Последние статьи и обзоры
Новости
Windows 10
-
artko
Member
Avenger80
відкіля у дитини комп'ютер, якщо останні гроші на їжу витрачаєте? і знов таки нагадаю - linux безкоштовний. його не треба купляти.
відкіля у дитини комп'ютер, якщо останні гроші на їжу витрачаєте? і знов таки нагадаю - linux безкоштовний. його не треба купляти.
-
Avenger80
Member
Ekz0rcyst
Del.
Да, хватит оффтопить. Все лицензии надо покупать, а если не можешь пользоваться бесплатным софтом. На этом и сойдёмся. Мир идеален, всё идеально вокруг.
Спасибо за плюс на пост который был стёрт.
Del.
Да, хватит оффтопить. Все лицензии надо покупать, а если не можешь пользоваться бесплатным софтом. На этом и сойдёмся. Мир идеален, всё идеально вокруг.
Спасибо за плюс на пост который был стёрт.
-
Alvaro
Member
Ну так чиновники повысели себе зарплату, вот средний по стране и полнялся, все правильно.Avenger80: ↑ 01.07.2024 16:08Вот недавно была статья о том, что повысилась средняя зарплата по Украине, так народ в комментариях начал возмущаться о том у кого она повысилась...
Останній апгрейд мені подарив друг в 2017 році, від тоді так і неивистачає коштів щоб замінити на щось новіше.artko: ↑ 01.07.2024 16:38може у вас і компьютер теж крадений?
Тільки там і вистачає коли цвнт по пару доларів за гру. Ане по 40-70.artko: ↑ 01.07.2024 16:38на розпродажні ціни стіма
Безкоштовні хто? Які аналоги безкоштовних фотощопів відеоредактора типу соні вегаса і т.п. мене не влаштовують безкоштовні аналоги які навть близько не мають потрібниз мені звичних можливостей.artko: ↑ 01.07.2024 16:38безкоштовні варіанти?
Того що є в мене з 17 року вистачало на ігри до сих пір. Навіть рдр2 пограти та ін. До того я робив апгрейд десь раз на чотири пять роки в районі 600-700 доларів. В рік умовно відкладав по 200 доларів на апгрейд. Останній раз купляв сам залізо в році 2011 відеокарту за 250 доларів які взяв в борг і віддавав пів року. Тоді грав на ній у всякі крайзеси та гта які в нас в ліцензії навіть купити в магазинах було неможливо майже. Треба було шукати замовляти та чекати. Я пам'ятаю як хотів тотал вар медівал в якому не вирізані роліки та котор такий самий, шукав по магазинам без усякого резудьтату, по всюди продавали тільки нарізану піратку ПРОДАВАЛИ .artko: ↑ 01.07.2024 16:38бажаєте грати в ААА проекти? вертаємося до питання, де взяли грошей на потужний компьютер до них?
Це вигадкі ваші, я сказав знацдіть мені приклад відеоредакторів на рівні з платними редакторів зображення я фотошоп та інший подібний софт. То шо вам здаєтся що хтось має дивитись дешевими версіями, щою виисебе краще почували у своїй видумпній реальності, це тільки ваші проблеми.artko: ↑ 01.07.2024 16:38Для домашього користувача безкоштовного ПЗ більше, ніж достатньо.
Це все дуже смішне порівняння після того як роками мавтсправу на вегасі чи фотошопі переходити на огризкі якісь, фантазуйье собі далі, я так розумію вік у вас ще досить юний по судженю вашому.artko: ↑ 01.07.2024 16:38Навішо ставити згаданий фотошоп? є Krita, Inscape, GIMP, etc. Sony Vegas? Shotcut, Davinchi resolve та інше.
Так , це дуже смішний жарт.artko: ↑ 01.07.2024 16:38Windows - теж красти? є безкоштовний Linux.
Так це наркотики. У людей наркотична залежність як і до алкоголю. Люди і квартири продають за наркотики до чого тут ці порівняння. Вони на сигарети та алкоголь відкаладают з дитячої їжі та ліків настількі залежні я вже не кажу просто про не сплату комунальних чи їжу. Будуь відбирати у себе чи дитини на більш якісну їжу тільки щоб залити в себе спирту чи сигарет завалити. До чого тут це порівняння з наркоманією буквальною.SergiusTheBest: ↑ 01.07.2024 16:26Так, бідність також на це впливає. Але при цьому "в Україні щоденно курить 45% дорослих чоловіків і 9% дорослих жінок, а серед молоді - 45% юнаків і 35% дівчат".
Бідні, просто люди щалежгі і відмовдяють собі в здоровому глузді коли сидять на наркотиках.SergiusTheBest: ↑ 01.07.2024 16:26Тобто, не на стільки ми бідні, якщо є кошти на цигарки
Масова наркоманія так, це питання культури. А неадекватно дорогий контент для розваг, це показник бідної країни в якій люди не можуть собі дозволити такі розваги, тому вони будуть діставати його іншими засобами. Алетвони не настільки від нього залежгі як від реальної наркоти типо цигарок і алкоголю, тому не будуть знімати останні штани щоб купити собі гру програму чи підписку на платгі стрімінги. Коли є альтернативні шлязи получити більшість цього контенту.SergiusTheBest: ↑ 01.07.2024 16:26Це, все таки, більше питання культури та звички.
Отправлено спустя 5 минут 2 секунды:
когда в государстве соответствующая средняя и минимальная зарплата для прожиточного минумама, да.Avenger80: ↑ 01.07.2024 17:10 лицензии надо покупать
-
artko
Member
Ви прям професійний відеомонтажер? вже писав - той же davinci resolve.Alvaro: ↑ 01.07.2024 17:28 Безкоштовні хто? Які аналоги безкоштовних фотощопів відеоредактора типу соні вегаса і т.п. мене не влаштовують безкоштовні аналоги які навть близько не мають потрібниз мені звичних можливостей.
це не вигадки, з особистого досвіду. Shotcut, Inkscape, Krita - вистача і для домашнього монтажу і для замовлення на друк у майстерні.Alvaro: ↑ 01.07.2024 17:28Це вигадкі ваші, я сказав знацдіть мені приклад відеоредакторів на рівні з платними редакторів зображення я фотошоп та інший подібний софт. То шо вам здаєтся що хтось має дивитись дешевими версіями, щою виисебе краще почували у своїй видумпній реальності, це тільки ваші проблеми.artko: ↑ 01.07.2024 16:38Для домашього користувача безкоштовного ПЗ більше, ніж достатньо.
нема аргументів - переходимо на особистості? ну подивились би хоча б у профіль. я на цьому форумі майже 20 років вже, раніше ніж виAlvaro: ↑ 01.07.2024 17:28Це все дуже смішне порівняння після того як роками мавтсправу на вегасі чи фотошопі переходити на огризкі якісь, фантазуйье собі далі, я так розумію вік у вас ще досить юний по судженю вашому.artko: ↑ 01.07.2024 16:38Навішо ставити згаданий фотошоп? є Krita, Inscape, GIMP, etc. Sony Vegas? Shotcut, Davinchi resolve та інше.
жодних жартів. чудово працює. і стім, і іграшки, і згадане ПЗ для малювання та відеомонтажу, та купа іншого. також - рекомендація не від стелі. особистий досвід. (так, не маю Windows на своєму комп'ютері)Alvaro: ↑ 01.07.2024 17:28Так , це дуже смішний жарт.artko: ↑ 01.07.2024 16:38Windows - теж красти? є безкоштовний Linux.
-
Avenger80
Member
artko
Надо обычным людям, не IT (программистам), просто менять менталитет в плане пользования ПО. Уходить от халявы в пользовании на максималках и бесплатно и платить за всё... За каждую программу, за каждый фильм на стриминговых сервисах. А для этого всего они должны 24 часа трудиться на разных работах, чтоб оплатить всем их интеллектуальную собственность. Это идеал. И для этого нужно жёстко вводить наказание за пиратство. Вот тогда это будет работать. А пока есть халява - народ будет ею пользоваться, чтоб не отдавать последнюю рубаху на лицензию богатому дяде.
Надо обычным людям, не IT (программистам), просто менять менталитет в плане пользования ПО. Уходить от халявы в пользовании на максималках и бесплатно и платить за всё... За каждую программу, за каждый фильм на стриминговых сервисах. А для этого всего они должны 24 часа трудиться на разных работах, чтоб оплатить всем их интеллектуальную собственность. Это идеал. И для этого нужно жёстко вводить наказание за пиратство. Вот тогда это будет работать. А пока есть халява - народ будет ею пользоваться, чтоб не отдавать последнюю рубаху на лицензию богатому дяде.
-
Score
Junior
Социальные технологи и просто офигенные умники, ХОРОШ ТЕМУ ЗАСЫРАТЬ!
Админ, ау!
Админ, ау!
-
Alvaro
Member
Ні я прсто звик з початку 2000 років працювати на них , коли на низ всі працювали в країні і це ьуло нормально, їх в магащинах продавали легальних у нас, та не бачу жодної причини чому я маю тепер різко давитись чимось зовсім іншим з іншим інтерфейсом функціоналом та іншими речами які не влаштовують. Тільки тому що повиростали якісь юнаки з ідеалвстичними баченнями світу чи люди якім повезло наварити грошей в бідній країні щоб вони могли собі позволити купляти ігри та програми ціною інколи в декілька зарплат середьного українця та розказувати іншим як треба правильно робити? Я так не думаю.artko: ↑ 01.07.2024 17:35Ви прям професійний відеомонтажер? вже писав - той же davinci resolve.
Я не по профілю висновок роблю а по відповідям. Таке говорять в більшості або молоді або забезпечені або можливо в кого тісно професія повязана і там софт треба чисто по правилам компаній легальний чи бажано такий мати. Остальне винятки.artko: ↑ 01.07.2024 17:35ну подивились би хоча б у профіль. я на цьому форумі майже 20 років вже, раніше ніж ви
Да, надо затянуть над нищим населением до такого уровня петлю пока они окончательно не решат валить все еще большим количеством, а останутся только богатая прослойка которая будет почти что сидеть на рабах у которых нехватает возмодностей либо воли чтобы свалить из этого прекрасного общества.Avenger80: ↑ 01.07.2024 17:45И для этого нужно жёстко вводить наказание за пиратство. Вот тогда это будет работать.
-
Lekrs
Member
Подіє, але не на всіх, там де великі штрафи за піратство, використовують впн.Avenger80: ↑ 01.07.2024 07:47 SergiusTheBest
Вы правильно написали и чтоб так всё правильно работало надо вводить криминальную и административную ответственность за кражу виртуальной интеллектуальной собственности, запретить как на Западе (вводить штрафы) за пользование торрент-ресурсами - т.е. полная борьба с пиратством. И тогда это всё подействует на население.
-
0F
Member
Раз ти знавець, то я тобі відкрию таку страшну істину, що якщо ти професійно займаєшся дизайном, роботу зроблену в піратському фотошопі, ніхто в тебе не прийме в кращому випадку. В гіршому просто забанять. Якщо софт не має потрібних тобі можливостей - купи той, який має. Не можеш купити - це не проблеми виробника софта. Можеш оформити підписку, яка на фініші вийде дороже, але помісячно не занадто велика сума.Alvaro: ↑ 01.07.2024 17:33 Безкоштовні хто? Які аналоги безкоштовних фотощопів відеоредактора типу соні вегаса і т.п. мене не влаштовують безкоштовні аналоги які навть близько не мають потрібниз мені звичних можливостей.
P.S. Подивився. Підписка на фотошоп - $11. Не думаю, що це велика сума для того, хто ним заробляє на життя.
-
artko
Member
а я звик трактором землю обробляти та комбайном збирати. але вкрасти їх ніде - тому лопата мій кращий товаришAlvaro: ↑ 01.07.2024 18:06 Ні я прсто звик з початку 2000 років працювати на них , коли на низ всі працювали в країні і це ьуло нормально, їх в магащинах продавали легальних у нас, та не бачу жодної причини чому я маю тепер різко давитись чимось зовсім іншим з іншим інтерфейсом функціоналом та іншими речами які не влаштовують. Тільки тому що повиростали якісь юнаки з ідеалвстичними баченнями світу чи люди якім повезло наварити грошей в бідній країні щоб вони могли собі позволити купляти ігри та програми ціною інколи в декілька зарплат середьного українця та розказувати іншим як треба правильно робити? Я так не думаю.
ну вибачайте, що виняток знайшовся. на жаль, вимушений співпрацювати з компаниями, які не дуже полюбляють ліцензії, та і грошей не так багато щоб купляти. Тому всюди, де це можливо - запроваджую безкоштовне ПЗ. Так, це вимагає від мене більше зусиль для опановування та налаштувань, але що маємо то маємо.Alvaro: ↑ 01.07.2024 18:06Я не по профілю висновок роблю а по відповідям. Таке говорять в більшості або молоді або забезпечені або можливо в кого тісно професія повязана і там софт треба чисто по правилам компаній легальний чи бажано такий мати. Остальне винятки.artko: ↑ 01.07.2024 17:35ну подивились би хоча б у профіль. я на цьому форумі майже 20 років вже, раніше ніж ви
-
Alvaro
Member
А хто не заробляе велка, третина від комунальних платежів. Або їжі закупити на тиждень. І так додай всі підписки на різні сервіси нетфілкси ютуб спотіфай та інша хрінь і в тебе ще + одна комуналка в місяць зьявилась0F: ↑ 01.07.2024 19:05Подивився. Підписка на фотошоп - $11. Не думаю, що це велика сума для того, хто ним заробляє на життя.
Так а в чому план то взагалі? Заставити бідне населення бути ще більш бідним витрачаючи гроші на те що вони економили? І ? Далі? Яка логіка твоєї ідеї? Після цього одразу почне спадати корупція чиновників і рости рівень доходу в населення? Чи в чому план? Жити по європейським законам та цінам з заробітною платою з країн третього світу? В цьому ідея?
-
0F
Member
Ти дуже зручно процитував лише одне речення з мого повідомлення.Alvaro: ↑ 01.07.2024 20:13А хто не заробляе велка, третина від комунальних платежів. Або їжі закупити на тиждень. І так додай всі підписки на різні сервіси нетфілкси ютуб спотіфай та інша хрінь і в тебе ще + одна комуналка в місяць зьявилась0F: ↑ 01.07.2024 19:05Подивився. Підписка на фотошоп - $11. Не думаю, що це велика сума для того, хто ним заробляє на життя.
Так а в чому план то взагалі? Заставити бідне населення бути ще більш бідним витрачаючи гроші на те що вони економили? І ? Далі? Яка логіка твоєї ідеї? Після цього одразу почне спадати корупція чиновників і рости рівень доходу в населення? Чи в чому план? Жити по європейським законам та цінам з заробітною платою з країн третього світу? В цьому ідея?
Яким боком підписка на сервіси для розваг до підписки на сервіси, якими ти заробляєш гроші?
Два питання, щоб зрозуміти чи варто з тобою взагалі далі розмовляти.
1. Ти використовуєш в роботі професійний софт (фотошоп, вегас і що там ти ще згадував)?
2. В тебе легальні копії чи піратські?
-
Alvaro
Member
Таким що я не говорив про постійну роботу з заробітком, а про хоббі та задоволення. Це так само як дивитися сервіси грати в ігри монтувати відео працювати в фоторидакторі і т.п. Якщо додатково можна заробити це просто бонус приємний. До чого тут заробляння грошей. Хто на тому професійно працює в них інші умови та запити. Не треба за мене придумувати ситуації яких я не торкаюсь.0F: ↑ 02.07.2024 00:20Яким боком підписка на сервіси для розваг до підписки на сервіси, якими ти заробляєш гроші?
Я процитував про що вів мову, розмови про професійну працю це чисто твої тейки не маючи відношення до того про що казав я, тому я і не рухаю ці питання , очивидно.0F: ↑ 02.07.2024 00:20Ти дуже зручно процитував лише одне речення з мого повідомлення.
Заміна фото відео аудіоредакторів та інш, це те саме що заміна більш дорожчих ігри більшею дешевими інді пректами, а замісь кіно яке цікавить, дивитися телемарафон . це все розваги які ти чомусь вирішив що хтось не має права мати, бо тобі так краще у твоїй голові без усілякої адекватної мети як я розумію. Чи в чому суть ? Заставити бідне населення платити величезні гроші, чи відмовлятись. До чого ця манія? Що це покращить для злиденного населення ?
-
7mindfields
Member
Дуже зручна позиція, знецінити безкоштовні програми (які до речі також чиясь праця) до рівня інді проектів (в поганому сенсі) і продовжувати піратити професійний софт 20 років для «хоббі»Alvaro: ↑ 02.07.2024 02:26 Заміна фото відео аудіоредакторів та інш, це те саме що заміна більш дорожчих ігри більшею дешевими інді пректами
-
Avenger80
Member
7mindfields
Никто ничего не обесценивает. Тут интересно другое. Отправная точка, к примеру, начало 2000-х годов. Большинство привыкло пиратить. А Windows - скачаю, куплю на лотке на базаре, а Фотошоп - найду на торренте, а там какая-то ещё программа - скачаю там, там же будет - таблетка.
Как кто-то переходил с этого этапа на всё лицензионное, что было отправной точкой? И я имею ввиду, не прям исконных ITишников, а обычных людей. Хотя исконные айтишники тоже не всегда были такими принципиальными... А в самом начале своего становления? Также Alvaro пытается донести, что если нет лишних средств на покупку лицензии и всегда пользовался пиратскими, что должно именно сейчас человека побудить покупать лицензии в ухудшающихся условиях жизни - войны, повышающихся цен на товары, услуги и в том числе и на коммунальные. Что может заставить человека сделаться резко правильным в этом направлении? Одной из отправных точек может быть повышение благосостояния, о чем и намекал Alvaro, а если не всё так радужно, то что снова должно побудить человека покупать везде лицензии? Только одно - закручивание гаек ещё больше - полное перекрытие каналов доступа к такому контенту. Тот же Windows - человек его возьмёт и купит, если это нужно, но он не будет переходить на Линукс.
Никто ничего не обесценивает. Тут интересно другое. Отправная точка, к примеру, начало 2000-х годов. Большинство привыкло пиратить. А Windows - скачаю, куплю на лотке на базаре, а Фотошоп - найду на торренте, а там какая-то ещё программа - скачаю там, там же будет - таблетка.
Как кто-то переходил с этого этапа на всё лицензионное, что было отправной точкой? И я имею ввиду, не прям исконных ITишников, а обычных людей. Хотя исконные айтишники тоже не всегда были такими принципиальными... А в самом начале своего становления? Также Alvaro пытается донести, что если нет лишних средств на покупку лицензии и всегда пользовался пиратскими, что должно именно сейчас человека побудить покупать лицензии в ухудшающихся условиях жизни - войны, повышающихся цен на товары, услуги и в том числе и на коммунальные. Что может заставить человека сделаться резко правильным в этом направлении? Одной из отправных точек может быть повышение благосостояния, о чем и намекал Alvaro, а если не всё так радужно, то что снова должно побудить человека покупать везде лицензии? Только одно - закручивание гаек ещё больше - полное перекрытие каналов доступа к такому контенту. Тот же Windows - человек его возьмёт и купит, если это нужно, но он не будет переходить на Линукс.
-
Alvaro
Member
Ну да, все так и есть. Я начал виндовс лицензионный ставить только когда он начал продаватся по доступной мне цене в 100-200 гривен. Тогда я не видел уже смысла городить огород и просто начал покупать ключи с привязкой к железу . но опять же это все с рук через всякие там оликсы и т.п. а официально ключи я даже не знаю как купить и сколько стоит, в майкрософт сторе ничего подобного не видел когда заходил ни цен ни предложений купить десятку не находил.
Тоже самое с играми, когда начали в стиме продаваться и других магазинах по 50-200 гривен я и начал покупать. Крайне редко чтото могу взять до 800грн. Чаще это чтото с сетевой игрой связано или с не взломаной защитой. Если все программы будут стоить около 100-300 гривен тогда и будут покупать большинство их. Или пока у нас минимальная зарплата будет соответствующая , чтобы игры и программы в пару тысяч гривен покупались так же легко как сейчас за сотню две. Что забавное в этой демагогии так это что я раньше по сути даже чаще покупал игры и программы, только это были пиратские товары в официальных магазинах по всей стране. А со временем мне обяснили что пиратки надо качать, а не покупать и когда я говорил что хожу в магазины покупаю , люди били себя ладонью по лицу. Т.е. сначала по сути я отучался покупать, чтобы приучиться скачивать все с сети. А теперь мне рассказывают, опять покупай как раньше, только в пять раз дороже. Окей, уже щяс, только штаны подтяну.
Тоже самое с играми, когда начали в стиме продаваться и других магазинах по 50-200 гривен я и начал покупать. Крайне редко чтото могу взять до 800грн. Чаще это чтото с сетевой игрой связано или с не взломаной защитой. Если все программы будут стоить около 100-300 гривен тогда и будут покупать большинство их. Или пока у нас минимальная зарплата будет соответствующая , чтобы игры и программы в пару тысяч гривен покупались так же легко как сейчас за сотню две. Что забавное в этой демагогии так это что я раньше по сути даже чаще покупал игры и программы, только это были пиратские товары в официальных магазинах по всей стране. А со временем мне обяснили что пиратки надо качать, а не покупать и когда я говорил что хожу в магазины покупаю , люди били себя ладонью по лицу. Т.е. сначала по сути я отучался покупать, чтобы приучиться скачивать все с сети. А теперь мне рассказывают, опять покупай как раньше, только в пять раз дороже. Окей, уже щяс, только штаны подтяну.
-
SergiusTheBest
Member
А от і не факт. Я думаю тому Microsoft і не закручує гайки, щоб люди не переходили на Linux, а користувалися хоч і піратським, але Windows. А якщо лавочку прикриють, то багато перейде. Бо домашньому користувачу що Windows, що Linux, що Android - браузер, ігри, робота з файлами, музика, якісь прості задачі по обробці фото та документів, друк. Я б сказав, що з Linux навіть менше проблем, бо не треба віруси, антивіруси, зачекайте йде оновлення.Avenger80: ↑ 02.07.2024 08:13 Тот же Windows - человек его возьмёт и купит, если это нужно, но он не будет переходить на Линукс.
-
Lekrs
Member
І що всі всі ігри можна на лінуксі запустити?
-
artko
Member
не всі, зокрема ті що з якимось хитровжареним антічитом. але дуже багато. стан сумісності можна подивитись на https://www.protondb.comLekrs: ↑ 02.07.2024 09:18 І що всі всі ігри можна на лінуксі запустити?
ну і так, той же steamdeck від valve - він на лінуксі.
-
Lekrs
Member
Вот саме тому для геймера віндовс єдина норм система.artko: ↑ 02.07.2024 09:46не всі, зокрема ті що з якимось хитровжареним антічитом. але дуже багато. стан сумісності можна подивитись на https://www.protondb.comLekrs: ↑ 02.07.2024 09:18 І що всі всі ігри можна на лінуксі запустити?
ну і так, той же steamdeck від valve - він на лінуксі.