Промені в даному випадку - просто як опція, яка в теорії може відзеркалення зробити краще. Правильне відзеркалення у великому дзеркалі на екрані - це по суті рендер всієї сцени з нуля в скрінспейсі дзеркала(робота для ВК - х2). Там є купа хаків з відзеркаленням, але всі вони працювали тільки у відносно простих іграх. І якщо промені працювали, скажем так в основному просторі, де знаходиться персонаж, то вони й мають працювати і в дзеркалі, і щоб вони працювали, їх треба всі прорахувати х2(там насправді множник може доходити і до х4-8-16 в залежності від складності сцени і кількості джерел світла, кількості дзеркал/вікон у сцені) як для площини віддзеркалення, так і в "реальному" світі. Ну це якщо дуже примітивно. надіюсь вловили думку. Я дивився досить цікаве відео по цьому, от не можу знайти, там є купа підводних камнів і проблем з цими дзеркалами. Ну якщо ми говоримо про true віддзеркалення. Промені в даному випадку задачу ще кратно ускладюють. І саме тому у іграх з РТ відображення або немає, або вони дуже заблюрені, тому що не можна зробити в сцені по типу, ось тут промені працюють в скрінспейсі, а для зони дзеркала не працюють.Геральт: ↑ 22.07.2024 20:21А можна детальніше, про те, як промені не мають нічого спільного з віддзеркаленнями (відбиттям променів)?
Последние статьи и обзоры
Новости
Чутки: реліз відеокарт GeForce RTX 50 (Blackwell) перенесено на початок 2025-го
-
Борщ
Member
Последний раз редактировалось Борщ 22.07.2024 20:37, всего редактировалось 3 раза.
-
WorthyWizard
Member
Чел, ты взял самый дешевый обрубок 4070, которая как ты сам признался не тянет лучи, хотя та же 7800 ХТ быстрее и дешевле. Это видимо тот самый знаменитый "вибираю що краще, а не по логотипу фірми".kalakawa: ↑ 22.07.2024 20:20кумедно коли сектанти намагаються когось ткнути носом в релігіюWorthyWizard: ↑ 22.07.2024 20:17пхахах, гроза "радеонщиків" с вантузом 4070 сознался в покупке steam deck с начинкой от амуде. Как религия позволила, харам же
я відрізняюсь від вас тим, що вибираю що краще, а не по логотипу фірми. тому мене не хвилює що в девайсі\пк стоїть - хоч Ельбрус, якщо це найкращий із варіантів
-
Vlaad13
Member
Моя 4070 в 1080 тянет любые игры с лучамиWorthyWizard: ↑ 22.07.2024 20:32Чел, ты взял самый дешевый обрубок 4070, которая как ты сам признался не тянет лучи, хотя та же 7800 ХТ быстрее и дешевле. Это видимо тот самый знаменитый "вибираю що краще, а не по логотипу фірми".kalakawa: ↑ 22.07.2024 20:20
кумедно коли сектанти намагаються когось ткнути носом в релігію
я відрізняюсь від вас тим, що вибираю що краще, а не по логотипу фірми. тому мене не хвилює що в девайсі\пк стоїть - хоч Ельбрус, якщо це найкращий із варіантів
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Сейчас бы Вейк с Киберпанком сравнивать в плане графикиГеральт: ↑ 22.07.2024 20:21А можна детальніше, про те, як промені не мають нічого спільного з віддзеркаленнями (відбиттям променів)?Борщ: ↑ 22.07.2024 20:03 Firebrand
Відзеркалення у дзеркалі - це відома і досить болюча тема/проблема для графіки/рендеру. Рейтрейсинг до цього не має взагалі до цього ніякого відношення, навіть опосередкованого.
Зображення в дзеркалі вміли малювати ще чорт зна коли. І тільки з RT воно стало настільки криве
Але...в AW2 воно принаймні є, на відміну від 2077
-
Борщ
Member
Vlaad13
AW2 в плані графіки на голову вищий аніж CP2077.
AW2 в плані графіки на голову вищий аніж CP2077.
-
VovaII
Member
Нвідія кинула все на виробництво прискорювачів ШІ. На чому ж їй виробляти нові відяхи, для яких потрібен новий техпроцес, а не той що у нинішнього покоління відях, коли всі лініі здатні в новий, техпроцес зайняті штамповкою прискорювачів ШІ?
-
Борщ
Member
Це не те відео, що я шукав, але також досить показове.
-
Геральт
Member
Ну от в променястому хітмені дзеркала не зломані. І ніяких тобі каменів. З іншого боку, в 2077 віддзеркалює практично все (ну, крім дзеркал), і з множником все ок. Просто треба визнати, що промені - маркетингова дурня. І нічого спільного з реалізмом немає. Що і було доведено на прикладі дзеркалБорщ: ↑ 22.07.2024 20:28 Промені в даному випадку - просто як опція, яка в теорії може відзеркалення зробити краще. Правильне відзеркалення у великому дзеркалі на екрані - це по суті рендер всієї сцени з нуля в скрінспейсі дзеркала(робота для ВК - х2). Там є купа хаків з відзеркаленням, але всі вони працювали тільки у відносно простих іграх. І якщо промені працювали, скажем так в основному просторі, де знаходиться персонаж, то вони й мають працювати і в дзеркалі, і щоб вони працювали, їх треба всі прорахувати х2(там насправді множник може доходити і до х4-8-16 в залежності від складності сцени і кількості джерел світла, кількості дзеркал/вікон у сцені) як для площини віддзеркалення, так і в "реальному" світі. Ну це якщо дуже примітивно. надіюсь вловили думку. Я дивився досить цікаве відео по цьому, от не можу знайти, там є купа підводних камнів і проблем з цими дзеркалами. Ну якщо ми говоримо про true віддзеркалення. Промені в даному випадку задачу ще кратно ускладюють. І саме тому у іграх з РТ відображення або немає, або вони дуже заблюрені, тому що не можна зробити в сцені по типу, ось тут промені працюють в скрінспейсі, а для зони дзеркала не працюють.
-
Борщ
Member
Геральт
Ясно. В хітмені немає правильних відзеркалень. НЕМАЄ і не було ніколи. Там просто копіювання сцени. І промені тут ні до чого взагалі. Абсолютно.
Ясно. В хітмені немає правильних відзеркалень. НЕМАЄ і не було ніколи. Там просто копіювання сцени. І промені тут ні до чого взагалі. Абсолютно.
-
kalakawa
Member
на радеонах нема длсс, або dldsr+dlss у випадку з моїм 1080р. грати з ТАА не в 4к - злочин проти власних очей. а 4к не тягне навіть 7900хтх, на яку в парі з 4к в мене грошиків не те що б булоWorthyWizard: ↑ 22.07.2024 20:32Чел, ты взял самый дешевый обрубок 4070, которая как ты сам признался не тянет лучи, хотя та же 7800 ХТ быстрее и дешевле. Это видимо тот самый знаменитый "вибираю що краще, а не по логотипу фірми".
і навіть якби я грав в 4к, то брав би 4070ті супер, яка дешевша за 7900хтх та видає 120+ фпс в порівнянні з 60фпс-слайдшоу на топовому радеоні
-
Борщ
Member
Дурня - це писати подібне.Геральт: ↑ 22.07.2024 20:50що промені - маркетингова дурня
-
Vlaad13
Member
В теме успели отметиться
1)красные фанатики
2)последователи 4к гейминга
3) лучевые неверуны
Не хватает только отрицателей дисплеев 60+ герц
1)красные фанатики
2)последователи 4к гейминга
3) лучевые неверуны
Не хватает только отрицателей дисплеев 60+ герц
-
maksim2020
Member
Чєл, так все це - сучасні технології та реалії. Не все ж життя їздити з механічною КПП, карбюратором та ручними склопідйомниками (чи ти один з тих, хто "відчуває машину"? ). Так само й з відеокартами - 30 років тому усе було растеризація, сьогодні це рейтрейсінг та генерація кадрів. Тобі не все одно, як само картинка на екрані з'являється?Firebrand: ↑ 22.07.2024 18:03 "мы вам продали машину, теоретически она может ехать 250 км/ч как указано в паспорте, но вам надо поставить турбину, заменить коробку и поставить прямоточный выхлоп и тогда вы получите 250км/ч"
-
Геральт
Member
Так якщо "копювання сцени" виглядає на порядок краще ніж променясте дзервкало в AW2 і чорне дзеркало в 2077, то на біса така технологія потрібна? Якщо ж ні в хітмані ні в AW2 немає променів в дзеркалі, то тим більше. Ітого, промені - маркетингова дурня.Борщ: ↑ 22.07.2024 20:52 Геральт
Ні, справді, не може притомна людина захищати гірше і дорожче (в плані рпесурсів). Хіба що під впливом навіювання.
-
GreenMile
Member
Ви, як звично, просто не розумієте, що таке промені, скільки б вам не пояснювали і в кожному обговоренні несете цю фігню з віддзеркаленнями.Геральт: ↑ 22.07.2024 21:19Так якщо "копювання сцени" виглядає на порядок краще ніж променясте дзервкало в AW2 і чорне дзеркало в 2077, то на біса така технологія потрібна? Якщо ж ні в хітмані ні в AW2 немає променів в дзеркалі, то тим більше. Ітого, промені - маркетингова дурня.Борщ: ↑ 22.07.2024 20:52 Геральт
Ні, справді, не може притомна людина захищати гірше і дорожче (в плані рпесурсів). Хіба що під впливом навіювання.
Промені - це відстежування променів освітленості як вони проходять крізь сцену, де тіні від них, де перешкоди, градієнт освітлення і так далі. Показовий приклад - Метро екзодус, там дзеркал нема, а от промені офігіть як відчуваються, бо сцени в основному темні, а джерел освітлення там не буде багато. Воно виглядає реально як в житті, особливо в ДЛЦ там де з вогнеметом по темним коридорам треба лазити.
Промені != дзеркала чи відзеркалення, тому ви і не можете це ніяк второпати.
В АВ2 гівняне дзеркало бо СЮРПРИЗ! його там нема, розробники його не зробили, а схалтурили і дали вам сурогат, побудований "нашару" променями.
Последний раз редактировалось GreenMile 22.07.2024 21:43, всего редактировалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
1) тому що "дублювання" сцени у сучасного рушія з поточним рівнем графіки - дуже важке рішення для гпу. Якщо твоя відеокарта всрається в 2к у 75 фпс, додай сюди дублювання сцени у віддзеркаленнях і все стане зрозумілим.Геральт: ↑ 22.07.2024 21:19Так якщо "копювання сцени" виглядає на порядок краще ніж променясте дзервкало в AW2 і чорне дзеркало в 2077, то на біса така технологія потрібна? Якщо ж ні в хітмані ні в AW2 немає променів в дзеркалі, то тим більше. Ітого, промені - маркетингова дурня.Борщ: ↑ 22.07.2024 20:52 Геральт
2) часто в шутерах від першої особи для економії розробки модель гг неанімована під 3 особу і дублювати нема чого, саме тому відзеркалень не буде в таких іграх і це не стосується яким чином воно буде досягнуто
РТ - це не відзеркалення в першу чергу, а освітлення, глибина сцени і реалістичність. Майже в кожній грі, ти маєш змогу вмикати фулл рт, або наприклад тільки відзеркалення, чи навпаки.
Последний раз редактировалось Enjthesilence 22.07.2024 21:55, всего редактировалось 5 раз.
-
Kashtan
Member
Це із твітера дані про те що рдна5 зможе конкурувати з Вера Рубін, та буде коштувати від 200 до 2000? За 2000 вони просто повинні напхати туди чіплетів, і повно. Але сподіваюсь що нарешті за 12 років випустять монстра здатного виграти у нвідіа першість.Nortrom: ↑ 22.07.2024 19:00Что-то из разряда секты 6800XT = 2080ti/3070.Я думаю, що АМД зможе наздогнати 4090 протягом 5 років максимум
К вашему сведению мид RDNA4 between 7900XT and 7900XTX raster.
RDNA5 compete vs Vera Rubin
RDNA5 линейка от 200 до 2к баксов + консоли, и другие рынки
То не хочет, то не хочет. Прекращайте фантазировать.Адже в технологіях трасування променів вони на голову вище за АМД і незначно відстають від Нвідіа. Тому, тримаємо кулаки за Інтел, щоб був конкурент відеокартам Нвідіа. На АМД сподівань немає. Та й АМД сама не дуже хоче випускати відеокарти.
AMD только с 2017года начала зарабатывать деньги. Поэтому сначала одни приоритеты, потом другие, как будет ещё больше денег, тогда будет хватать воевать на всех фронтах.
-
vmsolver
Member
Firebrand: ↑ 22.07.2024 17:28И теперь,ответьте себе честно:он вам нужен,этот трейсинг, в таком виде и тех возможностях,которые есть на сегодняшний день....
Двойные стандарты в действии, сначала "не нужон нам ваш интернет", а потом оказывается всё дело в зеркалах, ну не может человек с такими зеркалами играть, даже с комфортным фпс, и это, видимо, принципиально!Firebrand: ↑ 22.07.2024 17:37Та ты шо? а оно как то улучшит изображение в зеркале?
Там просто надо нажать на кнопку и всё. Когда же вы начнёте читать инструкциюFirebrand: ↑ 22.07.2024 18:03"мы вам продали машину, теоретически она может ехать 250 км/ч как указано в паспорте, но вам надо поставить турбину, заменить коробку и поставить прямоточный выхлоп и тогда вы получите 250км/ч"
Не ставьте телегу перед лошадью, оно не так работает. Не не хочет, а сначала не может, а потом не хочет, не перепутайтеNortrom: ↑ 22.07.2024 19:00То не хочет, то не хочет.
Это лишь означает, что производительности мало не бывает. А АлануВейку ещё и оптимизации.Firebrand: ↑ 22.07.2024 17:28На ртх4090 оно дает 20фпс.
Это ты не можешь понять, что тебе говорят. 4090 подходит для 4К лучше чем любая другая карта, вот и весь маркетинг.Firebrand: ↑ 22.07.2024 19:51Если сама нвидия не позиционирует 4090 как ультимативное решение под 4к,то ок.
Это из серии заговоров. Рыночная конъюнктура скорее такова, что не стоит спешить с новой линейкой. Но это если слухи верны.VovaII: ↑ 22.07.2024 20:42Нвідія кинула все на виробництво прискорювачів ШІ.
-
Firebrand
Member
так а чего, давай вместе посмеемся над теми, кто выкинул 2к+ зелени на 4090 и видит мазню в зеркале. Я хочу напомнить, что еще а сайлент хилл2 и лара крофт ангел тьмы,уже были реализованы реалистичные отражения в зеркалах, но прогресс же не стоит на месте, да?vmsolver: ↑ 22.07.2024 21:53Двойные стандарты в действии, сначала "не нужон нам ваш интернет", а потом оказывается всё дело в зеркалах, ну не может человек с такими зеркалами играть, даже с комфортным фпс, и это, видимо, принципиально!
какой оптимизации, дядя, как оптимизация уберет мыло в зеркале?Это лишь означает, что производительности мало не бывает. А АлануВейку ещё и оптимизации.
Отправлено спустя 8 минут 9 секунд:
maksim2020
друже,я за то, что бы заявленное соответствовало фактическому.
поддерживаю на 100% и как я написал выше в сайлент хилле2 и ларе крофт АОД это было реализовано посредством инвертированной камеры, вроде, точно уже не скажу, но результат выше всяких похвал, а это был далекий 2001 год.Тобі не все одно, як само картинка на екрані з'являється?
смешной ты чел, реально, сначала ты всех сектантами называешь, а потом очевидное отрицаешь)). Ты что, забыл когда на видяхах кожанки был представлен рейтресинг, память отшибла? а ведь на подходе 5ххх поколение. И такие "нефОнаты" как ты более всех кричат:что чем дальше ,тем больше игр будет выходить с рейтресингом. Та особо никто не спорит, только вот конечному юзеру,что от этого, снова включать костыли и любоваться мылом в мыльнице?Vlaad13: ↑ 22.07.2024 20:36Сейчас бы Вейк с Киберпанком сравнивать в плане графики
-
Борщ
Member
Ти непробиваємо "розумний". РТ до віддзеркалень у дзеркалі немає відношення!!!!!!!Firebrand: ↑ 22.07.2024 22:17кто выкинул 2к+ зелени на 4090 и видит мазню в зеркале
Я пояснив чому, і ще двое людей пояснили. Тебе просто жаба давить. Причому дуже сильно. В технічному плати ти нуль. І не читаєш що тобі обгрунтовано пишуть.
І по-друге, з чого ти взяв, що гроші "викинули" на 4090? Я захотів і придбав. І як тільки вийде 5090 - я одразу куплю.
Последний раз редактировалось Борщ 22.07.2024 22:37, всего редактировалось 1 раз.
-
Firebrand
Member
Кому не нравится АВ2, включите Хогартс, там та же каша в зеркале.
Но мне забавно за вами наблюдать.
Я-им: смотри, на высоких настройках рейтресинга, в зеркале все равно мыло.
Они мне-в ответ: не ной, включи длсс, генерацию кадров, смени карту на нвидиа(откуда ,интересно, они знают,что у меня не нвидия))) )
Как тут можно вести какую то дискуссию?
Но мне забавно за вами наблюдать.
Я-им: смотри, на высоких настройках рейтресинга, в зеркале все равно мыло.
Они мне-в ответ: не ной, включи длсс, генерацию кадров, смени карту на нвидиа(откуда ,интересно, они знают,что у меня не нвидия))) )
Как тут можно вести какую то дискуссию?
Последний раз редактировалось Firebrand 22.07.2024 22:34, всего редактировалось 1 раз.