Выбор материнской платы для платформы AMD

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
neadekvato nachalnego

Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD

Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ

Так же рекомендуются к прочтению:

процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось ukrtel 08.08.2013 19:31, всего редактировалось 4 раза.
heidfeld
Member

festU: 03.08.2024 15:28 Посоветуйте ам5 плату что бы сейчас воткнуть 7500f, а в дальнейшем воткнуть в неё какой-то 8-ми ядерник нового поколения (когда цены станут норм). По цене до 6к.
https://hotline.ua/computer-materinskie ... 0m-silver/

легко тянет 7950x в разгоне https://www.chip.pl/2023/10/biostar-b65 ... zja-opinia
и нормальный звуковой кодек, а не мусор как у других в эту цену и выше.
Последний раз редактировалось heidfeld 03.08.2024 17:52, всего редактировалось 1 раз.
Hells Angels
Member

daesz: 03.08.2024 17:41цікаво глянути на огляд В650е-і від асуса
на її базі саме нормально робити переносний пк-рюкзачок, бо має комбінований тайп-сі порт і 14-16" міні-монітор підрубати через нього самий раз.
Lorichic
Member

daesz: 03.08.2024 17:41Нестабільний біос,
Это самый главный минус, а нагрев, вай фай то такое, решаемо, 7950х в неё ставить нельзя конечно, но 8500g как раз, если бы не глючный биос...опять придется наверно асус брать, или всё же асрок за 6700?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asrock-a ... fsQAvD_BwE
прсто ты пишешь на асрок 85 градусов с шестиядерником, не много ли?
Hells Angels
Member

Lorichic: 03.08.2024 17:53асус брать, или всё же асрок за 6700?
так на а620 від асрок ставлять 7800х3д і нічого з ним не відбувається.
ну подумаєш прогрівається врм, так там ще потрібно враховувати в якій коробці то стоїть, чи має хоть частковий обдув. На помпі арктика стоїть вент то він даже умудряється збивати темпу з врм ;)
Lorichic
Member

Hells Angels: 03.08.2024 18:08так на а620 від асрок ставлять 7800х3д
Ставят то ставят, только у a620 нет curve optimizer, без этой настройки 3D процессоры сильно грееются на воздухе, но мне надо для 8500g, корпус 3.7L
Piter Cantrope
Member

спойлер
Все як завжди: люди в кого реально є AM5 радять нормальні материнки і дають добрі поради, а heidfeld кидає лінки на бозна що. :rotate:
daesz
Member

Lorichic: 03.08.2024 17:53
daesz: 03.08.2024 17:41Нестабільний біос,
Это самый главный минус, а нагрев, вай фай то такое, решаемо, 7950х в неё ставить нельзя конечно, но 8500g как раз, если бы не глючный биос...опять придется наверно асус брать, или всё же асрок за 6700?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asrock-a ... fsQAvD_BwE
Я взяв азрок з аєць за ~5к. Ось огляд, без проблем тягне 7950х :)

Lorichic: 03.08.2024 17:53 прсто ты пишешь на асрок 85 градусов с шестиядерником, не много ли?
В огляді з ХА - 80*С, в огляді з цього посту - 60*С, але то напевно на відкритому стенді :)
Piter Cantrope: 03.08.2024 18:24
спойлер
Все як завжди: люди в кого реально є AM5 радять нормальні материнки і дають добрі поради, а heidfeld кидає лінки на бозна що. :rotate:
спойлер
Є речі які ніколи не міняються :rotate:
Последний раз редактировалось daesz 03.08.2024 18:39, всего редактировалось 1 раз.
Hells Angels
Member

Lorichic: 03.08.2024 18:14только у a620 нет curve optimizer
який сенс брати дорогий асус? як варіанти то гіга та асрок на 650 :think:
daesz
Member

Hells Angels: 03.08.2024 18:38
Lorichic: 03.08.2024 18:14только у a620 нет curve optimizer
який сенс брати дорогий асус? як варіанти то гіга та асрок на 650 :think:
Я б ту гігу не радив, то просто ахтунг. Дуже поганий лейаут конекторів і він зовсім не дешевий, ніж брати настільки дорогу МП - краще докласти та взяти В650е-і.

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Lorichic: 03.08.2024 17:01 daesz
Я что он рассказывает про эту китай плату? Понял что vrm сильно греется с 16 ядерником, а ещё какие минусы?

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Там гига B650i недалеко ушла по нагреву, 111 градусов, 7к у нас стоит :-/
Я трохи збрехав, от відкритий ілюстратор (доробляю те, що минулої ночі мав зробити) / якийсь стрім на твічі / браузер (десь біля 25-30 вкладок) та емулятор андроїду із запущеною грою.
Изображение
Можливо коли я дивився останній раз в простої - він не постояв достатньо довго після інтенсивного навантаження :)
Hells Angels
Member

daesz: 03.08.2024 18:41Я б ту гігу не радив, то просто ахтунг
вибір міні просто вражає, 9 штук якщо не помиляюсь :(
heidfeld
Member

Piter Cantrope: 03.08.2024 18:24 Все як завжди: люди в кого реально є AM5 радять нормальні материнки і дають добрі поради, а heidfeld кидає лінки на бозна що. :rotate:
ну да. даю линки на лучший выбор. спасаю вас нубов с вашими советами, чтобы оверов не позорили, и как всегда получаю хейт.

По фактам можешь разложить чем биостар плоха и как на ее фоне смотрятся остальные материнки в том бюджете? Или как обычно в лужу? :gigi:
А я тебе скажу, врм у нее лучший в свою цену, и даже лучше чем у материнок дороже. звуковой кодек тоже хороший, а не мусор как у всех остальных в -+данном бюджете. Память она спокойно запускает в EXPO, а выше и не нужно. 6000 почти предел для ам5.

Так что смеши еще.
Lorichic
Member

daesz
А ты можешь скинуть скрин с биос асрока там где предустановки PBO, что там можно крутить?
Закажу наверно этот асрок, есть прога для ам5, (аналог pbo2 tuner для ам4), но не знаю работает ли она с чипсетом A620, с x670e она точно работает, но там и через биос всё крутится
Patruletz
Member

daesz
без сильного навантаження, форза, твіч-стрім фоном
спойлер
Изображение
daesz
Member

Hells Angels: 03.08.2024 18:48
daesz: 03.08.2024 18:41Я б ту гігу не радив, то просто ахтунг
вибір міні просто вражає, 9 штук якщо не помиляюсь :(
Імхо :
спойлер
- азрок а620і : відмінний харчувальник (8+2+1 60A) / хороша по конекторам / нормальний радіатор ВРМ а не якийсь огризок / відмінне розположення конекторів на МП / відмінний біос / 2х м2 рсіе4.0+3.0 під м2
- гіга а620і : 1х м2 слот, на цьому можна було би закінчити, але так вже й бути : 5+2+1 55А
- азрок б650і : все те саме, що вище, але м2 слоти рсіе 5.0+4.0
- гіга в650і : все ще 1х м2, харчувальник такий же як у гіги а620і
- гіга в650і орус ультра : 3х м2 (поставити вийде всерівно тільки 2 нормально - 1 спереді, один ззаді, бо якщо поставити обидва ззаді, то там яєшню можна буде всмажити) / гуд харчувальник 8+2+1 105А / нормальний біос / нормальний звук / є комбінований тайп-сі / рсіе4.0 для ВК кек / просто жахливе розположення конекторів, половина з яких розміщені на додатковій маленькій платі, яка втикається в основну - в більності корпусів це пісце виходять конектори БЖ чи просто стінка
- мсі в650і едж : 8+2+1 80А / досі жахливий біос / жужжатор на м2 радіаторі який ще й займає 1 з хедерів для пропелерів
- азрок в650 піджі-ітх : нормальний звук / гуд харчувальник 10+2+1 105А / рсіе5.0 для ВК / 2х м2 5.0+4.0 / ціна не дуже, але краще вже її ніж орус ультра
- асус в650е-і : 10+2+1 70А (в таку то ціну могло бути би й краще, але й такого харчувальника з головою тупо для цього в 7000/8000/9000 лінійках) / рсіе5.0 для ВК / рсіе 5.0+4.0 для м2 / комбінований тайп-сі / топове положення конекторів / тупо найкраща ітх плата на АМ5 але ціна ахтунг.
На х670е-і навіть не дивився, бо для неї треба вродитись сином депутата або воєнкома :gigi:
Patruletz
Member

Lorichic: 03.08.2024 18:56скрин с биос асрока там где предустановки PBO
на асрок 620 там не ПБО, а вкладка вкл/викл, на реддіт був пост по типу відключіть ігпу(7800х3д) і буде настройка Vcore, але чувак так і не знайшов її на жодному з запропонованих там біосів
daesz
Member

Lorichic: 03.08.2024 18:56 daesz
А ты можешь скинуть скрин с биос асрока там где предустановки PBO, что там можно крутить?
Нічого :)
Якщо біос не оновлювати (1.28) - то в одному з тих відео показували що можна тюнити ОС, але якщо біос оновити, то опції більше немає (в мене 3.03 - останній), для 8500г вам точно буде потрібно оновлювати біос. Даунвольтнути точно можна (в мене -50мВ стоїть зараз, з цим вольтажем вийшло навіть більше папугаїв ніж в стоці, якщо ще знижувати - то вже йдуть папугаї еквівалентні до стокових вольтажів).
Lorichic
Member

Patruletz
daesz ранее писал что есть некие предустановки, похоже на pbo, вот и хотелось посмотреть сгодится оно или нет
daesz
Member

Patruletz: 03.08.2024 18:59 daesz
без сильного навантаження, форза, твіч-стрім фоном
спойлер
Изображение
Це відмінна МП, але задорога для мене :up:
Lorichic
Member

daesz: 03.08.2024 19:10Даунвольтнути точно можна (в мене -50мВ стоїть зараз, з цим вольтажем вийшло навіть більше папугаїв ніж в стоці,
Для этого и надо, спасибо, я так понял это минусовой офсет :)
daesz
Member

Lorichic: 03.08.2024 19:14
daesz: 03.08.2024 19:10Даунвольтнути точно можна (в мене -50мВ стоїть зараз, з цим вольтажем вийшло навіть більше папугаїв ніж в стоці,
Для этого и надо, спасибо, я так понял это минусовой офсет :)
Так. Даунвольтити можна на будь-якій версії біосу, на 3.03 вдалось взяти чуть нижчу напругу ніж на 2.02 (цей стояв з лютого до середини липня десь), але вже при цих напругах бенчі меншу кількість папугаїв видавали :)
Ответить