Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Pathfinder
Але ж там немає чарівних букв - BE у назві))
Avenger80
Member

BigTypoon
Так и Сяоми 7000 их тоже нет... :)
BigTypoon
Member

Avenger80
То маркетолухи недопрацювали! :rotate:
Avenger80
Member

BigTypoon
Нет, просто он был сначала AX, а потом прошивкой его сделали BE. Решили не заморачиваться. :gigi:
BigTypoon
Member

Pathfinder: 20.06.2024 18:24Пишуть шо є 5,8 гГц аж 4 чи 6ть каналів.
І нічого що у wifi 6E канали починаються з 5925Мгц :gigi: фігня якась))

Отправлено спустя 4 минуты 38 секунд:
Avenger80
Я зовсім не проти, що китайці тягнуть лоуєнд сегмент у майбутнє. Бо всі інші тупо пихають 10 літне гуано у лоуенд.

Але коли купляєш таке, то треба чітко розуміти, що купив:
Ралійну тачку - гола, метал звідусіль, комфорту НУЛЬ і його ніколи не буде, на кочка - відіб'є останню печінку і яйця, але як несеться. :gigi:
Avenger80
Member

BigTypoon
Та это всё понятно и это все должны понимать по умолчанию. Но он не плох за свою цену и вообще. Какой ещё вообще роутер предлагает все порты по 2,5Гбит?
Если вы не помните с чего это всё начиналось - напомню.
спойлер
Smok
Member

я б сказав, що be7000 бест бай, якби не те, що він китайський, та ще й на китайській
Ortyomko
Member

Pathfinder: 20.06.2024 18:24 Взагалі 7к грн. Якщо не важливе спонсорування параші і найо...ння тебе як покупця то норм чо.
За 7-8к є Асуси, навіть Нетгіри на хотлайні є.
Що є за 3800грн краще?
спойлер
Screenshot_20240620_193047_AliExpress.jpg
Отправлено спустя 13 минут 4 секунды:
Smok: 20.06.2024 12:04
Ortyomko: 20.06.2024 11:22

ну і пофіг) за 95$ воно видає мені по повітрю на ноут з мого NAS, підключеного по 2,5гбіт, реальні 230МБ/с через дві стіни :insane:
Звісно по 4х4 МІМО 5ГГц.
Я не думаю, що можуть бути конкуренти що так зможуть за таку ціну.
а шо за адаптер в ноуті стоїть?
думаю якби не 4x4 - було б ~150МБ/с
так і є, взяв ноут, дає 150-160МБ. Все ж подолав 1гбіт по повітрю :super:

Отправлено спустя 22 минуты 7 секунд:
Перетестил на компе снова.. Не могу вернуть 200+МБ, непонятно почему. Я обновлял дрова на вай фай компа, и прошивку роутера, может повлияло. Тем не менее, имею 180+МБ по воздуху через 2 стены!! Для меня это шикарный результат, о покупке не жалею.
спойлер
Изображение
Grava
Member

BigTypoon: 20.06.2024 17:44Треба сусідів/товаришів срочно просити.
Сидів з телефоном та дуже довго грався з каналами та все що можна перемикав у BE3600 - отримав 500мбіт на телефоні.
спойлер
Screenshot_2024-06-20-18-25-07-731_com.android.chrome.jpg
Але до перезавантаження роутера :laugh: Після - 200мбіт, як і було до цього, на тих самих налаштуваннях. Взяв стару tenda ac10u, теж довго все перемикав - чудо, в якийсть момент стало 500мбіт!
Але якщо змінити налаштування та повернути все як було - знову 200мбіт.
В мене якась аномальна зона, в мене немає інших пояснень. Ну не можуть 2 різних роутера різного віку та від різних виробників вести себе так однаково, це точно не в них проблема.
Хоч я і брав бе3600 лише для збільшення покриття, бо до альтанки не вистачало тенди :D (а зараз все супер там B-) ), хочеться розібратися що за фігня відбувається.
Ortyomko
Member

Grava: 20.06.2024 20:09 Хоч я і брав бе3600 лише для збільшення покриття, бо до альтанки не вистачало тенди :D (а зараз все супер там B-) ), хочеться розібратися що за фігня відбувається.
апетит приходить під час їжі :beer:

Отправлено спустя 34 минуты 16 секунд:
Вже 3к грн :insane:
спойлер
Изображение
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Ortyomko: 20.06.2024 20:07
Pathfinder: 20.06.2024 18:24 Взагалі 7к грн. Якщо не важливе спонсорування параші і найо...ння тебе як покупця то норм чо.
За 7-8к є Асуси, навіть Нетгіри на хотлайні є.
Що є за 3800грн краще?
Avenger80: 20.06.2024 18:26 Pathfinder
Ну я вижу сейчас около 4900-5100грн, стоил пару месяцев назад 4200грн. Или вы в наших официальных магазинах смотрите. Все такие вещи заказывают с Али.
А чого зразу Алі? Так само посилань на Ібей чи Амазон накидать можна... За 93 доляри можна цікавого найти.

Отправлено спустя 5 минут 22 секунды:
BigTypoon: 20.06.2024 18:26 Pathfinder
Але ж там немає чарівних букв - BE у назві))
Як це немає ? Алі проти "Xiaomi Mi Router BE7000 Tri-Band WiFi Repeater VPN 1GB Mesh USB 3.0 IPTV 4 X 2.5G Ethernet Ports Modem Signal Amplifier"
Avenger80
Member

Pathfinder
Просто большинство людей такие вещи заказывают с Али и привыкли заказывать с Али много чего, Али более популярный, чем Amazon, ebay и т.д. у нас - не так ли? На счёт букв - где на самом роутере - BE? А то что продавцы пишут у себя - это их дело. А до обновления прошивки он был AX7000. :gigi: Такое впечатление, что вам Али - это как диковинка какая-то... Хотя для большинства населения нашей страны диковинка как раз Amazon, ebay. :) И что там на счёт доставки с Amazon, ebay - тоже бесплатная бывает (я понимаю, что она условно бесплатная)? Я просто не сталкивался с этими площадками? Для меня до сих пор дико, как может с Китая идти бесплатно какая-то вещичка за условные 20грн, когда у нас в Украине, за ту же вещь за 20грн Новая почта за доставку возьмёт 70грн. :)
aaleksandrenko
Member

Smok: 20.06.2024 18:57 я б сказав, що be7000 бест бай, якби не те, що він китайський, та ще й на китайській
Це топ за який треба трохи переплатити. А не прям бест бай
По цінам якщо взяти з китаю зі знижками зараз:
be3600 30 дол
be5000 40 дол
be7000 74 дол

Виходить різниця між першим і другим не така велика, але be5000 має краще покриття (в районі 100м2 якщо вірити огляду і більше RAM. тому як на мене 10 баксів невелика переплата
А be7000 більш ніж в 2 рази дорожче від be3600
Чи воно того варте? до 1 гігабіт інтернет навряд.

Відправлено через 1 годину 36 хвилин 56 секунд:
Ще в be7000 насторожує допотопний проц 14нм. Відповідно БП в комплекті 12в 3а.
Той же be5000 на 6нм проці з БП 12в 1а в комплекті.
звичайно в be7000 він потужніший, але 12вт проти 36вт різниця велика. В наших реаліях при періодичній роботі роутера від павербанку для когось це точно важливо і не кожен павербанк його заживить
Filabatya
Member

aaleksandrenko
ще 5К на медіатеці і відповідно там зявиться скоро опенврт який є на 3К Т між цими двома і вибираю
Grava
Member

Avenger80: 20.06.2024 17:26А вдруг, если он купит Сяоми 7000 и там будет 200Мбит/c?
Я тут трохи подумав, та замовив собі для тестів +2х2.5г мережеві :D
aaleksandrenko: 21.06.2024 02:58А be7000 більш ніж в 2 рази дорожче від be3600
Чи воно того варте? до 1 гігабіт інтернет навряд.
2.5 локалка, докер. Мені якраз це цікаво :)
Avenger80
Member

aaleksandrenko
Всё дело в предназначении и хотелках (у меня так случайно вышло, что два компа в доме имеют сетевые карты в 2,5Гбит, почему бы не воспользоваться возможностью с роутером 7000), а не просто роутер для 1Гбит, если просто роутер от повербанка, то, образно говоря, любой может подойти и 7000 вообще ненужный монстр. И на счёт 12Вт и 36Вт. Я не уверен, что там нужно 36Вт, т.к. там USB и часть мощности даётся с запасом чтоб питать устройства от USB. Всегда так - у роутеров с USB блок питания мощнее, но это необязательно, что ему нужна такая мощность здесь и сейчас.
P.s. Посмотрел у себя на действующем роутере блок питания - 12в 2,5А.
Grava
Интересно... Напишите потом отзыв.
Ortyomko
Member

aaleksandrenko: 21.06.2024 02:58 звичайно в be7000 він потужніший, але 12вт проти 36вт різниця велика. В наших реаліях при періодичній роботі роутера від павербанку для когось це точно важливо і не кожен павербанк його заживить
БП це не показник споживання. У мене був редмі АХ5400, їв 6вт. Цей 7000 їсть 7-8вт.
Я тестив у режимі спідтесту по вай фай. Очевидно при відключенні, ти не будеш його ганяти по максимуму.

Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
Pathfinder: 20.06.2024 23:52 А чого зразу Алі? Так само посилань на Ібей чи Амазон накидать можна... За 93 доляри можна цікавого найти.
Що є за 93$ краще?
Smok
Member

Ortyomko: 21.06.2024 07:55 Що є за 93$ краще?
зараз - немає, але будь-який справжній wifi 7 на 5ггц буде швидше, завдяки 320мгц полосі, не кажучи вже за 6ггц - там швидкість буде в 2 рази більшою ніж зараз уу вас
Avenger80
Member

Smok
В том то и дело, что надо исходить из сегодняшних реалий и четко предлагать - смотри есть вот такая альтернатива и вот такая по вот такой цене и такой. Полностью равнозначные - выбирай. Что у нас на форуме не делается чаще всего, а начинаются срачи. Причем настолько неоправданные, настолько эмоциональные, что капец.
И на счёт скоростей - всё всегда хорошо в теории... А на практике?
Ortyomko
Member

Smok: 21.06.2024 08:15
Ortyomko: 21.06.2024 07:55 Що є за 93$ краще?
зараз - немає, але будь-який справжній wifi 7 на 5ггц буде швидше, завдяки 320мгц полосі, не кажучи вже за 6ггц - там швидкість буде в 2 рази більшою ніж зараз уу вас
просто камрад сказав що є багато варіантів, тому і запитую.
а скільки той вай фай 7 буде коштувати? Щось мені здається, що поки його сертифікують і ціна впаде до 100 баксів, пройде років 5-7
Ответить