Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
_clawfinger_
Member
Борщ
У мене теж 2 станціі не рахуючи дбж для роутера. Купував поки ціні адекватні були. Вважаю за краще поставити дбж для термінала й роутера, й закрити це питання назавжди.
У мене теж 2 станціі не рахуючи дбж для роутера. Купував поки ціні адекватні були. Вважаю за краще поставити дбж для термінала й роутера, й закрити це питання назавжди.
-
WalkMan
Member
Провайдер знає що я замінив ONU, бо вносили новий MAC. Можна обійтись без цього – лише* "клонувати" наявну MAC адресу з ONU провайдера.Борщ: ↑ 08.06.2024 13:31І пров нічого не сказав за це? Вони ж як мінімум мають мак адресу прив'язати.
-
KLUZO
Junior
Avenger80
Я бачив, що рекомендують китайську тільки не розумію чого. Можете будь ласка пояснити чому китайську версію?
Я бачив, що рекомендують китайську тільки не розумію чого. Можете будь ласка пояснити чому китайську версію?
-
Avenger80
Member
KLUZO
Потому что в китайских версиях более мощный передатчик - 30dbm вместо 23dbm. Они показывают более мощный и скоростной сигнал по сравнению с международными версиями.
Потому что в китайских версиях более мощный передатчик - 30dbm вместо 23dbm. Они показывают более мощный и скоростной сигнал по сравнению с международными версиями.
- спойлер
-
tablestikus
Member
Так, довго і геморно підбирав з провайдером щоб мій пристрій модуль підтримував і провадеровька залізака. Зайняло пару місяців перемовин і тестів.Борщ: ↑ 08.06.2024 12:06 А в когось був досвід використання так званих ONU SFP Stick з роутерами, щоб позбавитись ONU термінала?
-
Avenger80
Member
Вот так всегда, только присмотришься к потенциальному роутеру для покупки (кандидат на будущее в случае чего) - выходит такое видео и уже как-то настроение падает :
- спойлер
-
Rasha_Parasha
Junior
Друзі, прошу вашої поради.
Обираю роутер. Бюджет біля 3 тисяч гривень.
Найголовніший критерій - живлення до 12в 1а. Так як є підозра, що упс для роутера не може видавати більшу потужність.
Раніше у мене був Tenda AC15 ac1800, але в нього було живлення 12в 2.5а, тому прийшлось старенького продати.
Замінив його на Archer ax53, але щось він в рандомні моменти вимикається (раз в день, може в два дні), або просто перестає працювати інтернет (на попередньому тенда цих проблем не було).
Підозрюю, що МОЖЛИВО проблема в тому, що роутер живиться 12в 1.5а, а упс до якого він підключений 12в 1а.
Мій кейс користування - 1 ПК по шнурку, все інше по WIFI - телевізор, 2 телефона, макбук, дві камери і пральна машина. Живу в квартирі, інтернет 1гб.
Ставити кастоми я не буду точно, VPN і файл серверів немає, і навряд планую. Найближчі кілька років більше важлива автономність і стабільність, хоча wifi6 хотілось би спробувати.
Що можете порадити? з того що нагуглив - archer ax23, може ще щось можете порадити?
І ще бажано з магазину "розетка", бо на інші магазини алергія.
Обираю роутер. Бюджет біля 3 тисяч гривень.
Найголовніший критерій - живлення до 12в 1а. Так як є підозра, що упс для роутера не може видавати більшу потужність.
Раніше у мене був Tenda AC15 ac1800, але в нього було живлення 12в 2.5а, тому прийшлось старенького продати.
Замінив його на Archer ax53, але щось він в рандомні моменти вимикається (раз в день, може в два дні), або просто перестає працювати інтернет (на попередньому тенда цих проблем не було).
Підозрюю, що МОЖЛИВО проблема в тому, що роутер живиться 12в 1.5а, а упс до якого він підключений 12в 1а.
Мій кейс користування - 1 ПК по шнурку, все інше по WIFI - телевізор, 2 телефона, макбук, дві камери і пральна машина. Живу в квартирі, інтернет 1гб.
Ставити кастоми я не буду точно, VPN і файл серверів немає, і навряд планую. Найближчі кілька років більше важлива автономність і стабільність, хоча wifi6 хотілось би спробувати.
Що можете порадити? з того що нагуглив - archer ax23, може ще щось можете порадити?
І ще бажано з магазину "розетка", бо на інші магазини алергія.
-
Noveon
Member
Rasha_Parasha: ↑ 09.06.2024 12:25Раніше у мене був Tenda AC15 ac1800
следующий на очереди СяйёмъєRasha_Parasha: ↑ 09.06.2024 12:25Замінив його на Archer ax53
тогда уже и ник сразу можно будет сменить на что-то, типа: "навіщо платити більше" або "кєтай наше усё"
-
Rasha_Parasha
Junior
вам чимось tenda чи tp link не догодив?Noveon: ↑ 09.06.2024 12:48Rasha_Parasha: ↑ 09.06.2024 12:25Раніше у мене був Tenda AC15 ac1800следующий на очереди СяйёмъєRasha_Parasha: ↑ 09.06.2024 12:25Замінив його на Archer ax53
тогда уже и ник сразу можно будет сменить на что-то, типа: "навіщо платити більше" або "кєтай наше усё"
Xiaomi був до тенди, здається Mi router 4, якось так. Проблемний був, не зайшло. А тенда був дійнсо тим роутером, який 4 роки не вимикався з розетки і до нього не було жодних питань.
-
crumd
Member
У ТП-Линк появился новый эконом-класс по питанию Archer АХ58. Это почти тот же АХ53, но с блоком питания 12В 1А. По крайней мере так написано в спецификации на сайте.Rasha-Parasha: Що можете порадити? з того що нагуглив - archer ax23, може ще щось можете порадити?
-
Rasha_Parasha
Junior
Дякую, подивлюсь.crumd: ↑ 09.06.2024 13:30У ТП-Линк появился новый эконом-класс по питанию Archer АХ58. Это почти тот же АХ53, но с блоком питания 12В 1А. По крайней мере так написано в спецификации на сайте.Rasha-Parasha: Що можете порадити? з того що нагуглив - archer ax23, може ще щось можете порадити?
Нажаль, в спеках ax53 теж було написано, що живлення роутера 12в 1а, але по факту ні.
Служба підтримки пояснила це тим, що на сайті виробника інформація була про ver1, а я вже купив ver2 і там живлення інше.
-
Bender911
Member
Сьогодні перевіряв тригер для Power delivery на своєму Tp-link Ax10. Роутер повинен брати 12В 1А, але по факту тригер більше ніж 0,3А не показував.Rasha_Parasha: ↑ 09.06.2024 13:43 Дякую, подивлюсь.
Нажаль, в спеках ax53 теж було написано, що живлення роутера 12в 1а, але по факту ні.
Служба підтримки пояснила це тим, що на сайті виробника інформація була про ver1, а я вже купив ver2 і там живлення інше.
До речі нова версія v3 цього роутера теж на 1,5 А перейшла.
-
Rasha_Parasha
Junior
Аx 53 теж заводився від 12в 1а, але були проблеми. Можливо це не було пов'язано, але я вирішив не гвалтувати дбж, та і коли батареї почнуть вмирати, можливо і вольтаж теж почне падати, і роутеру буде погано від цього.Bender911: ↑ 09.06.2024 18:47Сьогодні перевіряв тригер для Power delivery на своєму Tp-link Ax10. Роутер повинен брати 12В 1А, але по факту тригер більше ніж 0,3А не показував.Rasha_Parasha: ↑ 09.06.2024 13:43 Дякую, подивлюсь.
До речі нова версія v3 цього роутера теж на 1,5 А перейшла.
Коротше, повернув ах53 сьогодні, замовив ах23, здається мені що різниці я не помічу.
-
Bender911
Member
Rasha_Parasha
100%, для блекаутів краще стабільна робота з меншим енергоспоживання.
100%, для блекаутів краще стабільна робота з меншим енергоспоживання.
-
Romani
Member
Доброго дня. Вийшов з ладу fora ep-1001h, причину не знаю. Хотів спитати чи можна поміняти на щось більш надійне? У сусіда такий же зламався через 3 дні. У мене відпрацював по словам батьків півроку. Думаю провайдер продає саме дешеве і ненадійне. Не розбирався в питанні, вирішив відразу тут написати. Дякую.
-
Bender911
Member
Romani
Зазвичай провайдер не дає ставити власні термінали, а видає ті з якими працює. Я б спитав спочатку у провайдера чи дозволить він з іншим працювати.
Зазвичай провайдер не дає ставити власні термінали, а видає ті з якими працює. Я б спитав спочатку у провайдера чи дозволить він з іншим працювати.
-
nightkain
Member
Привет всем. В доме на первом этаже стоит роутер TP-Link TL-WR841N. На втором этаже местами плохо ловит. Как можно улучшить покрытие?
Просто взять точку доступа в режиме репитера / купить второй роутер, подключить кабелем на втором этаже и назвать так же Wi-fi сеть? Или есть более оптимальные варианты? Или стоит заменить роутер на что-то получше?
Просто взять точку доступа в режиме репитера / купить второй роутер, подключить кабелем на втором этаже и назвать так же Wi-fi сеть? Или есть более оптимальные варианты? Или стоит заменить роутер на что-то получше?
-
Avenger80
Member
nightkain
Стоит заменить роутер на что-то получше, ваш уже давным-давно морально устарел.
Стоит заменить роутер на что-то получше, ваш уже давным-давно морально устарел.
-
odessitmws
Member
nightkain
Да купить новый, старый можно подключить по поводу как точку
Да купить новый, старый можно подключить по поводу как точку
-
nightkain
Member
А что лучше взять, что-то типа Archer AX53, или что-то из Keenetic/Mikrotik?