Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Ответить
Автор
Member

pelia: 12.08.2024 11:55
Piter Cantrope: 12.08.2024 10:50 уникнути перегрівань
Є плагін для магіска, який зменшує ліміт тротлінгу, телефон так само гріється, але не тормозить все що можна, включаючи зарядку. Але то рут треба :rotate:
там ще щось із їх новим алгоритмом після пари останіх оновлень, коли велика телика температрура він скижає зарядку до 2,2 вата і може заряджатися годинами, знайомий пробував заярджати свій 8 про на пакеті холуду для переносної сумки, тоді все нормально працює)))
pelia
Member

kolesnukm: 12.08.2024 12:16
pelia: 12.08.2024 11:55

Є плагін для магіска, який зменшує ліміт тротлінгу, телефон так само гріється, але не тормозить все що можна, включаючи зарядку. Але то рут треба :rotate:
там ще щось із їх новим алгоритмом після пари останіх оновлень, коли велика телика температрура він скижає зарядку до 2,2 вата і може заряджатися годинами, знайомий пробував заярджати свій 8 про на пакеті холуду для переносної сумки, тоді все нормально працює)))
Так, саме для цього і є плагіни, якийсь дурний планувальник температури завезли, що при спеці телефон взагалі розряджається під час зарядки
sselesnes
Member

pelia це мабуть коли на АКБ > 60`C :gigi:
kolesnukm
Member

sselesnes: 12.08.2024 17:08 pelia це мабуть коли на АКБ > 60`C :gigi:
Зараз біля 40-42 і він вже буде вічність заряджатися
sselesnes
Member

kolesnukm жах. З іншого боку вони бережуть контролер живлення від перенавантаження - у минулому, не рідко траплялося його вигоряння під час гри та заряджання одночасно на інших телефонах/планшетах. Хоча навіщо тоді всі ці моніторинги та планувальники.
kolesnukm
Member

Ага а ще враховуючи їх мега швидку зарядку в 30Вт))
KulaGGin
Junior

Подскажите, что взять. Буду использовать только стандартные функции:
Браузинг(страницы открывать, видео на ютубе 1080p 60 FPS)
Видео локально 1080p 60 FPS
Видео звонки по интернету 720p 30 FPS
Делать Фото/Видео что сейчас стандартное
GPS
Возможность поставить SD карту

Также, учитывая, что в последние годы были приняты законы в Евросоюзе про 3.5mm jack, USB и батареи, я хочу взять телефон с легко открывающейся крышкой, чтобы можно было поменять батарею, USB и 3.5mm джеком.

Есть вот такое: CMF by Nothing Phone 1

Есть что дешевле? $325 за то чтобы видосики на ютубе посмотреть, в вайбере позвонить, батарею поменять и подключить 3.5mm уши?
Rucha
Member

KulaGGin: 13.08.2024 13:47 я хочу взять телефон с легко открывающейся крышкой, чтобы можно было поменять батарею
Навіть якщо ви знайдете такий телефон (насправді - ні), то де ви знайдете нову АКБ? Жоден виробник смартфонів не постачає АКБ у вільний продаж (якби не казали продавани про "орігінал, мамой клянус".
KulaGGin: 13.08.2024 13:47 в последние годы были приняты законы в Евросоюзе про 3.5mm jack
Можна посилання на це?
KulaGGin
Junior

Rucha: 13.08.2024 13:52
KulaGGin: 13.08.2024 13:47 в последние годы были приняты законы в Евросоюзе про 3.5mm jack
Можна посилання на це?
https://www.we-online.com/en/news-cente ... ing%202026.

https://www.newsshooter.com/2024/01/08/ ... used%20for.

Про 3.5мм jack все-таки(пока) нет.

USB и батареи уже приняли. В 2025 нужно чтобы все телефоны имели USB зарядку, а в 2027 сменяемые батареи или будут банить. Последние где-то 5-7 лет Евросоюз и в США люди борятся за принятие законов, чтобы девайсы создавали более этично. В США самый популярный пропонент этого движения(этичного дизайна, а также более легкого ремонта) - это Louis Rossman:

Rucha: 13.08.2024 13:52 Навіть якщо ви знайдете такий телефон (насправді - ні), то де ви знайдете нову АКБ? Жоден виробник смартфонів не постачає АКБ у вільний продаж (якби не казали продавани про "орігінал, мамой клянус".
По форм-фактору. Там все аккумуляторы одинаковые - литий ион. Заряжаются одинаково абсолютно. В этом весь смысл этих новых законов: делается телефон со сменяемой батареей, и они не должны ставить блокировок, чтобы работало только с их батареей. Т.е. чтобы любой производитель мог сделать батарею.

Также, если я правильно помню, сейчас идет речь о том, чтобы производители телефонов делали телефоны только из общедоступных материалов т.е. чтобы можно было легко заменить любую часть телефона: заказать SMD компонент в онлайне и перепаять самому, если есть соответствующее оборудование. А также, чтобы производители этих девайсов выкладывали электросхемы своих девайсов, чтобы эти девайсы можно было ремонтировать без реверсинга девайсов:

Т.к. последнее время многие компании специально делают все эти девайсы неразбираемыми и неремонтируемыми.

Это, кстати, повторение истории 20-го века. В 20-ом веке было все тоже самое, только с машинами. :lol:
Последний раз редактировалось KulaGGin 13.08.2024 14:32, всего редактировалось 3 раза.
Rucha
Member

KulaGGin: 13.08.2024 14:05 Про 3.5мм jack все-таки(пока) нет.
Тож бо й воно. Нема і не буде, бо воно вже нікому не потрібно, а місце з'їдає.
KulaGGin: 13.08.2024 14:05 в 2027 сменяемые батареи
Ну в 2027 році приходьте з цим питанням. Наразі воно не актуальне.
Последний раз редактировалось Rucha 13.08.2024 14:25, всего редактировалось 1 раз.
7mindfields
Member

Rucha: 13.08.2024 14:19
KulaGGin: 13.08.2024 14:05 Про 3.5мм jack все-таки(пока) нет.
Тож бо й воно. Нема і не буде, бо воно вже нікому не потрібно.
Настільки не потрібне, що деякі навіть купують окремий usb dac для мобільних телефонів, щоб продовжувати користуватися якісними навушниками з 3.5 джеком
Последний раз редактировалось 7mindfields 13.08.2024 14:34, всего редактировалось 1 раз.
Rucha
Member

7mindfields: 13.08.2024 14:25 Деякі навіть купують окремий usb dac для мобільних телефонів, щоб продовжувати користуватися якісними навушниками
Кому треба (а це, думаю, відсотка 2 користувачив) - хай купляють. Нащо це нав'язувати всім на рівні закону?
7mindfields
Member

Rucha: 13.08.2024 14:33
7mindfields: 13.08.2024 14:25 Деякі навіть купують окремий usb dac для мобільних телефонів, щоб продовжувати користуватися якісними навушниками
Кому треба (а це, думаю, відсотка 2 користувачив) - хай купляють. Нащо це нав'язувати всім на рівні закону?
В тебе на руках є хоч яка статистика? Чи твої уявні 2% знову від творців «нікому не потрібно»
Rucha
Member

7mindfields: 13.08.2024 14:36 В тебе на руках є хоч яка статистика? Чи твої уявні 2% знову від творців «нікому не потрібно»
Немає звісно, тому і написав "думаю". Але бачу навколо - всі з BT гарнітурами. Задля кращої якості звуку просто наявності 3.5 дірки не достатньо, потрібен ще якісний DAC. Так, закон може нав'язати наявність дірки під 3.5, але це ніяк не надасть якість, бо там буде найдешевший DAC, який буде гірше, ніж у будь яких BT навушниках.
sselesnes
Member

Просто для інфі: Samsung не знаю який тип пам'яті ставлять, але ось порівняння S23FE з Pixel7 (UFS3.1) - здається Samsung не гірше (тест CPDT)
спойлер
Samsung S23FE
Screenshot_20240813_161557.jpg

Pixel7
Screenshot_20240813-161619.jpg
Rucha
Member

sselesnes: 13.08.2024 16:23 Просто для інфі: Samsung не знаю який тип пам'яті ставлять, але ось порівняння S23FE з Pixel7 (UFS3.1) - здається Samsung не гірше (тест CPDT)
Дивимось random io (інші тести на реальну продуктивність не впливають):
Write: S: 29 vs P: 39 (△ 10)
Read: S: 17 vs P: 11 (△ 6)
Тобто загальна різниця на користь пікселя (P). :-P
pelia
Member

Rucha: 13.08.2024 14:42
7mindfields: 13.08.2024 14:36 В тебе на руках є хоч яка статистика? Чи твої уявні 2% знову від творців «нікому не потрібно»
Немає звісно, тому і написав "думаю". Але бачу навколо - всі з BT гарнітурами. Задля кращої якості звуку просто наявності 3.5 дірки не достатньо, потрібен ще якісний DAC. Так, закон може нав'язати наявність дірки під 3.5, але це ніяк не надасть якість, бо там буде найдешевший DAC, який буде гірше, ніж у будь яких BT навушниках.
Так тому ви й бачите що люди з безпровідними ходять, тому що в телефони перестали впаювати джек. Я сам користуюсь безпровідними тому що лінь запарюватись з адаптерами, а так то у мене величезний вибір якісних навушників по декілька сотень вбитих єнотів і я б з задоволенням користувався ними.
Rucha
Member

pelia: 13.08.2024 17:31 Так тому ви й бачите що люди з безпровідними ходять, тому що в телефони перестали впаювати джек.
Вони ходять в BT тому що це набагато зручніше, ніж бути прив'язаним дротами.
pelia: 13.08.2024 17:31 Я сам користуюсь безпровідними тому що лінь запарюватись з адаптерами, а так то у мене величезний вибір якісних навушників по декілька сотень вбитих єнотів і я б з задоволенням користувався ними.
Саме про це я і кажу - BT будуть користуватися навіть якщо буде 3.5. Ваша лінь тому підтвердження.
waryag
Member

Rucha: 13.08.2024 16:49Дивимось random io (інші тести на реальну продуктивність не впливають):
Write: S: 29 vs P: 39 (△ 10)
Read: S: 17 vs P: 11 (△ 6)
Тобто загальна різниця на користь пікселя (P). :-P
На мою думку, рандомне читання набагато частіше використовується, і у відсотках там перевага більше.
А з записом буває по-різному, на значних обсягах частіше буде послідовний.
VBerezovsky
Member

Rucha: 13.08.2024 17:43 Вони ходять в BT тому що це набагато зручніше
...ніж пердолитися з USB-C адаптерами, які мруть від перегинання в кармані. А також тому що USB-C навушників (навіть не якісних, а хоч якихось) - як кіт наплакав на ринку. Ось так маркетолухи з ефективними бізнесменами створюють проблему, якої не мало би бути, а потім продають її рішення.

Я і сам би краще ходив з провідними, якби реально була можливість і в нормальних телефонах був нормальних 3.5 джек.
Ответить