Предлагаю обсудить З'явилися результати перших тестів процесора AMD Ryzen AI 9 365 на базі архітектури Zen 5
Чекаємо перейменування ryzen на rAIzen
Якщо серйозно то чому цей 365 - райзен 9? Все ж -2 ядра, -4cu мав би бути райзен 7. Респект АМД як мінімум за те що не збрехали щодо швидкодії, як інтел це любить робити.
Последние статьи и обзоры
Новости
З'явилися результати перших тестів процесора AMD Ryzen AI 9 365 на базі архітектури Zen 5
-
capacitor440
Member
-
mrigi
Member
Тобто це порівнювання 30W проти 54W (практично у два рази), нові ядра і зростання УСЬОГО на 15%? Виглядає як фіаско.видно зростання продуктивності IPC близько 15%
-
Scoffer
Member
Ну не IPC, а все таки IPS і з нерівними термопакетами.За підсумками тестів видно зростання продуктивності IPC близько 15% для великих ядер
Щоб порівняти IPC треба зафіксувати частоту і вимкнути всі енергозберігайки.
-
ronemun
Advanced Member
Scoffer
там де йдеться про IPC то мова про однопотік - там частота, скоріше всього, фіксована тому що теплопакет не міг обмежити навіть у fp.
ТОж можна сказати що це саме IPC - видно по Zen5с-ядрах: IPS відно Zen3+@4.8 всього 88%, а IPC 118%
Шкода що в таблицях немає прямого порівння з Zen4, лише з Zen3+. Чи може в оригінальній статті є, тре подивитись
там де йдеться про IPC то мова про однопотік - там частота, скоріше всього, фіксована тому що теплопакет не міг обмежити навіть у fp.
ТОж можна сказати що це саме IPC - видно по Zen5с-ядрах: IPS відно Zen3+@4.8 всього 88%, а IPC 118%
Шкода що в таблицях немає прямого порівння з Zen4, лише з Zen3+. Чи може в оригінальній статті є, тре подивитись
-
Scoffer
Member
ronemun
В сучасних процах частота не фіксується якщо ти тільки її руками намертво не прибив. Запусти у себе однопоточне завдання і подивись як вона туди-сюди скаче.
В сучасних процах частота не фіксується якщо ти тільки її руками намертво не прибив. Запусти у себе однопоточне завдання і подивись як вона туди-сюди скаче.
-
ronemun
Advanced Member
Scoffer
так, я знаю.
Тут дійсно не розбереш, в статті написано що Zen4c має частоту до 4ГГц, а в таблиці вказано @3.3, так ніби як базова частота для мультиядер
Але не думаю, що автор, з таким високим рівнем розуміння архітектури ядер, як видно зі статті, допускав би такі глупі помилки.
Адже розрахунок IPC тре вести якраз щодо фіксованої частоти в даному підтесті. І, як видно, результати IPC для Zen5 i Zen5c повністю співпадають, як і має бути, отже частота була фіксована
Цитата зі статті:
На офіційному веб-сайті AMD не вказані параметри малого ядра. Після фактичного тестування частота малого ядра 365 становить 3,3 ГГц. На відміну від Phoenix2, велике і мале ядра процесора Strix Point можуть працювати на своїх максимальних частотах одночасно, не перетягуючи одне одного.
так, я знаю.
Тут дійсно не розбереш, в статті написано що Zen4c має частоту до 4ГГц, а в таблиці вказано @3.3, так ніби як базова частота для мультиядер
Але не думаю, що автор, з таким високим рівнем розуміння архітектури ядер, як видно зі статті, допускав би такі глупі помилки.
Адже розрахунок IPC тре вести якраз щодо фіксованої частоти в даному підтесті. І, як видно, результати IPC для Zen5 i Zen5c повністю співпадають, як і має бути, отже частота була фіксована
Цитата зі статті:
На офіційному веб-сайті AMD не вказані параметри малого ядра. Після фактичного тестування частота малого ядра 365 становить 3,3 ГГц. На відміну від Phoenix2, велике і мале ядра процесора Strix Point можуть працювати на своїх максимальних частотах одночасно, не перетягуючи одне одного.
-
Scoffer
Member
ronemun
Та народ постійно плутає IPC з IPS. І взагалі IPC зараз несе скоріше спортивний інтерес, проци в реальності не фіксують частоти майже ніколи, так що з практичної точки зору більше цікаво саме IPS. Зрештою не так вже і важливо чим саме добута продуктивність: частотою, чи інструкціями за такт. Головне результат.
Та народ постійно плутає IPC з IPS. І взагалі IPC зараз несе скоріше спортивний інтерес, проци в реальності не фіксують частоти майже ніколи, так що з практичної точки зору більше цікаво саме IPS. Зрештою не так вже і важливо чим саме добута продуктивність: частотою, чи інструкціями за такт. Головне результат.
-
SergiusTheBest
Member
Коментар з першоджерела: "Having TDP set to 54W does not mean the chip consumes 54W of power all the time, nor does it mean it wouldn’t perform better than 7840U/8840U when limited to 28W. It’s neither iso-perf nor iso-power so no conclusion could be drawn regarding efficiency."mrigi: ↑ 23.06.2024 12:33 Тобто це порівнювання 30W проти 54W (практично у два рази), нові ядра і зростання УСЬОГО на 15%? Виглядає як фіаско.
-
mrigi
Member
То ти мені копіюєш відповідь на мій коментар. І ні, я з ним не згоден.SergiusTheBest: ↑ 23.06.2024 19:45Коментар з першоджерела: "Having TDP set to 54W does not mean the chip consumes 54W of power all the time, nor does it mean it wouldn’t perform better than 7840U/8840U when limited to 28W. It’s neither iso-perf nor iso-power so no conclusion could be drawn regarding efficiency."
-
l-m
Member
Знову ядра розносять по різних CCX, як було на Zen2, не круто
-
SergiusTheBest
Member
Не знав, що то ваше питання було. Але коментар правильний: енергоспоживання треба дивитися по енергоспоживанню, а не по TDP. TDP навіть між Intel та AMD не співпадають. Що казати вже про інших виробників. Через місяць вийдуть повноцінні огляди, там люди поміряють ватметром та й все.mrigi: ↑ 24.06.2024 10:10 То ти мені копіюєш відповідь на мій коментар. І ні, я з ним не згоден.
Відправлено через 43 секунди:
Але цікаво, що один CCX з великими ядрами, а інший - з малими.l-m: ↑ 24.06.2024 15:28 Знову ядра розносять по різних CCX, як було на Zen2, не круто
-
mrigi
Member
Це не різні виробники, це один і той самий виробник і між виробами методика не змінювалась. Тому я вважаю їх можна порівнювати без проблем. Чи дорівнюють вати TDP електричній потужності, звісно ні. Але чи пропорційні вати TDP електричному споживанню? Ну коли проци впираються в обмеження і система охолодження однакова то так. І після цього опосередковано можна порівнювати і енергетичне споживання в процентах хай і з якоюсь похибкою. Але я згоден шо тут забагато змінних які ми не знаємо щоб робити висновки. Тому звісно почекаємо, подивимося.SergiusTheBest: ↑ 24.06.2024 16:42Але коментар правильний: енергоспоживання треба дивитися по енергоспоживанню, а не по TDP. TDP навіть між Intel та AMD не співпадають. Що казати вже про інших виробників. Через місяць вийдуть повноцінні огляди, там люди поміряють ватметром та й все.
Але коли старий проц орієнтований на більш тонкі ноути змагається з новим і набагато менш зажатим процем і відстає усього на 15%, ну це виглядає не дуже обнадійливо для нового.