла. Я не хочу брати 6900 і мати пічку з робочою температурою 70 градусів. Тим паче що її продуктивність теж не "безальтернативний топ"
У всіх карт ігрового сегменту робоча температура 70°. У топових лінійках буває і 65, але у всіх випадках в стоці вентилятори дають ~1800 обертів, що не дуже комфортно. І це стосується що 3060 з 170W, що 3080 з 320W. Якщо Вас так бентежить температура беріть карту по свому бюджету та андервольтіть її вручну налаштовуючи криву вентиляторів. До того ж чим вибагливіше чип до ваттів, тим більше профіту дасть андервольт та запас системи охолодження дасть можливість працювати при низьких температурах та низькому рівні шуму
Usagi
Member

stakanctl: 09.09.2024 14:09
Usagi: 09.09.2024 11:14

Не знаю, в мене зараз топ 2 відеокарта світу і це відеокарта амд)
Поділись лором свого світу, бо дуже цікаво стало :lol:
Дуже прості реалії. Відкриваєш не проплачений бенч на ютубі де 7900хтх хаває ВІД 370ватт. Фпс більше за 4080супер. Нагадай яка тоді топ2 відеокарта якщо не ця?
Ах так, напиши за уууу 400ватт. Куллери 1200рпм чіп 75-77°. Доречі зелена любімка жарить на 320+ тому різниця мізер. Як я радий що продав свою 3080

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
CrypteX: 09.09.2024 15:16 Usagi
В якому світі 7900XTX краще за 4090D, 4080 Super? Вона навіть в світі "ресто-онлі" максимум на рівних зі звичайною 4080, + або - 3-5% в залежності від тайтла.

А по статье - идея и логика ведь нормальные, нужно кусок рынка наращивать, самый массовый - средний сегмент. Им надо выдать новые RX580 и 6750XT, чтоб реально взлетело на фоне нелепых 4060 Хуанга.
4090д це вважай 4090. Забув за неї і не вважаю за окрему карту але нехай. А далі про 4080 вже казочки) якщо маєш 4080 чи 4080с можемо бенчі прогнати в любій грі
Melofon
Member

ziben: 09.09.2024 22:05
Думаете что это именно такая температура виновата в отвале чипа? Типа если была бы чуть менее 70-ти то не отвалился бы? Дело не в самой температуре а в её перепадах и кол-ву циклов этих перепадов и кол-ву часов в нагрузке, если до того на ней майнили то не важно какая там была температура, пусть даже 60 градусов, майнеры любят душить чип и гнать память и поэтому у них чипы сильно не греются, но карты дохнут просто потому что они были в нагрузке 24/7 год или более и этого достаточно чтобы убить карту и там будут всякие отвалы чипов памяти или гпу. У игрунов же карты сутками в нагрузке не работают поэтому и дольше живут обычно.
stakanctl
Member

Usagi: 13.09.2024 00:50 Фпс більше за 4080супер. Нагадай яка тоді топ2 відеокарта якщо не ця?
Чому твій топ-2 не вміє в рейтрейсинг?
Usagi: 13.09.2024 00:50 А далі про 4080 вже казочки) якщо маєш 4080 чи 4080с можемо бенчі прогнати в любій грі
Топи ганяють бенчі із всім на ON, на те вони і топи. Поганаєм бенчі з лучами?
спойлер
Изображение
Відправлено через 7 хвилин 17 секунд:
Usagi: 13.09.2024 00:50 Ах так, напиши за уууу 400ватт. Доречі зелена любімка жарить на 320+ тому різниця мізер.
Різниця 80 ватт, тобто 20%. Робимо висновок, що твоя топ-2 гпу лише на мізер виривається над звичайною 4070, 4080, 3080, 3070, 4060, бо різниця менше 20% не враховується. Заспокоюй себе далі марнуванням грошей на 7900, айтішнічек.
unclevrm
Member

лишь бы они и дальше забивали на лучи и увеличивали эффективность и производительность. Лучи хомякам оставим, пускай упарываются втридорога

Отправлено спустя 5 минут 29 секунд:
Kirakishou: 09.09.2024 20:00
lostsoulforever: 09.09.2024 13:58о це ти той чувак що пів року трахав усім мізки і вибірав гпу, а потім у тебе в вузькоспеціалізованому плеєрі з спец кодеком якісь баги були, чомусь ти про це тактовно промовчав ніби проблема з усіма відео на світі :)
Ні, адже проблема з УСІМА відеоплеєрами, які підтримують апаратне декодування. Амд написали про потплеєр тому, що корейський форум почав активно писати баг-репорти. Якби не це, то вони б і надалі продовжували замовчувати проблему. А те, що проблема ще виявилися в двох з п’яти ігор, в які я граю, то певно так співпало. Невезіння. Одну з цих ігор амд не пофіксять НІКОЛИ, адже вона нішева, але друга гра дуже популярна і про цей баг їм відписав не тільки я, вже вийшло чергове оновлення відеодрайверу, але баг і нині там.
а что за две игры и что за баг?
Ответить