Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Сообщение
Reinmar
Member

Сообщение

А є в кого Dell G2724D? В наших магазах щось не дуже відгуків по ньому, тільки на Розетці,а rtings рекомендує, як бестбай і на англомовних форумах хвалять як простий якісний ips.
Savage3D
Junior

Сообщение

Придбав DELL S3422DWG на 34 дюйми. Дуже подобається купа місця на екрані і 144 Гц. Гнутий екран не доставляє жодних проблем (буває сиджу за ним по 6-8 годин). Рекомендую :super: :super: :super:
Melofon
Member
Аватара пользователя
Откуда: Николаев

Сообщение

Savage3D: 09.07.2024 22:39Гнутий екран не доставляє жодних проблем
Большинству людей заходит, я лично когда брал специально хотел именно гнутый чтобы попробовать так сказать на себе в долгосрок, бо раньше пробовал понемногу сидеть и тогда уже мне оно зашло бо чувствовалось необычное более глубокое погружение, ни разу не пожалел что выбрал именно изогнутый, а 21:9 это вообще бимба по сравнению с 16:9, намного сильнее задействовано периферийное зрение и соответственно тоже больше погружение, врядли я вернусь уже когда-то к 16:9, скорее может дальше вообще возьму 32:9 или просто останусь на 21:9 но большей диагонали типа 38-40".
Reinmar
Member

Сообщение

Melofon
Я вот тоже с конца 21 года мечтал о изогнутом, думал переходить на него в 22, но война, вообще только системник сейчас свой вывез из зоны бд. Но как сейчас детально начал изучать - узнал про гостинг и понял,что недостаточно купить любой, а по сути выходит что польностью без гостинга только Самсунг G6/7. Но как по ним детально поизучать - так по обзорам и тестам феерия, а по отзывам у g7 горы брака с полосами на матрице, у более свежего g6 - глючный Tizen с уходами в сон, когда хочется. Головная боль, выходит,что нет ни одного решения на рынке по любому типу матриц, которое было бы без болячек, негативных особенностей матриц (гостинг,засветы,выгорание) или брака
KVM
Member

Сообщение

Reinmar: 09.07.2024 21:30 А є в кого Dell G2724D? В наших магазах щось не дуже відгуків по ньому, тільки на Розетці,а rtings рекомендує, як бестбай і на англомовних форумах хвалять як простий якісний ips.
Останні місяці їх не було в наявності.
Зараз походу завезли, то можливо і відгуки появляться.
Минула партія була на TVP матриці. Можливо ця нова на AUO
Andrew_R30
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Привіт всім
Вибираю монітор у бюджеті 10-17к +/- 1.5к.
Потрібно 27 дюймів, 2к. для ігор та роботи, бажано з мінімальним Glow-ефектом та чи нормально коли є Glow-ефект..
Буду купувати мабуть в розетці

Придивився:
Dell U2724D (210-BKVB)
Dell G2724D (210-BHTK)
Samsung Odyssey DG50 S27DG500EI (LS27DG500EIXCI)
https://hard.rozetka.com.ua/ua/comparis ... 395224299/
в моніках не шарю

Можливо ви зможете порекомендувати щось інше..
Reinmar
Member

Сообщение

KVM
жаль що фіг подивишься в порівнянні з іншими поряд. У мене що в Фокстроті, що в Комфі на вітринах по 4 монітори: 2 дешевих Самсунга та 2 MSI
Melofon
Member
Аватара пользователя
Откуда: Николаев

Сообщение

Reinmar: 10.07.2024 13:21Головная боль, выходит,что нет ни одного решения на рынке по любому типу матриц, которое было бы без болячек, негативных особенностей матриц (гостинг,засветы,выгорание) или брака
Головная боль как раз и начинается когда ты начинаешь пытаться найти идеальный монитор, что в принципе невозможно (почти), нужно просто довольствоваться тем что ты можешь купить за тот или иной бюджет и не парить себе мозг :learn: и я не понимаю тех которые по пять и более мониторов заказывают и отказываются из-за той или иной фигни, это уже монитор головного мозга в активной стадии :banghead: :horror:
Reinmar
Member

Сообщение

Melofon
возможно излишне загоняются люди, просто вот я хотел гнутый=VA и как-то напугали меня эти гостинги/шлейфы тем,что везде про них говорят. Я не могу понять - меня это будет раздражать или нет. В моем окружении нет таких мониторов посмотреть, по видео в ютубе когда снимают на телефон,кропают, потом замедленно показывают эти смазывания - непонятно абсолютно, может я этого не замечу вообще и не будет раздражать. А может будет глаз резать. И это же в магазине не проверить. Это надо попользоваться. А деньги выбрасывать купив и через пару месяцев продавать,если не понравиться, во время войны не вариант
Melofon
Member
Аватара пользователя
Откуда: Николаев

Сообщение

Reinmar: 10.07.2024 19:01как-то напугали меня эти гостинги/шлейфы тем,что везде про них говорят.
Вот возьмите и посмотрите сами, если вы увидите что-то страшное то верните или проверьте сразу в магазине, да это возможно взяв с собой тот же ноут на котором запустить какую нибуть нетребовательную игру где будет много фпс чтоб увидеть воочию, если своего нет то одолжите у кого есть, хотя монитор для этого нужно сперва немного под себя настроить, например тот же овердрайв поможет уменьшить гостинг, там их обычно несколько режимов, меня почему-то эти ваши гостинги/шлейфы не пугают бо нет там ничего страшного даже если они немного есть, это в старых VA с этим были сильные траблы, но сейчас как по мне намного лучше.
S
Member
Аватара пользователя
Откуда: Киев

Сообщение

Reinmar: 10.07.2024 19:01вот я хотел гнутый=VA
лучше хотеть олед но дороговато :)
snegurrrka
Member
Аватара пользователя
Откуда: Kyiv

Сообщение

Reinmar
Я не супер активний користувач вигнутого монітору Dell S2722DGM, оскільки купував для ПК дружини, і звісно після 42" LG C2 OLED мене жодна VA матриця вже не вражає, проте нічого критичного типу помітних шлейфів чи змазування не бачу.

Так, є питання до рівномірності підсвітки при повністю сірому/темному фоні, хоча в реальних іграх взагалі не помітно. Кольори дуже насичені, пікова яскравість шикарна для SDR в такому ціновому сегменті, контраст відчутно кращий порівняно з попереднім 27" 1440р IPS Philips.

Якщо на меті кіберспорт і важлива кожна мілісекунда в швидкості матриці та інпут лагу - тоді IPS мабуть оптимальніший вибір, якщо ж просто грати в своє задоволення, при цьому ще й фільми/відео дивитися - рекомендую :up:
Andrew_R30
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Спрошу еще раз
Привет всем
Выбираю монитор в бюджете 10-17к+/-1.5к.
Требуется 27 дюймов, 2к. для игр и работы

Присмотрелся:
Dell G2724D (210-BHTK)
Asus ROG Strix XG27ACS (90LM09Q0-B01170)
Samsung Odyssey DG50 S27DG500EI (LS27DG500EIXCI)

Возможно вы сможете порекомендовать что-то другое.
Vlaad13
Member
Аватара пользователя

Сообщение

с каких пор асус делает доступные моники серии стрикс ?
Asus ROG Strix XG27ACS за 11к гривен купить можно :puzzle:
Свегер
Member
Аватара пользователя
Откуда: Україна

Сообщение

Andrew_R30
На попередній сторінці, давали схожі під ваші потреби рекомендації:
Свегер: 09.07.2024 07:20 https://ek.ua/ua/SAMSUNG-ODYSSEY-G65B-27.htm
Плоский на 27 дюймів, також є LG непоганий варіант
https://ek.ua/ua/LG-ULTRAGEAR-27GP850.htm
та Dell
https://ek.ua/ua/DELL-G2724D.htm
VBerezovsky: 09.07.2024 07:16 Gigabyte M27Q, LG 27GP850, Dell U2724D.
Але від засвітів та битих пікселів ви абсолютно ніде не застраховані, це все одно лотерея - повезе чи ні.
спойлер
Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки, якщо сильні засвічення, або якийсь битий піксель, можливо помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Якщо, дефектів у вигляді битих пікселів, глоу ефекту, засвічень немає, то колірну гаму можна відкалібрувати, а кольори налаштувати. Тому що, багато хто, через неправильно налаштовані відтінки на моніторі - здають їх, думаючи, що в них брак товару! Кольори налаштовуються! Биті пікселі, засвіти, глоу, шлейфи – ні! Хіба що, трохи можливо їх зменшити, відрегулювавши колірні налаштування.
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
ї
Andrew_R30: 10.07.2024 14:37 та чи нормально коли є Glow-ефект..
Оскільки, Glow не являється браком, то він може бути присутнім, але при перевірці для себе дивіться, щоб він був мінімальним, чи взагалі відсутнім. Glow в магазині важко помітити, тільки якщо він буде сильно виражений...
Samsung і Asus, що ви обрали - новинки, не знаю, як по якості, Dell U2724D - позиціонується, як універсальний варіант, через частоту оновлення 120hz, але загалом більше підходить для роботи і перегляду фільмів
Andrew_R30
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Свегер
Дякую, що ви відповіли.
Спробую взяти Asus ROG Strix XG27ACS, по "продажним" оглядам наче норм монік.

Мій самий великий страх, це Glow та засвіти, які складно перевірити в точках видачі розетка. Я не розумію як люди купують монікі і не паряться з приводу цього, я також так хочу :rotate: І загалом я розраховував, що тут мені по рекомендують монік який буде на 95% без приколів з глов, засвіти.., але останнім часом здається що це у всіх брендів (моделів) такий недолік., не хочеться бігати повертати\замінювати, це просто гемор.
Я колись купив ноут, так повернув в магазин назад.. там просто прожектора світили з низу рамки екрана.

Передумав брати Asus ROG Strix XG27ACS, знайшов відгук тут на форумі, з диким глоу на пів екрана.
Буду брати Dell, на роботі юзаю Dell 2k (2023) та і в усіх в офісі Dell.. Нарікань на монікі ні в кого не було.
Мабуть Dell G2724D (210-BHTK), це мій вибір.
Reinmar
Member

Сообщение

Andrew_R30: 11.07.2024 09:59
Мабуть Dell G2724D (210-BHTK), це мій вибір.
Відпишіться по ньому, бо теж дивлюсь його по рекомендаціям тут та на rtings. Або по спекам +- те саме але дешевше MSI MAG 274QRF-QD E2 з огляду нового тут на сайті чи Asus ROG Strix XG27ACS
Andrew_R30
Member
Откуда: Kyiv

Сообщение

Reinmar: 11.07.2024 13:17
Andrew_R30: 11.07.2024 09:59
Мабуть Dell G2724D (210-BHTK), це мій вибір.
Відпишіться по ньому, бо теж дивлюсь його по рекомендаціям тут та на rtings. Або по спекам +- те саме але дешевше MSI MAG 274QRF-QD E2 з огляду нового тут на сайті чи Asus ROG Strix XG27ACS
Ок, я сам ще не визначився який брати :lol: , але сьогодні щось замовлю... мабуть Dell G2724D (210-BHTK).
Також розглядав Asus ROG Strix XG27ACS він більш сучасніший, але мені не сподобався глоу.... Чи все таки взяти Asus ROG Strix XG27AC.
Asus виглядає крутіше, порівняно з Dell (характеристики).
WhyNxt: 20.05.2024 16:16
MaxZema: 16.05.2024 20:16 Вітаю! Хтось бачив в живу чи користувався монітором ASUS ROG Strix XG27ACS ? Переплата за "rog strix" чи годний продукт ?
Брал такой. Из минусов моего экземпляра могу выделить шипящие дроселя когда монитор выключен( но подключен в сеть питания). Ну и глоу эффект. Матовое покрытие слегка бликует, на фоне моего 2го монитора(который тоже ипс с матовым покрытием)
Из плюсов, по скорости матрица не плохая, цвета нормальные (но черный далеко не черный). Битых пикселей не было.
спойлер
Изображение
MSI також, якось не дуже (прожектора) https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag- ... d=57418193
Хоча вони є на всіх IPS...

Відправлено через 18 хвилин 44 секунди:
Короче я заплутався що брати... :rotate:
Reinmar
Member

Сообщение

Andrew_R30
спробую замовити в комфі якусь пару з цих трех моніків, щоб порівняти наочно. Бо на прилавках у нас одні Самсунги
divinity
Member

Сообщение

Andrew_R30: 11.07.2024 09:59 Мій самий великий страх, це Glow та засвіти, які складно перевірити в точках видачі розетка. Я не розумію як люди купують монікі і не паряться з приводу цього, я також так хочу :rotate: І загалом я розраховував, що тут мені по рекомендують монік який буде на 95% без приколів з глов, засвіти.., але останнім часом здається що це у всіх брендів (моделів) такий недолік., не хочеться бігати повертати\замінювати, це просто гемор.
Я колись купив ноут, так повернув в магазин назад.. там просто прожектора світили з низу рамки екрана.

Передумав брати Asus ROG Strix XG27ACS, знайшов відгук тут на форумі, з диким глоу на пів екрана.
Буду брати Dell, на роботі юзаю Dell 2k (2023) та і в усіх в офісі Dell.. Нарікань на монікі ні в кого не було.
Мабуть Dell G2724D (210-BHTK), це мій вибір.
Засвіти - залежать від конкретного екземпляра, але у всіх є, немає 100% однорідного монітора, бо ламп підсвітки до 7-10, а монітор треба освітлювати. Вони взагалі начебто залежать від того, як закрутять матрицю в корпусі монітора, але це рандом.

Glow - є у всіх IPS, просто у тих, старих, він був менш помітний, у нових - більш сіруватий. Якщо дивитися на монітор посередині - норм, якщо стати над монітором по діагоналі 45 градусів - тобто і сбоку, і зверху - глоу буде великий. Немає моделі монітору, де його немає, окрім OLED.

Тобто якщо ви вибираєте з одного класу моніторів 27", 2k, IPS, 165Гц - то Glow буде приблизно однаковий на всіх моніторах даного класу. Так, десь матриця AUO, а десь LG стоїть, але це все деталі, технологічно вони робляться так само. Навіть якщо монітор в 2 рази дорожчий, то допуски/якість там все одно приблизно однакова.

Биті пикселі - тут думаю не треба пояснювати.

Те, що у вас в офісі немає нарікань на Dell - так на них вони просто працюють, які є, такі є. Думаю, якщо б там Asus чи MSI стояли - також нарікань не було б, монітор є і добре, не на ТН - взагалі казка. Тим більше в офісі таке освітлення, що Glow і тим більше засвіти ви фіг побачите. Я можу побачити засвіти на свому, коли виключу повністю світло вночі і запущу повністю чорний екран. Якщо там якась темна гра, то навіть вночі засвіти мінімальні.

Те що кинули вище по MSI/Самсунгу - жах, імхо то брак якийсь, не може бути ТАКИХ засвітів. Не купуйте в розетці, бо там половина моніторів повернута назад.

Для роботи я б брав 4к, шрифти/лінії набагато гладкіші, пограти можна в FullHD без масштабування (в драйвері), але якщо подобається - можна і 27 2K.
Ответить