Новости
Последние статьи и обзоры
Помогите разобраться с материнской платой Asus ROG Strix X570-E
-
Despoblade
Junior
Подарили материнскую плату Asus ROG Strix X570-E но не могу разобраться с охлаждением сколько можно подключить корпусных вентиляторов ? и можно ли подключать корпусный вентилятор в разьем для помпы на проц ?
-
seraphic
Member
ROG Strix X570-E Gaming Ещё с МП идёт в комплекте книженция известная как Мануал, почитай её там всё есть что и куда тыкать
Не благодари
Не благодари
-
Melki
Member
можно, наоборот нельзяDespoblade: ↑ 18.07.2024 07:45можно ли подключать корпусный вентилятор в разьем для помпы на проц
-
Despoblade
Junior
Я же сказал что подарили , нету у меня ничего кроме материнкиseraphic: ↑ 18.07.2024 07:59 ROG Strix X570-E Gaming Ещё с МП идёт в комплекте книженция известная как Мануал, почитай её там всё есть что и куда тыкать
Не благодари
-
AntonyKandaurov
Member
Despoblade
В гуглі забанили? Мануали є і в інтернеті, якщо що
Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/S ... v2_WEB.pdf
30 секунд гуглінгу, користуйтесь.
Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Або ось тут
https://rog.asus.com/motherboards/rog-s ... sk_manual/
В гуглі забанили? Мануали є і в інтернеті, якщо що
Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/S ... v2_WEB.pdf
30 секунд гуглінгу, користуйтесь.
Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Або ось тут
https://rog.asus.com/motherboards/rog-s ... sk_manual/
-
AFU_power
Member
Люблю овери, зібрались читачі мануалів, а жоден не відповів толком на перше питання. В теорії 7, в тебе 2 роз'єми на вентилятори процесора, 2 на корпусні, один для вентилятора м.2 ссд та 2 роз'єми на помпи. Але так сталось, що розпіновка роз'ємів для помпи та їх вигляд ідентичний вентиляторному. Тому ти можеш вимкнути 7, але як вони будуть керуватись, згідно якої температури це вже сам обирай по роз'єму.
-
Despoblade
Junior
Спасибо , адекватный человекAFU_power: ↑ 20.07.2024 01:04 Люблю овери, зібрались читачі мануалів, а жоден не відповів толком на перше питання. В теорії 7, в тебе 2 роз'єми на вентилятори процесора, 2 на корпусні, один для вентилятора м.2 ссд та 2 роз'єми на помпи. Але так сталось, що розпіновка роз'ємів для помпи та їх вигляд ідентичний вентиляторному. Тому ти можеш вимкнути 7, але як вони будуть керуватись, згідно якої температури це вже сам обирай по роз'єму.
-
Paladin_D
Member
Нужно учитывать какие вентиляторы, если будет ставить индастриал от ноктуы, но больше 2 на 1 коннектор я бы не советовал ставить, если какие-то стандартные вертушки, то там можно 3-4 на 1 коннектор ставитьAFU_power: ↑ 20.07.2024 01:04 Люблю овери, зібрались читачі мануалів, а жоден не відповів толком на перше питання. В теорії 7, в тебе 2 роз'єми на вентилятори процесора, 2 на корпусні, один для вентилятора м.2 ссд та 2 роз'єми на помпи. Але так сталось, що розпіновка роз'ємів для помпи та їх вигляд ідентичний вентиляторному. Тому ти можеш вимкнути 7, але як вони будуть керуватись, згідно якої температури це вже сам обирай по роз'єму.
А так, если у молодого человека есть время писать пост, ждать ответа и читать комментарии, то явно должно быть и время погуглить мануал, в котором описано кол-во разъемов и инфа о них(вольты, амперы и т.д.) после чего сравнивает это с инфой о куллерах и не сложными математическими вычислениями(сложение и вычитание) считает сколько всего коннекторов и сколько на каждый можно подключить куллеров
Всё гениальное просто, а данный пост это лишь проявление лени
-
seraphic
Member
Нечитатель, когда есть хотя бы немного мозгов, можно сопоставить буквы на МП и в биосеAFU_power: ↑ 20.07.2024 01:04 Люблю овери, зібрались читачі мануалів, а жоден не відповів толком на перше питання. В теорії 7, в тебе 2 роз'єми на вентилятори процесора, 2 на корпусні, один для вентилятора м.2 ссд та 2 роз'єми на помпи. Але так сталось, що розпіновка роз'ємів для помпи та їх вигляд ідентичний вентиляторному. Тому ти можеш вимкнути 7, але як вони будуть керуватись, згідно якої температури це вже сам обирай по роз'єму.

Paladin_D
время есть, но в голове пусто
-
AFU_power
Member
Ага, тож всі повинні знати маркування pump, cha ітд, всі народжуються з цими знаннями. Мене більше ще прикололо, як ви надали ноль корисної інформації, але зато встигли наліпити мінусів на комент, де дійсно відповіли по темі, вся суть оверів та його контингенту у всій красі, я іншого не очікував.seraphic: ↑ 21.07.2024 10:36Нечитатель, когда есть хотя бы немного мозгов, можно сопоставить буквы на МП и в биосеAFU_power: ↑ 20.07.2024 01:04 Люблю овери, зібрались читачі мануалів, а жоден не відповів толком на перше питання. В теорії 7, в тебе 2 роз'єми на вентилятори процесора, 2 на корпусні, один для вентилятора м.2 ссд та 2 роз'єми на помпи. Але так сталось, що розпіновка роз'ємів для помпи та їх вигляд ідентичний вентиляторному. Тому ти можеш вимкнути 7, але як вони будуть керуватись, згідно якої температури це вже сам обирай по роз'єму.
Paladin_D
время есть, но в голове пусто![]()
-
seraphic
Member
соболезную
-
AFU_power
Member
В тому що надаю інформацію сразу замість розказування незрозуміло чого? Ну ок, тримай в курсах, обов'язково напиши потім як щось зміниться
-
GreenMile
Member
Це елементарне питання, яке прямо і зрозумілим чином написано в мануалі. Та, навіть, на плату подивитись і порахувати виходи під вентилятори достатньо. Це ж не заморочки с шерингом ліній РСІе, що не завжди очевидно. Тому ставити такі питання на форумі - це банальна неповага до інших, типу мені настільки впадло відкрити мануал, і взагалі хоч мінімально напрягтись, тому відкрийте його за мене і напишіть тут розгорнуте резюме, як там мені все підключити. Тут навіть натяку нема на те, що людина щось намагалась сама вивчити перш ніж питати. "Ой, а помножте мені 7654 на 295, а то я не можу розібратись", а ви цьому потураєтеAFU_power: ↑ 21.07.2024 11:46В тому що надаю інформацію сразу замість розказування незрозуміло чого? Ну ок, тримай в курсах, обов'язково напиши потім як щось зміниться![]()
-
AFU_power
Member
це всеодно не привід в чомусь звинувачувати незнайомих людей, ображати їх. Деяким воно дано настільки, що вони без мануалу чудово розберуться та все зроблять, а деякі настільки нуби, або просто беруться за це вперше, що їм от дійсно треба підказати таку дрібницю. Що людина може дивитись в мануал і всеодно не зрозуміти оцих маркувань, або мати погане знання англійської та пропускати важливу інформацію з поясненням. Це не виправдання бути пасивно агресивним до новачків, можна було би підказати, але і тицьнути на лінь автора, а не корчити з себе мудреця, який береже таємниці Всесвіту і не може їх відкрити непосвяченому.GreenMile: ↑ 21.07.2024 13:05Це елементарне питання, яке прямо і зрозумілим чином написано в мануалі. Та, навіть, на плату подивитись і порахувати виходи під вентилятори достатньо. Це ж не заморочки с шерингом ліній РСІе, що не завжди очевидно. Тому ставити такі питання на форумі - це банальна неповага до інших, типу мені настільки впадло відкрити мануал, і взагалі хоч мінімально напрягтись, тому відкрийте його за мене і напишіть тут розгорнуте резюме, як там мені все підключити. Тут навіть натяку нема на те, що людина щось намагалась сама вивчити перш ніж питати. "Ой, а помножте мені 7654 на 295, а то я не можу розібратись", а ви цьому потураєтеAFU_power: ↑ 21.07.2024 11:46
В тому що надаю інформацію сразу замість розказування незрозуміло чого? Ну ок, тримай в курсах, обов'язково напиши потім як щось зміниться![]()
![]()
-
GreenMile
Member
Допомогти новачку, який сам постарався розібратись, але не зміг - то святе діло, але тут зовсім не той випадок. Йому як раз і тицьнули, що є мануал і там написано все.AFU_power: ↑ 21.07.2024 13:09це всеодно не привід в чомусь звинувачувати незнайомих людей, ображати їх. Деяким воно дано настільки, що вони без мануалу чудово розберуться та все зроблять, а деякі настільки нуби, або просто беруться за це вперше, що їм от дійсно треба підказати таку дрібницю. Що людина може дивитись в мануал і всеодно не зрозуміти оцих маркувань, або мати погане знання англійської та пропускати важливу інформацію з поясненням. Це не виправдання бути пасивно агресивним до новачків, можна було би підказати, але і тицьнути на лінь автора, а не корчити з себе мудреця, який береже таємниці Всесвіту і не може їх відкрити непосвяченому.GreenMile: ↑ 21.07.2024 13:05 Це елементарне питання, яке прямо і зрозумілим чином написано в мануалі. Та, навіть, на плату подивитись і порахувати виходи під вентилятори достатньо. Це ж не заморочки с шерингом ліній РСІе, що не завжди очевидно. Тому ставити такі питання на форумі - це банальна неповага до інших, типу мені настільки впадло відкрити мануал, і взагалі хоч мінімально напрягтись, тому відкрийте його за мене і напишіть тут розгорнуте резюме, як там мені все підключити. Тут навіть натяку нема на те, що людина щось намагалась сама вивчити перш ніж питати. "Ой, а помножте мені 7654 на 295, а то я не можу розібратись", а ви цьому потураєте![]()
Це як в темі про ремонт БЖ: "я купив згорівший БЖ на олх під ремонт - ану скажіть мені, що там за мікросхема згоріла, бо маркування прочитати я не можу і дайте схему". Нормально, так? Він новачок, тому йому потрібно провести діагностику по фотографії, знайти і дати схему БЖ і допомогти відремонтувати БЖ, бо ремонтувати він не вміє (новачок же!), а БЖ під ремонт купив?
Я теж у багатьох речах новачок, але перед тим, як писати, зокрема, про розгін пам'яті, вивчив багато чого і написав, що я пробував, і що в мене не виходить, де і як шукав і що знайшов. А міг би написати "я купив отаку пам'ять, ану допоможіть її розігнати". Відчуваєте різницю?
-
AFU_power
Member
звичайно відчуваю, але по спостереженням ганили стабільно обидва типи новачків, або мовчки вліпили мінус і ноль відповідейGreenMile: ↑ 21.07.2024 13:19Допомогти новачку, який сам постарався розібратись, але не зміг - то святе діло, але тут зовсім не той випадок. Йому як раз і тицьнули, що є мануал і там написано все.AFU_power: ↑ 21.07.2024 13:09
це всеодно не привід в чомусь звинувачувати незнайомих людей, ображати їх. Деяким воно дано настільки, що вони без мануалу чудово розберуться та все зроблять, а деякі настільки нуби, або просто беруться за це вперше, що їм от дійсно треба підказати таку дрібницю. Що людина може дивитись в мануал і всеодно не зрозуміти оцих маркувань, або мати погане знання англійської та пропускати важливу інформацію з поясненням. Це не виправдання бути пасивно агресивним до новачків, можна було би підказати, але і тицьнути на лінь автора, а не корчити з себе мудреця, який береже таємниці Всесвіту і не може їх відкрити непосвяченому.
Це як в темі про ремонт БЖ: "я купив згорівший БЖ на олх під ремонт - ану скажіть мені, що там за мікросхема згоріла, бо маркування прочитати я не можу і дайте схему". Нормально, так? Він новачок, тому йому потрібно провести діагностику по фотографії, знайти і дати схему БЖ і допомогти відремонтувати БЖ, бо ремонтувати він не вміє (новачок же!), а БЖ під ремонт купив?
Я теж у багатьох речах новачок, але перед тим, як писати, зокрема, про розгін пам'яті, вивчив багато чого і написав, що я пробував, і що в мене не виходить, де і як шукав і що знайшов. А міг би написати "я купив отаку пам'ять, ану допоможіть її розігнати". Відчуваєте різницю?