Последние статьи и обзоры
Новости
Глобальний збій в IT-інфраструктурі стався на ПК з Windows через оновлення ПЗ Crowdstrike
-
IvanCh
Member
KimRomik
це корпоративне рішення, і там де його ставлять будуть такі політики що навіть заставку не зміниш на робочому столі.
І заодно сам CW перевіряє чи все оновлено і дає репорти ойтішникам, а вони дають на горіхи юзерам що не оновилися
Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
DuckRider
мова в першу чергу про докери на яких крутитися різні сервіси.
те що в гугла є пошта і карти з фоточками не означає що в них тільки цей бізнес
кубертенес-докер в них на рівні і вони успішно бодаються з амазонами
це корпоративне рішення, і там де його ставлять будуть такі політики що навіть заставку не зміниш на робочому столі.
І заодно сам CW перевіряє чи все оновлено і дає репорти ойтішникам, а вони дають на горіхи юзерам що не оновилися
Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
DuckRider
мова в першу чергу про докери на яких крутитися різні сервіси.
те що в гугла є пошта і карти з фоточками не означає що в них тільки цей бізнес
кубертенес-докер в них на рівні і вони успішно бодаються з амазонами
-
KimRomik
Member
Ну так все правильно. Дехто відрубає навіть майкрософтський антивірус разом з цим і... живе взагалі без них (чи з стороннім).TheDmytrius: ↑ 19.07.2024 13:46Так це (авто)оновлення антивірусу, а не Вінди.KimRomik: ↑ 19.07.2024 13:30 Тим часом юзери, які під корінь відрубили всі оновлення Вінди: кам'яне обличчя (статуя моаї)
Просто розумієте, є такі люди, які хочуть більше контролю над Віндою. А масовий збій через Crowdstrike чи подібних часто припадає на системи, які були встановлені без глибокого налаштування і в них оновлення завжди на Авто, і непосвячені люди часто будуть страждати цим.
Последний раз редактировалось KimRomik 19.07.2024 14:46, всего редактировалось 1 раз.
-
Kashtan
Member
Диспетчер задач в допомогу в щоденній рутині, і ніякий майнер чи інший процес не буде без уваги, і небезпек повно окрім майнерів, і головне що всі оновлення віндовс та активні антивіруси анітрохи не допомогли коли дійсно потрібні були, мій досвід.AFU_power: ↑ 19.07.2024 13:52Тим часом юзери, які під корінь відрубили всі оновлення Вінди: видаляють вже 10ий майнер з системиKimRomik: ↑ 19.07.2024 13:30 Тим часом юзери, які під корінь відрубили всі оновлення Вінди: кам'яне обличчя (статуя моаї)
-
DuckRider
Member
Если ты зальешь стрим, который ютуб удалит, ты его можешь всё ещё скачать даже через годы, аналогично со всем на аккаунте. Ты действительно хочешь сказать, что эти дегенераты хранят огромные объемы данных тех, кто им не платит и не хранят данные тех, кто им за хранение платит?Scoffer: ↑ 19.07.2024 13:58 DuckRider
Це твої дані гугла зберігає щоб рекламу впарити, а шифровані віртуалки хмарних клієнтів їм ні до чого Видалили підписку -> розумний алгоритм почав продавати ресурси що вивільнились. Я не знаю чим там епопея закінчилась і чи закінчилась, але відновлять явно не все.
Последний раз редактировалось DuckRider 19.07.2024 14:36, всего редактировалось 1 раз.
-
AFU_power
Member
Тут не тільки справа в антивірусу, сама вінда отримує оновлення для ядра, яке обростає функціями як захист цілісності чи блокування не підписаних та збійних драйверів. Причому ця не кінець. І людям без оновлень та сидящих на всіляких lstb/ltsc, які не передбачають такого, навіть не здогадуються про такий функціонал.Kashtan: ↑ 19.07.2024 14:32Диспетчер задач в допомогу в щоденній рутині, і ніякий майнер чи інший процес не буде без уваги, і небезпек повно окрім майнерів, і головне що всі оновлення віндовс та активні антивіруси анітрохи не допомогли коли дійсно потрібні були, мій досвід.AFU_power: ↑ 19.07.2024 13:52
Тим часом юзери, які під корінь відрубили всі оновлення Вінди: видаляють вже 10ий майнер з системи
-
Scoffer
Member
DuckRider
Вони видалили акаунт!!! з усіма відповідними наслідками. З підписками, з віртуалками, зі сховищами, з усим коротше що було в тому акаунті. Навіть якщо руцями відновлюватимуть, то хитрі алгоритми вже до того часу перерозподілили частину дисків і попродавали іншим клієнтам, котрі в свою чергу поверху вже чогось там поназаписували.
Вони видалили акаунт!!! з усіма відповідними наслідками. З підписками, з віртуалками, зі сховищами, з усим коротше що було в тому акаунті. Навіть якщо руцями відновлюватимуть, то хитрі алгоритми вже до того часу перерозподілили частину дисків і попродавали іншим клієнтам, котрі в свою чергу поверху вже чогось там поназаписували.
-
Геральт
Member
На біса воно потрібне в домашньому ПК? Ще й оті всі "Smart app" (чи як там його) та інша дурня. Оновлення самі як майнер себе ведуть: ресурси жеруть, трафік забивають, бутають компAFU_power: ↑ 19.07.2024 14:36 оновлення для ядра, яке обростає функціями як захист цілісності чи блокування не підписаних та збійних драйверів.
-
mrigi
Member
Та ні, не було краще. Ні при xp ні при 7 ні при 95. Тоді вінда переставлялася раз на декілька місяців, це була норма. Зараз вона просто працює. Навіть повна заміна заліза практично не впливає ні на шо.AFU_power: ↑ 19.07.2024 14:21Бути частиною комьюніті 40 річних ворчунів що під час вінди хр/7 все було краще я точно не хочу
-
AFU_power
Member
Бо ти міг в домашньому пк встановити припустимо драйвер віртуального геймпаду, який має вразливості, або купити лайняний китайський ТВ бокс з вбудованим троянчиком, який почне штурмувати всю твою локальну мережу. Варіантів безліч, чи всі забулись як нотПетя в 2017 атакував та зашифрував Ощадбанк щей впридачу скільки тоді постраждало домашніх юзерів?Геральт: ↑ 19.07.2024 14:46На біса воно потрібне в домашньому ПК? Ще й оті всі "Smart app" (чи як там його) та інша дурня. Оновлення самі як майнер себе ведуть: ресурси жеруть, трафік забивають, бутають компAFU_power: ↑ 19.07.2024 14:36 оновлення для ядра, яке обростає функціями як захист цілісності чи блокування не підписаних та збійних драйверів.
-
cadet-ua
Member
-
shnok
Member
совет из начала 200х, большинство майнеров сразу прекращают работу при открытии диспетчера задачKashtan: ↑ 19.07.2024 14:32Диспетчер задач в допомогу в щоденній рутині, і ніякий майнер чи інший процес не буде без уваги, і небезпек повно окрім майнерів, і головне що всі оновлення віндовс та активні антивіруси анітрохи не допомогли коли дійсно потрібні були, мій досвід.AFU_power: ↑ 19.07.2024 13:52
Тим часом юзери, які під корінь відрубили всі оновлення Вінди: видаляють вже 10ий майнер з системи
-
Геральт
Member
Поняття не маю. Як і не знаю скільки юзерів з вимкн. оновленнями не постраждалоAFU_power: ↑ 19.07.2024 14:50 скільки тоді постраждало домашніх юзерів?
Завжди блочу оновлення (вн. антивірусу вінди в тому числі). Політ нормальний, роками. Бонусом - стала швидкодія, а то буде як в Захара: прилетіли оновлення і райзен зламався
-
Борщ
Member
AFU_power
Ну так вперед на цезор, або на межу, там в овносному 15-ти річні дебільчики в коментах, твоя аудиторія, будеш там гуру)
А по темі...мій мак дивиться на це все...
Ну так вперед на цезор, або на межу, там в овносному 15-ти річні дебільчики в коментах, твоя аудиторія, будеш там гуру)
-
KimRomik
Member
Знаєш що мене більше всього напружує? І це не всі ці Петьки, Ваньки, Саньки, WannaCry і т.д. Мене більше напружує той факт, що деякі провайдери України пофігістично ставляться до клієнтів, мотивуючи це тим, що вони лише предоставляють послуги підключення до Інету і не відповідають за безпеку. Отже, я близько півроку тому в логах брандмауера зафіксував, що мій комп хтось пінгує ззовні інтервалами близько 10-14 разів в секунду. Дивлюсь цей IP через https://who.is/ і бачу, що він від того самого провайдера. Я писав в підтримку, хотів дізнати хто це, але ніякої чіткої відповіді не отримав. З тих пір мабуть нічого не змінилось, треба перевірити.AFU_power: ↑ 19.07.2024 14:50Бо ти міг в домашньому пк встановити припустимо драйвер віртуального геймпаду, який має вразливості, або купити лайняний китайський ТВ бокс з вбудованим троянчиком, який почне штурмувати всю твою локальну мережу. Варіантів безліч, чи всі забулись як нотПетя в 2017 атакував та зашифрував Ощадбанк щей впридачу скільки тоді постраждало домашніх юзерів?Геральт: ↑ 19.07.2024 14:46
На біса воно потрібне в домашньому ПК? Ще й оті всі "Smart app" (чи як там його) та інша дурня. Оновлення самі як майнер себе ведуть: ресурси жеруть, трафік забивають, бутають комп
Отправлено спустя 43 секунды:
Перш ніж лізти в диспетчер задач треба перевірити автозагрузку та планувальник задач.shnok: ↑ 19.07.2024 15:05совет из начала 200х, большинство майнеров сразу прекращают работу при открытии диспетчера задачKashtan: ↑ 19.07.2024 14:32
Диспетчер задач в допомогу в щоденній рутині, і ніякий майнер чи інший процес не буде без уваги, і небезпек повно окрім майнерів, і головне що всі оновлення віндовс та активні антивіруси анітрохи не допомогли коли дійсно потрібні були, мій досвід.
Последний раз редактировалось KimRomik 19.07.2024 15:20, всего редактировалось 1 раз.
-
AFU_power
Member
Ок, тримай вкурсіГеральт: ↑ 19.07.2024 15:09Поняття не маю. Як і не знаю скільки юзерів з вимкн. оновленнями не постраждалоAFU_power: ↑ 19.07.2024 14:50 скільки тоді постраждало домашніх юзерів?
Завжди блочу оновлення (вн. антивірусу вінди в тому числі). Політ нормальний, роками. Бонусом - стала швидкодія, а то буде як в Захара: прилетіли оновлення і райзен зламався
-
KROOM
Member
mrigi: ↑ 19.07.2024 14:47 Та ні, не було краще. Ні при xp ні при 7 ні при 95. Тоді вінда переставлялася раз на декілька місяців, це була норма. Зараз вона просто працює. Навіть повна заміна заліза практично не впливає ні на шо.
Доволі оригінальна у вас норма. І ХР і 7 теж чудово "просто працює". 5 пк та ноут в кабінеті навколо з W7 SP1 працюють з моменту її релізу, та і домашній мамонт також (так - залізо не актуальне , але питання сумісності з певним софтом та вартості нової ліцензії )
-
Борщ
Member
А що ви хочете, щоб провайдер робив фільтрував вам порти, пінги? Для кожного абона? Це по перше, а по друге, вартість корпоративних ентерпрайз рішеннь з функціями DPI/Firewall йдуть на десятки/сотні мільйонів доларів.KimRomik: ↑ 19.07.2024 15:17Мене більше напружує той факт, що деякі провайдери України пофігістично ставляться до клієнтів, мотивуючи це тим, що вони лише предоставляють послуги підключення до Інету і не відповідають за безпеку. Отже, я близько півроку тому в логах брандмауера зафіксував, що мій комп хтось пінгує ззовні інтервалами близько 10-14 разів в секунду. Дивлюсь цей IP через https://who.is/ і бачу, що він від того самого провайдера. Я писав в підтримку, але ніякої чіткої відповіді не отримав. З тих пір мабуть нічого не змінилось, треба перевірити.
-
AFU_power
Member
Борщец, ти зі своїм маком будеш там взагалі богом, раз вже вивчив там аудиторію, то розважайся.Борщ: ↑ 19.07.2024 15:14 AFU_power
А по справі, твій мак може завжди подивитись на CVE-2022-46706
-
Борщ
Member
AFU_power
Йди шукай майнери. Кажуть у кацапів майнери - це зараз проблема номер один.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Йди шукай майнери. Кажуть у кацапів майнери - це зараз проблема номер один.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Заздрити - погано.AFU_power: ↑ 19.07.2024 15:25А по справі, твій мак може завжди подивитись на CVE-2022-46706
-
KimRomik
Member
Та при чім тут корпоратив ентерпрайз?? Мова була в індивідуальному порядку, для окремого клієнта. Це не складно заблокувати чужий IP, це справа 5хв!Борщ: ↑ 19.07.2024 15:21А що ви хочете, щоб провайдер робив фільтрував вам порти, пінги? Для кожного абона? Це по перше, а по друге, вартість корпоративних ентерпрайз рішеннь з функціями DPI/Firewall йдуть на десятки/сотні мільйонів доларів.KimRomik: ↑ 19.07.2024 15:17Мене більше напружує той факт, що деякі провайдери України пофігістично ставляться до клієнтів, мотивуючи це тим, що вони лише предоставляють послуги підключення до Інету і не відповідають за безпеку. Отже, я близько півроку тому в логах брандмауера зафіксував, що мій комп хтось пінгує ззовні інтервалами близько 10-14 разів в секунду. Дивлюсь цей IP через https://who.is/ і бачу, що він від того самого провайдера. Я писав в підтримку, але ніякої чіткої відповіді не отримав. З тих пір мабуть нічого не змінилось, треба перевірити.