Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
mainoper33
Member

А в чому проблема з після оплатою відправити через олх-доставку?
Мені як продавцю без різниці, втрачаю тільки час, якщо не заберуть, але у 99% випадків товар забирають.
ackstarvinta
Member

mainoper33: 25.08.2024 10:35 А в чому проблема з після оплатою відправити через олх-доставку?
Мені як продавцю без різниці, втрачаю тільки час, якщо не заберуть, але у 99% випадків товар забирають.
серйозність намірів. Є клієнти які замовляють післяплатою в різних продавців, до останнього виторговуються і ще паралельно моніторять варіанти.
Серйозні покупці оплачують одразу, закривають питання і йдуть далі, бо розуміють що час = гроші.
А ті, кому нема чим зайнятись - займаються такою дурістікою. Плюс, маєте одразу пруф що в покупця є кошти :rotate:

Буває краще не продати, ніж продати неадекватному персонажу. Тому опція відключення післяплати якраз відрізає таких NPC
fds2002
Junior

olx не даст заказать более двух раз одновременно без оплаты заказа, плюс ограничения после незаборов. т.е. если olx предлагает купить без предоплаты, значит клиент достоин минимального доверия.

я лично требование "доставка только с предоплатой" воспринимаю как проблемного продавца, он там намутит чего-то (а они бывает мутят), а я потеряю деньги на пересылку. оплачиваю обычно налом наложку, мне человеку пачку баксов сфоткать что-ли, чтобы показать "серьезность намерений"?

самый треш, когда предлагаешь сразу оплатить на карту, но человек требует "только доставкой", а доставка "только с предоплатой". а чего? "Просто не хочу, чтобы повторился случай, произошедший со мной, когда покупатель сделал предоплату, а потом ему что-то не понравилось и он стал требовать часть денег назад. Именно - часть, а не все, хотя я предлагал вернуть всё. Не хочу тратить нервы." :insane: :spy: сумма заказа 100 или 300 грн, не помню. есть такие мутные продавцы, есть...

это если кто не понял, продают товар на 100 грн только через "доставку", принципиально :insane: им там типа удобнее

а кое-кто покупает товар на 100 грн только через доставку, им тоже так удобнее (сделал новый лот на 116 грн, хозяин барин), т.е. человеку нет проблем переплатить 50 грн

мутныей у нас граждане попадаются, ой мутные
ackstarvinta
Member

Менше 5к немає нічого. А так любителі замовити в різнмх продавців часто беруть ще й наложками без завдатку в інших продавців. Зі словами гарантую що заберу. Гарантія це є завдаток за доставку в дві сторони, все решта це просто слова)
Hash
Junior

mainoper33
На своєму прикладі скажу що після того як вимкнув "оплату у відділенні", то і проблеми зникли, хоча таких випадків було небагато. За весь час (приблизно 200 продажів) 4 повернення і всі були оформлені оплата у відділенні. Товари були які по суті з самого початку тяжко щось "підробити": термопрокладки, мишка, рамка для сокета. Також часто люди забували що вони замовили і треба було нагадувати в останній день.
спойлер
Запам'ятався випадок коли продавав нову мишку з пломбою на коробці, покупець перед оформлення подзвонив, уточнював деталі і т.д. домовились що я дам 1 день гарантії на всяк випадок. Було дві миші одна упаковка була відкрита, бо робив фото, так покупцю і пояснив, що цю я можу перевірити раз вже відкрита, або іншу на пломбі. Покупець захотів з пломбою. Так ось через 2 дні отримую в додатку НП відмову від отримання, на мій дзвінок а чого так? Чую геніальну відповідь "не підійшла по розміру руки", на аргумент що я пропонував вже відкриту продавець ніяк не міг зрозуміти в чому проблема.
Так спокійніше і товар все одно кому треба той і купить.
mainoper33
Member

Hash: 25.08.2024 16:02 mainoper33
На своєму прикладі скажу що після того як вимкнув "оплату у відділенні", то і проблеми зникли, хоча таких випадків було небагато. За весь час (приблизно 200 продажів) 4 повернення і всі були оформлені оплата у відділенні. Товари були які по суті з самого початку тяжко щось "підробити": термопрокладки, мишка, рамка для сокета. Також часто люди забували що вони замовили і треба було нагадувати в останній день.
спойлер
Запам'ятався випадок коли продавав нову мишку з пломбою на коробці, покупець перед оформлення подзвонив, уточнював деталі і т.д. домовились що я дам 1 день гарантії на всяк випадок. Було дві миші одна упаковка була відкрита, бо робив фото, так покупцю і пояснив, що цю я можу перевірити раз вже відкрита, або іншу на пломбі. Покупець захотів з пломбою. Так ось через 2 дні отримую в додатку НП відмову від отримання, на мій дзвінок а чого так? Чую геніальну відповідь "не підійшла по розміру руки", на аргумент що я пропонував вже відкриту продавець ніяк не міг зрозуміти в чому проблема.
Так спокійніше і товар все одно кому треба той і купить.

Ну в мене тільки ноути/ігрові ПК катаються по ОЛХ доставці, більш нічим не займаюсь)
За останній рік - 0 повернень.
Asuser
Member

Кому талисман на удачу? Даже 2. Бесплатно!
спойлер
hehe.JPG
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/2-do ... WSBYu.html
vovse
Junior

Изображение

и при этом в профиле "монаха" есть олх доставки, чего только не придумают :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fds2002
Junior

это монахи-староверы, могут только принимать
Hash
Junior

vovse
Так гроші з проданих товарів можна отримати у відділенні готівкою :D в перерві між молитвами сходив, забрав.
MobileLord
Member

Якщо опит нема можливості створити, то запитаю бо цікаво, якою мовою заповнювати оголешення в olx? Я раніше да й зараз заповнював російською, тому що більш впевнено нею розмовляю, але знаю і українську. Але мені цікаво чи впливає це якось на оголешення в порівнянні на заповнені російскою? Бо я перевірив, якщо писати "навушники бездоротові", то "наушники беспроводные" не знаходить, тому потрібно обирати. Так звісно багато хто шукає просто по моделі виробу, але якщо додати тип виробу то вже не знайде. Питання в тому на якому буде зручніше шукати товар потенційному покупцю, якщо товар на широку аудіторію розрахований. До війни знаю десь біля 20% розмовляли українською, зараз важко уявити. Суржик, яким розмовляють у нас селах за мову я не вважаю, це бог зна що.
SVVAT
Member

Так можно в названии темы по одному написать,а в описании по другому.Если нужен максимальный охват..Оно будет выдавать и по тому и по другому запросу..
Вон народ видяхи продает,так некоторые умники в описании тупо все карты указывают,начиная наверно от 1030 и заканчивая 4090..просто набор циферок..невозможно товар найти..пока все эти спамы перелопатишь..поисковик выдает 350карт,а по факту их штук 100,остальные просто указывают моделикарт,которых у них нет..чисто для поисковика.
fds2002
Junior

MobileLord

по моему опыту, olx все отлично переводит сам. простые слова по крайней мере

поиск ведется и по тексту тоже (назависимо от выставленных галочек!), можно в тексте написать всякого разного
Shmaks
Member

Всім вітання. Наразі в активному пошуку б/в відеокарти RTX 3060 ti. Звичайно, в першу чергу пошук на ОЛХ. Але от таке питання, дивлюся, є і б/в варіанти наприклад на Rozetka від різних продавців. Підкажіть може в кого є досвід, на Розетці щодо б/в товарів така ж лотерея як і на ОЛХ з можливим лохотроном і т.п., чи все таки там більш перевірені/відібрані продавці?

вибачаюсь, якщо може не по темі трохи, просто заради цього питання нову тему нема бажання створювати, та і розділ Флейм, ну і, зрештою в якійсь мірі ОЛХ стосується :)
shnok
Member

Shmaks: 28.08.2024 10:18 Всім вітання. Наразі в активному пошуку б/в відеокарти RTX 3060 ti. Звичайно, в першу чергу пошук на ОЛХ. Але от таке питання, дивлюся, є і б/в варіанти наприклад на Rozetka від різних продавців. Підкажіть може в кого є досвід, на Розетці щодо б/в товарів така ж лотерея як і на ОЛХ з можливим лохотроном і т.п., чи все таки там більш перевірені/відібрані продавці?

вибачаюсь, якщо може не по темі трохи, просто заради цього питання нову тему нема бажання створювати, та і розділ Флейм, ну і, зрештою в якійсь мірі ОЛХ стосується :)
запитайте в темі відеокарти, там більш ймовірно буде відповідь .
nummus777
Junior

Добрий день.
В мене назріло цікаве запитання. Якщо замовити OLX доставкою(Нова пошта - оплата у відділенні) і товар з якихось причин не підійшов, то потрібно буде платити за доставку чи доставку оплатить OLX?
pelia
Member

nummus777: 28.08.2024 10:53 Добрий день.
В мене назріло цікаве запитання. Якщо замовити OLX доставкою(Нова пошта - оплата у відділенні) і товар з якихось причин не підійшов, то потрібно буде платити за доставку чи доставку оплатить OLX?
Нічого платити не треба ніякій стороні. Саме по цій причині воно не подобається продавцям, тому що якийсь козел назамовляє у декількох продавців і забере у того від кого прийшло першим, або у нього не буде грошей, або просто "забуде"
Shmaks
Member

shnok: 28.08.2024 10:32
Shmaks: 28.08.2024 10:18 Всім вітання. Наразі в активному пошуку б/в відеокарти RTX 3060 ti. Звичайно, в першу чергу пошук на ОЛХ. Але от таке питання, дивлюся, є і б/в варіанти наприклад на Rozetka від різних продавців. Підкажіть може в кого є досвід, на Розетці щодо б/в товарів така ж лотерея як і на ОЛХ з можливим лохотроном і т.п., чи все таки там більш перевірені/відібрані продавці?

запитайте в темі відеокарти, там більш ймовірно буде відповідь .
ага, а там направлять в цю тему чи подібну їй. Ну питання ж власне не про відеокарту як таку (то для контексту), а про площадку з продажів:)
nummus777
Junior

* Післяплата з Meest Пошта запускається з 28.08.24 у тестовому режимі. Покупці, яким доступна опція, обрані методом випадкової вибірки. Якщо ви не побачите у себе дану функцію - не засмучуйтесь, ми працюватимемо, щоб вона стала доступна всім якнайшвидше 🤗
Джерело: https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... %D0%B0-V24
олег Л
Junior

Пингвин с ОЛХ, даже не пришел за посылкой, читал сообщения и молчал как рыба

Борис Гуменюк

Номер Телефона

380966684744

Чоп (Закарпатська)
Вложения
Скриншот 24-08-2024 14.39.45.png
Скриншот 29-08-2024 15.17.55.png
Скриншот 29-08-2024 15.19.54.png