Новости
Последние статьи и обзоры
Пролема з реле напруги.
-
Shpoker
Member
murzik
присмотрись к счетчику, там похоже 2,5мм. вот там и отгорит, и никак не твои 4мм меди, вот совсем никак
присмотрись к счетчику, там похоже 2,5мм. вот там и отгорит, и никак не твои 4мм меди, вот совсем никак
-
GreenMile
Member
Вхід в кватиру від щитка робіть 6мм кв., далі по хаті розводите 1,5, і 2,5 для звичних споживачів. Для бойлера, кондиціонера - 2,5.murzik: ↑ 22.06.2024 15:30 встановив УЗО 10мА 25А на бойлер. і це дивно. зазвичай пів року-рік повинно пройти
для 1 кімнатної як щитова має виглядати?
ввхідний автомат - реле напруги - узо на все окрім пралки - узо пралки - автомати
?
4мм2 заводити чи 6? відстань метрів 7 буде. купити 6 не шкода. але чи зручно ним працювати...
6мм кв. прокладають на електроплиту 8+кВт.
Відправлено через 8 хвилин 4 секунди:
Якщо квартира з електроплитою, то там окремий пакетник на 40А.Shpoker: ↑ 22.06.2024 16:19 абажы, тогда у тебя не может быть 25А автомат (или их 2шт) и там действительно на ввод 6мм2 (что = 4мм меди)
У мене квартира з електроплитою, будинок совковий, проводка стара ще. Від горіха до лічильника і від лічильника в пакетник 40А іде алюміній 10мм кв, товстезний. Далі на електрплиту іде 4мм кв., а на розетки і освітлення - 2,5 мм кв. При чому на розетки пакетник 16А, а на освітлення - 25А
Відправлено через 27 хвилин 54 секунди:
Тільки от дроти на лічильнику можна помняти легко, а ввід у квартиру перетягувати вже ніхто не буде. Та і не може буде на лічильнику 2,5мм, якщо в хаті електроплита.Shpoker: ↑ 22.06.2024 16:28 murzik
Там на фотці справа знизу три товсті дроти вверх ідуть, що потім чорною ізолентою замотані, то, схоже, АПВ-10, у мене такі в лічильник заходять, а тут фіг що зрозумієш, може вони там з міддю десь проскручувані і вона далі в лічильник іде
-
daesz
Member
Після декількох тижнів методом спостереження та дедукції вдалось визначити, що перехід реле в захист відбувається після того, як морозилка достатньо наморожує камеру. Поясню : на морозилці є 2 світлові індикатори, червоний свідчить про те, що температура внутрішнього середовища вища, ніж необхідна, та зелений, який свідчить про те, що необхідна температура досягнута. Так от - реле йде в захист при переході в червоного на зелене. Саме смішне, що якщо проґавити момент навіть на декілька хвилин, то реле піде в захист та не буде подавати е/е на морозилку, як результат температура посчне рости (ну типу ефект розмороження) і якщо нехай через 5 хвилин "передьорнути" реле в розетку - загориться знову червоне світло (тобто температура вища ніж потрібно) і при зміні на залене воно піде знову в захист.
Енівей, чи буде хто-небудь трохи більш компетентний в електриці та побутових приладах, хто зможе мені пояснити що не так із морозилкою? Додам тільки що при переході в режим "зеленого світла" ще не значить, що вона перестала наморожувати. (((Припустимо))) що нормальна температура для морозилки -20, а зміна світлового індикатора відбувається нехай на -17*С, тобто сама морозилка продовжує наморожувати. Тому (думаю) різку зміну кількості струму яку тягне морозилка можна відкинути (чи ні?).
Енівей, чи буде хто-небудь трохи більш компетентний в електриці та побутових приладах, хто зможе мені пояснити що не так із морозилкою? Додам тільки що при переході в режим "зеленого світла" ще не значить, що вона перестала наморожувати. (((Припустимо))) що нормальна температура для морозилки -20, а зміна світлового індикатора відбувається нехай на -17*С, тобто сама морозилка продовжує наморожувати. Тому (думаю) різку зміну кількості струму яку тягне морозилка можна відкинути (чи ні?).
-
Alexsandr
Member
У родителей холодильник Атлант так себя ведет, не дружит с реле от розетки. С реле в щитке же подружился успешно.
-
daesz
Member
Alexsandr: ↑ 01.07.2024 23:54 У родителей холодильник Атлант так себя ведет, не дружит с реле от розетки. С реле в щитке же подружился успешно.
Ще помітив, що морозилка значно менше "гудить" поки наморожує, якщо включена через реле. Не впевнений із чим це пов'язано..
-
Donate
Member
Ну все залежить вiд типу компрессора... Якщо там звичайний компрессор то там релюшка можливо при вимиканнi компрессору щось робить не те, наприклад пробивае на корпус... Це у iнверторних немае повноцiнного вимикання, воно там лише регулюе обороти вiд типу задачi, а ось классичнi вимикаються повноцiнно. Тому б в першу чергу я б копав до релеdaesz: ↑ 01.07.2024 04:06 Після декількох тижнів методом спостереження та дедукції вдалось визначити, що перехід реле в захист відбувається після того, як морозилка достатньо наморожує камеру. Поясню : на морозилці є 2 світлові індикатори, червоний свідчить про те, що температура внутрішнього середовища вища, ніж необхідна, та зелений, який свідчить про те, що необхідна температура досягнута. Так от - реле йде в захист при переході в червоного на зелене. Саме смішне, що якщо проґавити момент навіть на декілька хвилин, то реле піде в захист та не буде подавати е/е на морозилку, як результат температура посчне рости (ну типу ефект розмороження) і якщо нехай через 5 хвилин "передьорнути" реле в розетку - загориться знову червоне світло (тобто температура вища ніж потрібно) і при зміні на залене воно піде знову в захист.
Added in 35 seconds:
Реле ж не стабiлiзатор напруги, воно там нiчого не змiнюеdaesz: ↑ 02.07.2024 00:21Alexsandr: ↑ 01.07.2024 23:54 У родителей холодильник Атлант так себя ведет, не дружит с реле от розетки. С реле в щитке же подружился успешно.![]()
Ще помітив, що морозилка значно менше "гудить" поки наморожує, якщо включена через реле. Не впевнений із чим це пов'язано..
-
daesz
Member
Там звичайний, не інверторний комплесор. Вона не нова, але їй буквально декілька років із яких половину не працювала (відкупив у сестри). Бош, модель без поняття.Donate: ↑ 03.07.2024 12:59 Ну все залежить вiд типу компрессора... Якщо там звичайний компрессор то там релюшка можливо при вимиканнi компрессору щось робить не те, наприклад пробивае на корпус... Це у iнверторних немае повноцiнного вимикання, воно там лише регулюе обороти вiд типу задачi, а ось классичнi вимикаються повноцiнно. Тому б в першу чергу я б копав до реле![]()
-
n+gibat[]r
Member
Реле напряжения отличная вещь, раньше жил без него, но как сгорел ноутбук и ремонт обошелся в 5000 грн то сразу понял что нужная вещь, купил Zubr MF2-63 в щиток и ещё штуки три розеточных ZUBR R116y с более тонкими настройками включения на холодильник, компьютер и другую важную технику.
Пока тьфу-тьфу-тьфу всё работает отлично.
Пока тьфу-тьфу-тьфу всё работает отлично.
-
radical
Member
О, якраз випадково побачив цю тему.
Якось звернув увагу, що при вмиканні світла після відключення воно нормально вмикається раза з п'ятого-шостого, блимають індикатори на клавіатурі, а потім тухнуть. Потім вже вмикається нормально, холодильник видає звичайну трель. Це накривається захисне реле чи це його нормальне спрацьовування на просідання напруги у першу мить після вмикання світла?
Якось звернув увагу, що при вмиканні світла після відключення воно нормально вмикається раза з п'ятого-шостого, блимають індикатори на клавіатурі, а потім тухнуть. Потім вже вмикається нормально, холодильник видає звичайну трель. Це накривається захисне реле чи це його нормальне спрацьовування на просідання напруги у першу мить після вмикання світла?
-
radical
Member
Сьогодні прослідкував, при ввімкненні світла спочатку була напруга 205-208 В, реле з інтервалом секунд 5 намагалось ввімкнутись раз 5-6 і одразу вимикалось, лампа поруч блимала. А ввімкнулось одразу (запустився холодильник, судячи по трелі), коли напруга стала 220-230. Перевірив нижній поріг відключення, стоїть 171 В. Що це, реле вже накривається і треба його міняти?
-
Hotspur
Member
купи. питання не стільки захисту скільки затримку поставь 5 хвилин. коли включають світло - в мережі чорт зна що. дикі перепади. краще в цей час 3-5 хвилин посидіти без мережі. купляти зубр або дігітоп а не китайську фігню. В мене самого реле Зубр те що в щиток - дуже дуже корисна штука. Бо регулярно ідуть збої в мережі, було і 270 і 315 в розетках якби не реле напруги, особисто бачив 277, сусіди бачили 315. це ще до війни все погано було, а зараз стало гіршеDremjke: ↑ 06.06.2024 23:35Тема злободневная, потому есть вопрос знатокам.
Холодильник Samsung с инверторным компрессором и защитой от заниженного и завышенного напряжений. Есть ли смысл для него релюху ставить?
Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
якщо є ваттметр той що в розетку при включенні уважно подивись яка напруга в мережіradical: ↑ 04.07.2024 16:57 О, якраз випадково побачив цю тему.
Відправлено через 5 хвилин 5 секунд:
8-15 автоматів. 1 двухполюсний загальний ввід. до лічильника. потім лічильник. потім реле напруги БІЛЬШЕ ніж ввідний автомат. ввідний 25А реле 50-60-70А. потім велике УЗО на квартиру. потім автомати на світло і розетки. якщо багатий потім маленькі УЗО на стіралку і бойлер. Шось таке. гора грошейmurzik: ↑ 22.06.2024 15:30для 1 кімнатної як щитова має виглядати?
-
Dremjke
Member
Дякую за пораду, треба буде зайнятися.Hotspur: ↑ 09.07.2024 13:14купи. питання не стільки захисту скільки затримку поставь 5 хвилин. коли включають світло - в мережі чорт зна що. дикі перепади. краще в цей час 3-5 хвилин посидіти без мережі. купляти зубр або дігітоп а не китайську фігню. В мене самого реле Зубр те що в щиток - дуже дуже корисна штука.
-
Hotspur
Member
в мене як почались блекаути 2022 то реле постійно виключає мережу і завжди по перевищенню напруги. це при тому що в мене затримка 5 хвилин на включення. інакше б погоріло все к чортуDremjke: ↑ 09.07.2024 16:18Дякую за пораду, треба буде зайнятися.
-
Alexsandr
Member
Можливо потрібно підняти верхню межу. Мені здається 250-255 вольт по верхньому діапазону ставити потрібноюHotspur: ↑ 09.07.2024 17:15в мене як почались блекаути 2022 то реле постійно виключає мережу і завжди по перевищенню напруги. це при тому що в мене затримка 5 хвилин на включення. інакше б погоріло все к чортуDremjke: ↑ 09.07.2024 16:18Дякую за пораду, треба буде зайнятися.
-
Hotspur
Member
в мене і так 260 стоїтьAlexsandr: ↑ 10.07.2024 21:24Мені здається 250-255 вольт по верхньому діапазону ставити потрібною
-
daesz
Member
Я от саме тому й придбав на всі "цінні" прилади в квартирі (ПК/морозилка/холодильник/котел), щоб не згоріли від пускової напруги після подачі е/е.Hotspur: ↑ 09.07.2024 13:14 питання не стільки захисту скільки затримку поставь 5 хвилин. коли включають світло - в мережі чорт зна що. дикі перепади. краще в цей час 3-5 хвилин посидіти без мережі.
-
Xeqtr
Member
Зробили Ви це не по нормальному, вибачте, але це так
Погоджуюсь зі всіма хто писав - поставити нормальне реле у щиток, з заміром напруги, автоматикою, регулюванн'ям верхньої і нижн'ьої межі. Кращого варіанта не придумаєш. Я таких навичок не маю, тому все зробив і купив чудовий електрик з Львівобленерго.
В мене вже 5-й рік все працює, були проблеми декілька років назад, і то вирішились підняттям верхньої межі до 260, були постійні стрибки до 240-255, з тим нічого не зробиш, така напруга в цілому будинку була на той час. Ну як не зробиш, я постійно дзвонив в ЖЕК і обленерго, бо по закону їх можна пінгувати, якщо напруга в щитку вище 242, нижче 198. Деколи щось робили, деколи просто руками розводили і казали, що не можуть нічого вдіяти, бо така вхідна напруга на весь будинок
Одного разу, за день до нового року, сталась дуже прикра ситуація, напруга в мережі була вище 260, і автоматика постійно спрацьовувала, це було ужасно. Електрик з ЖЕКу приїхав дуже швидко, та й каже то саме, така вхідна напруга на цю лінію у всьому будинку, мені дуже шкода і все таке інше, і потім видає ідейку
В кожному багатоповерховому будинку іде не одна лінія, а 2. Він провів заміри, на другій лінії чисто як намальовані 220
Він пояснив, що таке буває, бо в будинку ніхто не проводив ніякого балансування споживачів, з того моменту як побудували будинок, і за збігом чисто випадковості, на одній лінії постійні перегрузки, прожорливі споживачі, а на другій взагалі все супер і мала загрузка. І це мій випадок, я просто зразу і подумав, та тільки в моєму під'їзді 15 % квартир на той час взагалі були пусті, хто за кордон, хто в село переїхав. А може всі ці люди якраз на цій лінії? Ну і він просто перепідключив всю квартиру на ту другу лінію, з того часу повний спокій. Безмежно вдячний тому дяді. 
Погоджуюсь зі всіма хто писав - поставити нормальне реле у щиток, з заміром напруги, автоматикою, регулюванн'ям верхньої і нижн'ьої межі. Кращого варіанта не придумаєш. Я таких навичок не маю, тому все зробив і купив чудовий електрик з Львівобленерго.
В мене вже 5-й рік все працює, були проблеми декілька років назад, і то вирішились підняттям верхньої межі до 260, були постійні стрибки до 240-255, з тим нічого не зробиш, така напруга в цілому будинку була на той час. Ну як не зробиш, я постійно дзвонив в ЖЕК і обленерго, бо по закону їх можна пінгувати, якщо напруга в щитку вище 242, нижче 198. Деколи щось робили, деколи просто руками розводили і казали, що не можуть нічого вдіяти, бо така вхідна напруга на весь будинок
Одного разу, за день до нового року, сталась дуже прикра ситуація, напруга в мережі була вище 260, і автоматика постійно спрацьовувала, це було ужасно. Електрик з ЖЕКу приїхав дуже швидко, та й каже то саме, така вхідна напруга на цю лінію у всьому будинку, мені дуже шкода і все таке інше, і потім видає ідейку
-
Alexsandr
Member
Тут від місця залежить. У мене відразу все ок. У знайомого хвилин 20 напруга стрибає.daesz: ↑ 10.07.2024 23:15Я от саме тому й придбав на всі "цінні" прилади в квартирі (ПК/морозилка/холодильник/котел), щоб не згоріли від пускової напруги після подачі е/е.Hotspur: ↑ 09.07.2024 13:14 питання не стільки захисту скільки затримку поставь 5 хвилин. коли включають світло - в мережі чорт зна що. дикі перепади. краще в цей час 3-5 хвилин посидіти без мережі.
-
daesz
Member
Я вже написав вище чому варіант в щиток не розглядав.Xeqtr: ↑ 11.07.2024 08:44 Погоджуюсь зі всіма хто писав - поставити нормальне реле у щиток
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
В мене в мережі постійно 240 (маю випрямляч/стабілізатор на котлі з датчиком), але перших 1-3хв після подачі е/е 250.Alexsandr: ↑ 11.07.2024 09:15Тут від місця залежить. У мене відразу все ок. У знайомого хвилин 20 напруга стрибає.daesz: ↑ 10.07.2024 23:15
Я от саме тому й придбав на всі "цінні" прилади в квартирі (ПК/морозилка/холодильник/котел), щоб не згоріли від пускової напруги після подачі е/е.
-
Hotspur
Member
повністью згоден але якщо старий щиток і все не сучасне це дорого переробляти . на нинішні ціни це 300-500 доларів тільки автомати реле узе коробка коментори шини кабеля+робота електрика окремо. тому люди в яких не зроблено під європейські норми щиток в квартирі будуть брати реле на розеткиXeqtr: ↑ 11.07.2024 08:44Погоджуюсь зі всіма хто писав - поставити нормальне реле у щиток, з заміром напруги, автоматикою, регулюванн'ям верхньої і нижн'ьої межі. Кращого варіанта не придумаєш. Я таких навичок не маю, тому все зробив і купив чудовий електрик з Львівобленерго.