Чекаємо перейменування ryzen на rAIzen

Якщо серйозно то чому цей 365 - райзен 9? Все ж -2 ядра, -4cu мав би бути райзен 7. Респект АМД як мінімум за те що не збрехали щодо швидкодії, як інтел це любить робити.
Тобто це порівнювання 30W проти 54W (практично у два рази), нові ядра і зростання УСЬОГО на 15%? Виглядає як фіаско.видно зростання продуктивності IPC близько 15%
Ну не IPC, а все таки IPS і з нерівними термопакетами.За підсумками тестів видно зростання продуктивності IPC близько 15% для великих ядер
Коментар з першоджерела: "Having TDP set to 54W does not mean the chip consumes 54W of power all the time, nor does it mean it wouldn’t perform better than 7840U/8840U when limited to 28W. It’s neither iso-perf nor iso-power so no conclusion could be drawn regarding efficiency."mrigi: ↑ 23.06.2024 12:33 Тобто це порівнювання 30W проти 54W (практично у два рази), нові ядра і зростання УСЬОГО на 15%? Виглядає як фіаско.
То ти мені копіюєш відповідь на мій коментар. І ні, я з ним не згоден.SergiusTheBest: ↑ 23.06.2024 19:45Коментар з першоджерела: "Having TDP set to 54W does not mean the chip consumes 54W of power all the time, nor does it mean it wouldn’t perform better than 7840U/8840U when limited to 28W. It’s neither iso-perf nor iso-power so no conclusion could be drawn regarding efficiency."
Не знав, що то ваше питання було. Але коментар правильний: енергоспоживання треба дивитися по енергоспоживанню, а не по TDP. TDP навіть між Intel та AMD не співпадають. Що казати вже про інших виробників. Через місяць вийдуть повноцінні огляди, там люди поміряють ватметром та й все.mrigi: ↑ 24.06.2024 10:10 То ти мені копіюєш відповідь на мій коментар. І ні, я з ним не згоден.
Але цікаво, що один CCX з великими ядрами, а інший - з малими.
Це не різні виробники, це один і той самий виробник і між виробами методика не змінювалась. Тому я вважаю їх можна порівнювати без проблем. Чи дорівнюють вати TDP електричній потужності, звісно ні. Але чи пропорційні вати TDP електричному споживанню? Ну коли проци впираються в обмеження і система охолодження однакова то так. І після цього опосередковано можна порівнювати і енергетичне споживання в процентах хай і з якоюсь похибкою. Але я згоден шо тут забагато змінних які ми не знаємо щоб робити висновки. Тому звісно почекаємо, подивимося.SergiusTheBest: ↑ 24.06.2024 16:42Але коментар правильний: енергоспоживання треба дивитися по енергоспоживанню, а не по TDP. TDP навіть між Intel та AMD не співпадають. Що казати вже про інших виробників. Через місяць вийдуть повноцінні огляди, там люди поміряють ватметром та й все.