Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Сообщение
Radio Bay
Member
Аватара пользователя
Откуда: Харків

Сообщение

Hotspur: 05.08.2024 10:48лампа взагалі відсутня на 90% на про пристроях, це більше про Hi Fi
А я і говорю про прослуховування, в студійному звуку та роботі зовсім інші стандарти та мета. Лампа у студійному звуці неприйнятна.
Hotspur: 05.08.2024 10:48це дуже окремий випадок з якого не треба робити широкі висновки
Не окремий, це відома проблема, у хорошому тракті завжди спливають недоліки джерела, якщо зі Sven SPS-517, наприклад, встройка буде норм, то зі Genelec 8030 ні. Теж саме з пасивними колонками.
Wireless
Member

Сообщение

Adam a5x + любая внешняя звуковая 24/92
И послушать и записать что-нибудь
Hotspur
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Radio Bay: 05.08.2024 13:22А я і говорю про прослуховування, в студійному звуку та роботі зовсім інші стандарти та мета. Лампа у студійному звуці неприйнятна.
тут половина форуму сидить на про шурах баердінамікс і як розумієш все добре. тому поділ умовний якщо не брати запис

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Radio Bay: 05.08.2024 13:22Не окремий, це відома проблема, у хорошому тракті завжди спливають недоліки джерела, якщо зі Sven SPS-517, наприклад, встройка буде норм, то зі Genelec 8030 ні. Теж саме з пасивними колонками.
я слухав дуже дорогі колонки зі встройки ноутбука. все було нормально.
Filabatya
Member
Аватара пользователя
Откуда: Івано-Франківськ

Сообщение

Radio Bay
Послухай в ближньому полі на моїй надРеференсній системі(сонар стх і пресонус Е8, кабелі самі гірші) ямаха має якейсь магічне вміння кожну композицію згладжувати все стає комфортніший. однозначно довго слухати приємніше буде. едіфаер після неї дуже їдкі високі має той горм на ачх в районі 8к напевно, її довго слухати неприємно напевно буде. мої ж щось посередині, так і не зрозумів точно бо оигінал в відео мало грає)
Після адамів і фокалів, захотілося той берилій вживу почути славнозвісний окрас просто шикарний, адами ж рівні як дошка, напевно на металі мають гарно валити, композиції шикарні на відео просто сісти послухати вже отримуєш задоволення, а якщо щей з коньячком, старість)
от сміються власники з порівняння :gigi:
Последний раз редактировалось Filabatya 05.08.2024 16:38, всего редактировалось 4 раза.
Radio Bay
Member
Аватара пользователя
Откуда: Харків

Сообщение

Hotspur: 05.08.2024 15:01тут половина форуму сидить на про шурах баердінамікс і як розумієш все добре
Звісно добре коли не знаєш, як воно може звучати, от там і наступає поділ )
Багато хто слухає з Дірект саунду, хтось з АСІО та в гробу відав той Дірект Саунд, а коли звик шляху назад вже немає. Це питання звуку до якого звик. Коли звик до певної моделі та рівня звуку недоліки відчуваєш одразу. Я на звиканні, буває, зміни тестую. Щось накрутив, вау, але ні, пожив з цим дня 3-4, просто грає, повернув, як було. Стає все зрозуміло. Я це називаю "зворотній тест".

Відправлено через 1 годину 30 хвилин 37 секунд:
Filabatya: 05.08.2024 16:16адами ж рівні як дошка
Згоден, але для студії то норм, в студії музику не слухають, там працюють із звуком, там в студіях високого є багато різних моніторів, монітори ближнього та дальнього поля та слухають на хайфаї що вони там накрутили. Тому що Адами прямі, як дошка, їх і фарбують лампой та мультібітом. Взагалі серед меломанів, хто звик до хайфаю Адами не полюбляють, "не музикальні", "вовлекатор" забули додати. От до Дженелів, Нойманів та PMC питань немає. До речі1 і 3 роблять і нестудійні рішення, але підхід загальний
Filabatya: 05.08.2024 16:16едіфаер після неї дуже їдкі високі має той горм на ачх в районі 8к напевно
То після Ямахи, розумію :)
Там вище відосик був, у кого техніка показую різницю, там у порівнянні сорс - Ямаха - Едіки чітко все зрозуміло. Я підкреслюю, у порівнянні, це тут головне
Tarix84
Junior

Сообщение

Маю колонки Edifier R1855DB, чи має сенс купити до них сабвуфер Edifier Т5, та чи потрібно купити звукову карту. В мене встройка realtek ALC897. Прошу порекомендувати у бюджетному форматі. Мета: просмотр фільмів та ігри.
Евгений King
Member
Аватара пользователя
Откуда: Казна-де

Сообщение

Tarix84: 12.08.2024 10:55 Маю колонки Edifier R1855DB, чи має сенс купити до них сабвуфер Edifier Т5, та чи потрібно купити звукову карту. В мене встройка realtek ALC897. Прошу порекомендувати у бюджетному форматі. Мета: просмотр фільмів та ігри.
Акустика не має виходу на саб.
Здавалось би, не біда, включимо послідовно саб, а за ним акустику, та треба лізти за саб, регулювати йому гучність і акустиці окремо.
Плюс саб має фішку засинати і потім прокидатись з затримкою, дуже помітно на коротких системних звуках, коли він реагував з запізненням.
Короче, брав я T5, лишився дуже не довольним. Як на мене я б вам порадив продати R1855DB та купити одразу R2850DB, можна трошки б.в. якщо бажаєте економії. 2850DB повністю перекриють потреби в малопотужному сабі, та й НЧ у них теж 8 дюймів)
Ну а стосовно звукової - на 2850DB можна підключитись оптикою, якщо є на вбудованому звуку оптика - то нічого не потрібно докупати. Якщо нема - докупити або сам вихід, якщо є колодка на платі, або будь-яку звукову карту з оптичним виходом. Цифровий оптичний вихід що на вбудованій ЗК, що на дорогій зовнішній однаковий, на те він і цифра :gigi:
Hotspur
Member
Аватара пользователя

Сообщение

Евгений King: 12.08.2024 11:15Як на мене я б вам порадив продати R1855DB та купити одразу R2850DB, можна трошки б.в. якщо бажаєте економії. 2850DB повністю перекриють потреби в малопотужному сабі, та й НЧ у них теж 8 дюймів)
це до речі не погана ідея
Tarix84
Junior

Сообщение

На 1855дб є вихід на сабвуфер, я так розумію що т5 дурний тим що засинає, але якщо дивитись фільм то він повинен не спати. А має сенс для такої системи дискретна звуковуха? На встройці оптичного виходу не має.
diman510
Junior
Аватара пользователя
Откуда: З Інтернету

Сообщение

S: 04.08.2024 22:59
Radio Bay: 04.08.2024 17:30Фуфло это собачье, что говорит, что ты никогда не сталкивался с приличной техникой, у тебя её нет, и ты даже никогда не слышал, как это играет в обыкновенной комнате. Люди, которые не знают о чём говорят называются "балаболами". Вот это я отлично знаю
Вот ты и балабол. Неподготовленное помещение будет давать искажения какую золотую акустику не поставь. Или может все банальнее и ты её просто продаешь? :gigi:
Неподготовленное помещение будет давать искажения. Повеселил . Искажения будет если у тебя перепад напряжения . А судя по твоим росказням ты никогда не сталкивался с приличной техникой, у тебя её нет, и ты даже никогда не слышал. Оставь студийную рекламу про подготовленное помещение для себя.
Евгений King
Member
Аватара пользователя
Откуда: Казна-де

Сообщение

Tarix84: 12.08.2024 13:54 На 1855дб є вихід на сабвуфер, я так розумію що т5 дурний тим що засинає, але якщо дивитись фільм то він повинен не спати. А має сенс для такої системи дискретна звуковуха? На встройці оптичного виходу не має.
Звукова звісно має сенс, а в вашому випадку вагомий.
Та треба трохи розуміння ситуації в цілому.
1855дб звісно не найгірший варіант, та боюсь додавши до них Т5 ви отримаєте щось з розряду ні риба ні м'ясо. Бо більш-менш нормальна потужна 2.0 система буде грати набагато краще за слабеньку 2.0 з слабеньким сабом.
Що до звукової, я запропонував варіант з оптикою, бо він найдешевший. Якщо ж виходити з потреби виводу аналогу то це мінімум треба Asus Proebus (старенька, та якщо знайти в більш-менш пристойному стані, чом би й ні), Creative G5/G6 (були коли refurbished багато, в районі 30у.е.) або якщо десь вдастся урвати задешево (в районі 1000 грн) - то ідеальна бюджетна карта це мабуть ASUS Supreme Fx Hi-Fi DAC, колись такі на форумі по 700грн нові продавали і це був просто мастхев в ціна/профіт. Також із дешево-сердито можна відзначити Apple DAC type-c to 3.5 та Creative X1 AMP. Та мабуть і все, що можна взяти задешево і отримати максимальний профіт.
Ітого що ми маємо, Т5 новий на маркетплейсі в нормальних магазинах 6800грн + звукова близько 1000грн + доставки і т.д., короче кажучи 8к.
Вихлоп з такого рішення не зрозумілий та скоріш за все буде дуже спірний. Мені Т5 не тільки тим що засинав не сподобався, він давав більш глибокий бас - так, але якість звучання була просто паршива і запас гучності замалий.

З іншої сторони продати 1855дб та нехай за 4.5к, докласти ті ж 8к і тут вже є якість цікаві варіанти, починаючи від 2850DB та і не обов'язково ними закінчуючи, 2850DB дадуть набагато більш приємний бас та і звук в цілому, не зважаючи на всі їх недоліки як триполосної системи, це краще 2.0+Т5 які будуть ну зовсім чимось диким.
Ну а якщо виводити звук оптикою, то тут є ультрадешеве рішення, якщо на платі є S/PDIF роз'єм, то достатньо купити платку за 100-200грн і буде у вас оптичний вихід.

PS: в ціну Т5 береться легко 2750DB і вона покриє мабуть всі ваші потреби. Та все ж якщо треба прямо більш глибокий бас і знівелювати потребу сабвуфера то мабуть 2850DB на чуточку краще за рахунок 8" НЧ вуферів.
PSPS: гляньте ще в сторону саундбарів, Samsung HW-Q60B, Samsung HW-C450 і т.д., знайомий брав собі пару років тому попередню модель, то по звуку точно не гірше 2750/2850 та ще й бездротовий саб, в кута його кинув і забув про існування, ні зайвих зайвих дротів, ні прив'язки до їх довжини. Єдине що у них те саме що і у Едіфер, саб любить заснути і потім прокидатись з невеликою затримкою, коли відтворення звуку немає.
Последний раз редактировалось Евгений King 12.08.2024 16:10, всего редактировалось 2 раза.
Filabatya
Member
Аватара пользователя
Откуда: Івано-Франківськ

Сообщение

якщо вже брати сабвуфер то не едіфаєр а б у велодайн на олх
S
Member
Аватара пользователя
Откуда: Киев

Сообщение

diman510: 12.08.2024 14:15Неподготовленное помещение будет давать искажения. Повеселил .
Иди читай литературу глупыш, а за одно подумай почему поют и играют в концертных залах, а не где попало. При построении любых аудиопомещений учитывается все вплоть до формы и обивки мебели. Так что местное фапание на аудиофильство без учета всех факторов просто маркетинг для лопухов.
Radio Bay
Member
Аватара пользователя
Откуда: Харків

Сообщение

Евгений King: 12.08.2024 11:15та треба лізти за саб, регулювати йому гучність і акустиці окремо
Навіщо? Один раз виставив та й усе
Евгений King: 12.08.2024 11:15Плюс саб має фішку засинати і потім прокидатись з затримкою, дуже помітно на коротких системних звуках, коли він реагував з запізненням.
В мене так, прокидається та поки є звук не засинає, хвилин за 15 тиші знову засинає. Для мене не проблема, не звертаю уваги навіть
qawoon
Junior
Аватара пользователя
Откуда: Хмельницький

Сообщение

Доброго, не впевнений що я пишу в потрібну гілку, але все ж таки.

Чи може хтось порадити хороші (не дорогі) колонки? В основному - музика і гра на електро

Шукаю не великі колонки (щоб поставити на стіл, десь за монітор?), відносно не шумні, але з хорошим об'ємним звуком -
живу в панельному будинку, на стінах є такі панелі https://ecosound.kiev.ua/akusticheskaya ... -33-parent
Також в мене є аудіоінтерфейс audience evo 4, через який граю на гітарі.
Допустимий бюджет 100 - 150 $
Hotspur
Member
Аватара пользователя

Сообщение

qawoon: 16.08.2024 13:14Допустимий бюджет 100 - 150 $
не існує хороших колонок нище 300 за б у
Radio Bay
Member
Аватара пользователя
Откуда: Харків

Сообщение

Hotspur: 16.08.2024 13:27не існує хороших колонок нище 300 за б у
Тут все відносно, друже :)
qawoon: 16.08.2024 13:14Допустимий бюджет 100 - 150 $
Типа Edifier R1380T/R1700 BT, далі 10К+
qawoon
Junior
Аватара пользователя
Откуда: Хмельницький

Сообщение

Якщо що, я не шукаю колонки з усілякими додатковими штуками на кшталт Bluetooth та купою софта всередині — мені потрібно лише підключити 6.35 мм jack і отримати якісний об'ємний звук.
Radio Bay
Member
Аватара пользователя
Откуда: Харків

Сообщение

qawoon: 16.08.2024 14:22Якщо що, я не шукаю колонки з усілякими додатковими штуками на кшталт Bluetooth та купою софта всередині
Там тільки БТ, цапа нема, я так і дивився з найменшою кількістю мотлоху, бо цап є, ну не будеш БТ юзати. В мене на цапі штук 5 цифрових входів, застосовую лише USB та не сумую

Відправлено через 52 секунди:
Їх без БТ немає
qawoon
Junior
Аватара пользователя
Откуда: Хмельницький

Сообщение

qawoon: 16.08.2024 13:14Допустимий бюджет 100 - 150 $
Типа Edifier R1380T/R1700 BT, далі 10К+
[/quote]

Подивився відео і відгуки, ніби і правда хороша апаратура
як я розумію, немає сенсу дивитись на колонки за 200+- так як ці вже задали планку на цей бюджет

з інтересу, а які будуть на крок вище за ці колонки?
Ответить