Tuf b550m plus зображення відсутнє.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Зібрав до купи запчастини.
B550m r 5 3600 б/у.
1060/3 /і пробував якусь стару затичку hd 2600 pro( витягнув зі старого робочого системника для тестів)
2 ssd m2 512/512. один з них з системою (зі свого старого ноуту залишився)
ram Corsair vengeance pro 3200xmp 2/16(buldozer)
Бп850 tt grand gold б/у
Wifi axe 3000
При запуску відсутнє зображення /hdmi /dvi(спящий режим монітора)(dp у мене немає кабелів)
Кабелі не підвальні зняв з другого пк. Так ще й своїх пучок валяється.
При старті все крутиться світиться. Але bios я так і не побачив, залишав так включеним на 20 хвилин.
По очереді світяться діоди ram /cpu/vga на оперативні трішки довше затримується індикатор, при двох планках ефект довший, як я розумію бо більше її перевіряти, boot ні разу не мигав, діставав 1 планку рам і пробував пихати в інші роз'єми, так же другу планку, але як я тут почитав форум то вроді ок все виймав повністю оперативну то тоді спікер пищить, а так немає ні одного звуку про якусь помилку якогось комплектуючого.
кабелі від бп повставляв правильно там все підписано на штекерах (захист від дибілів) :gigi:
Витягував батарею біоса, замикав контакти на платі з відключеним бп, ну взагалі все зробив для скидання біосу як тут на форумі радять, одне що зосталось спробувати так це спробувати перешить біос, так як всі комплектуючі лежали рік в коробках то я думаю біос там би уже сам скинувся :D
Зоставляв так усе хвилин на 15 покрутитися. Можливо мало ...
А так не знаю куди далі копати, половина комплектуючих б/у :-/ все чисте без окислень і бруду, прогарів і якихось потьоків від чого небудь, всі клемки рівні та в порядку.
Не пробував тільки запуск без ssd та без відях, ну і без процесора не пробував)
Нажаль не маю флешки малого об'єму для біосу так як сама менша 64гб usb 3.0 хіба в машині в бардачку пошукаю на 16 якусь стару 2.0 але я пам'ятаю що вона ддддуже повільна, колись з неї встановлював win10 то це був жах...
Все таки схильний до прошивки біосу,він точно там був 22 року так як було відео з тестами при покупці, бо так ні разу і не побачив індикатор boot. що порадите?
Можу протестувати на іншому пк тільки відео та бп так як все інше занадто нове для нього) там ще ddr2 стоїть в ньому.
1A343
Member

На днях мені принесли БЖ з яким у ПК все крутиться, світиться, а зображення немає. Ніякого писку, і грузитись не хоче. Всі напруги в порядку, конденсатори поміняв, толку нуль. Монітор при включенні реагує, але одразу починає шукати сигнал, і не знаходить. Може діло також в БЖ? Всі штекери живлення попідключали?
CMEPTb_HD
Member

1A343: 31.08.2024 13:09 На днях мені принесли БЖ з яким у ПК все крутиться, світиться, а зображення немає. Ніякого писку, і грузитись не хоче. Всі напруги в порядку, конденсатори поміняв, толку нуль. Монітор при включенні реагує, але одразу починає шукати сигнал, і не знаходить. Може діло також в БЖ? Всі штекери живлення попідключали?
прошив біос, перший запуск, горить cpu червоним поки не пищить, почекаю трішки.
Alex646
Member

Пробуйте без відюхи і дисків. Якщо пищатиме, це гарна ознака. Скоріше за все, знову типова проблема з вимкненим CSM. Тоді треба шукати проц зі встройкою або сучаснішу відюху.
CMEPTb_HD
Member

Alex646: 31.08.2024 13:48 Пробуйте без відюхи і дисків. Якщо пищатиме, це гарна ознака. Скоріше за все, знову типова проблема з вимкненим CSM. Тоді треба шукати проц зі встройкою або сучаснішу відюху.
ні, не пищить, все так же бігають рам/цпу/вга... Зашив самий древній біос така ж тишина, знаю що точно там стояла раніше 2060.
Avenger80
Member

Alex646
А чем 1060 старая видуха? У меня на 1050 с такой же материнской платой свободно работала.

Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
CMEPTb_HD
Вы прошивали через кнопку сзади?
CMEPTb_HD
Member

Avenger80: 31.08.2024 14:52 Alex646
А чем 1060 старая видуха? У меня на 1050 с такой же материнской платой свободно работала.

Отправлено спустя 2 минуты 52 секунды:
CMEPTb_HD
Вы прошивали через кнопку сзади?
да
Dremjke
Member

Avenger80: 31.08.2024 14:52А чем 1060 старая видуха?
8 лет карте как бы, новинкой не назовёшь.

Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
CMEPTb_HD: 31.08.2024 12:05що порадите?
CMEPTb_HD: 31.08.2024 12:05Все таки схильний до прошивки біосу
Зробіть спочатку це.
Цікаво, бо була схожа проблема на іншому конфігу і вилікувалось банально переставлянням оперативки.
Avenger80
Member

Dremjke
Ну и нормально работает, в плане совместимости...
https://itc.ua/articles/igrovoe-nachalo ... -gigabyte/
спойлер
Изображение
CMEPTb_HD
Member

Шию втретє диод бистро мигаю і флешка також, значить шиє біос)

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Я навіть проц діставав передьоргнув його там в сокеті, запустив на декілька сек потрогав гріється, значить живий і поставив брусок алюмінію назад
Dremjke
Member

Avenger80: 31.08.2024 15:04Ну и нормально работает, в плане совместимости...
К совместимости вопросов нет ;)

Отправлено спустя 30 минут 9 секунд:
Последний раз редактировалось Dremjke 31.08.2024 15:44, всего редактировалось 1 раз.
CMEPTb_HD
Member

Уже раза чотири натикаюсь на рішення (можливе) потрібен dp кабель.. на редіті також схоже найшов.
Dremjke
Member

CMEPTb_HD: 31.08.2024 15:40Уже раза чотири натикаюсь на рішення (можливе) потрібен dp кабель.. на редіті також схоже найшов.
І якщо вдруг на ДП кабелі заведеться, то буде ОК? Це не ОК.
Alex646
Member

CMEPTb_HD: 31.08.2024 15:07 Шию втретє диод бистро мигаю і флешка також, значить шиє біос)

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Я навіть проц діставав передьоргнув його там в сокеті, запустив на декілька сек потрогав гріється, значить живий і поставив брусок алюмінію назад
Шити біос це теж не зовсім нормально. На рузені 3600 воно має працювати із коробки.

Є ще якийсь пк, щоб там блок живлення перевірити, відяху?
Avenger80
Member

CMEPTb_HD
Dremjke
Ну это тоже не выход. У меня, кстати, нормально всё работало и на DVI и на DP кабеле с 1050 и монитором Dell U2312HM. А если попробуете в мониторе выставить не автоопределение выхода, а конкретный выход - HDMI, DVI? Хотя при этих всех вещах должно загораться VGA Led (белый) и висеть на нём. Это если проблема связана с изображением (видеокартой), кабелем, монитором.

Отправлено спустя 26 минут 12 секунд:
Так а какой индикатор всё-таки светится постоянно или какое поведение этих индикаторов? В нормальном состоянии они должны по очереди перемигнуть и погаснуть, т.е. должна быть там темнота, а не цветомузыка или фонарь какого-то цвета на всю комнату. :)
CMEPTb_HD
Member

Avenger80: 31.08.2024 16:40 CMEPTb_HD
Dremjke
Ну это тоже не выход. У меня, кстати, нормально всё работало и на DVI и на DP кабеле с 1050 и монитором Dell U2312HM. А если попробуете в мониторе выставить не автоопределение выхода, а конкретный выход - HDMI, DVI? Хотя при этих всех вещах должно загораться VGA Led (белый) и висеть на нём. Это если проблема связана с изображением (видеокартой), кабелем, монитором.

Так а какой индикатор всё-таки светится постоянно или какое поведение этих индикаторов? В нормальном состоянии они должны по очереди перемигнуть и погаснуть, т.е. должна быть там темнота, а не цветомузыка или фонарь какого-то цвета на всю комнату. :)
Вони мигають по очереді.. без кінця рам/цпу/вга.. і так по кругу а от зеленого індикатора бота я так і не побачив ні разу..

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
CMEPTb_HD: 31.08.2024 16:59
Avenger80: 31.08.2024 16:40 CMEPTb_HD
Dremjke

Вони мигають по очереді.. без кінця рам/цпу/вга.. і так по кругу а от зеленого індикатора бота я так і не побачив ні разу..
Є ще один пк на ньому перевірю відяху і бп.
Avenger80
Member

CMEPTb_HD
Если так мигают, значит материнская плата в бесконечной перезагрузке почему-то... Тут наверное скорее всего или сама мать или проц чудят, но это не видяха и не кабель. Может БП?
Alex646
Member

Хай автор для експерименту поставить НОВУ батарейку для матплати.
CMEPTb_HD
Member

Alex646: 31.08.2024 18:02 Хай автор для експерименту поставить НОВУ батарейку для матплати.
Декілька днів назад нову поставив)
Dremjke
Member

Що там з прошивкою BIOS?
Ответить